Jel' kiselo?zena21 wrote: Osusim dobro frotirnim peskirom, nalakiram nokte i to je to... U vodu stavim ili neku so ili onu Dove kremu za tusiranje... Stopala budu ko mlijeko
prstici na stopalu...:)
Moderator: anex
- Bumbar
cuj krema od luka...ako netko zna gdje tacno ima...i kako se zove...ili je ovo i naziv...odmah info na suncetempora wrote:Krema od luka -ima je kupiti u nasim drogerijama koliko znam.Rezultat vidan nakon prvog koristenja!Ako zelis mega giga dejstvo, onda namazi noge prije spavanja te obuci carape ili stavi najlon kese.
ja rijetko nosim stiklu...ali imam osjetljiva stopala u pm
- pitt
a prstice?Bumbar wrote:cuj krema od luka...ako netko zna gdje tacno ima...i kako se zove...ili je ovo i naziv...odmah info na suncetempora wrote:Krema od luka -ima je kupiti u nasim drogerijama koliko znam.Rezultat vidan nakon prvog koristenja!Ako zelis mega giga dejstvo, onda namazi noge prije spavanja te obuci carape ili stavi najlon kese.
![]()
ja rijetko nosim stiklu...ali imam osjetljiva stopala u pm![]()
![]()
-
KeepItSimplE
nemas ih sta sredjivati osim ako nemas kurijih ociju..zadebljane pete..
zuljeve..
dobar piling..masaza..namazes ricinusovim,ili drugim uljem..
prethodno mozes namazati medom i zamotati u neki najlon..to je ko
neka vrsta pakunga,poslije lijep lak za nokte..diskretan..jos ako malo
pocrnis (a nije neophodno) i s ponosom obuci japanke
najgore za stopala je tijesna i neudobna obuca,pogotovo kad cura nasilu hoce da ugura nogu u manji broj (znam takve) i poslije se cudi kad joj se
deformisu,kad joj izbiju kurje oci,zuljevi,ispucaju pete..kad je bole noge
itd..
za mene je diesel zakon,steta sto ga kod nas nema
zuljeve..
dobar piling..masaza..namazes ricinusovim,ili drugim uljem..
prethodno mozes namazati medom i zamotati u neki najlon..to je ko
neka vrsta pakunga,poslije lijep lak za nokte..diskretan..jos ako malo
pocrnis (a nije neophodno) i s ponosom obuci japanke
najgore za stopala je tijesna i neudobna obuca,pogotovo kad cura nasilu hoce da ugura nogu u manji broj (znam takve) i poslije se cudi kad joj se
deformisu,kad joj izbiju kurje oci,zuljevi,ispucaju pete..kad je bole noge
itd..
za mene je diesel zakon,steta sto ga kod nas nema
-
neutral
#35 Re: prstici na stopalu...:)
potpisujem...mima wrote:Kakve veze ima proljece i sredjivanje stopala??????? Ja to radim tokom cijele godine isto.........luksica wrote:Sobzirom da ljeto kuca na vrata i pocinje da se nosi ljetna obuca, otvaram ovu temu za postiranje najboljih kucnih recepata za opustanje stopala i sređivanja istih...znaci nisu u pitanju savjeti za posjete odredjenih salona ljepote , vec kucne radinosti.....bilo to da se radi o zuljevima ili cak preopterecenosti na visokoj stikli....
pucajte....
ovo me podsjetilo na jedan slucaj kad sam prije 6 g trazila aparatic za depilaciju a prodavacica mi rekla: pa zima je mi to imamo samo ljeti...
jbt zar preko zime imate zapustene noge a ljeti ste princeze...prestrasno...
-
hejter
e jesi to opisala, samo si mi zgadila zenska stopala. A ja u ljubavnom zanosu, ih stavim u ustazena21 wrote:Ja pokiselim noge u lavoru![]()
u toploj vodi
Odstoje tako malo, onda fino izribam pete onim kamenom... nokte i prste onom cetkicom ...
Osusim dobro frotirnim peskirom, nalakiram nokte i to je to... U vodu stavim ili neku so ili onu Dove kremu za tusiranje... Stopala budu ko mlijeko
- Salko sto je u vodu skako
#38 Re: prstici na stopalu...:)
preporucujem sirce od jabuka...nema nista bolje od sircetaluksica wrote:Sobzirom da ljeto kuca na vrata i pocinje da se nosi ljetna obuca, otvaram ovu temu za postiranje najboljih kucnih recepata za opustanje stopala i sređivanja istih...znaci nisu u pitanju savjeti za posjete odredjenih salona ljepote , vec kucne radinosti.....bilo to da se radi o zuljevima ili cak preopterecenosti na visokoj stikli....
pucajte....
-
surajaa
#39 Re: prstici na stopalu...:)
Salko sto je u vodu skako wrote:preporucujem sirce od jabuka...nema nista bolje od sircetaluksica wrote:Sobzirom da ljeto kuca na vrata i pocinje da se nosi ljetna obuca, otvaram ovu temu za postiranje najboljih kucnih recepata za opustanje stopala i sređivanja istih...znaci nisu u pitanju savjeti za posjete odredjenih salona ljepote , vec kucne radinosti.....bilo to da se radi o zuljevima ili cak preopterecenosti na visokoj stikli....
pucajte....
Boga mi evo Salke i savjeta i ovdje...hehe, Salko ti si kralj nad kraljevima
- Jara
Danas udarih bosim stopalom o nogu stola i jako me zaboli mali prst...prije nekoliko sati...u međuvremenu sam pjesacila oko 3 km, malo mi smetalo, ne previse...sad vidim da je mali prst poljubičastio i natekao...stavljala ga pod mlaz hladne vode...mrsko mi ići doktoru, nadam se da neću morati...
Mada uvijek kazem drugima da pitaju ljekare, evo sad i mene kako tražim net savjet
pa pitam sta se moze uciniti u kucnoj radinosti... sta znaci ako je prst poprilično natekao , poljubicastio i pomodrio...? Glupo ovako pitat'
al' hajd'... 
Mada uvijek kazem drugima da pitaju ljekare, evo sad i mene kako tražim net savjet
- zena21
pa u tom slucaju bolje da prodju tretman koji sam opisala nego da ti gricnes a onohejter wrote:e jesi to opisala, samo si mi zgadila zenska stopala. A ja u ljubavnom zanosu, ih stavim u ustazena21 wrote:Ja pokiselim noge u lavoru![]()
u toploj vodi
Odstoje tako malo, onda fino izribam pete onim kamenom... nokte i prste onom cetkicom ...
Osusim dobro frotirnim peskirom, nalakiram nokte i to je to... U vodu stavim ili neku so ili onu Dove kremu za tusiranje... Stopala budu ko mlijeko![]()
prstice mislim
- suncica24
Jara, ne mozes uraditi nista posebno, zapravo nista sto i oni u bolnici ne bi: samo ucvrstis prst za onaj do njega (oni bi ti cijelo stopalo stavili u gips...). I mazes "Deep reliefom", ako te zaboli.
Govorim iz iskustva nekoga ko je 4+2 puta lomio male prste
Ne idi doktoru. Ovako se makar mozes pocesati

Govorim iz iskustva nekoga ko je 4+2 puta lomio male prste
Ne idi doktoru. Ovako se makar mozes pocesati
-
Pearl
Dragi Tine,tataratira wrote:mali mrav, mali mrav...ima gadan fetiš![]()
a sta on/ona koristi za pedikuru? jel se moze sam ovako napraviti ili se mora ici u salon? molim vas da mi brzo odgovorite
sifra: anka kafanka