Najbolja zastita protiv kradje????

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

stripiii

Post by stripiii »

LeKo wrote:
ninja-san wrote:Ovako,

Lavlja kandza je najsigurnija, i do sada podvlacim: ja nisam cuo da su nekom uspjeli ukrasti auto s kandzom
Cak postoje informacije da su konstruktora lavlje kandze u Beogradu ganjali auto-mafijasi da ga likvidiraju , jer im je potpuno unistio posao.
Ono sto nevalja kod Kandze je to sto jeste malo nezgrapna i tesko se stavlja a sa vremenom "razdrnda" i izlize volan i oko njega.

Zeder je dobar (konstruktor je isti kao i kod kandze ) ugradnja traje nekoliko sati pa ostavis auto jedan dan od njih da ti instaliraju (ne daju da se gleda kada instaliraju).Zeder se stavlja na osovinu volana i on zakljucava volan.

Mult lok je dobar jer zakljucava mjenjac ali tu postoji mogucnost slepanja vozila.

Ninja, evo sada ces cuti, sa lavljom kandzom ukraden Golf IV od mog extra dobrog prijatelja - iscupali volan i stavili neki svoj, kada ga je otkupio od njih trazili mu za dan dva da im vrati taj volan. Lokacija sa koje je ukraden Dobrinja, sa Merkatorovog parkinga ;)

Po meni je kasko najbolja opcija i ja je koristim.

Spaner je cudo :D
ninja-san

Post by ninja-san »

stripiii wrote:
LeKo wrote:

Lavlja kandza je najsigurnija, i do sada podvlacim: ja nisam cuo da su nekom uspjeli ukrasti auto s kandzom
Cak postoje informacije da su konstruktora lavlje kandze u Beogradu ganjali auto-mafijasi da ga likvidiraju , jer im je potpuno unistio posao.
Ono sto nevalja kod Kandze je to sto jeste malo nezgrapna i tesko se stavlja a sa vremenom "razdrnda" i izlize volan i oko njega.

Zeder je dobar (konstruktor je isti kao i kod kandze ) ugradnja traje nekoliko sati pa ostavis auto jedan dan od njih da ti instaliraju (ne daju da se gleda kada instaliraju).Zeder se stavlja na osovinu volana i on zakljucava volan.

Mult lok je dobar jer zakljucava mjenjac ali tu postoji mogucnost slepanja vozila.

Ninja, evo sada ces cuti, sa lavljom kandzom ukraden Golf IV od mog extra dobrog prijatelja - iscupali volan i stavili neki svoj, kada ga je otkupio od njih trazili mu za dan dva da im vrati taj volan. Lokacija sa koje je ukraden Dobrinja, sa Merkatorovog parkinga ;)

Pa Leko je li im vratio volan da mogu jos nekome ukrasti?
LeKo

Post by LeKo »

ninja-san wrote:
stripiii wrote:
LeKo wrote:

Pa Leko je li im vratio volan da mogu jos nekome ukrasti?
Jest, al on njima trazio 200 KM za volan, kaze ako sam ja vama mogao dati 4000 da mi vratite auto mozete i vi meni 200 za volan, rekli nije frka, dali 200 i uzeli volan :D
ella_sa

Post by ella_sa »

jezičar

Post by jezičar »

LeKo wrote:

Kandža se ne skida. Kako ćeš skinuti volan sa kandžom majke ti? To ti je dezinformacija, auto je bilo odvučeno.
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

imas ovaj novi mult lock koji se zakljucava na mjenjacu a ne kako sto je prije bilo sa sipkom sa strane mjenjaca koju moras svaki puta gurati i zakljucati...to je bilo jednostavno obiti jer ljudi izbuse bravu i izvade sipku......

ovaj novi je mnogo bolji...kodirani kljuc....mora raskolopit citav mjenjac da ga odkljuca... :D :D

ja imam alarm, mult lock i jos kasko jer je auto novo......

8)
hrusta

Post by hrusta »

ja na svom novom vw polu imam, mult-lock i zeder.... obadva zakljucana kad god je auto parkirano. kosto neko gore vec rece, ako ce ga maznuti, maznucega, ali ako je vidio da je auto zasticeno nece se on peglati da provali dvije zastite vala, nego ce radije naci nesto lakse i brze da odradi. ali glavna je caka, koje auto se njemu stvarno isplati maznuti, jeli cisto po narudzbi (bas neko dobro, sa full opremom mocan auto pravo) ili ce za odkupninu ili za rezervne dijelove. ja mislim sve ove zastite (zeder, kandja, multi lok itd) su preventiva, jedino kupiti vucijaka ili domermena pa ga staviti u auto, pa neka lola izvoli...hahahaha. moj sam multi lok ugradio u VW servisu, drito kad se auto kupovalo a zeder je ugradjen u Hundai servisu dole na stupu, momak pravo fin, oficialni servis za Hundai ali rade te ugrade, ti dovezes auto otvoris ga i oni na poso, ti mozes biti tu oko njega ili odes gore na sprat popijes kafu/sok listas magazine dok oni to odrade mozda 2-3 sata. dacu ti broj tel. kad sidjem dole ispred zgrade, na naljepnici je pa cu javiti i nazovi i vidi kolika je cijena/termini itd. bolje ista nego nista....
obuca

Post by obuca »

LeKo wrote:

Mislim da imamo istog jarana i lokacija je Mojmilo. Vozi golfa 4 i jesu mu iscupali volan sa kandzom i ljudi se odvezli. Mislim da je bilo naruceno jer ga je jedva iscupo. Eto kradu i s kandzom
obuca

Post by obuca »

jezičar wrote:
LeKo wrote:

Kandža se ne skida. Kako ćeš skinuti volan sa kandžom majke ti? To ti je dezinformacija, auto je bilo odvučeno.
nije dezinformacija. VAljda komsiluk zna najbolje a i frajer je sam prico. U Golfa 4 za razliku od drugih golfova navodno neki dio volana je od aluminijuma i to mu je mana. Tako su alu dio otkinuli i auto je odvezeno a ne odvuceno
jezičar

Post by jezičar »

Ma daj. Frajer se vadi na kandžu. Kad je mor'o platit' izmislio priču. Još nijedna nije otvorena i nemože se otvoriti. Volan se ne može skinuti. nema šanse.
obuca

Post by obuca »

ovaj volan sto su ga otkinuli s kandzom je bio na sjedistu kad je auto vraceno a volanom od lopova je vozeno auto. kandza na otkinutom volanu bila netaknuta. a onda je otiso ono sto mu je prodo kandzu i sjetio mu se porodicnog stabla i frajer mu vrati pare. Ne znam ja cula da je kod golfa4 taj hepek negdje oko volana aluminijski pa se moze iscupat.
jezičar

Post by jezičar »

To je novo za mene, ali ne vjerujem. Znaš ono čuo od jaranovog jarana, pa od njegove punice mali...
Imaš još jednu legendu da je audi dovoljno udariti dlanom po limu, auto se strese i elektronika misli da je sudar pa sesve otključa. Mahalci sve "znaju". Ili ono uzmeš ping-pong lopticu pa je probušiš, staviš na bravu, lupiš ponjoj i Mercedes se otvori. Skontale Šfabe da su se zajebali pa promijenili sistem. Naši mahalci su onda pametniji od stručnjaka za sigurnost. Sve ti je to laž.
hrusta

Post by hrusta »

kad sam se raspitivo za kandju kod tog istog frajera u Hundai servisu, on mi je odma rekao; gospodine ja cu je vama prodati, nema problema ali ja vama nemogu dati garanciju na sigurnost, on ne savjetuje ugradnju kandje na golfovima ispod trojke, a pogotovo na novim VW. ima ba sve svoje, neko je tu caku prokuzio i oto toga, ja neznam za tog frajera na dobrinji ali sam cuo da se to cupa, skinu zadnju sajbu, zakace lanac na volan i iscupaju ga fino, nebi raja vala lagala oko toga. najbolja preventiva, zakaci ti brzo-poteznu ili odskocnu minu, pa sve onda ode u helach i lopov a iauto bogami, 2-3 ovakva incidenta, pa bih volio vidjeti bilio redukcije u kradjama, napravis fino znak/naljepncu upozorenja, pa ko voli (ima muda) nek izvoli...hahahaha :lol:
jezičar

Post by jezičar »

Pazi, taj auto je bio odvučen. Koće ti dati garanciju protiv krađe? Niko. Ne mogu oni otvoriti ni skinuti kandžu, ali mogu auto natovariti na kamion...
zlatan01

Post by zlatan01 »

Koliko vidim, kod nas se vise ne razlikuje razbojnistvo od kradje.
ninja-san

Post by ninja-san »

Ma da, znam i ja za te mahalske price kao " lavljoj kandzi su dohakali, donesu amonijak, poprskaju je i ona se "sledi" i pukne k'o ledenica" ja ne vjerujem u te price, a u svakom slucaju auto sa stotinu zastita se moze ukrasti ako ga ljudi navuku na kamion i odvezu. Samo mu onesposobe alarm da ne pijuce i voze se tako do diznilenda.

Ja sam pobornik da se protiv kriminala borimo kao nekad u Americi.
U 19 stoljecu u USA je konj bio osnovno sredstvo za rad i prezivljavanje i da bi stali u kraj bandi, oni uvedu smrtnu kaznu za kradju konja (znate to svi bar iz filmova).
Tako i kod nas, da se drzava i gradjani zastite uvede se u zakon da se za kradju kola ide na dozivotnu , pa bi vidjeli bi li netko ukrao!!!
jezičar

Post by jezičar »

Jebo te ovdje se i ubija. Možeš misliti ima lopova u Sarajevu. Za nepovjerovati.
quantum

Post by quantum »

A sta je to toliko posebno kod Lavlje kandze? Ja samo vidim gomilu gvozdjurije koja se natovari na volan. Zar se to ne moze fino ohladiti i slomiti? Volan se moze skinuti i staviti zamjenski.
Multilock i zeder su tesko dostupni i mislim da ih je teze ohladiti ili iscupati.
Sa Lavljom kandzom moze se zaraditi bruh, treba vam najmanje karavan koliko prostora zauzme kada je skinete, treba vam 2 minute da je smontirate. Multilock i zeder su daleko elegantnije i jednostavnije varijante mehanicke zastite.
Jedini faktor koji ide u prilog kandzi jeste cijena. Fakt je da je kandza jeftinija od multilocka ili zedera...ali ne moramo je sad kovati u zvijezde zbog toga.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Lavlja kandza se moze izvalit, ne i provalit. Dakle iscupaju komplet volan sa kandzom, npr. provale zadnje staklo i onda ga dizalicom bukvalno iščupaju. To je dakle zahmetli, treba vremena i to auto da su se bas naklatili na njega (ili da je naručeno). I samo kod novijih auta (VW, Audi..) jer im je ta nekakva šipka od aluminija i moze se izvalit, a starije od 90 ne mogu, a i ne isplati im se ionako peglat, ne vrijedi...
Zato i jest izmisljen novi proizvod (isto made in Zdravko Rajačić) koji se zove Zeder, on se uglavi dole u korijen volana, dole se i zaključava, duplo više i vrijedi para, ali zato mu ne mogu ništa... (malo mu je mahana sto zna kocit servo..)

Znači Kandza na malo starija auta, a Zeder na nova i rahat si. Jos ako si bas muhanat i paranoičan dodatno :D onda ubacis i Kobru i mogu samo pjevat borbene...

Ja lično nisam neki experAt ali ovo su informacije od experata kad sam ja isao tragom istog pitanja i sebi ugradjivao...
jezičar

Post by jezičar »

Pa još nije obijena ni skinuta. Nije auto nijedno ukradeno. Čelik se ne može ohladiti i lomiti. Pričaju raja priče k'o i za brave. Hajde je ti ohladi pa polomi.
jezičar

Post by jezičar »

Abu FEED el-Castro wrote:Lavlja kandza se moze izvalit, ne i provalit. Dakle iscupaju komplet volan sa kandzom, npr. provale zadnje staklo i onda ga dizalicom bukvalno iščupaju. To je dakle zahmetli, treba vremena i to auto da su se bas naklatili na njega (ili da je naručeno). I samo kod novijih auta (VW, Audi..) jer im je ta nekakva šipka od aluminija i moze se izvalit, a starije od 90 ne mogu, a i ne isplati im se ionako peglat, ne vrijedi...
Zato i jest izmisljen novi proizvod (isto made in Zdravko Rajačić) koji se zove Zeder, on se uglavi dole u korijen volana, dole se i zaključava, duplo više i vrijedi para, ali zato mu ne mogu ništa... (malo mu je mahana sto zna kocit servo..)

Znači Kandza na malo starija auta, a Zeder na nova i rahat si. Jos ako si bas muhanat i paranoičan dodatno :D onda ubacis i Kobru i mogu samo pjevat borbene...

Ja lično nisam neki experAt ali ovo su informacije od experata kad sam ja isao tragom istog pitanja i sebi ugradjivao...
To raja pričaju reklemu za novi proizvod. Valja nove stvari i prodati. Legende, legende...
Abu FEED el-Castro

ninja-san wrote:
Ja sam pobornik da se protiv kriminala borimo kao nekad u Americi.
U 19 stoljecu u USA je konj bio osnovno sredstvo za rad i prezivljavanje i da bi stali u kraj bandi, oni uvedu smrtnu kaznu za kradju konja (znate to svi bar iz filmova).
Tako i kod nas, da se drzava i gradjani zastite uvede se u zakon da se za kradju kola ide na dozivotnu , pa bi vidjeli bi li netko ukrao!!!
Onda ce ti reci da je to klerikalni islam, naginjanje rigoriznom i brutalnom šerijatu itd. A da, nije ti šale, odudara od moderne demokratije, ljudskih prava i sloboda (kriminalaca) itd. :)
Abu FEED el-Castro

jezičar wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Lavlja kandza se moze izvalit, ne i provalit. Dakle iscupaju komplet volan sa kandzom, npr. provale zadnje staklo i onda ga dizalicom bukvalno iščupaju. To je dakle zahmetli, treba vremena i to auto da su se bas naklatili na njega (ili da je naručeno). I samo kod novijih auta (VW, Audi..) jer im je ta nekakva šipka od aluminija i moze se izvalit, a starije od 90 ne mogu, a i ne isplati im se ionako peglat, ne vrijedi...

To raja pričaju reklemu za novi proizvod. Valja nove stvari i prodati. Legende, legende...
Legenda je i Cola i bambuča u novoj boci, i dubinski Ariel, i Calgon, i vjerujte ruzičastom... zivimo u svijetu legendi i bajki vise nego crvenkapa i snjeguljica skupa :-)
jezičar

Post by jezičar »

Slažem se.
hrusta

Post by hrusta »

evo broj tel. za taj Hundaijev servis dole na stupu gdje sam ja ugradio zeder 033 762 340 i 762 341 pa nazovi i vidi....
Post Reply