sarajevska berza
Moderator: anex
-
mona
jedino što se sada drži je ETATRK1.
neko je pitao može li kupovati iz inozemstva- može, već je uveden elektronski prijem naloga u nekim kućama.
doduše, original nalog se mora poslati poštom, ali je ipak otklonjena barijera fizičke udaljenosti.
short pozicije nema jer je princip saliranja na T+3.
na žalost "intraday" nije naišao na prođu na testiranju prošli mjesec.
neko je pitao može li kupovati iz inozemstva- može, već je uveden elektronski prijem naloga u nekim kućama.
doduše, original nalog se mora poslati poštom, ali je ipak otklonjena barijera fizičke udaljenosti.
short pozicije nema jer je princip saliranja na T+3.
na žalost "intraday" nije naišao na prođu na testiranju prošli mjesec.
-
kub lajkan
Jeste gledali jutros?
Ovo je ocito neki cunami...
Ovo je ocito neki cunami...
-
internet
Crvenilo na berzi i danas...
http://www.sase.ba
Izgleda da se vracamo na vrijednosti od prije mjesec-dva, uglavnom prije ovog skoka... Sada me zivo interesuje kako ce se situacija dalje odvijati... Da li ce veliki ulagaci ponovo kupovati ili ce se povuci i trljati ruke, a sve dionice ostati na ovim cijenama... koje su i realne donekle...
http://www.sase.ba
Izgleda da se vracamo na vrijednosti od prije mjesec-dva, uglavnom prije ovog skoka... Sada me zivo interesuje kako ce se situacija dalje odvijati... Da li ce veliki ulagaci ponovo kupovati ili ce se povuci i trljati ruke, a sve dionice ostati na ovim cijenama... koje su i realne donekle...
-
kub lajkan
Ako si kupio kad je krenula ova euforija, onda je najgore sto mozes uraditi da sada prodas.Dilan_dog wrote:Kakva su predvidjanja za BH Telecom koja se maksimalna cijena moze ocekivati u perspektivi, kupio sam ih po paprenoj cijeni i u minusu sam?
Ukoliko ti situacija dozvoljava, jedini izlaz je strpljenje. Zaboravi da si kupio i skloni ih negdje na stranu. Vrijednost ce se vratiti nazad, samo tesko da ti neko moze odgovoriti na pitanje "kad?"...
- Alfons Kauders
sta se isplati kupovati sad, ima li ko kakav prijedlog... npr...
ako telekom opet padne na svojih standardnih 49-51, vrijedi li uzeti ?
sta je sa rudnika soli tusanj, meni jos uvijek prenapuhano djeluje, na kojoj bi se cijeni on isplatio... a solana je na 64 danas, mada sa strasmp malim obimom, isplati li se solana ganjati za 60-65 ?
ako telekom opet padne na svojih standardnih 49-51, vrijedi li uzeti ?
sta je sa rudnika soli tusanj, meni jos uvijek prenapuhano djeluje, na kojoj bi se cijeni on isplatio... a solana je na 64 danas, mada sa strasmp malim obimom, isplati li se solana ganjati za 60-65 ?
-
kub lajkan
I ja cekam da se ovo smiri pa da uskocim. Ali jos ne razmatram nista osim klasike (jpesr, enisr, etatrk1, hdgsr)...Alfons Kauders wrote:sta se isplati kupovati sad, ima li ko kakav prijedlog... npr...
Po forumima se vrtila i Elektrobosna iz Jajca, ali je firma pod stecajem i to otpada... Ovo cisto informacije radi, iako mnogi vjerovatno znaju...
- Alfons Kauders
to za telekom ne kontam, pola godine su bili izmedju 48 i 52...mona wrote:sumnjam da će se telecom vratiti na 49
a tušanj ...još uvijek visoka cijena
solana hmmm ko zna
moji favoriti :
ETATRK1 I SSSVR
tusanj jest preskup, nema govora
solana, ima svega... uskoro trebaju vratiti otetu zgradu u tuzli... 4-5 miliona vrijednosti... nominala im je cini mi se 70... sta ja znam... i ovo je haman previse za njih