Britanski vojnici mučeni u Iranu!

ines.c

Post by ines.c »

Ahmedinedjad je rekao da pusta vojnike,kao poklon na jedan muslimanima bitan dan.Poslje izjava onog Blera kao to je bila nasa taktika da nista ne radimo i oni ce pustiti vojnike,joj :lol: Bler kao djete ,ono nisam te htjeo udariti smrc.

I normalno je da ce sad ovi pusteni imati pricu o svom mucenju,sto radi svoje vlade sto radi sebe fol heroji.A svi vide da im ne fali ni dlaka sa glave,za razliku od ljudi koji su u Guantanamu. Da ne poredim ostalo neuporedivo je.
tataratira

Post by tataratira »

pa normalno je i da su ih pazili pa snimali, pa pustili
i sada vrte film...

ljudska prava u Iranu?

pa po ovome što su pokazali izgleda da kod njih bolje zive zarobljenici od stanovnika Irana koje vješaju po trgovima

zar vam je to normalno? mnogo ste naivni sa tom pricom

iz svega ovoga se vidi da su zarobljeni da bi bili pušteni, da nije tako
falilo bi im i dlaka sa guzice...
Last edited by tataratira on 09/04/2007 12:45, edited 1 time in total.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

tataratira

Post by tataratira »

najnovije je da je ona cura potpisala za Marlboro, od danas ako je gdje zarobe samo Mališu žmari

:lol:
ines.c

Post by ines.c »

Image
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tataratira wrote:pa normalno je i da su ih pazili pa snimali, pa pustili
i sada vrte film...

ljudska prava u Iranu?

pa po ovome što su pokazali izgleda da kod njih bolje zive zarobljenici od stanovnika Irana koje vješaju po trgovima

Da, po tebi se ljudi u Iranu vjesaju po trgovima kako kome padne na pamet. Isto bi se moglo konstatovati i za SAD gdje se ljudi ubijaju injekcijama i na elektricnim stolicama na svakom cosku SAD.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

tataratira wrote:pa normalno je i da su ih pazili pa snimali, pa pustili
i sada vrte film...

ljudska prava u Iranu?

I šta još veli cnn? :-? :roll:
Nenaivna.. :-x
ines.c

Post by ines.c »

http://www.youtube.com/watch?v=v-WtH0JPWM4

evo pa ko moze gledati neka pogleda,iako smo to vec gledali,brzo smo izgleda zaboravili.Ljudi u gvantanamu cak nisu ni osudjeni,ni sudjeni.Vec su unapred osudjeni.
tataratira

Post by tataratira »

nekako mi je prihvatljiviji CNN od Sahar 2 8)

nije CNN pojam konzervativne Amerike neko FOX News
a prenos oslobađanja sam gledao na
http://english.aljazeera.net/English a i ti bi trebala
ako ništa da čuješ komentare tebi bližih medija

Iran i ljudska prava nemaju veze s vezom
kako god vi to upakovali, zarobio je i Karadžić Aliju pa mu nije falila dlaka s glave...samo njemu
ines.c

Post by ines.c »

tataratira wrote:nekako mi je prihvatljiviji CNN od Sahar 2 8)

kako god vi to upakovali, zarobio je i Karadžić Aliju pa mu nije falila dlaka s glave...samo njemu
Nigdje veze.A pored sto gledam Sahar i cnn imam i vlastito misljenje i razum.A koji god da mi je blizi istina je istina.Aliji nije falila ni dlaka sa glave,a nas su poslje zajedno mucili i ubijali,da li to po tvojoj teoriji znaci da ce Iran sad muciti i Ameriku.

A sto se tice ljudskih prava Amerika je dalekoo daleko od toga.
tataratira

Post by tataratira »

jelde?
ja mislim po uticajem CNNa a ti onako sama od sebe.... razmišljaš

:roll:

nemam ja nikakvu teoriju samo ti skrećem pažnju da je bilo i prije takvih situacija pa one nisu bile nikakav garant ljudskih ili bilo kojih drugih prava
ako ne vidiš da je to sve pažljivo režirano onda ne želiš da vidiš
ines.c

Post by ines.c »

tataratira wrote:jelde?

nemam ja nikakvu teoriju samo ti skrećem pažnju da je bilo i prije takvih situacija pa one nisu bile nikakav garant ljudskih ili bilo kojih drugih prava
za mene je 11 septembar reziran
tataratira

Post by tataratira »

OK, svako ima svoj stav

mada bi se sigurno naljutila da ti neki Amerikanac kaže kako su Markale režirane, to bi bila islamofobija u najavi
ines.c

Post by ines.c »

tataratira wrote:OK, svako ima svoj stav

mada bi se sigurno naljutila da ti neki Amerikanac kaže kako su Markale režirane, to bi bila islamofobija u najavi
ma u globalu(nemam nista protiv tebe :-D )imam negativan stav prema americkoj kolonija politici.Da li je guantanamo reziran,silovane zene..Za mene Amerika je okupatorska zemlja.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ines.c wrote:
tataratira wrote:jelde?

za mene je 11 septembar reziran
FUJ!

Kako te nije sram...eto te bas kao risto djogo, ista, i on je govorio kako smo na markalama sami sebe bombardovali da dobijemo vojnu intervenciju. Isto sranje drugo pakovanje.

FUJ, FUJ, FUJ x hiljadu

:x :x :x

Neko ko poredi smrtnu kaznu vjesanjem zbog homoseksualizma (kao sto postoji u Iranu) sa smrtnom kaznom za namjerna ubistva koja postoji u NE SVIM drzavama amerike (a koje sam takodje protivnik), a koja prolazi toliko zalbi i svega...je za mene potpuna neznalica s kojim ne zelim da se raspravljam jer nemaju dovoljno znanja.

A dobro je onaj rekao, uhapseni su upravo zato da bi bili pusteni. Svako zna da tim vojnicima ne bi dlaka s glave falila i da ih je uhapsilo samo da se pokazuje na TV i u propagandne svrhe.

A Iran je ovim samo skocio sebi u usta...nisu nikoga uspjeli ubijediti u svoje dobre namjere.
Svemirski_Jebach

ines.c wrote:

ma u globalu(nemam nista protiv tebe :-D )imam negativan stav prema americkoj kolonija politici.Da li je guantanamo reziran,silovane zene..Za mene Amerika je okupatorska zemlja.
s ljudima poput tebe se nema sta pricati. mucno mi je i citati.

odustvo ikakvog znanja je karakteritistika ovakvih ljudi koji olako lijepe vrlo snazne etikete, a da ustvari pojma nemaju o onome sto pisu.
ines.c

Post by ines.c »

Svemirski_Jebach wrote:
ines.c wrote:

odustvo ikakvog znanja je karakteritistika ovakvih ljudi koji olako lijepe vrlo snazne etikete, a da ustvari pojma nemaju o onome sto pisu.
a takodje tvoje vredjanje pokazuje da ni ti nisi bas najpametniji.Mene sa tim svojim vredjanjem nemozes povrijediti jer ja znam ko sam sta sam koliko obrazovanje stoji iza mene,tako da mozes slobodno prestati igrati na tu kartu neupucenosti.Kao uvrjedio si se zbog 11 septembra e pa i ja sam se uvrijedila zbog ovog nedavnog dogadjaja i tvog komentara o Iranu i o njihovim potezima.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

tataratira wrote:nekako mi je prihvatljiviji CNN od Sahar 2 8)

da, radovan je zarobio Izetbegovica, ali ga je i pustio uz deal, da se cijela kasarna druge vojne oblasti, zajedno sa gen. kukanjcem iseli, mirno bez napada na "konvoj"...tako da uvijek postoje dealovi, bogatipitaj koji je deal sklopljen izmedju irana i uk-a...a ahmov poklon :D blairu, je samo tv retorika, ko biva ahmo sad mangup :D
Drvosjeca iz Dejcica

Svemirski_Jebach wrote:

Neko ko poredi smrtnu kaznu vjesanjem zbog homoseksualizma (kao sto postoji u Iranu) sa smrtnom kaznom za namjerna ubistva koja postoji u NE SVIM drzavama amerike (a koje sam takodje protivnik), a koja prolazi toliko zalbi i svega...je za mene potpuna neznalica s kojim ne zelim da se raspravljam jer nemaju dovoljno znanja.
Smanji dozivljaj Mr. sveznajuci. Znanje nije znanje znati, vec je znanje, znanje dati.:D

Koliko je to objeseno ljudi zbog homoseksualnosti? Par ljudi ili stotine hiljada? Ja bih rekao par slucajeva sto ne znaci da je u Iranu to pravilo. Naravno da niko to ne opravdava, ali nakon sto ti koristis dupli arsin, pa opravdavas Guantanamo, zar ocekujes da nece biti onih koji ce opravdati i vjesanje u Iranu zbog homoseksualnosti. Dakle sve dok ti i slicni tebi slijepo i bezuslovno podrzavaju Ameriku u flgrantnom krsenju osnovnih ljudksih prava sa druge strane ce biti onih koji podrzavaju Iran.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

vjerovatno su homoseksualci u iranu proglaseni neprijateljskim borcima :D :D tako da bi to mogo biti argument :D
ines.c

Post by ines.c »

zmijaIzmaj wrote:vjerovatno su homoseksualci u iranu proglaseni neprijateljskim borcima :D :D tako da bi to mogo biti argument :D
navala (homoseksualaca)
uozo

Post by uozo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Svemirski_Jebach wrote:

Smanji dozivljaj Mr. sveznajuci. Znanje nije znanje znati, vec je znanje, znanje dati.:D

Koliko je to objeseno ljudi zbog homoseksualnosti? Par ljudi ili stotine hiljada? Ja bih rekao par slucajeva sto ne znaci da je u Iranu to pravilo. Naravno da niko to ne opravdava, ali nakon sto ti koristis dupli arsin, pa opravdavas Guantanamo, zar ocekujes da nece biti onih koji ce opravdati i vjesanje u Iranu zbog homoseksualnosti. Dakle sve dok ti i slicni tebi slijepo i bezuslovno podrzavaju Ameriku u flgrantnom krsenju osnovnih ljudksih prava sa druge strane ce biti onih koji podrzavaju Iran.
Nije to krsenje ljudskih prava. Tu se radi o "neprijateljskim borcima" ma sta to bilo! Dok se ratni zarobljenici smatraju prijateljskim borcima ili cime? :? I to sto im se ponekad omakne i kakav civil poput Murata Kurnaza, Al Masrija i jos nekolicine njih koji su ko stoka drzani i tretirani neku godinicu, je samo greskica. Sta's omakne se ljudima. Ko radi on i grijesi. :roll:
Al' zato se prema ratnim zarobljenicima postupa humano! Image
Svemirski_Jebach

ines.c wrote:
Svemirski_Jebach wrote:
ines.c wrote: ma u globalu(nemam nista protiv tebe :-D )imam negativan stav prema americkoj kolonija politici.Da li je guantanamo reziran,silovane zene..Za mene Amerika je okupatorska zemlja.

a takodje tvoje vredjanje pokazuje da ni ti nisi bas najpametniji.Mene sa tim svojim vredjanjem nemozes povrijediti jer ja znam ko sam sta sam koliko obrazovanje stoji iza mene,tako da mozes slobodno prestati igrati na tu kartu neupucenosti.Kao uvrjedio si se zbog 11 septembra e pa i ja sam se uvrijedila zbog ovog nedavnog dogadjaja i tvog komentara o Iranu i njihovim potezima.
pocet cu od tebe...a onda cu odgovoriti ostalima.

to tvoje obrazovanje o kojem govoris mozes okaciti macku o rep jer ja ovdje ne vidim ni o od obrazovanja...a da, fakulteti se zavrsavaju uz koverte ili dajdzu dekana...a ko nema to, ima vanredni faks prava u Vitezu ili u Foci...pa se pravo za godinu zavrsi. nego to na stranu, nije poenta imati diplomu nego treba znati...e to je obrazovanje. kod tebe toga nema ni u tragovima.

Cuj ona se uvrijedila zbog mog komentara o Iranu i njihovim potezima... :lol: :lol: :lol: :lol: zemljo otvori se...

ne sjecam se da sam sta uvrijedljivo rekao jer ti i takvi se ponosite kad vas neko uporedi sa ristom djogom, a retorika neodoljivo podsjeca - oh za ime Boga, kako nismo znali...pa sarajlije su same sebe bombardovale na markalama...tuzlaci su sami bacili granatu na Kapiju i ubili 75 cura i momaka...sve kako bi zli zapad intervenisao...a najvjerovatnije je i da su srebrenicani bili ustvari pripadnici neke sekte, pa su izvrsili kolektivno samoubistvo...to nije bio genocid :roll: :roll: :roll:

sram nek te bude. toliko od mene tebi. kad naucis malo vise i kad budes znala toliko da mozes ucestvovati u raspravi - javi se. do tada - ja i ti nemamo o cemu razgovarati.

a ovim ostalim...ako niste znali, americki vojnici koji su nedavno izvrsili zlocin u iraku i ubili onu porodicu su osudjeni na dozivotnu robiju na vojnom sudu...koliko je kod nas osudjeno na dozivotnu zbog ratnih zlocina?
Drvosjeca iz Dejcica

Svemirski_Jebach wrote:
a ovim ostalim...ako niste znali, americki vojnici koji su nedavno izvrsili zlocin u iraku i ubili onu porodicu su osudjeni na dozivotnu robiju na vojnom sudu...koliko je kod nas osudjeno na dozivotnu zbog ratnih zlocina?
Radi se tek o jednom izlovanom slucaju, ostali su oslobodjeni optuzbi ili necasno otpusteni iz vojske. Ako govorimo o istom slucaju Paul E. Cortez-a.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/04/2007 15:48, edited 1 time in total.
ines.c

Post by ines.c »

Svemirski_Jebach wrote:
ines.c wrote:
Svemirski_Jebach wrote: s ljudima poput tebe se nema sta pricati. mucno mi je i citati.

:lol: sad ces prvo meni ocitati lekciju... :lol: sto se tice fakulteta da li to opisujes svoj :lol: fakultet?jer za moj nisi pogodio nista.A to sto se ne gadjam strucnim terminima je oznaka kulture.Isto tako necu se spustati na niske grane i vredjati te.Ponasas se kao djete kad mu otmu igracku,kauboju.

a takodje tvoje vredjanje pokazuje da ni ti nisi bas najpametniji.Mene sa tim svojim vredjanjem nemozes povrijediti jer ja znam ko sam sta sam koliko obrazovanje stoji iza mene,tako da mozes slobodno prestati igrati na tu kartu neupucenosti.Kao uvrjedio si se zbog 11 septembra e pa i ja sam se uvrijedila zbog ovog nedavnog dogadjaja i tvog komentara o Iranu i njihovim potezima.
pocet cu od tebe...a onda cu odgovoriti ostalima.

to tvoje obrazovanje o kojem govoris mozes okaciti macku o rep jer ja ovdje ne vidim ni o od obrazovanja...a da, fakulteti se zavrsavaju uz koverte ili dajdzu dekana...a ko nema to, ima vanredni faks prava u Vitezu ili u Foci...pa se pravo za godinu zavrsi. nego to na stranu, nije poenta imati diplomu nego treba znati...e to je obrazovanje. kod tebe toga nema ni u tragovima.

Cuj ona se uvrijedila zbog mog komentara o Iranu i njihovim potezima... :lol: :lol: :lol: :lol: zemljo otvori se...

ne sjecam se da sam sta uvrijedljivo rekao jer ti i takvi se ponosite kad vas neko uporedi sa ristom djogom, a retorika neodoljivo podsjeca - oh za ime Boga, kako nismo znali...pa sarajlije su same sebe bombardovale na markalama...tuzlaci su sami bacili granatu na Kapiju i ubili 75 cura i momaka...sve kako bi zli zapad intervenisao...a najvjerovatnije je i da su srebrenicani bili ustvari pripadnici neke sekte, pa su izvrsili kolektivno samoubistvo...to nije bio genocid :roll: :roll: :roll:

sram nek te bude. toliko od mene tebi. kad naucis malo vise i kad budes znala toliko da mozes ucestvovati u raspravi - javi se. do tada - ja i ti nemamo o cemu razgovarati.

:lol: sad ces prvo meni odrzati lekciju :lol: pa onda drugima :lol: .Prvo,to skolovanje kakvim si ga ti opisao,mozda ima veze sa tobom,sa mnom nema nikako.

I samo se jos jednom drzni da me uporedjujes sa ristom djogom.

Ja se necu spustati na niske grane i vredjati tvoje obrazovanje i tvoju ljudskost,drugi mogu donjeti svoje misljenje o tebi i bez moje pomoci.

Samo me zanima koji si ti element kad si tako pametan,kauboju.
Last edited by ines.c on 09/04/2007 15:57, edited 3 times in total.
Post Reply