imena kucnih ljubimaca
Moderator: anex
-
PITARKA_SA
bebaro,bebac,debeli,konjo,pile,sreco,duso,ljubavi,blento,medu,slatko od sljiva
ihh ima toga jos 
- danas
nije nego debelindzomIRCerka wrote:budi gender correct: debela i debelidzandebela wrote:moje zivotinjke uopste nemaju zvanicna imena. svako od ukucana ih zove nekim svojim ali uglavnom je sve tepanje i izvrtanje. ali jedno je vazda isto, svaka maca je uz more imena bila i debela, bez obzira, musko ili zensko
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
NASH debelidzan ide danas opet na kontrolu..valjda se sad konacno reci hoce li biti Tronogi...debela wrote:ma sve su to debele mace
pu, ostavljace otisak TRI sape...
danas, kako se zove tvoj?
-
mIRCerka
crce moje debeloooooodanas wrote:znas kako se zovemIRCerka wrote:
danas, kako se zove tvoj?![]()
nemoj da bi ko sta pisn'o glede imena mu
![]()
haman isti Husnija moj
znam ja kako se zove...Josip
-
mIRCerka
eto ti ga sad! Ugrozdba na djelu!!!danas wrote:ahamIRCerka wrote: crce moje debeloooooo
haman isti Husnija moj
znam ja kako se zove...Josip![]()
mi to bona da izbalansiramo naciJonalno vamiliju nam u nasfali nam 'rvata
![]()
![]()
-
encian
meni su sve macke bile zuco i cicko. doduse nikad nisam imala nijednu zivuljku u stanu, ali zato smo imali more kod majke u kuci. i milion cuka tara, teri, bronzi, pajdo, imali smo i brata i seku koji su se zvali zorz i zaklina. zaklinu smo dali, a zorz je odlicno dosao u ratu jer je imao obicaj da se odjednom ustane i demonstrativno ode u podrum nakon cega su uvijek pocinjale da pljuste granate. sadasnji je rex, morali smo. stvarno izgleda kao da je kraljevo celjade.
prijatelj je imao kornjacu ferdinanda, kojem smo pjevali "ferdo gluperdo", a svom sanjanom i nikad dosanjanom snovitom neostvarenom psu sam htjela dati ime lori, po covjeku kojeg smatram najboljim zivucom osobom.
prijatelj je imao kornjacu ferdinanda, kojem smo pjevali "ferdo gluperdo", a svom sanjanom i nikad dosanjanom snovitom neostvarenom psu sam htjela dati ime lori, po covjeku kojeg smatram najboljim zivucom osobom.
-
mIRCerka
ines.c
Upisano: 08/05/2007 08:45
Član od: 06 mar 2007 Poruke: 299
mirci fina im imena dajes predlazem momir i jezdimir za sljedece
mIRCerka
Upisano: 08/05/2007 08:48
Član od: 20 aug 2004 Poruke: 15580 Mjesto: Grbavica, Sarajevo
ines.c (citat):
mirci fina im imena dajes predlazem momir i jezdimir za sljedece
Vec ima tema posvecena takvima poput tebe Very Happy
stoga, komplekse lijeci negdje drugo.
ines.c
Upisano: 08/05/2007 08:52
hehehe ti lijecis komplekse ,pa evo ako stvarno nije problem,kao sto tvrdis daj sljedecim ime Milojko i Ljubojko
mIRCerka
Upisano: 08/05/2007 08:54
ines.c (citat):
hehehe ti lijecis komplekse ,pa evo ako stvarno nije problem,kao sto tvrdis daj sljedecim ime Milojko i Ljubojko
nemam clanova rodbine ni prijatelja koji se tako zovu, a svaka moja macka je dobila ime po nekoj meni dragoj osobi...
ines.c
Upisano: 08/05/2007 08:58
Ako je tako onda izvini i ako imas dobre namjere izvini,samo i ja sam imala i pse i macke ali nikad im ne dajem ime po clanovima porodice.
mIRCerka
Upisano: 08/05/2007 09:00
ines.c (citat):
Ako je tako onda izvini i ako imas dobre namjere izvini,samo i ja sam imala i pse i macke ali nikad im ne dajem ime po clanovima porodice.
A koliko si ih imala?
Ja sam imala preko 200 macaka sto su se kod mene radjale, privremeno boravile, ili dolutale...
pa kad sam potrosila sve cice mice i ostala macheca imena, pocela sam udarat po komsijama, prijateljima i rodbini.
Na vrh Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
labrusca
Upisano: 08/05/2007 09:03
Član od: 10 jun 2006 Poruke: 97
Miwci, male bebice ljubi od mene
Ines, Mirci ima macka Ljubislava i ne unistavaj temu zajedljivim komentarima PLS
mIRCerka
Upisano: 08/05/2007 09:05
labrusca (citat):
Miwci, male bebice ljubi od mene
Ines, Mirci ima macka Ljubislava i ne unistavaj temu zajedljivim komentarima PLS
A kako se tvoj macak zove? Laughing
jel dolazis veceras ba?
r
ines.c
Upisano: 08/05/2007 09:06
Mirci nemoj da se grijesim na tebi ili bilo kom,necu dalje da raspravljam,jer kao sto rekoh ako imas dobre namjere sretno,meni ta imena paraju usi kad se daju zivotinjama,namjerno ili ne nemjerno nije lijepo,a samim tim sto samo takva imena vidim kod tvojih zivotinja donosim zakljucak da ti ustvari provociras.Ja nisam vidjela da se ni jedna zvala mici,cici...vec sve redom kemo,mensura...izvini ali to mene vrijedja
mIRCerka
Upisano: 08/05/2007 09:09
ines.c (citat):
Mirci nemoj da se grijesim na tebi ili bilo kom,necu dalje da raspravljam,jer kao sto rekoh ako imas dobre namjere sretno,meni ta imena paraju usi kad se daju zivotinjama,namjerno ili ne nemjerno nije lijepo,a samim tim sto samo takva imena vidim kod tvojih zivotinja donosim zakljucak da ti ustvari provociras.Ja nisam vidjela da se ni jedna zvala mici,cici...vec sve redom kemo,mensura...izvini ali to mene vrijedja
Slabo ti citas.
1. ja imam macke, a mensura je pas.
2. rekoh ti vec, ima tema o imenima, a tebi mrsko potrazit.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=34645
Sad procitaj da mogu za 10 minuta ocistiti ovu temu, inace ode sve u tri materine, a to ne zelimo. Zar ne?
ines.c
Upisano: 08/05/2007 09:11
Ne bitno da li je pas ili macka,jos gore.Samo eto dobronamjerno obrati paznju da mozda nekog povredjujes s tim.pozdrav.
mIRCerka
Upisano: 08/05/2007 09:14
ines.c (citat):
Ne bitno da li je pas ili macka,jos gore.Samo eto dobronamjerno obrati paznju da mozda nekog povredjujes s tim.pozdrav.
ines.c, ovo ti zadnji put ponavljam, ima tema o imenima kucnih ljubimaca tamo pisi takve stvari, ovdje NEMOJ!
_BosanaC
Upisano: 08/05/2007 09:17
Član od: 16 aug 2005 Poruke: 5721 Mjesto: Sarajevo
ines.c (citat):
Znam Kanadjanina koji je u Sarajevu i zenka njemackog ovcara mu se zove Alma.
Takodje znam djevojku koja je zenki retrivera dala ime Dunja, pa se Dunje okrecu po gradu kada je ova zovne...
ines.c
Upisano: 08/05/2007 09:18
Ja imam cuku zove se Tedy
Na vrh Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mIRCerka
Upisano: 08/05/2007 09:19
ines.c (citat):
Ja imam cuku zove se Tedy
sta mislis kako se amerikanci osjecaju?
Mad
-
luciferino
Jel' to vi stvarno nemate pametnija posla nego još i propovjedati kako će se kome koji ljubimac zvati??? 
-
mIRCerka
naredna imena...ne sluti mi macice opet, dok ove ne udomimseka wrote:kemo (monteno) i sabina (varesanovic) u "praHistorijsko doba" pjevali u duJetu![]()
@mirci - naredna imena - romeo & julija![]()
![]()
ne daj se @ines.c
-
luciferino
Kompleksi, nego šta. Evo ja upravo nađoh da ima i nekakva Sabina u katolika.
"St. Sabina's feast day is August 29th. We know St. Sabina only through legend, and there is some question as to it's trustworthiness. Even the century in which she lived is unknown. Supposedly Sabina was converted to Christianity by her Syrian servant Serapia. During the persecution of Emperor Hadrian, Serapia suffered martyrdom for her Christian Faith. It is believed that St. Sabina was murdered for the Faith about a month later. The reknowned basilica on the Aventine in Rome is dedicated to and named after her. Some sources hold that Sabina herself had it constructed in the third or fourth century. In an age when our Faith is ridiculed as being outmoded, we take heart in the lives of so many martyrs, like St. Sabina, who gave their lives under terrible conditions to defend and sustain their Faith. This confers on us a strong desire to persevere in God's love."
http://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=756
I šta sad?
"St. Sabina's feast day is August 29th. We know St. Sabina only through legend, and there is some question as to it's trustworthiness. Even the century in which she lived is unknown. Supposedly Sabina was converted to Christianity by her Syrian servant Serapia. During the persecution of Emperor Hadrian, Serapia suffered martyrdom for her Christian Faith. It is believed that St. Sabina was murdered for the Faith about a month later. The reknowned basilica on the Aventine in Rome is dedicated to and named after her. Some sources hold that Sabina herself had it constructed in the third or fourth century. In an age when our Faith is ridiculed as being outmoded, we take heart in the lives of so many martyrs, like St. Sabina, who gave their lives under terrible conditions to defend and sustain their Faith. This confers on us a strong desire to persevere in God's love."
http://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=756
I šta sad?
-
ines.c
Kad sam kupila cuku u njegovoj knjizici je pisalo ime Stefan,medjutim ja ga nisam zvala tako jer mi je to bilo nekulturno isto tako mi je nekulturno da cuko ima ime Mensura.To je moje misljenje.Mozda je nekom to u redu meni nije,svako ima svoje misljenje.
-
mIRCerka
znas li ti koliko Tedyja ima u Americi?ines.c wrote:Kad sam kupila cuku u njegovoj knjizici je pisalo ime Stefan,medjutim ja ga nisam zvala tako jer mi je to bilo nekulturno isto tako mi je nekulturno da cuko ima ime Mensura.To je moje misljenje.Mozda je nekom to u redu meni nije,svako ima svoje misljenje.
-
luciferino
Da li hoćeš da kažeš da nije uredu davati ljudska imena životinjama generalno ili?ines.c wrote:Kad sam kupila cuku u njegovoj knjizici je pisalo ime Stefan,medjutim ja ga nisam zvala tako jer mi je to bilo nekulturno isto tako mi je nekulturno da cuko ima ime Mensura.To je moje misljenje.Mozda je nekom to u redu meni nije,svako ima svoje misljenje.
-
luciferino
A znate li kako je "teddy bear" dobio to ime i po kome?
-
mIRCerka
ali si savjetovala da dam imena mackama ljubomir itd itd...ines.c wrote:Vrati se par postova gore pa se prisj.da nisam htjela cuku zvati Stefan,bilo tu Stefana ili ne,drugi put cu razmisliti jer vidim da to ovdje nikom ne smeta.
de ti vrati par postova unazad i procitaj ...
-
luciferino
Šta ćeš kada se u svemu nađu nekakve političke konotacije._BosanaC wrote:Tita mi cu vam prebaciti temu na politiku![]()
Dajte ba ljudi (zene) ohanite malo
Inače, međed Teddy dobio je ime po Theodoru Rooseveltu i to nikog ne vrijeđa, a nije smetalo ni samom Rooseveltu.