imena kucnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 imena kucnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

Obzirom da sam proglasena, sto na b.net stranici, sto ovdje javno, cetnikom i bosnjakomrscem jer se moja najveca ljubav zove Husnija, pade mi na pamet da vas pitam kako vi dajete svojim ljubimcima imena? I da li vjerujete da davanjem "ljudskog" imena zivotinji vi ponizavate tu osobu, ili, kao sto mene optuzise na b.net ponizavate cijelu naciju?
Mislim, ako se rodjak Husnija ne osjeca uvrijedjenim, onda WTF?

Ja bih mogla poceti od ovih sadasnjih:
Husnija - maminog amidze sin, veliki gurman (poguzija) i svaler
Semsa i Hajra - dvije mahaluse sto zive pored kuce gdje je zivjela moja majka, one znaju sta je Bush imao za veceru (takve su i ove moje, samo zavlace nos gdje ne treba)
Hexa - za chattere sa bolchata dovoljno je reci "hex" koji joj je online kum
Pljosna - perzijka, ima pljosnato lice skroz...

Bebica-Kumica - Bebica jer se tako zvala moja druga macka, a identicne su, a Kumica jer kumuje svakom popravku u stanu i prije majstora uleti u TV :D

Andja- ima djavolji pogled, pa ono kao eliminacija djavoljeg

Lari - inspiracija moje sestricne

e sad macke koje sam proslijedila dalje.... navescu samo neke...
Ljubislav - ludjeg, mrsavijeg macka u zivotu nisam vidjela, a stalno se ljubi u usta
Tomica - imam jos trojicu iza kuce, jednostavno svaki crnobijeli macak mi je Tomica
Zoran - rodio se prvi
Bubica - majusnica koja se zadnja rodila, velicine gumice za brisanje je bila
Katarina - mala turska VANcica, otisla blizu Kraljeve Sutjeske i postala mladja sestra Fufni, koja je opet Hexina sestra :D
Krasnici - tigrasti macak, krasan da krasniji ne moze biti
Pexa-hexina sestra iz legla, pravi peksin, krala opuske iz pepeljare

Prdule :( - nisam ga dala, on je nastradao... kad sam ga pokupila sa ulice, imao je gliste i stalno je prdio...

Aca-Maca - mace koje sam nasla na tarabi iza zgrade...kasnije je rodila 5 predivnih beba, u nedostatku inspiracije sam ih nazvala ponedeljak, utorak, srijeda, cetvrtak i petak :D
Cetvrtak je kasnije preimenovan u Flekica :( nju je otrovao neko iz medinog komsiluka...
Sivka-kartuzijanka, skroz siva
PITBULL-maca vrlo cudne konfiguracije lica...vise je licila na psa nego na macku....
Curica - moja prva macka
Bebica - moja druga macka, bila ista silvester....
Bubica, Ciga, Cica Karkinka, Cica Mica....
Imala sam Trudy- tata je pokupio na pijaci daaaaavno prije rata, bio snijeg do guzova...
ona rodila Lazu mazu i Lazu kucu staru, obojica otisli u crnu goru, dok je Trudy sa Milicom/Majom otisla u metkovice....
Mico je macak od kucnih nam prijatelja koji su otisli pocetkom rata u njemacku, a macka ostavili kod nas, a on od posten Bebice napravio mamu :D

uf.... ne mogu sad da se sjetim vise....
debela

#2 Re: imena kucnih ljubimaca

Post by debela »

mIRCerka wrote:I da li vjerujete da davanjem "ljudskog" imena zivotinji vi ponizavate tu osobu, ili, kao sto mene optuzise na b.net ponizavate cijelu naciju?
Mislim, ako se rodjak Husnija ne osjeca uvrijedjenim, onda WTF?...
imas pravo, wtf :shock: reci tim pacijentima da su bolesni u glavu :lol:
mIRCerka

#3 Re: imena kucnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

debela wrote:
mIRCerka wrote:I da li vjerujete da davanjem "ljudskog" imena zivotinji vi ponizavate tu osobu, ili, kao sto mene optuzise na b.net ponizavate cijelu naciju?
Mislim, ako se rodjak Husnija ne osjeca uvrijedjenim, onda WTF?...
imas pravo, wtf :shock: reci tim pacijentima da su bolesni u glavu :lol:
ma skontace oni to sami...
nego, kako su se tvoji cupavci zvali?

moj zet se zvao Mirza... :(
Neelix

Post by Neelix »

cuko moje sestre je Mensura, bio je Djuro dok nismo skontali da je zensko :D nema neki poseban razlog, htio sam samo da ne bude nista standardno za cuke :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Moj prvi papagaj bio je ČIKO, i iako se ispostavilo da je ON zapravo ONA nije puno smetalo, jer ipak bila su to Zagorova vremena ... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Abu FEED el-Castro wrote:Moj prvi papagaj bio je ČIKO, i iako se ispostavilo da je ON zapravo ONA nije puno smetalo, jer ipak bila su to Zagorova vremena ... :D
nadam se da nije imala brkove ko Ciko :D
medda

Post by medda »

Jooj Mircerka, pusti to kraju. Moj nick je ime mog cuke i po tom onda ja sama sebe vrijedjam. Moj macak se zvao Saban. Imao je cak i prezime Kaban.
Moja prijateljica je svom hrcku dala ime po meni (da sad ne izdajem koje :) ) I meni bas bilo simpaticno.
A onome koga volis sigurno neces dati ime onoga koga mrzis... :-)
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Kad sam bila klinka imali smo kornjacu pod imenom Kornelije "Kico" Slabinac (buraz izabrao) i mali milion papagaja kojim smo najcesce davali imena iz kojekakvih stripova.....Mada je medju njima bio i jedan "Lindjo" (majka je uvijek jela taj keks, a mi nesto nismo bili mastoviti :D ).............Prvom zeki kojeg sam kupila dala sam ime po svom najboljem jaranu u to vrijeme (Flo) a zeko kojeg sada imam se prvo zvao Lexa (po jaranicinoj kcerci) medjutim kad smo skontali da je musko samo smo "odvalili" to a na kraju i postao je Lex.....Curica po kojem je dobio ime je bila super radosna zbog toga :D (nije joj smetalo ni malo)........
mIRCerka

Post by mIRCerka »

medda wrote:Jooj Mircerka, pusti to kraju. Moj nick je ime mog cuke i po tom onda ja sama sebe vrijedjam. Moj macak se zvao Saban. Imao je cak i prezime Kaban.
Moja prijateljica je svom hrcku dala ime po meni (da sad ne izdajem koje :) ) I meni bas bilo simpaticno.
pustala sam i pustala, i vise nema pustanja... :D

moje bebe niko nece koristiti u dnevnopoliticke svrhe....
evo im SHIPAK!!

eh da, medo ima Shvrcku.... http://www.youtube.com/watch?v=vfYrQYXCMGg
dacina_curica

Post by dacina_curica »

medda wrote:Moja prijateljica je svom hrcku dala ime po meni (da sad ne izdajem koje :) ) I meni bas bilo simpaticno.
Djevojcica koju sam ja dugo vremena cuvala (nesto poput au-pair) je svom zeki dala ime po meni i meni je to totalno slatko..... :D :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zoom66 wrote:moj papagalo se zove chooby...:D...supruga...:D...mu se zove tinka...:D...a imam isto tako i dvije zebe kupljene isti dan kad i tinka, pa su ono u cugu nazvane minka i finka...:D:D:D

mirci, stipu budale, vjerovatno su isti navijali za husa dok je dero andju na onoj sliKi...:D...samo zato shto hus dere andju...:D :cry: e tugo, kuda ide ova zemlja...:cry:
Tinka, Minka, Finka i Chooby :lol: kakav harem
Shoshana

Post by Shoshana »

MOje se bebe zovu 'Tipou (vaskica) i Gucci (sad me zadeveraste, qq meni, sta ako mi se Gucci navali na kosti :shock: ). Inace su dva savim pristojna crno-bijela macora.

Prije njihsmo imali psa Oskara, a jos prije njega smo imali psa Agu (i niko se nije bunio :? )
melb26sa

Post by melb26sa »

Moje mace su Tommy (crno-bijeli iliti tuxedo) i Sally (ona je bijela sa crnim mrljama). Ne znam zasto smo im dali ovakva imena - obicno su nam se mace zvale Bjelko, Cupko, Brnjo, mama ima Dominu (mama od T i S) i Carlija, majka Sivku....
Shoshana

Post by Shoshana »

zoom66 wrote:
Shoshana wrote:MOje se bebe zovu 'Tipou (vaskica) i Gucci (sad me zadeveraste, qq meni, sta ako mi se Gucci navali na kosti :shock: ). Inace su dva savim pristojna crno-bijela macora.

Prije njihsmo imali psa Oskara, a jos prije njega smo imali psa Agu (i niko se nije bunio :? )
qq tebi, kad na tebe navale mafioze pa onda juesej filmadJije i na kraju nashe patriJote...:D:D:D
Dobro si, to za Oskara ni skontala nisam :shock:
Joj, zamisli da napisem "Oskar mrtav i sahranjen" :shock: :shock: gllluho bilo :oops:
Neelix

Post by Neelix »

u ratu je tamo u neboderima kod hitne, u stabu policije bio cuko Rea :D kako mi je bilo smijesno kad :D sam cuo da ima hrpa cura u Sa koje se tako zovu :shock: :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Svakom ljubimcu u kuci, ime je davao moj sin. Ne znam odakle je dobijao inspiraciju, ali ovo su neka imena:
macak Tin- vjerovatno iz bajke o Tin-Tinu
pas Delta-zasto :? :D
Bogomoljka- Buljka, zato sto je imala velike oci :lol:
Pauk- Rade (njegovo objasnjenje: zato sto stalno radi (hoda) :lol: ko eto nikad ne sjedne i cita novine ili gleda TV :lol:)
Hrcak-Dado (po rodjaku mu)
Kornjace (2)- Beba 1 i Beba 2 :D zato sto su veoma male

Neki dan sam nasla tipa na Youtube-u koji ima psa koji se zove Dog :lol: :lol:
chocolate_girl

Post by chocolate_girl »

Moj papagaj se zove Haris :D :D :D ne znam odakle to ime ali eto.. :-) :-) nikome ne smeta... A ja sam htjela da se zove Camil :lol:
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Uh,ja sam uvijek zivotinjama davala ljudska imena...I ovo majmunce na desktopu ima ime i zover se Chedo...Maxu je pravo ime Denis,ali se meni nije svidjalo,i akobogda ,kad budem imala drugog kokera zvace se Dado Topic,jer im to ime sjajno stoji! Ustvari Maxu lijepo to ime stoji,pa cemo vidjeti... Kanarinac mi se zvao Gazija,papagaj Chiki,macak Cicko,onda oni silni psi lutalice koje sam skupljala po ulici dobijalu su imena po ljudima koji su mi bili dragi ili po onome na sto su me jadnicci asocirali...A MIRCI,nedam ja tebe nikog! A Krasnici ti je bio UH-KRASAN! LJub
Skyfox

Post by Skyfox »

Neodlucan sam po prirodi pa se cesto desi da se moji ljubimci odazivaju na imena Neto, Dolazivamo i Ostavito :)
Poslije rata sam dobio zeca koji se zvao Inga, Pa mali mjesanac kojm je ima dala rodica a ustvarije bilo zenska izvedenica mog imena. Hrčci
Mrkva i Gizmo, Maca Halima i njen coek Sukrija.
Nikad necu zaboraviti svog ratnog macka koji je nestao nakon jednog granatiranja. Privalio nam se izvana i malo po malo postao dio porodice. Komsija ga prozvao Mićo cetnik posto je bio sav crn sa bijelom bradom i ostao Mićo. Sve bih dao da je ostao samnom...
Pearl

Post by Pearl »

ja sam definitivno ZA originalnija imena... nema nista gore kad neko vrisne: rex, reksi, pujdo, piksi, mazo, lunjo.... a 10 pasa dotrci :D

prijateljicinog cuku sam preimenovala u "mahalusa" jer je i na najmanji sustaj trcao na prozor, da promahala sta se to desava :D pa se jadan odazivao na dva imena :D
Daphna

Post by Daphna »

Malo ste me rastuzili temom... :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :( :(

Nedavno mi je uginuo hrcak (moj slatki hrle) kojeg sam dobila na poklon od jednog slatkog djecaka koji je alergican... Dosao je sa imenom, pazi sad, Krcko Orascic, :D :D ali je preimenovan u Sulejman... Zasto? Nemam pojma :?

Svi u kuci su se slotili a djeca su ga obozavala (ugl zbog imena) :D
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Imamo macu sarajku s imenom Maza, i jos jednu macu mostarku s imenom Daisy. Preselile su s nama u USA prije pet godina i ja prosto ne znam dal bi se mi bez njih mogli i probuditi, a kamoli sta vise :D
debela

Post by debela »

moje zivotinjke uopste nemaju zvanicna imena. svako od ukucana ih zove nekim svojim ali uglavnom je sve tepanje i izvrtanje. ali jedno je vazda isto, svaka maca je uz more imena bila i debela, bez obzira, musko ili zensko :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

debela wrote:moje zivotinjke uopste nemaju zvanicna imena. svako od ukucana ih zove nekim svojim ali uglavnom je sve tepanje i izvrtanje. ali jedno je vazda isto, svaka maca je uz more imena bila i debela, bez obzira, musko ili zensko :D
budi gender correct: debela i debelidzan
debela

Post by debela »

ma sve su to debele mace :kiss:
Post Reply