Argeta Made in BiH - vasi utisci
-
Celicna_saka
Nisi ti jeo eroukrem Takovo inace ne bi tako govorio.Zhaba wrote:boze ovo je kao da raspravljamo o Nutelli c c c ma nema nista ko original Argeta
-
didgeridoo
Ilija, panju.Ilija_Cvorovic wrote:Serete pička li vam materina.
A ti fino, posto ti ova nasa "sranja" ne mirisu, lijepo nadji kakvog Janeza pa se pocastite medjusobno. Pored ostalog, tako ces i konacno dokazati teoriju relativiteta: Iako obojica jedete govna ti si u relativno boljem polozaju jer jedes slovenska
A sto se tice argete i trzista EU, pa zar mislite da je isti sirovinski sastav ovdje i tamo?!
-
DONY
@Furuna,djaba je trud,ovim nema pomoci,osim da ih pocastish argetom,...a na kraju argeta je nista,kakav se vazduh udishe i voda pije....i to svakodnevno..furuna wrote:Ilija, panju.Ilija_Cvorovic wrote:Serete pička li vam materina.
A ti fino, posto ti ova nasa "sranja" ne mirisu, lijepo nadji kakvog Janeza pa se pocastite medjusobno. Pored ostalog, tako ces i konacno dokazati teoriju relativiteta: Iako obojica jedete govna ti si u relativno boljem polozaju jer jedes slovenska
A sto se tice argete i trzista EU, pa zar mislite da je isti sirovinski sastav ovdje i tamo?!
Disel i Golf 2 su zakon...
preguro je Mujo i gore,pa mozda ce i ovo....
-
AmchoSM
#38 Re: Argeta Made in BiH - vasi utisci
Ja je uzimam redovno jer mi je žena luda za njom kao i tvoje dijete. E kad ja ne mogu ženi dokazati, a intelektualac je, da ta kao i sve paštete i salame i sl. ne valja tj nije zdravo kako da ti dokažeš djetetu da to nije zdravo jesti. Nema teorije, nego šuti kupuj i dalje i pokušaj limitirati na što manje upotrebe istebranimir_s wrote:Ne znam da li je u pitanju samo šuha, ali meni ova "naša" Argeta nekako tukne i kao da je masnija i više biberli od slovenačke. Šta mislite dragi forumasi, jer dijete mi poludi za tim proizvodom.
E sad ono o njoj. Jeste najukusnija i najljepša jesti bar što sam ja probao od svih meni poznatih pašteta. Vidio sam novi dizajn kutije koji ima naša bosanska i meni je puno ljepša od pakovanja one stare koju su slovenci zadržali. Ako ništa bar je naše meso u njoj (nadam se), naši ljudi rade u toj fabrici, a mana je što zarada ide u Sloveniju. To je opet druga priča.
- Baghira
Zar ti mislis da zapad pravi puno kvalitetnije i zdravije produkte? Inace i ovdje, bar u Njemackoj, trpaju sav otpad i masnocu u salame i pastete. A da ne govorim o raznim skandalima vezano za samo mesovolvoxII wrote:separirano (masinki sa kostiju oglodjeno) meso ili bolje reci otpadci
soja, emulgatori, voda 10%?
zacini (puno soli i bibera), glutamat , mast
nezdravo!! pogotovo za djecu
Istina ima argete i na zapadu, ali koje kupuje, samo ex-yu dijaspora
-
Svemirski_Jebach
argeta je sranje kao i ostale pastete...ne jedem ih niti bi djetetu dozvolio isto.
a evo opet naseg kolonijalnog mentatiteta kako se pokazuje kroz placebo efekat...slovenacka opet bolja, dzaba sto su obje argete i sto se prave po istom receptu.

a evo opet naseg kolonijalnog mentatiteta kako se pokazuje kroz placebo efekat...slovenacka opet bolja, dzaba sto su obje argete i sto se prave po istom receptu.
-
Tuzlachina
Ovisnik sam od iste .
Zanimljivo - u US je bilo sasvim normala pronaci argetu al zadnjih par godina nema je vise . Barem ne u Texas. Razlog - US zabranio uvoz iste jer sadrzi mnostvo kancerogenih tvari . !!!!!!!
Tako se prica a ja je jos uvijek trazim .
ROCK ARGET!A !!!

Zanimljivo - u US je bilo sasvim normala pronaci argetu al zadnjih par godina nema je vise . Barem ne u Texas. Razlog - US zabranio uvoz iste jer sadrzi mnostvo kancerogenih tvari . !!!!!!!
Tako se prica a ja je jos uvijek trazim .
ROCK ARGET!A !!!
-
melb26sa
Evo sad s posla sam otisla do Hoshe komerca i nasla obje pastete - i slovenacku i "nasu" Hadzicku.
Obje sam isprobala - slovenacka je po meni ukusnija i nije toliko "usitnjena" dok ova hadzicka izgleda svjetlija, nije toliko zacinjena i apsolutno nema teksturu kao prva - dodje kao kakva krema a ne pasteta. (evo me k'o kakav "food critic"
)
Ne bih rekla da se prave po istoj recepturi i/ili tehnologiji. A sta ide u koju apsolutno ne znam. Toliko o argeti od mene.
Obje sam isprobala - slovenacka je po meni ukusnija i nije toliko "usitnjena" dok ova hadzicka izgleda svjetlija, nije toliko zacinjena i apsolutno nema teksturu kao prva - dodje kao kakva krema a ne pasteta. (evo me k'o kakav "food critic"
Ne bih rekla da se prave po istoj recepturi i/ili tehnologiji. A sta ide u koju apsolutno ne znam. Toliko o argeti od mene.
- new_jazzWa
Da,ima...I evo mog misljenja...Argeta nije vise sto je bila,bar ne na ovim prostorima,nije ni nalik na onu pastitu kakvu smo jeli prije rata...Dok sam bila u posjeti u Becu imala sam priliku kupiti Argetu u njihovoj prodavnici ,i u toj,izvoznoj,dakle onoj koja je rezervirana za EU trziste prepoznala sam onu koju sam nekad jela.Ova ovdje nije ni nalik nekadasnjoj.Ni ukusom ni izgledom,ova ovdje ima neke gutice u sebi,a ona u Becu je bila glatka,mirisna,ma prava Argeta...Vec godinama je ne jedem bas iz tog razloga jer nije to TO...Toliko o Argeti...burekodsira wrote:ma dok se ne razrade masine ba.... polako![]()
a ima argete i po eu prodavnicama
- van Basten
Ma dajte... pa kako ste mogli i pomisliti da bi naša argeta mogla biti ista kao i slovenačka, hej to je SLOVENAČKA argeta.
Samim tim pošto se "naša" proizvodi u BiH a SLOVENAČKA u Sloveniji što ti ga znači EU logično je da naša može biti samo više nezdravija, a nikako isto
Samim tim pošto se "naša" proizvodi u BiH a SLOVENAČKA u Sloveniji što ti ga znači EU logično je da naša može biti samo više nezdravija, a nikako isto
-
Ontario_layde
Ja sam u canadi ovdje ima neka u usa sto se proizvodi,kazu prava argeta a ono nidje veze.Ima cak i gulas kao podravkin al ni blizu.Znam ljude koji drze nase prodavnice imamo tonu nasih proizvoda,al argetu ne daju.Jedem je kad sam u Sarajevu i to je sve.A cula sam za tu nasu sto je otvorena,u neku ruku to nam je i dobro a u neku i nije.Al opet to je vec za diskusiju....
- Abu FEED el-Castro
Pa ljudi zar nismo fino rekli NE ?! 
-
Celicna_saka
Sto si glup? 200 familija direktno prehranjuje ta argeta i sad mi trebamo biti pametni pa ih bojkovati samo zato sto im je slovenac omogucio da rade i zive.Abu FEED el-Castro wrote:Pa ljudi zar nismo fino rekli NE ?!