Argeta Made in BiH - vasi utisci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Zhaba

Post by Zhaba »

boze ovo je kao da raspravljamo o Nutelli c c c ma nema nista ko original Argeta :D
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Zhaba wrote:boze ovo je kao da raspravljamo o Nutelli c c c ma nema nista ko original Argeta :D
Nisi ti jeo eroukrem Takovo inace ne bi tako govorio.
Zhaba

Post by Zhaba »

Celicna_saka wrote:
Zhaba wrote:boze ovo je kao da raspravljamo o Nutelli c c c ma nema nista ko original Argeta :D
Nisi ti jeo eroukrem Takovo inace ne bi tako govorio.
ma nikad ne moze biti kao Nutella :D
iva24

Post by iva24 »

Odabi wrote:Ihhh lako je onda bojkotovati Argetu :D
probaj uz Pink Floyd i Rolling Stones, i nasa je dobra! :lol:
Odabi

Post by Odabi »

iva24 wrote:
Mrs :D
Vingo

Post by Vingo »

Fakat jedete smece!
Inace, zasto Argeta i Poli imaju toliki prolaz kod ljudi....Pretpostavljam zbog enormne kolicine nekog zamjenskog bijelog luka u njima...

:D
iva24

Post by iva24 »

Odabi wrote:
iva24 wrote:
Mrs :D

:lol: :lol: :lol: svasta ccccc....
ajde dobro, hmm... probaj onda uz aerosmith??!! :roll:
Odabi

Post by Odabi »

To cu tebi prepustiti.... ti ces napraviti revoluciju u drzavi... ne ja :D
volvoxII

Post by volvoxII »

separirano (masinki sa kostiju oglodjeno) meso ili bolje reci otpadci
soja, emulgatori, voda 10%?
zacini (puno soli i bibera), glutamat , mast

nezdravo!! pogotovo za djecu

Istina ima argete i na zapadu, ali koje kupuje, samo ex-yu dijaspora
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

čuj nisu se mašine razradile haha
didgeridoo

Post by didgeridoo »

Ilija_Cvorovic wrote:Serete pička li vam materina.
Ilija, panju.
A ti fino, posto ti ova nasa "sranja" ne mirisu, lijepo nadji kakvog Janeza pa se pocastite medjusobno. Pored ostalog, tako ces i konacno dokazati teoriju relativiteta: Iako obojica jedete govna ti si u relativno boljem polozaju jer jedes slovenska :lol:
A sto se tice argete i trzista EU, pa zar mislite da je isti sirovinski sastav ovdje i tamo?! :roll:
DONY

Post by DONY »

furuna wrote:
Ilija, panju.
A ti fino, posto ti ova nasa "sranja" ne mirisu, lijepo nadji kakvog Janeza pa se pocastite medjusobno. Pored ostalog, tako ces i konacno dokazati teoriju relativiteta: Iako obojica jedete govna ti si u relativno boljem polozaju jer jedes slovenska :lol:
A sto se tice argete i trzista EU, pa zar mislite da je isti sirovinski sastav ovdje i tamo?! :roll:
@Furuna,djaba je trud,ovim nema pomoci,osim da ih pocastish argetom,...a na kraju argeta je nista,kakav se vazduh udishe i voda pije....i to svakodnevno..
Disel i Golf 2 su zakon... :lol:
preguro je Mujo i gore,pa mozda ce i ovo....
AmchoSM

#38 Re: Argeta Made in BiH - vasi utisci

Post by AmchoSM »

branimir_s wrote:Ne znam da li je u pitanju samo šuha, ali meni ova "naša" Argeta nekako tukne i kao da je masnija i više biberli od slovenačke. Šta mislite dragi forumasi, jer dijete mi poludi za tim proizvodom.
Ja je uzimam redovno jer mi je žena luda za njom kao i tvoje dijete. E kad ja ne mogu ženi dokazati, a intelektualac je, da ta kao i sve paštete i salame i sl. ne valja tj nije zdravo kako da ti dokažeš djetetu da to nije zdravo jesti. Nema teorije, nego šuti kupuj i dalje i pokušaj limitirati na što manje upotrebe iste
E sad ono o njoj. Jeste najukusnija i najljepša jesti bar što sam ja probao od svih meni poznatih pašteta. Vidio sam novi dizajn kutije koji ima naša bosanska i meni je puno ljepša od pakovanja one stare koju su slovenci zadržali. Ako ništa bar je naše meso u njoj (nadam se), naši ljudi rade u toj fabrici, a mana je što zarada ide u Sloveniju. To je opet druga priča.
AmchoSM

Post by AmchoSM »

Vid JANEZA što se javlja :-D :-D :-D :-D :-D
Baghira

Post by Baghira »

volvoxII wrote:separirano (masinki sa kostiju oglodjeno) meso ili bolje reci otpadci
soja, emulgatori, voda 10%?
zacini (puno soli i bibera), glutamat , mast

nezdravo!! pogotovo za djecu

Istina ima argete i na zapadu, ali koje kupuje, samo ex-yu dijaspora
Zar ti mislis da zapad pravi puno kvalitetnije i zdravije produkte? Inace i ovdje, bar u Njemackoj, trpaju sav otpad i masnocu u salame i pastete. A da ne govorim o raznim skandalima vezano za samo meso :shock: Tako da ta argeta nista nije ni gora, a ni bolja, jedino mozda ukusom :D, od ostalih :oops:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

argeta je sranje kao i ostale pastete...ne jedem ih niti bi djetetu dozvolio isto.

a evo opet naseg kolonijalnog mentatiteta kako se pokazuje kroz placebo efekat...slovenacka opet bolja, dzaba sto su obje argete i sto se prave po istom receptu. :roll: :roll:
Tuzlachina

Post by Tuzlachina »

Ovisnik sam od iste .
Zanimljivo - u US je bilo sasvim normala pronaci argetu al zadnjih par godina nema je vise . Barem ne u Texas. Razlog - US zabranio uvoz iste jer sadrzi mnostvo kancerogenih tvari . !!!!!!!
Tako se prica a ja je jos uvijek trazim .
ROCK ARGET!A !!!
8)
karanana

Post by karanana »

Ja je u US-u nisam nikad vidio ni sad ni prije 10 godina.
melb26sa

Post by melb26sa »

Evo sad s posla sam otisla do Hoshe komerca i nasla obje pastete - i slovenacku i "nasu" Hadzicku.

Obje sam isprobala - slovenacka je po meni ukusnija i nije toliko "usitnjena" dok ova hadzicka izgleda svjetlija, nije toliko zacinjena i apsolutno nema teksturu kao prva - dodje kao kakva krema a ne pasteta. (evo me k'o kakav "food critic" :D )

Ne bih rekla da se prave po istoj recepturi i/ili tehnologiji. A sta ide u koju apsolutno ne znam. Toliko o argeti od mene.
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

burekodsira wrote:ma dok se ne razrade masine ba.... polako :D

a ima argete i po eu prodavnicama
Da,ima...I evo mog misljenja...Argeta nije vise sto je bila,bar ne na ovim prostorima,nije ni nalik na onu pastitu kakvu smo jeli prije rata...Dok sam bila u posjeti u Becu imala sam priliku kupiti Argetu u njihovoj prodavnici ,i u toj,izvoznoj,dakle onoj koja je rezervirana za EU trziste prepoznala sam onu koju sam nekad jela.Ova ovdje nije ni nalik nekadasnjoj.Ni ukusom ni izgledom,ova ovdje ima neke gutice u sebi,a ona u Becu je bila glatka,mirisna,ma prava Argeta...Vec godinama je ne jedem bas iz tog razloga jer nije to TO...Toliko o Argeti...
van Basten

Post by van Basten »

Ma dajte... pa kako ste mogli i pomisliti da bi naša argeta mogla biti ista kao i slovenačka, hej to je SLOVENAČKA argeta.
Samim tim pošto se "naša" proizvodi u BiH a SLOVENAČKA u Sloveniji što ti ga znači EU logično je da naša može biti samo više nezdravija, a nikako isto :P
Ontario_layde

Post by Ontario_layde »

Ja sam u canadi ovdje ima neka u usa sto se proizvodi,kazu prava argeta a ono nidje veze.Ima cak i gulas kao podravkin al ni blizu.Znam ljude koji drze nase prodavnice imamo tonu nasih proizvoda,al argetu ne daju.Jedem je kad sam u Sarajevu i to je sve.A cula sam za tu nasu sto je otvorena,u neku ruku to nam je i dobro a u neku i nije.Al opet to je vec za diskusiju....
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Pa ljudi zar nismo fino rekli NE ?! :?
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Abu FEED el-Castro wrote:Pa ljudi zar nismo fino rekli NE ?! :?
Sto si glup? 200 familija direktno prehranjuje ta argeta i sad mi trebamo biti pametni pa ih bojkovati samo zato sto im je slovenac omogucio da rade i zive.
iva24

Post by iva24 »

Celicna_saka wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Pa ljudi zar nismo fino rekli NE ?! :?
Sto si glup? 200 familija direktno prehranjuje ta argeta i sad mi trebamo biti pametni pa ih bojkovati samo zato sto im je slovenac omogucio da rade i zive.
:thumbup:
Post Reply