Podnijeti tuzbu protiv RS!
- horion_bosona
-
888
Kakva je to drzava ciji se ustav mijenja mirovnim sporazumom?prleitihi wrote:dejtonski ustav nije morao ići na provjeru u domaći parlament..tako da je rs ustavna kategorija..svidjelo se to nekome (harisu?) ili ne..jer je to neko (haris!?) od naših političara potpis'o!
- angevin
ovakva, kakva je, jedina moguca. Da se Srbi pitaju, ne bi je ni bilo. Nije dobra, ali je bolja alternativa od nikakve. Ova bi presuda konacno trebala da nas osvijesti i da se prestanemo nadati u svjetsku pravdu. Samo sebi mozemo pomoci radom i izgradnjom. Bas me zanima sta bi se desilo da je presudjeno u nasu korist. Mislim, nista sustinski. Malo bi se hvalili politicari, prosipali suplje, a RS bi ostala kao sto ce i ovako ostati (genocidna ili ne).888 wrote:Kakva je to drzava ciji se ustav mijenja mirovnim sporazumom?prleitihi wrote:dejtonski ustav nije morao ići na provjeru u domaći parlament..tako da je rs ustavna kategorija..svidjelo se to nekome (harisu?) ili ne..jer je to neko (haris!?) od naših političara potpis'o!
- Bosanac_21
Zivi bili pa ne docekali. Dosta se izlila neduzna krv po Bosni i Hercegovini.rashid wrote:bhonline2 wrote:Genocid je bio samo u Srebrenici, a Republika Srpska je nastala puno prije Srebrenice, tako da nije mogla nastati na genocidu. Čim prije to prihvati većina ljudi, BiH će moći da se okrene rješavnju ekonomskih problema i približavanju EU. Ne dozvolite da vas 12 godina nakon rata političari kao Silajdžić hrane mržnjom i nacionalizmom, na kojem grade svoju političku karijeru i opstanak na vlasti, trpajući pare u sopstvene džepove, dok demobilisani borci i penzioneri nemaju hljeba da jedu, a mladi nemaju posla. Glavu napred!Jonx wrote:Malo bi trebao tekst modificirati. Ja znam da ce rata ponovo biti, samo sto ce bosanci sad imati oruzja a ne ko u ratu 91. I znam da su jadni stanovnici Banja Luke ... jer mislim da ce biti Srebrenica 2 dio ... a mrtvih procjenjujem odmah na 25.000. Zivi bili pa do docekali.
Treba osuditi ratne zlocince i ukinuti genocidom etnicki ociscenu rs
- angevin
e, vala, rashide, bolje mi je da odmah krepam nego da ga docekam.rashid wrote:bhonline2 wrote:Genocid je bio samo u Srebrenici, a Republika Srpska je nastala puno prije Srebrenice, tako da nije mogla nastati na genocidu. Čim prije to prihvati većina ljudi, BiH će moći da se okrene rješavnju ekonomskih problema i približavanju EU. Ne dozvolite da vas 12 godina nakon rata političari kao Silajdžić hrane mržnjom i nacionalizmom, na kojem grade svoju političku karijeru i opstanak na vlasti, trpajući pare u sopstvene džepove, dok demobilisani borci i penzioneri nemaju hljeba da jedu, a mladi nemaju posla. Glavu napred!Jonx wrote:Malo bi trebao tekst modificirati. Ja znam da ce rata ponovo biti, samo sto ce bosanci sad imati oruzja a ne ko u ratu 91. I znam da su jadni stanovnici Banja Luke ... jer mislim da ce biti Srebrenica 2 dio ... a mrtvih procjenjujem odmah na 25.000. Zivi bili pa do docekali.
- angevin
e, vala, rashide, bolje mi je da odmah krepam nego da ga docekam.rashid wrote:bhonline2 wrote:Genocid je bio samo u Srebrenici, a Republika Srpska je nastala puno prije Srebrenice, tako da nije mogla nastati na genocidu. Čim prije to prihvati većina ljudi, BiH će moći da se okrene rješavnju ekonomskih problema i približavanju EU. Ne dozvolite da vas 12 godina nakon rata političari kao Silajdžić hrane mržnjom i nacionalizmom, na kojem grade svoju političku karijeru i opstanak na vlasti, trpajući pare u sopstvene džepove, dok demobilisani borci i penzioneri nemaju hljeba da jedu, a mladi nemaju posla. Glavu napred!Jonx wrote:Malo bi trebao tekst modificirati. Ja znam da ce rata ponovo biti, samo sto ce bosanci sad imati oruzja a ne ko u ratu 91. I znam da su jadni stanovnici Banja Luke ... jer mislim da ce biti Srebrenica 2 dio ... a mrtvih procjenjujem odmah na 25.000. Zivi bili pa do docekali.
-
rashid
Vjeruj da nije to do nas, ali rat ne pita za pravila. Jos pogotovo kod komsija, sto jih ima bosna sa ljeve i desneangevin wrote:e, vala, rashide, bolje mi je da odmah krepam nego da ga docekam.rashid wrote:bhonline2 wrote: Genocid je bio samo u Srebrenici, a Republika Srpska je nastala puno prije Srebrenice, tako da nije mogla nastati na genocidu. Čim prije to prihvati većina ljudi, BiH će moći da se okrene rješavnju ekonomskih problema i približavanju EU. Ne dozvolite da vas 12 godina nakon rata političari kao Silajdžić hrane mržnjom i nacionalizmom, na kojem grade svoju političku karijeru i opstanak na vlasti, trpajući pare u sopstvene džepove, dok demobilisani borci i penzioneri nemaju hljeba da jedu, a mladi nemaju posla. Glavu napred!Malo bi trebao tekst modificirati. Ja znam da ce rata ponovo biti, samo sto ce bosanci sad imati oruzja a ne ko u ratu 91. I znam da su jadni stanovnici Banja Luke ... jer mislim da ce biti Srebrenica 2 dio ... a mrtvih procjenjujem odmah na 25.000. Zivi bili pa do docekali.
A ova tuzba protiv SCG, tako i treba! MI SAMI SEBI KROJIMO SUDBINU, a ne svijet/EU/Amerika/Allah/Kristus/Jebac Buda a pogotovo ne Srbija i Hrvatska!!!
-
ThePoliglot
Kao što reče Pajić (ekspert medjunarodnog prava) u 60 minuta RS nije faktor medjunarodnog prava s toga je nemoguće da je ijedan medjunarodni sud nadležan za tako nešto. S druge strane, tužba pred bh. sudovima vodi nas u političku krizu i to je i nepoželjno i nerealno očekivati!
- angevin
mi sebi samo mozemo skrojiti patnju kao sto stalno radimo. I Srbija i Hrvatska su tu i ne mozemo ih niti ignorirati niti potcijeniti, ali mozemo izabrati ljude koji ce znati s njima.rashid wrote:Vjeruj da nije to do nas, ali rat ne pita za pravila. Jos pogotovo kod komsija, sto jih ima bosna sa ljeve i desneangevin wrote:e, vala, rashide, bolje mi je da odmah krepam nego da ga docekam.rashid wrote:Malo bi trebao tekst modificirati. Ja znam da ce rata ponovo biti, samo sto ce bosanci sad imati oruzja a ne ko u ratu 91. I znam da su jadni stanovnici Banja Luke ... jer mislim da ce biti Srebrenica 2 dio ... a mrtvih procjenjujem odmah na 25.000. Zivi bili pa do docekali.
Ja samo kazem, jadni ljudi sto su prozivljavali sto jesu i divim se jim sto su ostali normalni.
A ova tuzba protiv SCG, tako i treba! MI SAMI SEBI KROJIMO SUDBINU, a ne svijet/EU/Amerika/Allah/Kristus/Jebac Buda a pogotovo ne Srbija i Hrvatska!!!
-
ThePoliglot
uostalom daj nek mi sad neko kaže: ako je RS genocidna tvorevina, zašto ju je potpisao Haris Silajdžić ?! Taj isti danas govori o njoj kao nekakvoj genocidnoj tvorevini. Nije li onda on saučesnik u tim genocidu. Uostalom, gledao sam neku veče dnevnik BHTV gdje je 37 puta za vrijeme trajanja spomenuta riječ genocid. Nemojte me shvatit pogrešno ali na vrh glave mi je te više Harisove i Sulejmanove retorike. Lako je sada biti general poslije bitke. Potpisali ste Dejton, šta sada hoćete?!?!?!?!
-
rashid
Ti ljudi ne postoje, jer je nesto logicno da ce svako za svoga glasati! Drzavi nedostaje nacionalne prepoznavnosti. Jer dokaz ti je ovaj forum! Bosnjaci nisu nikad postojali, a postoje od 91 jos stim da su se stvorili srbi i hrvati i po nekom cudu ti hrvati i srbi zive u Bosni????angevin wrote:mi sebi samo mozemo skrojiti patnju kao sto stalno radimo. I Srbija i Hrvatska su tu i ne mozemo ih niti ignorirati niti potcijeniti, ali mozemo izabrati ljude koji ce znati s njima.rashid wrote:Vjeruj da nije to do nas, ali rat ne pita za pravila. Jos pogotovo kod komsija, sto jih ima bosna sa ljeve i desneangevin wrote: e, vala, rashide, bolje mi je da odmah krepam nego da ga docekam.Ja samo kazem, jadni ljudi sto su prozivljavali sto jesu i divim se jim sto su ostali normalni.
Problem Bosne ce biti rijesen, kad ljudi ponoooooosnooooo kazu JA SAM BOSANAC!
I tek kad to bude e tek tada se moze graditi neka normalna sredina,ekonomija i sve ostalo.
A ako si imalo skolovan, znas kad ce se to desiti? Pa et ... mozda nikad!
-
rashid
Pa potpisali su ga jer su tada svijet slusali! A i ponovo ce ga slusat!ThePoliglot wrote:uostalom daj nek mi sad neko kaže: ako je RS genocidna tvorevina, zašto ju je potpisao Haris Silajdžić ?! Taj isti danas govori o njoj kao nekakvoj genocidnoj tvorevini. Nije li onda on saučesnik u tim genocidu. Uostalom, gledao sam neku veče dnevnik BHTV gdje je 37 puta za vrijeme trajanja spomenuta riječ genocid. Nemojte me shvatit pogrešno ali na vrh glave mi je te više Harisove i Sulejmanove retorike. Lako je sada biti general poslije bitke. Potpisali ste Dejton, šta sada hoćete?!?!?!?!
-
ThePoliglot
Dejtonom niko nije bio zadovoljan niti je zadovoljan.....il smo se mogli pobiti do kraja pa kom opanci kom obojci ili smiriti i svaki u svoj tor. Bruka i sramotarashid wrote:Pa potpisali su ga jer su tada svijet slusali! A i ponovo ce ga slusat!ThePoliglot wrote:uostalom daj nek mi sad neko kaže: ako je RS genocidna tvorevina, zašto ju je potpisao Haris Silajdžić ?! Taj isti danas govori o njoj kao nekakvoj genocidnoj tvorevini. Nije li onda on saučesnik u tim genocidu. Uostalom, gledao sam neku veče dnevnik BHTV gdje je 37 puta za vrijeme trajanja spomenuta riječ genocid. Nemojte me shvatit pogrešno ali na vrh glave mi je te više Harisove i Sulejmanove retorike. Lako je sada biti general poslije bitke. Potpisali ste Dejton, šta sada hoćete?!?!?!?!
- Bosanac_21
Dejtosnki sporazum je samo potpisan da bi rat stao, valjda je to bio glavni cilj.ThePoliglot wrote:Dejtonom niko nije bio zadovoljan niti je zadovoljan.....il smo se mogli pobiti do kraja pa kom opanci kom obojci ili smiriti i svaki u svoj tor. Bruka i sramotarashid wrote:Pa potpisali su ga jer su tada svijet slusali! A i ponovo ce ga slusat!ThePoliglot wrote:uostalom daj nek mi sad neko kaže: ako je RS genocidna tvorevina, zašto ju je potpisao Haris Silajdžić ?! Taj isti danas govori o njoj kao nekakvoj genocidnoj tvorevini. Nije li onda on saučesnik u tim genocidu. Uostalom, gledao sam neku veče dnevnik BHTV gdje je 37 puta za vrijeme trajanja spomenuta riječ genocid. Nemojte me shvatit pogrešno ali na vrh glave mi je te više Harisove i Sulejmanove retorike. Lako je sada biti general poslije bitke. Potpisali ste Dejton, šta sada hoćete?!?!?!?!
Sad je vrijeme da se isti ratificira, ali doslo je vrijeme isto da se sad sumnja
u genocid
Javno je izricano od strane Srba za etnicki cistu Bosnu i Hercegovinu, logori
otvarani, sve ne-Srpsko razarano i ubijano, i to nije ni agresija ni genocid
Evropa i cijeli svijet su okrvavili ruke jer su dopustili da se u Bosni neduzna krv lije, sad sebe ciste dovodeci genocid i agresiju u neku upitnost
- angevin
To i jeste problem u ovoj zemlji (sto sam skolovan) Sada mogu samo prdenjati po forumu i nervirati se i kada dobijem platu, a jos vise izmedju njih. I jos ti kazu " hvala Bogu pa je imas" jah
A ako si imalo skolovan, znas kad ce se to desiti? Pa et ... mozda nikad![/
-
ThePoliglot
to je tvoje privatno mišljenje na koje naravno imaš pravo. I mišljenje većine bosnjackih političara. AUDIATUR ET ALTERA PARS !Bosanac_21 wrote:Dejtosnki sporazum je samo potpisan da bi rat stao, valjda je to bio glavni cilj.ThePoliglot wrote:Dejtonom niko nije bio zadovoljan niti je zadovoljan.....il smo se mogli pobiti do kraja pa kom opanci kom obojci ili smiriti i svaki u svoj tor. Bruka i sramotarashid wrote: Pa potpisali su ga jer su tada svijet slusali! A i ponovo ce ga slusat!
Sad je vrijeme da se isti ratificira, ali doslo je vrijeme isto da se sad sumnja
u genocid![]()
Javno je izricano od strane Srba za etnicki cistu Bosnu i Hercegovinu, logori
otvarani, sve ne-Srpsko razarano i ubijano, i to nije ni agresija ni genocid![]()
![]()
![]()
Evropa i cijeli svijet su okrvavili ruke jer su dopustili da se u Bosni neduzna krv lije, sad sebe ciste dovodeci genocid i agresiju u neku upitnost
-
_BosanaC
Jel' to hoces reci da na teritoriji pod kontrolom Srba od '92.-'95. nije razarno sve nesrpsko, nisu postojali logori, nisu protjerivani nesrbi, i nije pocinjen genocid?ThePoliglot wrote: to je tvoje privatno mišljenje na koje naravno imaš pravo. I mišljenje većine bosnjackih političara. AUDIATUR ET ALTERA PARS !