Azel France i ostale prodavnice :-))))
Moderator: anex
-
melb26sa
Moja kolegica redovno tamo kupuje stvari - uvijek nadje divne stvari - suknjice, bluze, kosulje i dzempere. Kaze da se mogu naci svi brojevi a na kraju bude manjih stvari - 34/36 (taman moja velicina). Jos samo da ugrabim vremena da odem do Dobrinje i da se potrefi dan kad im dodje nova roba... 
- nebojeplavo
Onaj Azel na Bascarsiji je katastrofa, gore nego u second hand-u 
-
Vingo
Crkla bi da nije rekla ovu velicinu.....melb26sa wrote:Moja kolegica redovno tamo kupuje stvari - uvijek nadje divne stvari - suknjice, bluze, kosulje i dzempere. Kaze da se mogu naci svi brojevi a na kraju bude manjih stvari - 34/36 (taman moja velicina). Jos samo da ugrabim vremena da odem do Dobrinje i da se potrefi dan kad im dodje nova roba...
- zena21
OMGmelb26sa wrote:Moja kolegica redovno tamo kupuje stvari - uvijek nadje divne stvari - suknjice, bluze, kosulje i dzempere. Kaze da se mogu naci svi brojevi a na kraju bude manjih stvari - 34/36 (taman moja velicina). Jos samo da ugrabim vremena da odem do Dobrinje i da se potrefi dan kad im dodje nova roba...
Zavidim ti praaaavo
-
lady_bug
eh ova moja kolegica je maloprije dosla iz azela. stanuje blizu i prije posla je svratila. kupila je super pantole (10 KM), suknju (5KM?!) i dva dzempera (po 10KM). mislim da cu danas ranije otici s poslazena21 wrote:OMGmelb26sa wrote:Moja kolegica redovno tamo kupuje stvari - uvijek nadje divne stvari - suknjice, bluze, kosulje i dzempere. Kaze da se mogu naci svi brojevi a na kraju bude manjih stvari - 34/36 (taman moja velicina). Jos samo da ugrabim vremena da odem do Dobrinje i da se potrefi dan kad im dodje nova roba...![]()
Zavidim ti praaaavo
Last edited by lady_bug on 16/02/2007 14:01, edited 1 time in total.
-
in medias res
ja sam kupila par stvari u Azelu, u Zenici, i zadovoljna sam skroz!
Kupila sam jedne polu cizme ( do glezenjeva), antilopne, ljubicaste, za 10KM! Kupila sam i jedne hlace (na peglu), plitkog struka, Zarine, za 20KM!
ima i fus robe, katasrofa, ali moze se probrati, samo je bitno potrefiti kad im roba dode!
Kod mene se na faxu sve sure tamo oblace, ali vecinom su dobre s momcima koji tamo rade, pa ih ovi obavjeste kad roba dode!
Kupila sam jedne polu cizme ( do glezenjeva), antilopne, ljubicaste, za 10KM! Kupila sam i jedne hlace (na peglu), plitkog struka, Zarine, za 20KM!
ima i fus robe, katasrofa, ali moze se probrati, samo je bitno potrefiti kad im roba dode!
Kod mene se na faxu sve sure tamo oblace, ali vecinom su dobre s momcima koji tamo rade, pa ih ovi obavjeste kad roba dode!
-
debela
sto se primate za 34/36, cudo jedno
onako vecinski gledano, ako zena nosi taj broj uglavnom je visoka metar i zilet, a to po mojim kriterijima (ovo mojim se mora naglasiti) totalno odudara od reprezentativnog zenskog primjerka
melb26sa, nista licno protiv tebe, da se u startu ogradim
-
debela
sto ce reci da puno zena nosi te brojeve ba se brzo i rasprodaju. ista stvar i sa cipelama, najteze je naci 38, 39.zena21 wrote:Ma moja Debo, problem je sto u toj velicini mozes naci sve... a kad kazes 40 ili 42, onda malo teze... Izbor je puno manji
-
nadia
Ma Azel je za ljude koji znaju probrati i znaju sta je Zara a nisu snobovi pa da im to mora biti izvjeseno u nekom fancy izlogu. Sama sam odusevljena Zarom i voljela bih da imamo pravu Zarinu robnu kucu kakve su vani, ali dok je nemamo nije mi problem pregledati sta ima po Azelu, jer se uspije pronaci super stvari...
..npr. ja sam kupila bundicu ekstra, jaknu koja je pernata,lagana i divna, plus se moze naci slatkog vesa..
..npr. ja sam kupila bundicu ekstra, jaknu koja je pernata,lagana i divna, plus se moze naci slatkog vesa..
-
three sisters
ma azel france ima kod viječnice, ja nisam nešto psb. našla, jer zapravo mi je jaranica rekla da odem da je ona u ovoj na dobrinji kupila svašta, e sad ja živim u centru a mi je ovaj puuno bliži, ona je kupila samtani sako za 30 km, što je nepostojeće
u drugim radnjama, i duksić, suknjicu..tako, a ja sam samo kupila vuneni prslučić koji je ovako pravo šik..ja nisam snob, i kažu mi da imam stila
volim ovako radnjice u kojima se treba zarovit i pronaći premiju
samo ipak mislim da prije treba otići na dobrinju, kome je zgodno
jer ima veći izbor..meni se npr. svidjela jedna vunena tunika samo je imala mucice
tako da nisam sigurna da je roba nova ili je bar uključena ona s felerom, bottom line treba se zarovit...i da styling je neobičan u ovoj radnji, znači nije već viđeno
- SaraLe
Ta radnja u Zenici, jos uvijek radiangevin wrote:sjedi zeno kod kuce![]()
Bio je jedan u Zenici, ne znam da li jos postoji, i sve je tako jadno.
I nije tacno, da je tu sve jadno, ima tu predobrih stvari za male pare, ako potrefis dan, kad dodje roba na konju si
Jos ako znas nekoga, ko radi u toj radnji
-
melb26sa
Ma dajte cure jedva sam i na ove 53 kile (167 visoka) dosladebela wrote:sto se primate za 34/36, cudo jednoonako vecinski gledano, ako zena nosi taj broj uglavnom je visoka metar i zilet, a to po mojim kriterijima (ovo mojim se mora naglasiti) totalno odudara od reprezentativnog zenskog primjerka
![]()
-
Hierarchia
Imate Azel France i na Grbavici jedan, u onom okrugu zelene pijace. Usla, vidjela, izasla - nema nista specijalno - obicno roba sa felerima, nesto demode (vjerovatno kupljeno negdje na raspordaji, u Francuskoj na rasprodajama krpice od 70 eura slete na 5 E.
Cipele mi djeluju nekvalitetno, a generalno je ono garderobe sto sam ja vidjela vecinom sintetika ili kombinacija s pamukom. Vuneni mini ponco je bio 35, njega htjedoh kupiti.
Na tu Dobrinju mi se mrsko peglati, ali ocito tamo ima svega, moram doci jednom. Vjerovatno je taj tamo opskrbljeniji, ako kazete da ima dobrih stvari.
Meni je to u rangu Second hand- Bagatela. Vrijedi uci i vidjeti, nekad se potrefi, ali ne sa prevelikim ocekivanjima.
Cipele mi djeluju nekvalitetno, a generalno je ono garderobe sto sam ja vidjela vecinom sintetika ili kombinacija s pamukom. Vuneni mini ponco je bio 35, njega htjedoh kupiti.
Na tu Dobrinju mi se mrsko peglati, ali ocito tamo ima svega, moram doci jednom. Vjerovatno je taj tamo opskrbljeniji, ako kazete da ima dobrih stvari.
Meni je to u rangu Second hand- Bagatela. Vrijedi uci i vidjeti, nekad se potrefi, ali ne sa prevelikim ocekivanjima.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Azel France jeste Bagatela.Hierarchia wrote:Imate Azel France i na Grbavici jedan, u onom okrugu zelene pijace. Usla, vidjela, izasla - nema nista specijalno - obicno roba sa felerima, nesto demode (vjerovatno kupljeno negdje na raspordaji, u Francuskoj na rasprodajama krpice od 70 eura slete na 5 E.
Naime, neiformisane moje mahaluse
Isti su im dobavljaci. Roba zna biti haman ista ponekad, bez obzira sto su dvije razlicite firme sada.
Princip nabavljanja robe - u zapadnoj evropi po zakonu ono sto ne prodaju na vrijeme, kolekcije kad im je sezona ili im je ostala samo jedna velicina nekog artikla, oni moraju prodati kako god - posalje se kontejner u BiH pun stvari i navede se da ima 5.000 artikala i to gazda plati recimo 10.000 maraka. Znaci 2 KM po artiklu. A u kontejneru mogu biti sve tangice, ili kozne jakne. Pa se cijene formiraju sukladno nasim mogucnostima.
I imaju super stvari vrlo cesto, a zna se desiti da bude sve bljak fuj.
Ono sto je bitno je da je prilagodjeno nasem dzepu, i ima svasta za svakoga.
- chuchumbamayumbe
Kome se ne svidja Azel zato sto je prejeftin, bujrum u "Shit-y Fashion" ba, tamo je sve tip top, estradna elita i sve! 
-
Svemirski_Jebach
joj city fashion...to je najkriznija radnja koju sam u zivotu vidio, cijene da bog sacuva a kvalitet pijaca
uzas...
- chuchumbamayumbe
Odron ba, kazem ti...Svemirski_Jebach wrote:joj city fashion...to je najkriznija radnja koju sam u zivotu vidio, cijene da bog sacuva a kvalitet pijaca![]()
uzas...
- semmy
sad je i neko snizenje....ja u zari kupujem sinu stvari koje su super i nisu felericne ( džemper na snizenju 9 km samatne hlace 15km ).... iz nih izrasta svakako svaki mjesec.... za sebe nisam jos nista nasla ili je ona daj da kupim sinu pa sebe zaboravim... 
- semmy
Svemirski_Jebach wrote:joj city fashion...to je najkriznija radnja koju sam u zivotu vidio, cijene da bog sacuva a kvalitet pijaca![]()
uzas...
slazem se... kupila cipele od 150 km koje su pukle nakon 2 dana, nisu htjeli da mi zamijene a ni vrate novac...sreca imam tetku u inspekciji pa to na "fin" nacin zavrsim i vrate mi pare...od tada nista tamo ne kupujem...