Azel France i ostale prodavnice :-))))

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
melb26sa

Post by melb26sa »

Moja kolegica redovno tamo kupuje stvari - uvijek nadje divne stvari - suknjice, bluze, kosulje i dzempere. Kaze da se mogu naci svi brojevi a na kraju bude manjih stvari - 34/36 (taman moja velicina). Jos samo da ugrabim vremena da odem do Dobrinje i da se potrefi dan kad im dodje nova roba... 8-)
lady_bug

Post by lady_bug »

Vingo wrote:Nije skupa.....cijene su od 15 do 100 KM ..... Mada ja necu kupovati nesto sto kosta 100 maraka, a ima gresku....pa makar 100 puta pisalo ZARA na njemu.... :)
slazem se. bas cu otici da vidim sta ima.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Onaj Azel na Bascarsiji je katastrofa, gore nego u second hand-u :roll:
Vingo

Post by Vingo »

melb26sa wrote:Moja kolegica redovno tamo kupuje stvari - uvijek nadje divne stvari - suknjice, bluze, kosulje i dzempere. Kaze da se mogu naci svi brojevi a na kraju bude manjih stvari - 34/36 (taman moja velicina). Jos samo da ugrabim vremena da odem do Dobrinje i da se potrefi dan kad im dodje nova roba... 8-)
Crkla bi da nije rekla ovu velicinu..... :D :P :D
zena21

Post by zena21 »

melb26sa wrote:Moja kolegica redovno tamo kupuje stvari - uvijek nadje divne stvari - suknjice, bluze, kosulje i dzempere. Kaze da se mogu naci svi brojevi a na kraju bude manjih stvari - 34/36 (taman moja velicina). Jos samo da ugrabim vremena da odem do Dobrinje i da se potrefi dan kad im dodje nova roba... 8-)
OMG :shock:

Zavidim ti praaaavo :D
lady_bug

Post by lady_bug »

zena21 wrote:
OMG :shock:

Zavidim ti praaaavo :D
eh ova moja kolegica je maloprije dosla iz azela. stanuje blizu i prije posla je svratila. kupila je super pantole (10 KM), suknju (5KM?!) i dva dzempera (po 10KM). mislim da cu danas ranije otici s posla :D naravno ni blizu 34/36 :-D
Last edited by lady_bug on 16/02/2007 14:01, edited 1 time in total.
in medias res

Post by in medias res »

ja sam kupila par stvari u Azelu, u Zenici, i zadovoljna sam skroz!
Kupila sam jedne polu cizme ( do glezenjeva), antilopne, ljubicaste, za 10KM! Kupila sam i jedne hlace (na peglu), plitkog struka, Zarine, za 20KM!
ima i fus robe, katasrofa, ali moze se probrati, samo je bitno potrefiti kad im roba dode!
Kod mene se na faxu sve sure tamo oblace, ali vecinom su dobre s momcima koji tamo rade, pa ih ovi obavjeste kad roba dode!
debela

Post by debela »

sto se primate za 34/36, cudo jedno :D onako vecinski gledano, ako zena nosi taj broj uglavnom je visoka metar i zilet, a to po mojim kriterijima (ovo mojim se mora naglasiti) totalno odudara od reprezentativnog zenskog primjerka :D

melb26sa, nista licno protiv tebe, da se u startu ogradim :D
zena21

Post by zena21 »

Ma moja Debo, problem je sto u toj velicini mozes naci sve... a kad kazes 40 ili 42 :oops: , onda malo teze... Izbor je puno manji :roll:
debela

Post by debela »

zena21 wrote:Ma moja Debo, problem je sto u toj velicini mozes naci sve... a kad kazes 40 ili 42 :oops: , onda malo teze... Izbor je puno manji :roll:
sto ce reci da puno zena nosi te brojeve ba se brzo i rasprodaju. ista stvar i sa cipelama, najteze je naci 38, 39.
zena21

Post by zena21 »

Slazem se i za cipele :roll: Svaki model ima 36 ili 37, a kad upitas 39, 40 :oops: no way
debela

Post by debela »

zanogetaj se ti dole ozbiljno. sigurno ces naci finih krpica.
zena21

Post by zena21 »

Definitivno. Hvala puno na uputstvima :kiss:
nadia

Post by nadia »

Ma Azel je za ljude koji znaju probrati i znaju sta je Zara a nisu snobovi pa da im to mora biti izvjeseno u nekom fancy izlogu. Sama sam odusevljena Zarom i voljela bih da imamo pravu Zarinu robnu kucu kakve su vani, ali dok je nemamo nije mi problem pregledati sta ima po Azelu, jer se uspije pronaci super stvari...
..npr. ja sam kupila bundicu ekstra, jaknu koja je pernata,lagana i divna, plus se moze naci slatkog vesa..
three sisters

Post by three sisters »

ma azel france ima kod viječnice, ja nisam nešto psb. našla, jer zapravo mi je jaranica rekla da odem da je ona u ovoj na dobrinji kupila svašta, e sad ja živim u centru a mi je ovaj puuno bliži, ona je kupila samtani sako za 30 km, što je nepostojeće :D u drugim radnjama, i duksić, suknjicu..tako, a ja sam samo kupila vuneni prslučić koji je ovako pravo šik..ja nisam snob, i kažu mi da imam stila :oops: volim ovako radnjice u kojima se treba zarovit i pronaći premiju :D samo ipak mislim da prije treba otići na dobrinju, kome je zgodno :roll: jer ima veći izbor..meni se npr. svidjela jedna vunena tunika samo je imala mucice :D tako da nisam sigurna da je roba nova ili je bar uključena ona s felerom, bottom line treba se zarovit...i da styling je neobičan u ovoj radnji, znači nije već viđeno
SaraLe

Post by SaraLe »

angevin wrote:sjedi zeno kod kuce :D
Bio je jedan u Zenici, ne znam da li jos postoji, i sve je tako jadno.
Ta radnja u Zenici, jos uvijek radi 8)
I nije tacno, da je tu sve jadno, ima tu predobrih stvari za male pare, ako potrefis dan, kad dodje roba na konju si :D
Jos ako znas nekoga, ko radi u toj radnji 8)
melb26sa

Post by melb26sa »

debela wrote:sto se primate za 34/36, cudo jedno :D onako vecinski gledano, ako zena nosi taj broj uglavnom je visoka metar i zilet, a to po mojim kriterijima (ovo mojim se mora naglasiti) totalno odudara od reprezentativnog zenskog primjerka :D

melb26sa, nista licno protiv tebe, da se u startu ogradim :D
Ma dajte cure jedva sam i na ove 53 kile (167 visoka) dosla :D Zavisno od proizvodjaca (a sve to znate) idem od XS do L - Zara svoje obiljezava sa manjim brojem a neko drugi vecim... E ne budem spominjala velicine odjece, znacu iduci put :D
zena21

Post by zena21 »

Ja kad sam se rodila, imala sam 53 kile :oops: :D :D

:kiss:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Imate Azel France i na Grbavici jedan, u onom okrugu zelene pijace. Usla, vidjela, izasla - nema nista specijalno - obicno roba sa felerima, nesto demode (vjerovatno kupljeno negdje na raspordaji, u Francuskoj na rasprodajama krpice od 70 eura slete na 5 E.
Cipele mi djeluju nekvalitetno, a generalno je ono garderobe sto sam ja vidjela vecinom sintetika ili kombinacija s pamukom. Vuneni mini ponco je bio 35, njega htjedoh kupiti.
Na tu Dobrinju mi se mrsko peglati, ali ocito tamo ima svega, moram doci jednom. Vjerovatno je taj tamo opskrbljeniji, ako kazete da ima dobrih stvari.
Meni je to u rangu Second hand- Bagatela. Vrijedi uci i vidjeti, nekad se potrefi, ali ne sa prevelikim ocekivanjima.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Hierarchia wrote:Imate Azel France i na Grbavici jedan, u onom okrugu zelene pijace. Usla, vidjela, izasla - nema nista specijalno - obicno roba sa felerima, nesto demode (vjerovatno kupljeno negdje na raspordaji, u Francuskoj na rasprodajama krpice od 70 eura slete na 5 E.
Cipele mi djeluju nekvalitetno, a generalno je ono garderobe sto sam ja vidjela vecinom sintetika ili kombinacija s pamukom. Vuneni mini ponco je bio 35, njega htjedoh kupiti.
Na tu Dobrinju mi se mrsko peglati, ali ocito tamo ima svega, moram doci jednom. Vjerovatno je taj tamo opskrbljeniji, ako kazete da ima dobrih stvari.
Meni je to u rangu Second hand- Bagatela. Vrijedi uci i vidjeti, nekad se potrefi, ali ne sa prevelikim ocekivanjima.
Azel France jeste Bagatela.
Naime, neiformisane moje mahaluse :D to je nekad bila velika zajednicka firma, koja je kasnije razdvojila na Azel i Bagatelu. Dodje kasnije i Zara.
Isti su im dobavljaci. Roba zna biti haman ista ponekad, bez obzira sto su dvije razlicite firme sada.
Princip nabavljanja robe - u zapadnoj evropi po zakonu ono sto ne prodaju na vrijeme, kolekcije kad im je sezona ili im je ostala samo jedna velicina nekog artikla, oni moraju prodati kako god - posalje se kontejner u BiH pun stvari i navede se da ima 5.000 artikala i to gazda plati recimo 10.000 maraka. Znaci 2 KM po artiklu. A u kontejneru mogu biti sve tangice, ili kozne jakne. Pa se cijene formiraju sukladno nasim mogucnostima.
I imaju super stvari vrlo cesto, a zna se desiti da bude sve bljak fuj.
Ono sto je bitno je da je prilagodjeno nasem dzepu, i ima svasta za svakoga.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Kome se ne svidja Azel zato sto je prejeftin, bujrum u "Shit-y Fashion" ba, tamo je sve tip top, estradna elita i sve! :)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

joj city fashion...to je najkriznija radnja koju sam u zivotu vidio, cijene da bog sacuva a kvalitet pijaca :D :D uzas...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Svemirski_Jebach wrote:joj city fashion...to je najkriznija radnja koju sam u zivotu vidio, cijene da bog sacuva a kvalitet pijaca :D :D uzas...
Odron ba, kazem ti... :)
semmy

Post by semmy »

sad je i neko snizenje....ja u zari kupujem sinu stvari koje su super i nisu felericne ( džemper na snizenju 9 km samatne hlace 15km ).... iz nih izrasta svakako svaki mjesec.... za sebe nisam jos nista nasla ili je ona daj da kupim sinu pa sebe zaboravim... :D
semmy

Post by semmy »

Svemirski_Jebach wrote:joj city fashion...to je najkriznija radnja koju sam u zivotu vidio, cijene da bog sacuva a kvalitet pijaca :D :D uzas...

slazem se... kupila cipele od 150 km koje su pukle nakon 2 dana, nisu htjeli da mi zamijene a ni vrate novac...sreca imam tetku u inspekciji pa to na "fin" nacin zavrsim i vrate mi pare...od tada nista tamo ne kupujem...
Post Reply