Nasilje policije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li podrzavate upotrebu sile od strane policije prema kriminalcima u svrhu suzbijanja kriminala

1. Da
42
63%
2. Ne
22
33%
3. Ne znam
3
4%

Total votes: 67

Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Neki ovdje vidim potezu za argumentacijom tipa "oni ne diraju velike mafijase pa nek onda ostave i male" - jel to neko ozbiljno ili ja ipak previse doslovno shvatam :shock: :oops:
Vertigo

Post by Vertigo »

Uvijek ce masa uzivati u lincovanju iz bilo kojih razloga.
NE
vektor68

Post by vektor68 »

Kriminalce treba lupati bez obzira kojim redom kako koji dodje pod ruku.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

mislis da ce svi kriminalci doci pod pendrek?
niko nije rekao da ga treba poljubiti i jos kuci odbaciti,ali treba privesti,a ne gaziti nogama!

kada budu imali iste principe znaci ISTE za sve koji su ukrali,ili bilo koje krivicno djelo napravili,onda ce biti sasvim druga prica.
al u svakom slucaju,opet,nemaju pravo maltretirati,udarati ,bilo koga,pogotovo nekoga ko ne pruza otpor,i ne predstavlja opsasnost za sluzebena lica,dakle,doslovno tako se i kaze u zakonu policije.samo neophodna sila,a nesto ne bih rekla da je ono sto smo svi vidjeli bilo neophodno i da je momak ugrozavao zivot i sigurnost nekog od onih kerova!!!

A.C.A.B
Dezze

Post by Dezze »

Treba stoku nevaljalu po bubrezima! :D Pa da onda vidimo cija majka crnu vunu prede.
Edin H.

Post by Edin H. »

Zasto se ne moze glasati :roll:

Naravno protiv brutalnosti policije :x

PREVARA :shock:
Dezze

Post by Dezze »

Edine pogresno glasas, zato nece :)

Ja sad svoj glas dao.....
tempora

Post by tempora »

"Da li podrzavate upotrebu sile od strane policije prema kriminalcima u svrhu suzbijanja kriminala "

Je li preventivno? :oops: Nesto ne stima u postavci recenice, ali neka ti bude.

Molim uvazeno gradjanstvo, da cinjenicama argumentiraju svoje ZA-sto ce reci, dajte statistike, primjere drzava i nacine iz kojih mozemo zakljuciti da batina umanjuje kriminal? Pa da glasam za DA.
:oops:
Ili se mozemo zadovoljiti u slucaju uvodjenja smrtne kazne?
8-)
buzzer

Post by buzzer »

pitanje je lose postavljeno i ne daje mi mogucnost ucesca u anketi.
ja podrzavam primjenu svih legalnih sredstava i mjera za uspjesno obavljanje policijskog posla. modjutim, anketa slijedi onu temu o trojici uniformiranih djilkosa pa se jos jednom moram izjasniti protiv svih oblika nehumanog ponasanja, a pogotovo kad ono dolazi od drzavnog servisa.
Arminovski

Post by Arminovski »

saviola wrote:vi sto ste glasali za "NE", dabogda vam kriminalci u komsiluk doselili :D
Dabogda tebe drotovi guzili svaki dan... :D
krkanko

Post by krkanko »

Dobro pitao bih ove sto su za, kada bi izasli na demonstracije protiv vlasti(a govorilo se o tome), pa kada bi dobili malo po bubrezima od tih istih koje branite kako bi isto tako pricali o policiji ali ovaj put protiv.
mostarac

Post by mostarac »

krkanko wrote:Dobro pitao bih ove sto su za, kada bi izasli na demonstracije protiv vlasti(a govorilo se o tome), pa kada bi dobili malo po bubrezima od tih istih koje branite kako bi isto tako pricali o policiji ali ovaj put protiv.
kad izadjes na takve demonstracije racunas sa tim da postoji velika mogucnost da ni kriv ni duzan dobijes dobar degenek, ako nastane sranje. To je posao policije i ona u trenucima suzbijanja nereda nema vremena da ispituje da li si ti kriv ili nisi nego ide redom i kriv si sto si tu. I u tim trenucima policija nikada nece krenuti u pendrecenje bez naredjenja pretpostavljenih, a kad krenu lome redom i jebiga niko te ne tjera da ides na takve skupove, a ako vec odes to znaci da si prihvatio rizik i da sam popijem pendrek ili vise njih.
vektor68

Post by vektor68 »

Tempora koje statistike??? iz koje drzave. Brojke mislim da nisu potrebne obicnom narodu u BH (nebtno dal' govorimo o SA ,TZ,MO ili ZE), dovoljno je da izadju van i molo se okrenu oko sebe.
Popusio sam od milicije ondasnje par udaraca mrkuljom preko ledja, a zadnji put od ove policije 2002 , mogli su me slomiti - zasluzio sam oni su mene spucali jednom, a ja sam covjeka (dakle policajca) na radnom mjestu 2-3 puta.Da mi se ovo desilo u D ili NL dosli bi specijalci i namlatili me ko konja. Al nekoliko promila cijedjenog kokuruza u krvi dovodi covjeka u stanje da misli da je ON u pravu. Zato sam prestao da pijem - sad pijuckam ;)
Bas me interesira jel neko dzaba - neduzan dobio sljagu ili mrkulju preko ledja???
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

naravno da da, kad nam drzava bude uredjena ko svicarska onda ne, a do tad udri milicijo!
senada

Post by senada »

za primjenu sile da, ali samo u samoodbrani.
HAL9000

Post by HAL9000 »

Pa hebemu misa, kakvo je ovo idealizovanje. Pa sta mislite da se sa krimosima moze drugacije osim silom. Pa koji krimos prizna krivicno djelo ili oda izvrsioca ako mu kazes molim te. Nema druge, samo marisana, prijetnje, itd. , to je jezik koji kriminal razumije, posto se sluzi istim.
senada

Post by senada »

HAL9000 wrote:Pa hebemu misa, kakvo je ovo idealizovanje. Pa sta mislite da se sa krimosima moze drugacije osim silom. Pa koji krimos prizna krivicno djelo ili oda izvrsioca ako mu kazes molim te. Nema druge, samo marisana, prijetnje, itd. , to je jezik koji kriminal razumije, posto se sluzi istim.
ne trebas ga moliti, ali ako si kompletan pravi profesionalac, onda u svakom momentu moras imati adekvatne preventivne i 'terapijske' metode za suzbijanje i lijecenje kriminala..u suprotnom se spustas na nizi nivo od pocinioca krivicnih djela.
mostarac

Post by mostarac »

senada wrote:
HAL9000 wrote:Pa hebemu misa, kakvo je ovo idealizovanje. Pa sta mislite da se sa krimosima moze drugacije osim silom. Pa koji krimos prizna krivicno djelo ili oda izvrsioca ako mu kazes molim te. Nema druge, samo marisana, prijetnje, itd. , to je jezik koji kriminal razumije, posto se sluzi istim.
ne trebas ga moliti, ali ako si kompletan pravi profesionalac, onda u svakom momentu moras imati adekvatne preventivne i 'terapijske' metode za suzbijanje i lijecenje kriminala..u suprotnom se spustas na nizi nivo od pocinioca krivicnih djela.
pa naravno da ima adekvatne, preventivne i terapijske metode za suzbijanje i lijecenje kriminala.
evo jedne od adekvatnih metoda. Iz raja izasao :D
Image

Samo nek udaraju bagru sto vise sa ovim i bice to vremenom kako treba.
Edit

Post by Edit »

Molim da mi se objasni koje su to preventivne i terapijske metode koje se mogu primijeniti u svakom momentu... kad je to tako jednostavno, onda treba samo carobnu formulu prisapnuti miliciji, i sve ce bit u redu.
Last edited by Edit on 05/02/2007 09:52, edited 1 time in total.
putnik

Post by putnik »

Pitajte ove naše što "rade" vani, kako pendreči italijanska policija ili njemačka policija, ili belgijska, a pogotovo francuska, a nama su ovdje došli nametati nekakve testne norme.

Žalosno je vidjeti kako drogeraš pljuje policajca, dok ga ovaj legitimiše, i još mu se mora smješkati.

Sjećate li se vijesti kako je Čelo autom naletio na policajca i još je jadnika istukao, zato što mu se nije sklonio.

Užas!!! Strah me je živjeti u državi gdje policajac ima plaću k'o portir u GRAS-u, a mora radi provale u banku, ili moj ili tvoj stan, ili radi hvatanja dilera dog rasparčavaju drogu, uletiti unutra i založiti svoju glavu. Strah me je kad vidim kako pijanac pljuje i gura policajca dok mu ovaj traži alkotest.

EVROPO VRATI NAM MILICIJU!!!
nemaveze

Post by nemaveze »

nije pendrek za ukras, a nije ni drotovo da vodi kriminalnu istragu i "ispituje" i "kažnjava" u jarku, već da privede osumnjičene do školovanih inspektora
krkanko

Post by krkanko »

putnik wrote:Sjećate li se vijesti kako je Čelo autom naletio na policajca i još je jadnika istukao, zato što mu se nije sklonio.
E pa o tome se radi, sto se nekome sklanja, a jadnike od 50kila mlate, ako mlatis mlati sve!
Maraschino

Post by Maraschino »

Upotrebu sile podrzavam samo u slucaju da taj kriminalac koji je pocinio evidentno krivicno djelo pruza jos i otpor prilikom hapsenja.Tada ne treba birati sredstva da se privede licu pravde i suoci sa djelima koja je pocinio. :(
amrino

Post by amrino »

Maraschino wrote:Upotrebu sile podrzavam samo u slucaju da taj kriminalac koji je pocinio evidentno krivicno djelo pruza jos i otpor prilikom hapsenja.Tada ne treba birati sredstva da se privede licu pravde i suoci sa djelima koja je pocinio. :(
Uhapse nekoga ko je ni kriv ni duzan, on se pocne opirati (sto je u tom slucaju normalna reakcija) oni ga prebiju....a hapse nekog pedofila koji je izmasakrirao dijete, on ih pozdravi sa dobar dan, mirno krene s njima i...nikom ista?! Ne gledam ja to bas tako...ni to kao ni jedna druga stvar u zivotu nije crno- bijelo, siva uglavnom preovladava...
hairly

Post by hairly »

ja sam za upotrebu sile al iskljucivo nad kriminalcima! ja sam u dva navrata imao neugudnih iskustava sa policijom poslije nogometnih utakmica. Jednom sam cak dobio i pendrekom preko ledja sam zato sto sam imao navijacki sal! To nije u redu
Post Reply