Najbolji politicar u BiH !
-
Dolina avalona
Da, a onda su neki ljudi devedesetih i poslije morali da brane tu istu BiH, i da njih nije bilo sada bi ovdje bila Velika Srbija!
- pitt
branili su je svi ljudi koji su je smatrali i jos smatraju svojom domovinom bez obzira jesu 90- ili 90+ garnitura......ne vidjeh ni raifa ni nijaza da su se ispalili......ili otisli vani pomoc prikupljati na neodredjeno vrijeme.Dolina avalona wrote:Da, a onda su neki ljudi devedesetih i poslije morali da brane tu istu BiH, i da njih nije bilo sada bi ovdje bila Velika Srbija!
-
kub lajkan
Eheeeej, to je 17 godina ondasnjih para....peco wrote:Vjeruj da je znao. 17 tada i danas nije isto.Vingo wrote:Ma OK sve njihove ratne biografije su malo romantizirane...Sta je on znao sta je ideja sa 17 godina?
- suncokret13
Jastreb35 wrote:Nazvati nekog "najboljim" zahtjeva pojasnjenje ; u cemu ? Plivanju ? Bacanju kamena s ramena ? Ne ulazeci u vrijednosti Dizdarevica kao covjeka, uspjeh politicara se definise postignutim. Da bi se iskovalo uspjesnog lidera, nije dovoljno pokupiti majmuna s ulice, nabaciti mu kravatu i nauciti ga da slijedi direktive Komiteta/SDA/SDP-a. Izetbegovic (kao i Mandela) je nepravedno zatvaran, oprostio je (kao i Mandela) svojim progoniteljima, ocuvao je (kao i Mandela) cjelovitost otadzbine. Politicki kraj (kao i Mandela) docekuje kao moralni pobjednik. U tom kontekstu, Dizdarevic moze biti bolji od Izetbegovica samo u bacanju kamena s ramena.
pa da krenemo,nije bilo vjecitih dilema,prijepodnevnih i poslije podnevnih.......
prijepodne je bijelo,a poslijepodne je ruzicasto................
......prijepodne jedno mislim,a poslijepodne drugo mislim........
- Vodenjak
Sve ono za sta su ti tvoji iz tog procesa bili optuzeni i za sta su osudjeni pokazalo se potpuno tacnim!Dolina avalona wrote:Kad je tako dobar, zasto nije reagovao na nepravdu u poznatom sarajevskom procesu '83 godine.
Naravno da nije, jer se trebalo ulizivati beogradskim komunistima, na racun bosanske nejaci!
A za to vrijeme se po sumadijama ostrila kama, ali mi smo bili naivni, sve u ime bratstva i jedinstva!
U normalnoj drzavi, ta se djela kaznjavaju zatvorom, a u drzavi koje skoro i da nema, takve se ljude stavlja na celo iste.
Da je dokrajce!
Imas li mozda pitanja?
-
_BosanaC
Jos uvjek pokusavas?Vodenjak wrote:Sve ono za sta su ti tvoji iz tog procesa bili optuzeni i za sta su osudjeni pokazalo se potpuno tacnim!Dolina avalona wrote:Kad je tako dobar, zasto nije reagovao na nepravdu u poznatom sarajevskom procesu '83 godine.
Naravno da nije, jer se trebalo ulizivati beogradskim komunistima, na racun bosanske nejaci!
A za to vrijeme se po sumadijama ostrila kama, ali mi smo bili naivni, sve u ime bratstva i jedinstva!
U normalnoj drzavi, ta se djela kaznjavaju zatvorom, a u drzavi koje skoro i da nema, takve se ljude stavlja na celo iste.
Da je dokrajce!
Imas li mozda pitanja?
Ti kao da si zaboravio definiciju patriotizma
- manijak1
Ali dobio je i aplauz .....
Ali da je najbolji .....nije .....ne znam i ima li takvih izbora
Ali zadnjih tih
-
SA 071
Potpisujem.sarlo wrote:Mizerna moralna figura.
U periodu 1945-1951.god. je bio Udbas (to se vidi iz date biografije). Sta su bili udbasi moze se vidjeti iz "Otac na sluzbenom putu", "Vec vidjeno", "Samo jednom se ljubi", "Balkanski spijun", "Vreme cuda", "U ime naroda". Procitati u "Tren II", "Grobnica za Borisa Davidovica". O njima nijedan relevantan izvor, intelektualac, umjetnik ne govori pozitivno.
Na cuvenom mitingu na Uscu 1989. god. je govorio kao Milosevicev "mali". Kao Predsjedavajuci predsjednistva SFRJ je bio Milosevicev poslusnik i aminovao je sve nasilne promjene u SR Crna Gora, SR Srbija, AP Vojvodina i Kosovo. U periodu njegovog predsjednikovanja Milosevic je u potpunosti stavio pod kontrolu JNA I MIP SFRJ. Time je stvorio uslove za agresiju na BiH I Hrvatsku.
Za razliku od Bogicevica kasnije, on je 1989. uveo vanredno stanje na Kosovu i tamo poslao tenkove koji su ubili, cini mi se desetina ljudi.
Zapravo on nista nije odlucivao on je samop bio mali, mali poslusnik raznih diktatora. Mislim da ce za ta djela, jednom, odgovarati krivicno.
Milosevic jeste krvnik, ali je bio strasan politicar. Inteligentan, obrazovan, zabavan, perfekcionista na djelu..
Sa 19 godina postaje udbas. Mozes misliti koliko je ljudi pokopao da se dokaze, da bi ga unaprijedili da sa 25 godina postaje otpravnik poslova, a sa 30 je vec po ambasadama (mozda spijun ???) zahvljujuci valjda iskustvu i obrazovanju???
-
SA 071
Imam ja pitanje. Za sta su bili osudjeni "ti njegovi" iz procesa i sta se to pokazalo tacnim???Vodenjak wrote:Sve ono za sta su ti tvoji iz tog procesa bili optuzeni i za sta su osudjeni pokazalo se potpuno tacnim!Dolina avalona wrote:Kad je tako dobar, zasto nije reagovao na nepravdu u poznatom sarajevskom procesu '83 godine.
Da je dokrajce!
Imas li mozda pitanja?
-
mostarac
a samo mi reci zasto je SRAMOTA sto je neko bio UDBAS?SA 071 wrote:Potpisujem.sarlo wrote:Mizerna moralna figura.
U periodu 1945-1951.god. je bio Udbas (to se vidi iz date biografije). Sta su bili udbasi moze se vidjeti iz "Otac na sluzbenom putu", "Vec vidjeno", "Samo jednom se ljubi", "Balkanski spijun", "Vreme cuda", "U ime naroda". Procitati u "Tren II", "Grobnica za Borisa Davidovica". O njima nijedan relevantan izvor, intelektualac, umjetnik ne govori pozitivno.
Na cuvenom mitingu na Uscu 1989. god. je govorio kao Milosevicev "mali". Kao Predsjedavajuci predsjednistva SFRJ je bio Milosevicev poslusnik i aminovao je sve nasilne promjene u SR Crna Gora, SR Srbija, AP Vojvodina i Kosovo. U periodu njegovog predsjednikovanja Milosevic je u potpunosti stavio pod kontrolu JNA I MIP SFRJ. Time je stvorio uslove za agresiju na BiH I Hrvatsku.
Za razliku od Bogicevica kasnije, on je 1989. uveo vanredno stanje na Kosovu i tamo poslao tenkove koji su ubili, cini mi se desetina ljudi.
Zapravo on nista nije odlucivao on je samop bio mali, mali poslusnik raznih diktatora. Mislim da ce za ta djela, jednom, odgovarati krivicno.
Milosevic jeste krvnik, ali je bio strasan politicar. Inteligentan, obrazovan, zabavan, perfekcionista na djelu..
Sa 19 godina postaje udbas. Mozes misliti koliko je ljudi pokopao da se dokaze, da bi ga unaprijedili da sa 25 godina postaje otpravnik poslova, a sa 30 je vec po ambasadama (mozda spijun ???) zahvljujuci valjda iskustvu i obrazovanju???
Ta UDB-a cije se ime mjenjalo tokom godina je pohvatala na stotine zlocinaca, sprijecila veoma mnogo teroristickih akcija i njen posao je bio da cuva USTAVNI POREDAK JUGOSLAVIJE. Ona je to i cinila i ne vidim apsolutno nikakvu sramotu u tome sto je neko bio udbas. to je isto kao da kazes da je sramota u Americi ako neko radi za CIA-u ili FBI, a da to kazes ili bi te u Americi uhapsili ili poslali na neki ozbiljniji ljekarski pregled.
Jesi li ikad cuo za "Operaciju Gvardijan"?
-
mostarac
7 godina poslije pokazalo se da su radili protiv USTAVNOG PORETKA JUGOSLAVIJE, a za sta su bili i osudjeni i bili bi za to osudjeni u svim drzavama svijeta, jer protivustavno djelovanje neminovno podlijeze zatvorskoj kazni.SA 071 wrote:Imam ja pitanje. Za sta su bili osudjeni "ti njegovi" iz procesa i sta se to pokazalo tacnim???Vodenjak wrote:Sve ono za sta su ti tvoji iz tog procesa bili optuzeni i za sta su osudjeni pokazalo se potpuno tacnim!Dolina avalona wrote:Kad je tako dobar, zasto nije reagovao na nepravdu u poznatom sarajevskom procesu '83 godine.
Da je dokrajce!
Imas li mozda pitanja?
- manijak1
Pravili Džamahiriju na neviđeno?7 godina poslije pokazalo se da su radili protiv USTAVNOG PORETKA JUGOSLAVIJE,
Daj ......ti ko Duško Zgonjanin.Hamdija Pozderac je radio na očuvanju Ustavnog poretka SFRJ i SRBiH pa ga je isti smjestio prvo u bolnicu pa poslije i na ahiret.
-
mostarac
izvini ali ovi su to u praksi veoma efektno dokazalimanijak1 wrote:Pravili Džamahiriju na neviđeno?7 godina poslije pokazalo se da su radili protiv USTAVNOG PORETKA JUGOSLAVIJE,![]()
![]()
Daj ......ti ko Duško Zgonjanin.Hamdija Pozderac je radio na očuvanju Ustavnog poretka SFRJ i SRBiH pa ga je isti smjestio prvo u bolnicu pa poslije i na ahiret.
- manijak1
Ili smo je proglasili?
- manijak1
Šta su oni htjeli praviti?
- Vodenjak
Da ne ulazimo u pravne formulacije...SA 071 wrote:Imam ja pitanje. Za sta su bili osudjeni "ti njegovi" iz procesa i sta se to pokazalo tacnim???Vodenjak wrote:Sve ono za sta su ti tvoji iz tog procesa bili optuzeni i za sta su osudjeni pokazalo se potpuno tacnim!Dolina avalona wrote:Kad je tako dobar, zasto nije reagovao na nepravdu u poznatom sarajevskom procesu '83 godine.
Da je dokrajce!
Imas li mozda pitanja?
Reci ti meni da li bi ovo sto su doticni uradili od 1990. pa na dalje bilo kaznjivo u onoj drzavi?
I drugo, KOME su donijeli dobro sa svim ucinjenim od 1990. pa na ovamo?
-
biscanka84
Ama,hajde objasni sta znaci dzamahirija i gdje postoji?manijak1 wrote:Pravili Džamahiriju na neviđeno?7 godina poslije pokazalo se da su radili protiv USTAVNOG PORETKA JUGOSLAVIJE,![]()
![]()
za tvoj info,jedina "dzamahirija" na svijetu je Libija i cijelo ime je "Arapska narodna socijalisticka dzamahirija"
dakle,u pravu si da smo pravili/borili se za dzamahiriju jer je to arapski naziv za republiku
- manijak1
Najbitnije od svega Mostarac je koji su to razbijači BiH
Uglavnom da se vratimo Raifu ......nije bio baš najbolji političar u BiH
-
mostarac
tri (pred)ratna haveramanijak1 wrote:Bišćanko za tvoj info biće da si
štošta preskočila.
Najbitnije od svega Mostarac je koji su to razbijači BiHa taj proces je bio uvertira za sve ono što se poslije desilo.
Uglavnom da se vratimo Raifu ......nije bio baš najbolji političar u BiH

-
Nancy Drew
- manijak1
- nosara
Raif je bio faca, ali u povoljnim okolnostima za partiju, a najbolji je, naravno, Zlatko Lagumdzija jer je u najgorim uslovima ocuvao SDP i predstavlja stalnu nocnu moru lopovima i fasistima u ovoj zemlji.
Opletite!
Opletite!