Najbolji politicar u BiH !

Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Da, a onda su neki ljudi devedesetih i poslije morali da brane tu istu BiH, i da njih nije bilo sada bi ovdje bila Velika Srbija!
pitt

Post by pitt »

Dolina avalona wrote:Da, a onda su neki ljudi devedesetih i poslije morali da brane tu istu BiH, i da njih nije bilo sada bi ovdje bila Velika Srbija!
branili su je svi ljudi koji su je smatrali i jos smatraju svojom domovinom bez obzira jesu 90- ili 90+ garnitura......ne vidjeh ni raifa ni nijaza da su se ispalili......ili otisli vani pomoc prikupljati na neodredjeno vrijeme.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

peco wrote:
Vingo wrote:Ma OK sve njihove ratne biografije su malo romantizirane...Sta je on znao sta je ideja sa 17 godina? :D
Vjeruj da je znao. 17 tada i danas nije isto.
Eheeeej, to je 17 godina ondasnjih para.... :D
suncokret13

Post by suncokret13 »

Jastreb35 wrote:Nazvati nekog "najboljim" zahtjeva pojasnjenje ; u cemu ? Plivanju ? Bacanju kamena s ramena ? Ne ulazeci u vrijednosti Dizdarevica kao covjeka, uspjeh politicara se definise postignutim. Da bi se iskovalo uspjesnog lidera, nije dovoljno pokupiti majmuna s ulice, nabaciti mu kravatu i nauciti ga da slijedi direktive Komiteta/SDA/SDP-a. Izetbegovic (kao i Mandela) je nepravedno zatvaran, oprostio je (kao i Mandela) svojim progoniteljima, ocuvao je (kao i Mandela) cjelovitost otadzbine. Politicki kraj (kao i Mandela) docekuje kao moralni pobjednik. U tom kontekstu, Dizdarevic moze biti bolji od Izetbegovica samo u bacanju kamena s ramena.

:-)

pa da krenemo,nije bilo vjecitih dilema,prijepodnevnih i poslije podnevnih.......
prijepodne je bijelo,a poslijepodne je ruzicasto................

......prijepodne jedno mislim,a poslijepodne drugo mislim........
lindjo

Post by lindjo »

covjek koji je razoruzao armiju bih- najbolji politicar ? aferim na izboru

tuco bi on meni...kokos na galapagosu :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dolina avalona wrote:Kad je tako dobar, zasto nije reagovao na nepravdu u poznatom sarajevskom procesu '83 godine.
Naravno da nije, jer se trebalo ulizivati beogradskim komunistima, na racun bosanske nejaci!
A za to vrijeme se po sumadijama ostrila kama, ali mi smo bili naivni, sve u ime bratstva i jedinstva!
Sve ono za sta su ti tvoji iz tog procesa bili optuzeni i za sta su osudjeni pokazalo se potpuno tacnim!

U normalnoj drzavi, ta se djela kaznjavaju zatvorom, a u drzavi koje skoro i da nema, takve se ljude stavlja na celo iste.
Da je dokrajce!

Imas li mozda pitanja? :oops:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Vodenjak wrote:
Dolina avalona wrote:Kad je tako dobar, zasto nije reagovao na nepravdu u poznatom sarajevskom procesu '83 godine.
Naravno da nije, jer se trebalo ulizivati beogradskim komunistima, na racun bosanske nejaci!
A za to vrijeme se po sumadijama ostrila kama, ali mi smo bili naivni, sve u ime bratstva i jedinstva!
Sve ono za sta su ti tvoji iz tog procesa bili optuzeni i za sta su osudjeni pokazalo se potpuno tacnim!

U normalnoj drzavi, ta se djela kaznjavaju zatvorom, a u drzavi koje skoro i da nema, takve se ljude stavlja na celo iste.
Da je dokrajce!

Jos uvjek pokusavas? :-)

Ti kao da si zaboravio definiciju patriotizma :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Sjetim se onog skupa :D :D ......izlazi on :D na stage :D :D Bobo Bobo :D :D :D :D bruji , huči :D :D ništa on .....ne jebe troprste :D :D čuvare i zaštitare :D neke nam SFRJ :D :D .
Ali dobio je i aplauz ..... :D :D kad je spomenuo Jugoslaviju ......... :D :D ali ne mogu griješiti dušu ......nije otišao po medalju :D u Rusiju ......zbog Bore na tom već antifašističkom skupu :oops: .
Ali da je najbolji .....nije .....ne znam i ima li takvih izbora :D :D
Ali zadnjih tih :oops: 60-ak prohujalih ljeta ......Džemal Bijedić.....Branko Mikulić ......Bogić Bogićević .....braća Pozderac.......valjda ću se sjetiti još nekog :D :D možda i Đuro Pucar Stari nije bio loš .
SA 071

Post by SA 071 »

sarlo wrote:Mizerna moralna figura.
U periodu 1945-1951.god. je bio Udbas (to se vidi iz date biografije). Sta su bili udbasi moze se vidjeti iz "Otac na sluzbenom putu", "Vec vidjeno", "Samo jednom se ljubi", "Balkanski spijun", "Vreme cuda", "U ime naroda". Procitati u "Tren II", "Grobnica za Borisa Davidovica". O njima nijedan relevantan izvor, intelektualac, umjetnik ne govori pozitivno.
Na cuvenom mitingu na Uscu 1989. god. je govorio kao Milosevicev "mali". Kao Predsjedavajuci predsjednistva SFRJ je bio Milosevicev poslusnik i aminovao je sve nasilne promjene u SR Crna Gora, SR Srbija, AP Vojvodina i Kosovo. U periodu njegovog predsjednikovanja Milosevic je u potpunosti stavio pod kontrolu JNA I MIP SFRJ. Time je stvorio uslove za agresiju na BiH I Hrvatsku.
Za razliku od Bogicevica kasnije, on je 1989. uveo vanredno stanje na Kosovu i tamo poslao tenkove koji su ubili, cini mi se desetina ljudi.
Zapravo on nista nije odlucivao on je samop bio mali, mali poslusnik raznih diktatora. Mislim da ce za ta djela, jednom, odgovarati krivicno.
Milosevic jeste krvnik, ali je bio strasan politicar. Inteligentan, obrazovan, zabavan, perfekcionista na djelu..
Potpisujem.

Sa 19 godina postaje udbas. Mozes misliti koliko je ljudi pokopao da se dokaze, da bi ga unaprijedili da sa 25 godina postaje otpravnik poslova, a sa 30 je vec po ambasadama (mozda spijun ???) zahvljujuci valjda iskustvu i obrazovanju???
SA 071

Post by SA 071 »

Vodenjak wrote:

Da je dokrajce!

Imam ja pitanje. Za sta su bili osudjeni "ti njegovi" iz procesa i sta se to pokazalo tacnim???
mostarac

Post by mostarac »

SA 071 wrote:
sarlo wrote:Mizerna moralna figura.
U periodu 1945-1951.god. je bio Udbas (to se vidi iz date biografije). Sta su bili udbasi moze se vidjeti iz "Otac na sluzbenom putu", "Vec vidjeno", "Samo jednom se ljubi", "Balkanski spijun", "Vreme cuda", "U ime naroda". Procitati u "Tren II", "Grobnica za Borisa Davidovica". O njima nijedan relevantan izvor, intelektualac, umjetnik ne govori pozitivno.
Na cuvenom mitingu na Uscu 1989. god. je govorio kao Milosevicev "mali". Kao Predsjedavajuci predsjednistva SFRJ je bio Milosevicev poslusnik i aminovao je sve nasilne promjene u SR Crna Gora, SR Srbija, AP Vojvodina i Kosovo. U periodu njegovog predsjednikovanja Milosevic je u potpunosti stavio pod kontrolu JNA I MIP SFRJ. Time je stvorio uslove za agresiju na BiH I Hrvatsku.
Za razliku od Bogicevica kasnije, on je 1989. uveo vanredno stanje na Kosovu i tamo poslao tenkove koji su ubili, cini mi se desetina ljudi.
Zapravo on nista nije odlucivao on je samop bio mali, mali poslusnik raznih diktatora. Mislim da ce za ta djela, jednom, odgovarati krivicno.
Milosevic jeste krvnik, ali je bio strasan politicar. Inteligentan, obrazovan, zabavan, perfekcionista na djelu..
Potpisujem.

Sa 19 godina postaje udbas. Mozes misliti koliko je ljudi pokopao da se dokaze, da bi ga unaprijedili da sa 25 godina postaje otpravnik poslova, a sa 30 je vec po ambasadama (mozda spijun ???) zahvljujuci valjda iskustvu i obrazovanju???
a samo mi reci zasto je SRAMOTA sto je neko bio UDBAS?
Ta UDB-a cije se ime mjenjalo tokom godina je pohvatala na stotine zlocinaca, sprijecila veoma mnogo teroristickih akcija i njen posao je bio da cuva USTAVNI POREDAK JUGOSLAVIJE. Ona je to i cinila i ne vidim apsolutno nikakvu sramotu u tome sto je neko bio udbas. to je isto kao da kazes da je sramota u Americi ako neko radi za CIA-u ili FBI, a da to kazes ili bi te u Americi uhapsili ili poslali na neki ozbiljniji ljekarski pregled.
Jesi li ikad cuo za "Operaciju Gvardijan"?
mostarac

Post by mostarac »

SA 071 wrote:
Vodenjak wrote:

Da je dokrajce!

Imam ja pitanje. Za sta su bili osudjeni "ti njegovi" iz procesa i sta se to pokazalo tacnim???
7 godina poslije pokazalo se da su radili protiv USTAVNOG PORETKA JUGOSLAVIJE, a za sta su bili i osudjeni i bili bi za to osudjeni u svim drzavama svijeta, jer protivustavno djelovanje neminovno podlijeze zatvorskoj kazni.
manijak1

Post by manijak1 »

7 godina poslije pokazalo se da su radili protiv USTAVNOG PORETKA JUGOSLAVIJE,
Pravili Džamahiriju na neviđeno? :D :D
Daj ......ti ko Duško Zgonjanin.Hamdija Pozderac je radio na očuvanju Ustavnog poretka SFRJ i SRBiH pa ga je isti smjestio prvo u bolnicu pa poslije i na ahiret.
mostarac

Post by mostarac »

manijak1 wrote:
Daj ......ti ko Duško Zgonjanin.Hamdija Pozderac je radio na očuvanju Ustavnog poretka SFRJ i SRBiH pa ga je isti smjestio prvo u bolnicu pa poslije i na ahiret.
izvini ali ovi su to u praksi veoma efektno dokazali
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Izvini i ti .....ali imamo islamsku republiku?
Ili smo je proglasili?
mostarac

Post by mostarac »

manijak1 wrote::oops: Izvini i ti .....ali imamo islamsku republiku?
Ili smo je proglasili?
nije da nisu nastojali

Image
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Dobar ti link s kojeg si uzeo ovu fotografiju :oops:
Šta su oni htjeli praviti? :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

SA 071 wrote:
Vodenjak wrote:

Da je dokrajce!

Da ne ulazimo u pravne formulacije...
Reci ti meni da li bi ovo sto su doticni uradili od 1990. pa na dalje bilo kaznjivo u onoj drzavi?

I drugo, KOME su donijeli dobro sa svim ucinjenim od 1990. pa na ovamo?
mostarac

Post by mostarac »

manijak1 wrote::oops: Dobar ti link s kojeg si uzeo ovu fotografiju :oops:
Šta su oni htjeli praviti? :D :D
link je sasvim nebitan, jer ova fotografija je jako poznata i pokupio sam je sa prvog linka na google-u
biscanka84

Post by biscanka84 »

manijak1 wrote:
Ama,hajde objasni sta znaci dzamahirija i gdje postoji?

za tvoj info,jedina "dzamahirija" na svijetu je Libija i cijelo ime je "Arapska narodna socijalisticka dzamahirija"

dakle,u pravu si da smo pravili/borili se za dzamahiriju jer je to arapski naziv za republiku
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Bišćanko za tvoj info biće da si :oops: štošta preskočila.
Najbitnije od svega Mostarac je koji su to razbijači BiH :oops: a taj proces je bio uvertira za sve ono što se poslije desilo.
Uglavnom da se vratimo Raifu ......nije bio baš najbolji političar u BiH :oops:
mostarac

Post by mostarac »

manijak1 wrote::oops: Bišćanko za tvoj info biće da si :oops: štošta preskočila.
Najbitnije od svega Mostarac je koji su to razbijači BiH :oops: a taj proces je bio uvertira za sve ono što se poslije desilo.
Uglavnom da se vratimo Raifu ......nije bio baš najbolji političar u BiH :oops:
tri (pred)ratna havera
Image
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:07, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Kruške nisu što i jabuke :oops: :D ali eto možete sve podvesti pod jagode.
nosara

Post by nosara »

Raif je bio faca, ali u povoljnim okolnostima za partiju, a najbolji je, naravno, Zlatko Lagumdzija jer je u najgorim uslovima ocuvao SDP i predstavlja stalnu nocnu moru lopovima i fasistima u ovoj zemlji.

Opletite!
Post Reply