on je bio samo istureni igrač tima ljudi koji je zajednički radio taj posao...fczeljo wrote:zasluzio je spomenik!amrino wrote:Ne smatram da se covjek prodao, niti da je privilegovan eto onako bez veze...pa valjda je zasluzio...edinbug wrote: To sto je uradio Senad uradili su mnogi novinari isto, samo sto oni nisu privilegovani kao on, i nisu prodali profesiju kao on.
Ovdje mislim na Gojka Berica, Ibrahima Prohica, Arijanu Saracevic i mnoge druge.
ako nista zbog truda ulozenog u knjigu "rat uzivo" i prihoda koji je otisao za djecu srebrenice. tu pozornost i jasnocu iznesenih cinjenica i iznesene istine o ratu u bosni, mislim da niko nije dostigao.
da nam nije senada mislim da bi se i sad postavljalo pitanje (nazalost i medju nama) ko je na koga puco! odigro je strasnu ulogu u ratu kada je i nasoj i svjetskoj javnosti objasnio sta se desava u bosni, i dan danas igra tu istu ulogu i radi toga ga mnogi i osporavaju.
valjalo je pod granatama, voditi dnevnik koji traje i po nekoliko dana, bez minute spavanja, boriti se da se doturi informacija nasem narodu, i to ne samo informacija, koliko puta me je senad obradovao, dao mi snage. pricali su mi borci sa prvih linija da su stedili baterije za tranzistore da gore po vrletima bosne cuju senadov "pozdrav braniocima"!
ne zelim da umanjujem, ima dosta novinara heroja koji su sve dali za bih, ali ipak mislim da je senad najveci!
centralni dnevnik - hadzifejzovic
Moderator: anex
-
mrki medvjed
-
sanco
#27 e
Ma svaki proizvod koji duze traje (nekoliko godina) medijski dobije nekakvu drugaciju formu vjerovatno zbog obimnosti posla..
Bio sam u Sarajevu cjelo vrijeme i pitam se kako bi bilo tada da nije Senad bio tu..Vjerovatno se sjecate kako je sprijecio onog krmka izdajnika bosnjackog naroda da zauzme televiziju..Svaku je informacijo prenio tacno i nevosmisleno kao sto to rade mnogi drugi,moglo bi se reci da je jedini koji kaze problem bez uvijanja onako direktno u rogove..
Ovoj Bosni treba jos ovakvih koji ce govoriti kako ih narod razumije..
Bravo Senade!
Bio sam u Sarajevu cjelo vrijeme i pitam se kako bi bilo tada da nije Senad bio tu..Vjerovatno se sjecate kako je sprijecio onog krmka izdajnika bosnjackog naroda da zauzme televiziju..Svaku je informacijo prenio tacno i nevosmisleno kao sto to rade mnogi drugi,moglo bi se reci da je jedini koji kaze problem bez uvijanja onako direktno u rogove..
Ovoj Bosni treba jos ovakvih koji ce govoriti kako ih narod razumije..
Bravo Senade!
-
miki22
Pa ljudi kad nemaju argumenata nikakvih izvuku staro otrcanu floskulu, bio je sjajan prije 15 godina kad je započela agresija. Znači može nam se srati po glavi idućih 15 godina nema veze znate li šta je uradio 92godine. Po toj logici čerčil da je živ i sad bi premijer Velike Britanije bio, mi živimo uvijek 20 godina unatrag nitko ne gleda u budućnost, a ovo što Senad radi, pa u prilici sam ko i mnogi drugi gledati mnoge svjetske tv. mislim da je njegov dnevnik baš dno dna.
-
Dolina avalona
Senad Hadzifejzovic je jedan od najnepristrasnijih novinara, pravi profesionalac, novinarska klasa za sebe!
To je covijek koji je odigrao odlucujucu ratnu ulogu u mediskom prostoru BiH. Ali kasnije su ga stranci uz pomoc domacih izdajnika otjerali sa televizije, jer im je ta ratna postava koja je ocuvala dignitet televizije dalje nije bila nepodobna.
Senadova "mana" je to sto prica narodnim jeziko da ga svako moze razumjeti, njegova "mana" je i to sto nije dozvolio da ga Zlaja uzjase i zauzda. Jer danas ako hoces da budes kulturan i profesionalan moras biti u SDP-u.
Nevolimo Senada, e pa onda eno nam Kaletovic(veterinar) i Bakir potrckalo kojem je jedini posao da Zlaji nadje ugodnu fotelju za njegovu guzicu. E to mora da je profesionalizam...!?
To je covijek koji je odigrao odlucujucu ratnu ulogu u mediskom prostoru BiH. Ali kasnije su ga stranci uz pomoc domacih izdajnika otjerali sa televizije, jer im je ta ratna postava koja je ocuvala dignitet televizije dalje nije bila nepodobna.
Senadova "mana" je to sto prica narodnim jeziko da ga svako moze razumjeti, njegova "mana" je i to sto nije dozvolio da ga Zlaja uzjase i zauzda. Jer danas ako hoces da budes kulturan i profesionalan moras biti u SDP-u.
Nevolimo Senada, e pa onda eno nam Kaletovic(veterinar) i Bakir potrckalo kojem je jedini posao da Zlaji nadje ugodnu fotelju za njegovu guzicu. E to mora da je profesionalizam...!?
-
mrki medvjed
Dolina avalona wrote:Senad Hadzifejzovic je jedan od najnepristrasnijih novinara, pravi profesionalac, novinarska klasa za sebe!
dignitet televizeje sa koje su krajem 94 otjerani gotovo svi ne bošnjaci? jesi li na tu televiziju mislio
-
Nancy Drew
Misliš ono isti stranci koji su ga, nakon rata, postavili da, zajedno s Purivatrom, šefuje nekoliko godina tom istom Televizijom za pišljivu platu od 8.000KM mjesečno. Dušmani jedni! Kako ih nije stid! Siroti naš Senad, nije mu bilo lako.....Dolina avalona wrote:To je covijek koji je odigrao odlucujucu ratnu ulogu u mediskom prostoru BiH. Ali kasnije su ga stranci uz pomoc domacih izdajnika otjerali sa televizije,
-
sulesavic
Recimo, desi se da u najljep¹u nam jednu i jedinu stigne donacija krava. Ispostavi se, ludih. Ko bi u dr¾avi bio kompetentan da ispita tu aferu (to bi bila afera, iskustvo nam govori). Senad?Dolina avalona wrote:E sta ces onda reci za Damira Kaletovica sa FTV-a, kakav je onda tek on maneken.Galadriela wrote:od prvog emitovanja dnevnika, znalo se da æe biti odron!![]()
sve se bazira na had¾ifejsu, on je tu glavna uloga, glumac i maneken!![]()
nekad je i bio novinar, ali sad je ...hmmmm, ne¹to drugo!
¾alosno...
S obzirom da je veterinar po struci, bolje mu je da se lati tog posla i leti krave.
-
Vertigo
Prije sam ga gotivio, ali vise ne. Prestao gledati unazad pola godine, a Bakira prije par god.neutral wrote:pun je neke negativne energije odavno...
ne gledam CD upravo zbog toga..
Nakon njihovih emisija ostaje neki gorki okus.
Ne znam za vas ali meni je politike vise pun q.... Sve vise se drzim one "gledaj svoja posla".
-
krkanko
Nisam mislio na to, nego kada Galadriela spominje da je on 'glavna faca' u dnevniku. Pa takvi dnevnici se prave svugdje u svijetu i najpopularniji su upravo oni koji se zasnivaju na voditelju kao 'glavnoj faci' kako ona kaze.InfraRedRidinghood wrote:Tačno, ali ne dovoljno tačno; ja nigdje na svijetu ne vidjeh dnevnik u kom se ukazuju Turci s brkovima kojii pucaju u eteru iz malokalibarskih pištoljića (prošle godine, CD uživo iz Istanbula), i danas imam traume od te njegove novinarske eskapadekrkanko wrote:Na tom principu se danas prave dnevnici svugdje u svijetu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A i ovo sto kaze amrino igra dosta ulogu.
-
Nancy Drew
Da ne bude da je sve odron, (a, bogami, skoro da jeste), sve pohvale za priču o zaboravljenim 'Alijinim Srbima i Hrvatima'.
Nisam mogla vjerovati da gledam Hayat.
Izvrsno, angažovano i aktuelno (vidi G. Garhovac).
Odlična priča.
Samo da ne bude da i ćorava koka....
....a biće, ko da gledam.
Odlična priča.
Samo da ne bude da i ćorava koka....
- Faust
Slazem se. Kolikogod ponekad me nerviraju njegove ublehe tipa luke u Neumu i slicno te ufuravanje da je eto on i nekakva mu ekipa novinara nesto postigla korisno za drzavu BiH, moram priznati da ima i dobrih momenata. ovo citirano je, naprimejr, pozitivno.Nancy Drew wrote:Da ne bude da je sve odron, (a, bogami, skoro da jeste), sve pohvale za priču o zaboravljenim 'Alijinim Srbima i Hrvatima'.
![]()
Odlična priča.
Samo da ne bude da i ćorava koka........a biće, ko da gledam.
Neko prije kao prednosti Senadovog dnevnika navede njegove dobrovoljne priloge i uplate od honorara. Argumentacija besmislena - zato što je neko merhamteti, radi odlican (mozda i najbolji) Dnevnik.
Kad bi sveo svoj Dnevnik na pola sata ili 40-ak minuta maksimalno, bilo bi i zanimljivo. Ovako moram držati daljinski u rukama i hvatati dobre momente.
-
AmchoSM
XAXAXAXAXAX LOOOOL Nisam ba to znao. Ma nek povede i onog jada dirigiranog SDP ovca Bakira sa sobom da muze kad ovaj izliječi. Niđe veze sa profesionalnošću. Mada je Kaletović iako veterinar novinarčina za Bakira.Dolina avalona wrote:E sta ces onda reci za Damira Kaletovica sa FTV-a, kakav je onda tek on maneken.Galadriela wrote:od prvog emitovanja dnevnika, znalo se da će biti odron!![]()
sve se bazira na hadžifejsu, on je tu glavna uloga, glumac i maneken!![]()
nekad je i bio novinar, ali sad je ...hmmmm, nešto drugo!
žalosno...
S obzirom da je veterinar po struci, bolje mu je da se lati tog posla i leti krave.
A Hadžifejzović je dokazana klasa novinara, al je pogriješio što je od dnevnika napravio zabavnu emisiju. Al je uspio u nakani bez obzira ima li ona kvalaitet ili ne, a to je da je napravio doslovce CENTRALNI dnevnik u BiH, kao najgledaniji i sebe kao najjačeg tv voditelja u BiH. Dovede 2 cu da se prepiru i svađaju, a mi ne bi bili to što jesmo da nam to nije super i zabavno. A u tome je problem jer taj kič nama ide u krvi pa nam je i svejedno jel to dnevnik ili zabavna emisija. Kao dnevnik se ne može okarakterisati, već kao informativno zabavna emisija. Na stranu sve Senadove kvalitete.
-
balkanemoj
Senad je najbolji
Samo naprijed Sennnnadeee....Smrt fasizmu-sloboda narodu
Samo naprijed Sennnnadeee....Smrt fasizmu-sloboda narodu
- taxi_driver
Minnela wrote:Evo da se ja pohvalimnisam nijedan taj dnevnik pogledala
..Jesam li sta propustila
![]()
![]()
nisam ni ja.
- Liberalism
Vjerovatno veceras o novoj odluci Visokog predstavnika i o tome sta se sve moze dogoditi kada se prilikom glasanja na Vijecu ministara Safet Halilovic izjasni kao Srbin 
- chuchumbamayumbe
Ljudi ba,
Kada niko ne valja uhvatite se Mufida Memije i njegovih komentara, on je prejak!
Izdrzim otprilike 14 sekundi prije nego promijenim kanal!
Kada niko ne valja uhvatite se Mufida Memije i njegovih komentara, on je prejak!
Izdrzim otprilike 14 sekundi prije nego promijenim kanal!
-
anamo 'vamo
ha, ha, ha! ja ublehe! vec duze vremena nisam cuo vece!in33sa wrote:Imao sam priliku raditi sa Senadom, ja veceg narcisa i umisljenijeg lika nisam u zivotu vidio. I ovo ce posvjedociti 99% radnika sivog doma, koji su imali tu "cast" saradjivati sa novinarskom vedetom sa Pesterske visoravni.
Dok je Zvonko Maric druga strana medalje, iskren i "narodski" pristup sugovorniku i kolegama, kao i Bakir kojeg spominjete. Ova dvojica zadnjespomenutih su najomiljeniji ljudi u onom bunkeru dole.
Dakle, govorim o karakterima.
Senad kao novinar, bolja kombinacija od Senada covjeka. Ali iskljucivo iz razloga kvazisenzacionalizma i drugacijeg pristupa javnosti od uvrijezenih sablona.
- vedderedi
Senad je izgleda odlucio da u ovom mandatu (jesenjsko-proljetna TV sema, fala Bogu na ljetu) nacepi Tihica. Veceras samo sto nije natjerao Bakira da se istog casa pred "milionskim" auditorijem imenuje vjecnim predsjednikom SDA i odmah istisne Tihica iz politike.
O Lepom Haretu nije bilo ni rijeci kada je taj ljepotan potpisao sa Dodikom "protokol" o reformi policije koju nije prihvatio ni OHR, a niti Brisel. Dvostruki arsini reklo bi se.
O Lepom Haretu nije bilo ni rijeci kada je taj ljepotan potpisao sa Dodikom "protokol" o reformi policije koju nije prihvatio ni OHR, a niti Brisel. Dvostruki arsini reklo bi se.
- Topla voda
de maalo objasnite..ko je u domu bio omiljen,a ko nije?anamo 'vamo wrote:ha, ha, ha! ja ublehe! vec duze vremena nisam cuo vece!in33sa wrote:Imao sam priliku raditi sa Senadom, ja veceg narcisa i umisljenijeg lika nisam u zivotu vidio. I ovo ce posvjedociti 99% radnika sivog doma, koji su imali tu "cast" saradjivati sa novinarskom vedetom sa Pesterske visoravni.
Dok je Zvonko Maric druga strana medalje, iskren i "narodski" pristup sugovorniku i kolegama, kao i Bakir kojeg spominjete. Ova dvojica zadnjespomenutih su najomiljeniji ljudi u onom bunkeru dole.
Dakle, govorim o karakterima.
Senad kao novinar, bolja kombinacija od Senada covjeka. Ali iskljucivo iz razloga kvazisenzacionalizma i drugacijeg pristupa javnosti od uvrijezenih sablona.![]()
![]()
najomiljeniji
![]()
![]()
cinjenica je da je zvonko drazi od zlajinog malog, ali da je bas najomiljeniji, nije. a, i ti si izgleda neki od zlajinog malog mali?
![]()
![]()
jel bakir,senad il zvonko?