Špijunčina primio islam ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

KOGOD KADGOD wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Ko smo mi da sudimo tamo nekom ''spijuncini'' sto je primio islam?
to je njegovo pravo, i najveci grijesnici imaju pravo da se pokaju ( kao nas islam uci)
svako ima pravo na pokajanje!
cojk nije objavio ni u jednom mediju da je preso na islam!!!
to je ucinio njegov otac , ne znajuci da ce izazvat ovakvu polemiku!
nit mi u dzep a nit iz dzepa!

KOGOD KADGOD wrote: "Vakuf Ihlas" izdavačka kuća iz Istanbula je objavila ovaj dokumenat u vidu knjižice a i elektronski na Internetu na svom web sajtu pod nazivom: Konfesije Britanskog špijuna i Britansko neprijateljstvo prema Islamu.
ma fala him i dje culi i dje ne culi, koji su to uhljupi tobe jarrabbi, pa njima je svako kjafir ko nije u njihovom dzmeatu!!!! :roll:
kafiri im mi Bosnaci, kafiri im svi Arapi redom, Malezijci, ma svi svi redom sem njih... ne hvala, zaobici ih u sto vecem krugu!
NAPOMENA: ovo nije MOJ citat, nego citat sa teme navedene ranije na ovom forumu - (negdje na 14-oj strani, nisam sigurna).

Ovo o cemu knjiga govori su PISANJA TOG COVJEKA O KOJEM SE RADI tj HEMFERA, koji je, navodno kasnije STVARNO primio Islam pa je zato opisao STA JE I KAKO RADIO KAO BRITANSKI SPIJUN da bi muslimane upozorio na mahinacije koje se desavaju duboko u nasoj sredini - zato se knjiga i zova ISPOVIJEST Gospodina Hemfera...

Nisu pisanja nekoga ko je "prosudio" da je ovaj spijun.

Sa postovanjem @bsdk, procitaj prije nego komentarises ili se uzdrzi od komentara jer samo izgledas kao neko ko sam "prosudjuje" o necemu prije nego je provjerio za sebe. :sad:

Narocito ako ces neciji citat nekome drugom "prilijepiti"... Hvala na razumijevanju :)
znam dobro sta oni sve izdaju i kakve sve knjige stampaju!
to je uzas, jedna od tih knjig aj i ova o kojoj ti govoris!
Ti ljudi tvrde da su se Arapi pobunili protiv sultana, da jesu, jer im on nije hito pomoc, nije ga interesovalo, jer on se opijao i imao haerm u Stambolu dok su se oni borili sa raznim kolonizatorima i spijunima!
sto ta knjiga ne bi bila samo jos veca podvala da se napravi jos veci razdor medju muslimanima!
sto taj vakuf ihlas ne prevede i ne izda nesto sto ima vecu vrijednost nesto od Gazalije recimo?
sto stalno izadju knjizice ko kako su svi muslimani kjafiri?
a inace prvi prevod ove knjige od istog vakufa na bosanski je uzas, ne znam kakav je sto si ti postavila link, je rnisam uopste ni gledo!
ja ne priljpljujem nikom nista!
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

Bosanac sa dna kace wrote:
KOGOD KADGOD wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Ko smo mi da sudimo tamo nekom ''spijuncini'' sto je primio islam?
to je njegovo pravo, i najveci grijesnici imaju pravo da se pokaju ( kao nas islam uci)
svako ima pravo na pokajanje!
cojk nije objavio ni u jednom mediju da je preso na islam!!!
to je ucinio njegov otac , ne znajuci da ce izazvat ovakvu polemiku!
nit mi u dzep a nit iz dzepa!

ma fala him i dje culi i dje ne culi, koji su to uhljupi tobe jarrabbi, pa njima je svako kjafir ko nije u njihovom dzmeatu!!!! :roll:
kafiri im mi Bosnaci, kafiri im svi Arapi redom, Malezijci, ma svi svi redom sem njih... ne hvala, zaobici ih u sto vecem krugu!
NAPOMENA: ovo nije MOJ citat, nego citat sa teme navedene ranije na ovom forumu - (negdje na 14-oj strani, nisam sigurna).

Ovo o cemu knjiga govori su PISANJA TOG COVJEKA O KOJEM SE RADI tj HEMFERA, koji je, navodno kasnije STVARNO primio Islam pa je zato opisao STA JE I KAKO RADIO KAO BRITANSKI SPIJUN da bi muslimane upozorio na mahinacije koje se desavaju duboko u nasoj sredini - zato se knjiga i zova ISPOVIJEST Gospodina Hemfera...

Nisu pisanja nekoga ko je "prosudio" da je ovaj spijun.

Sa postovanjem @bsdk, procitaj prije nego komentarises ili se uzdrzi od komentara jer samo izgledas kao neko ko sam "prosudjuje" o necemu prije nego je provjerio za sebe. :sad:

Narocito ako ces neciji citat nekome drugom "prilijepiti"... Hvala na razumijevanju :)
znam dobro sta oni sve izdaju i kakve sve knjige stampaju!
to je uzas, jedna od tih knjig aj i ova o kojoj ti govoris!
Ti ljudi tvrde da su se Arapi pobunili protiv sultana, da jesu, jer im on nije hito pomoc, nije ga interesovalo, jer on se opijao i imao haerm u Stambolu dok su se oni borili sa raznim kolonizatorima i spijunima!
sto ta knjiga ne bi bila samo jos veca podvala da se napravi jos veci razdor medju muslimanima!
sto taj vakuf ihlas ne prevede i ne izda nesto sto ima vecu vrijednost nesto od Gazalije recimo?
sto stalno izadju knjizice ko kako su svi muslimani kjafiri?
a inace prvi prevod ove knjige od istog vakufa na bosanski je uzas, ne znam kakav je sto si ti postavila link, je rnisam uopste ni gledo!
ja ne priljpljujem nikom nista!
COOL 8) .....

Waqf Ikhlaas istina, ima svakakvih knjizica. Ne znaci da su sve bezveze. Kao i svaka izdavacka kuca, oni stampaju ono sto im se plati da stampaju.

Ne znam koji si prevod citao, ja sam citala engleski kao i ovaj koji preporucujem.

Problem je u tome sto izdavacke kuce koje su hazur da stampaju Ghazzalija, npr. nemaju dovoljno finansija (kao sto su one knjige koje finansiraju arapi, a Ghazzali nije, po njima, musliman...).

Tako nailazimo na jeftine, i tim i slabe, prevode kao sto je Ihya-ulumid-Din na engleski 4 vol. Ako se neme pristupa arapskoj ili perzijskoj ediciji - preostaje samo da sa rezervom prihavtimo sto jeste pristupno, makar i falicno...

Ah... KOLIKO literature nije jos prevedeno na nas jezik... bijuci profesionalni prevodilac jos me vise grize to. Ali, neko treba da finansira i prevodjenje, ljudi moraju da zive i da rade, nemaju dovoljno "slobodnog" vremena da bi preveli puno toga.

I kada bi finansije bile na raspolaganju, trebalo bi stotine prevodilaca ta prevedu i time naprave pristupacnim, ogromne tekstove sto starih historijskih izvora sto sve novijih dostignuca,,,

Oni koji mogu da si priuste da finansiraju prevodjenje - ogranicavaju fundove samo na ideologije koje oni podrzavaju - a ne daju slobodu prevodjenja tekstova razlicitih misljenja i ideja...

Ne znam... Koliko mogu, zaista se trudim da nasem narodu ucinim pristupacnim ideje koje su postojale sve ovo vrijeme (mislim na Islam) a koje im nisu bile pristupacne jer arapi ili drugi sa mogucnostima, koji "diktiraju" sta je "podobno" nece da finansiraju.

Kao sto puno puta rekoh, narod nije glup. Duznost je onih koji se smatraju literarnim filantropima (dobrodavaocima) da ne "cenzurisu" prevode, nego da se dozvoli prevodjenje RAZLICITIH literarnih djela - a ljudi SU VISE NEGO DOVOLJNO RAZUMNI da sami da zakljuce sta je od svega najlogicnije i najprospernije za covjecanstvo, i njih same.

DA JE PO VOLJI NEKIH, NE BI SE NARODU DALA PRILIKA DA VIDI "DALJE OD NOSA" JER JE TAKO NAJLAKSE NJIMA MANIPULISATI...

Sve ima svoje vrijeme, nasa podrucja se tek otvaraju sirokom polju informacije, i polahko, ce se sve vise oslanjati na svoj razum nego na raznorazna tumacenja onih koji sebe smatraju "superiornim" i "iznad" drugih...

Zato Bog i jeste dao da ljudi tehnoloski napreduju - neki to koriste u zle i ruzne svrhe a neki u dobre (kao i sa svim pronalascima, od vatre do nuklearne energije)...

KOLIKO informacije "pluta" oko nas... Jedan zivot nije ni blizu dovoljan da se sve obuhvati - A OVO JE SAMO KAP IZ BEZGRANICNOG MORA BOZIJEG ZNANJA I MOGUCNOSTI....

Slava Njemu, i Hvala...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

@KGKG vakuf ti znaci fondacija, tj. zaduzbina!
Biti vakuf u Turksoj znaci vec imati izvor finansija, tako dakle oni ne stamapaju knjige da bi zivjeli od toga, vec da bi zavadjali musliamne!
Prije 2 godine sam dobio od njih Veliki Ilmihal na bosanskom, sa tvrdim koricama, i receno mi je da su poslali preko 50 000 istog takvog ilmihala u Sandzak, bio sam zaprepasten tumacenjem vjere u tom ilmihalu, o losem preovodu da ne govorim!
plus svakodnevno dijele razne knjişzice po ulici o tome ko je sve kjafir....
blago nama s takvim muslimanima!
i ope da ponovim, sto ne bi izmislili jednu takvu knjigu samo da zavade jos vise muslimane!? :shock:
digger

Post by digger »

KOGOD KADGOD wrote:ozbiljno, raja, ovo se desava dok o tome govorimo...

Znam za slucaj, prije rata sa rusima, u Afganistanu je zivio jedan covjek (Muhammed Abullah, tako nesto), i DVADESETAK godina je u jednom selu pokrajine Logar (juzno od Kabula) sluzio kao IMAM lokalne dzamije.

Malo prije nego sto ce rusi napasti, on je nestao "preko noci".

Ispostavilo se, da je on bio JEVREJ a ne musliman, i da je sve te godine tu proveo sa mnogo necasnijim ciljem nego su toga bili svjesni stanovnici Logar-a.
Izbor za ovog "usual suspect" je bilo da je jevrej ili clan komunisticke partije. A posto komunisti nisu vise interesantni onda... :D :D :D
zuti-kisobran

Post by zuti-kisobran »

digger wrote:
KOGOD KADGOD wrote:ozbiljno, raja, ovo se desava dok o tome govorimo...

Znam za slucaj, prije rata sa rusima, u Afganistanu je zivio jedan covjek (Muhammed Abullah, tako nesto), i DVADESETAK godina je u jednom selu pokrajine Logar (juzno od Kabula) sluzio kao IMAM lokalne dzamije.

Malo prije nego sto ce rusi napasti, on je nestao "preko noci".

Ispostavilo se, da je on bio JEVREJ a ne musliman, i da je sve te godine tu proveo sa mnogo necasnijim ciljem nego su toga bili svjesni stanovnici Logar-a.
Izbor za ovog "usual suspect" je bilo da je jevrej ili clan komunisticke partije. A posto komunisti nisu vise interesantni onda... :D :D :D

Cime ti brate dokazujes da sve ovo nije laz i izmisljotina? Knjigu moze napisati bilo ko i tvrditi u njoj sta god hoce pa zar trebamo vjerovati u sve ono sto pise u takvim knjigama ? Cime ti kao prvo dokazujes da je taj spijun Hemfer uopste i postojao ? Naravno nicim nemas ni jednog dokaza za to.U krajnjem slucaju i da je postojao cime ti dokazujes da je on istinu govorio ? Naravno nicim jedini dokaz kojim nas zelis ubijediti u svoje tvrdnje je knjiga koju je izdala vakufska organizacija iz turske koja punom parom radi na podjeli i razdoru medju muslimanama. Stvarno ti je dokaz zar se ti ne bojis da ces za ove svoje tvrdnje odgovarati pred Allahom a sta ako ovo nista nije istina ? Zar ti mislis da ce ti biti dovoljan dokaz tamo neka knjiga koju je napisao neki britanski spijun Hemfer za kojeg ni dan danas sa sigurnoscu niko ne moze tvrditi da je taj covjek zaista i postojao.

O vjernici, ako vam nekakav nepošten čovjek donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u nezananju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili pokajete.KUR'AN (49 : 6)
zuti-kisobran

Post by zuti-kisobran »

KOGOD KADGOD wrote:http://clik.to/vilajet

odlicna strana (odvoji par dana, neces se moci odlijepiti :-D )
Ja zavirih malo na ovu stranicu i nadjoh ovo ;

Normalno je da će se svaki pravi vjernik koji je pametan radovati danu u kome je bilo rođenje Allahova Poslanika, `alejhis~selam. Danu u kome je potekao nur upute i znanja cijelom svijetu. Danu u kome je rođen onaj za koga Allah dž.š. kaže:”Poslali smo te kao milost cijelim svjetovima.” Zato neka svaki musliman veliča taj dan, neka bude radostan i plemenit.
Okupljanje na skupovima na kojima će se čitati odlomci iz njegove sire (životopisa) na kojima će se pored toga citirati i Kur’ anski ajeti, zatim spominjati Allahova počast i briga koju je ukazao Poslaniku Muhammedu, `alejhis~selam,, zatim Njegovo čuvanje Poslanika i zaštita koju mu je pružao. Također će se na tim skupovima govoriti o Poslanikovom moralu i njegovim svojstvima. Na tim skupovima se također uče i donose salavati i selami na Muhammeda, `alejhis~selam, i kaside i spjevovi o Allahovom Poslaniku, `alejhis~selam, kao i dove koje se upućuju Allahu dž.š.
Svaka od navedenih postavki je šerijatski utemeljena, poželjna i tražena i sve su to činovi kojima se približava Allahu dž.š. i za to je odredio nagradu.

Mevlud je proslava necijeg rođendana (posebno rođendana Muhammeda a.s.). Ovaj cin nisu praktikovale prve generacije muslimana a prvi ga put praktikuju siitske fatimidije u Egiptu 400 godina nakon Muhammeda a.s.
Tako na osnovu ovoga sta se drugo moze zakluciti vec su pravi vjernici samo oni koji proslavljaju mevlud .A sta je onda sa Poslanikovim,a.s., ashabima sta je sa prvim i najboljim generacijama muslimana ? Po ovome znac tek pravi i iskreni vjernici muslimani su eto bili siitske fatimidije u Egiptu 400 godina nakon Muhammeda a.s.
Zaista neznam sta da kazem na sve ovo prosto sam ostala bez rijeci.
zuti-kisobran

Post by zuti-kisobran »

ImageImage

Litvinenko je izdao knjigu "Blowing up Russia" u kojoj tvrdi da je FSB (nasljednik KGBa) minirao zgrade shirom Rusije da bi nakon toga imali opravdanje da udju u Ceceniju i da zapocnu II. cecenski rat.
Pise jedan ruski novinar, neovisno od Litvinenka dokazao da je to maslo FSBa i to na nacin jer je dokazao da je FSB uzeo pod kiriju podrume tih zgrada nekoliko dana prije su zgrade odletile u zrak.

Na zalost tog tipa je stigla ista sudbina kao i Politkajovske i Litvinenka. Ubijen je.

http://www.guardian.co.uk/russia/articl ... 95,00.html

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0 ... 75,00.html
Post Reply