2006/2007- Men's European Cup, Cup Winners' Cup RK BOSNA

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

izvukli smo HSV Hamburg, prva u Sarajevu
in33sa

Post by in33sa »

J.P.Montoya wrote:izvukli smo HSV Hamburg, prva u Sarajevu
Ocekivano, EHF nece dozvoliti da se HSV i Ademar sretnu prije finala.

HSV, dakle, na golu stari vuk Goran Stojanovic, lijevo krilo reprezentativac Njemacke Jansen, tu su braca Gille francuski reprezentativci a posebno je opasan ovaj mali pivot Bertrand, zatim desno krilo Souza, tu je i Krzysztof Lijewski mladji brat poznatijeg Marcina, ovaj mali igra fantasticnu obranu i veliki je potencijal.
I onda najveca snaga HSV-a, bekovska linija Pascal Hens i Kyung-Shin Yoon, posebno ovaj drugi, vec godinama ubjedljivo najjaci topnik Bundeslige.

Mislim da tezeg protivnika nismo mogli dobiti. Ova ekipa bi se regularno mogla tuci u polufinalu Lige prvaka.
Bulbull

Post by Bulbull »

in33sa wrote:

HSV, dakle, na golu stari vuk Goran Stojanovic, lijevo krilo reprezentativac Njemacke Jansen, tu su braca Gille francuski reprezentativci a posebno je opasan ovaj mali pivot Bertrand, zatim desno krilo Souza, tu je i Krzysztof Lijewski mladji brat poznatijeg Marcina, ovaj mali igra fantasticnu obranu i veliki je potencijal.
I onda najveca snaga HSV-a, bekovska linija Pascal Hens i Kyung-Shin Yoon, posebno ovaj drugi, vec godinama ubjedljivo najjaci topnik Bundeslige.

Mislim da tezeg protivnika nismo mogli dobiti. Ova ekipa bi se regularno mogla tuci u polufinalu Lige prvaka.
Hamburg, pa sta??? Ovo nije polufinale Napredkovog turnira vec jakog Evropskog takmicenje. Pa ko zeli u vrh, mora se boriti i pobjedivati i favorite. Mislim da nema potrebe razmisljati o Hamburgu, vec o samim sebi. A nasa prednost je to sto su mnogi igraci Hamburga umorni od Svjetskog prvenstva.
I molim vas bez kuknjave... pozitivno i naprijed...
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Karte za utakmicu u Njemačkoj su od 10 eura do 30 eura
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

S obzirom da se utakmica igra gore na sjeveru, ne treba zanemariti faktor BHFanaticosa, koji bi nam mogao dosta pomoci...
babanovac

Post by babanovac »

Bice gusto,bice 0:2.
Nakon razvaljivanja Vardara,sve je moguce.
Ipak,nisu oni ona top klasa u nivou ovih najboljih evropskih osam,nadam se...
babanovac

Post by babanovac »

Na samu pomisao kako ce to izgledati u Hamburgu sa nasim vatrenim navijacima i 14 gladijatora u polju,najezih se...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

eh....Hamburg...vidim u prvenstvu imaju pobjedu manje od Flensburga.
Ko jos igra osim Karabatica? Pretpostavljam da su puni Skandinavaca.
Halid kaze da su im bekovi izuzetno visoki...a to zabrinjava, imajuci u vidu one blokove Vardarove prosjecne odbrane.
Jos ako Haramandica prostudiraju, a hoce...
rikardoreis

Post by rikardoreis »

uh, pardon tek vidjeh prethodne postove i igrace koji su navedeni.
van Basten

Post by van Basten »

Ma dobro... nekoga smo morali izvući... Mi u ovim utakmicama zaista nemamo šta izgubiti, znači idemo igrati rukomet, pokazati naše najbolje izdanje pa šta ispadne...predaja unaprijed garantuje 20ak razlike, pošten rukometni fajt će donijeti ljepši rezultat sigurno. Drago mi je što ova ekipa zna da se fajta.
Moja procjena je da pobjednik ovoga para uzima i kup kupova na kraju 8)
a.basko

Post by a.basko »

:D super prilika da bosna pokaze koliko stvarno vrijedi!!!
misljenja sam da je hsv hamburg jedna od 2-3 najjace ekipe u evropi...
o imenima igraca i njihovim dosadasnjim uspjesima moze se napisati almanah ovog sporta...fali im ivano balic i jedan bolji golman od stojanovica, pa bi se slobodno moglo reci da je to reprezentacija svijeta :-)
pratim njihove utakmice.... igraju 3:2:1 (u bundes ligi, doduse) sa naboljim odbrambenim igracem na svijetu (gille-om) naprijed, (bice to pravi izazov za haramandica)!... u zavisnosti od bosninih pucaca... mozda se vrate na 6:o...u napadu... svi izrsni individualci ukomponovani u ekipu...pascal hens(po meni najbolji lijevi vanjski) puca odakle stigne, koreanac trazi 8-9 m, srednji i pivot braca francuzi (igraju zajedno zmireci), lijevo krilo jansen kao i hens (prvak svijeta), desno krilo igra nekoliko igraca u zavisnosti od trenutne forme...a trener im je pravi zbir, martin schwalb!!! bio je i dobar igrac, vec je izjavio da ocekuje paklenu atmosferu i napaljene bosance, tako da mislim kako dolazak u sarajevo ne smatra izletom...
u svakom slucaju bice vam svima praznik rukometa u sarajevu i vec vam zavidim na tome :-D
naprijed bosno :bih:
in33sa

Post by in33sa »

Gille je Balica na SP ustopao kao nikada niko, tako da je Harmandic vec pecen.

Vjerujem da trener Bosne vec ima neki drugi sistem razradjen, jer ako ce forsirati iskljucivo Harmandica, naletice na vec pripremljenu minu.

A sad, da je HSV reprezentacija svijeta, bas i ne stoji. To bi prije bila ekipa Ciudad Reala, plus Balic. No kako ih je Ivano urnisao u nedelju, to jos nisam vidio. Osam golova, desetak asistencija, Sterbik nije znao gdje mu je glava. Prozvase ga spanjolski mediji Ivano "Maravilla" (cudotvorac) Balic.

Da se ovaj nas Harmandic razvije u bar pola Balica, a podsjeca stilom na njega, imacemo nastup na EP ili SP.
Bitan je taj srednji vanjski u koncepciji igre kakvu forsiraju ex YU ekipe i reprezentacije, puno vica u igri i leprsavo. Pokusavao je Vujo sa ragbijem u SCG ekipi, ali bez rezultata. Jednostavno nasi igraci ne znaju mirne glave tuci protivnika, kad tad proradi mentalitet i vruca krv, i predje se granica dopustenog.
paprica29

Post by paprica29 »

Bulbull wrote:
in33sa wrote:

Mislim da navedena imena dovoljno govorre o snazi Hamburga i da je iluzorno očekivati prolaz dalje. Imamo priliku vidjeti vrhunsku ekipu na djelu, nagraditi naše momke aplauzom za sve što su nam priredili ove godine, jer ko zna kada ćemo biti u prilici gledati najbolje svjetske igrače.
babanovac

Post by babanovac »

Ekipa Bosne je prosle godine ispala u kvalifikacijama za ligu prvaka,ako se nevaram,a ove godine postigla ovakav uspjeh.
Stoga mislim da odlazak pojedinih igraca ne mora shodno da znaci i veliki hendikep.NJihova mjesta ce popuniti neko drugi i za godinu-dvije eto ih opet.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Pa nije bas da proizvodimo vrhunske igrace na pokretnoj traci... Trebaju godine za par dobrih...
red07

Post by red07 »

paprica29 wrote:
Bulbull wrote:
in33sa wrote: Ocekivano, EHF nece dozvoliti da se HSV i Ademar sretnu prije finala.

Mislim da navedena imena dovoljno govorre o snazi Hamburga i da je iluzorno očekivati prolaz dalje. Imamo priliku vidjeti vrhunsku ekipu na djelu, nagraditi naše momke aplauzom za sve što su nam priredili ove godine, jer ko zna kada ćemo biti u prilici gledati najbolje svjetske igrače.
a nidje veze , imala je bosna i sa portlandom egal jedno 40 minuta, sto ne bi mogli sa hamburgom , mislim, bice tesko , al ne i nemoguce dobit ih , barem u sarajevu.... uostalom niko i ne ocekuje nista, ovo je dovoljno, za sve vise tu je MASTERCARD :)
rikardoreis

Post by rikardoreis »

eh...40 od 120 minuta...
no, dobro, nek ovaj put bude 60 od 120 bice ok!
bar su fajteri sto neko rece...
po meni bi trebali igru maksimalno prebacit na Anisimova i krila...sumnjam da ce Haramandic i Toromanovic moci disati.
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

HSV Hamburg: Stojanovic (14/2 Paraden, 1.- 53.), Sandström (3 Paraden, 53.- 60.); Pungartnik 6, Hens 6, G. Gille 6, Jansen 6, B. Gille 4, Yoon 4/3, Lijewski 1, Flohr, Schröder, Souza n.e., Ursic n.e., Knorr n.e.

Ev ekipe koja je dobila SG Flensburg u derbiju kola jucer
van Basten

Post by van Basten »

Inače, malo protokolarnih informacija...
Bosna - Hamburg
24.03. 2007 u 17h
Dvorana "Mirza Delibašić"
Karte: 5,7, 25KM... nema besplatnog ulaza za djevojke
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

a.basko

Post by a.basko »

J.P.Montoya wrote:http://www.hsvhandball.com/de/aktuelles ... l/3388/20/

može li ko ovo prevesti
evo pokusacu...... :) barem ono najvaznije... :-)
govore kako izmedju hsv-a i finala (a time i najveceg uspjeha ovog kluba u njihovoj istoriji) stoji "zid" entuzijasta, rk bosna i njihovih pristalica... :bih:
onda govore...gdje se igra i u koliko sati... (a mene najvise raduje to sto ce biti direktan prenos na eurosportu 2) :D ,ko su sudije bla bla....
kazu da ce imati podrsku vojnika stacioniranih u sarajevu, 60-tak...
dolaze u sarajevo u petak poslije podne i imace trening u 18.00,let nazad u nedjelju...(eto imace sansu razgledati nas grad).
dalje...pisu da je rk bosna(s) imala tesku utakmicu i u dramaticnoj zavrsnici, zahvaljujuci boljoj gol razlici otisla u polufinale...(kad smo vec tu, sta je ovo bilo raja?,sta je razlog ovom rezultatu?ko je gledao utakmicu?, molicu kratak izvjestaj, van basten! hvala) :D
...opisuju put kojim je rk bosna dosla do polufinala i daju info da u domacem prvenstvu bosna bez izgubljene utakmice vodi na tabeli i da je na putu osvojiti ga... :thumbup:
to bi bilo to....niti se boje, a niti nas podcjenjuju :oops:

naprijed bosno :bih: :thumbup: :thumbup:
van Basten

Post by van Basten »

Kratak osvrt na kup... naši su u utakmicu ušli odsutni, sa mislima već na Hamburg, računajući da će pobjeda sama doći. Visočaci su se pak dobro naložili, zapeli pravo... kad su naši shvatili da se ovi ne šale bilo je teško vratiti se u utakmicu... sami sebi medvjeđu uslugu napravili, umjesto da su ih rasturili u prvih 20ak minuta pa onda laganini, ovako su se tri puta više potrošili... u najkraćem : Hamburg je kriv za nepotrebnu patnju u srijedu
A što se tiče Hamburga... ja računam da bi nam zaliha od nekih 6-7 golova razlike bila dovoljna pred revanš :D
a.basko

Post by a.basko »

van Basten wrote:Kratak osvrt na kup... naši su u utakmicu ušli odsutni, sa mislima već na Hamburg, računajući da će pobjeda sama doći. Visočaci su se pak dobro naložili, zapeli pravo... kad su naši shvatili da se ovi ne šale bilo je teško vratiti se u utakmicu... sami sebi medvjeđu uslugu napravili, umjesto da su ih rasturili u prvih 20ak minuta pa onda laganini, ovako su se tri puta više potrošili... u najkraćem : Hamburg je kriv za nepotrebnu patnju u srijedu
A što se tiče Hamburga... ja računam da bi nam zaliha od nekih 6-7 golova razlike bila dovoljna pred revanš :D
ma ja, pretpostavio sam :) al vazno je da su prosli!
nego , kakva je atmosfera pred tekmu :-)
mogu zamisliti.... :roll:
imas li pristup igracima, jesu li nalozeni?
de pricaj ba.... :D :D
van Basten

Post by van Basten »

Imam pristup igračima isto koliko i ti ili bilo ko drugi ko pasivno prati rukomet... dani aktivnog ganjanja rukometa davno su iza mene... a atmosfera... svi koji iole prate rukomet tekmu čekaju danima, čak i oni koji jedva nabadaju pravila raspituju se kad je tekma da se ode i sl... pa vjerujem da će dvorana biti puna bez obzira što ovaj put pripadnicama ženskog spola neće biti omogućeno da besplatno uđu (ravnopravnost spolova :D )... o naloženosti igrača ne treba ni pričati... ljudi već par sedmica žive samo za tu utakmicu, nije prošao nijedan razgovor sa bilo kim iz RK Bosna zadnjih 20ak dana a da se ova tekma nije spominjala...
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070322060
ima negdje i opširniji izvještaj sa konferencije, al ga ja ne nađoh
in33sa

Post by in33sa »

Yoon je u zadnjoj utakmici Bundeslige uspio oboriti rekord i postati najbolji strijelac Bundeslige u povijesti.
Post Reply