2006/2007- Men's European Cup, Cup Winners' Cup RK BOSNA
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- DobroJutroKolumbo
#1 2006/2007- Men's European Cup, Cup Winners' Cup RK BOSNA
2006/07 , Men's European Cup / 1/8 Final
02.09.06-29.04.07
BIH RK "Bosna" Sarajevo : Haslum HK NOR
1. Match
Date/Time: 02.-03.12.06 /
2. Match
Date/Time: 09.-10.12.06 /
Prvi protivnik, Norvezani...hm. da li je dobro vidjecemo...posto smo se najvise pribojavali da ne dobijemo (ESP) C.BM. Ademar Leon i (GER) HSV Hamburg ... Vikinzi, su teski...i inace Skandinavci sto se tice rukometa...
02.09.06-29.04.07
BIH RK "Bosna" Sarajevo : Haslum HK NOR
1. Match
Date/Time: 02.-03.12.06 /
2. Match
Date/Time: 09.-10.12.06 /
Prvi protivnik, Norvezani...hm. da li je dobro vidjecemo...posto smo se najvise pribojavali da ne dobijemo (ESP) C.BM. Ademar Leon i (GER) HSV Hamburg ... Vikinzi, su teski...i inace Skandinavci sto se tice rukometa...
- van Basten
Mislim da smo fino prošli u ždrijebu, Norveška liga nije ni sjena njihove reprezentacije a Haslum je tamo trenutno 2-3 klub po kvaliteti. Prije ovoga izbacili su Italiane (14 razlike u 2 tekme) i estonce (3 razlike u dvije tekme)... ne baš impresivni rezultati... da se revanš igra u Sarajevu šanse bih procijenio na 85/15 za nas, ovako ću biti ipak malo oprezniji - 75/25
-
rikardoreis
Prolaz sigurno. klubovi im nisu nesto strasni, jaci su danski, a onakva Bosna je dobila Skjerna.
- van Basten
e pa hajmo... danas počinje megdan... karte su besplatne što lično smatram sramotom za nas (iako naravno podržavam potez spoznora i grada), da nismo u stanju napuniti dvoranu na jednoj ovakvoj utakmici najboljeg sportskog kolektiva našeg grada (kad izuzmemo sjedeću odbojku), al eto to je realnost... kad se napokon završi dvorana na Mojmilu pa 2-3.000 kapacitet, e to će biti rukometni ugođaji... helem...
Koliko god respektovali Norvežane ja ipak mislim da su nam šanse za prolaz dalje realne i velike, danas očekujm nekih 7-8 razlike za nas, mislim da bi bilo dovoljno...
nevezano direktno za temu, al čisto da se zna u kakvoj grupi smo bili:
1. utakmica 1/8 finala Lige prvaka
Vezsprem( prvi u našoj grupi) - Kolding (prvi u svojoj) 32:22
Koliko god respektovali Norvežane ja ipak mislim da su nam šanse za prolaz dalje realne i velike, danas očekujm nekih 7-8 razlike za nas, mislim da bi bilo dovoljno...
- J.P.Montoya
Vezsprem je bio drugi u našoj grupivan Basten wrote:e pa hajmo... danas počinje megdan... karte su besplatne što lično smatram sramotom za nas (iako naravno podržavam potez spoznora i grada), da nismo u stanju napuniti dvoranu na jednoj ovakvoj utakmici najboljeg sportskog kolektiva našeg grada (kad izuzmemo sjedeću odbojku), al eto to je realnost... kad se napokon završi dvorana na Mojmilu pa 2-3.000 kapacitet, e to će biti rukometni ugođaji... helem...
- van Basten
Nastavlja se Kup Kupova... 25.02 u 18h naša Bosna igra u Skoplju protiv Vardara... revanš je za sedam dana kod nas... optimista sam, nadam se prolazu u 1/2 finale
-
rikardoreis
Siguran sam u prolaz, sve drugo bi bilo iznenadjenje...Metalist je bolji od Vardara, a Zagreb je oba puta lako izasao na kraj s ovim u Euroligi.
Pitanje je samo je li Bosna u optimalnoj takmicarskoj formi nakon duge pauze.
Pitanje je samo je li Bosna u optimalnoj takmicarskoj formi nakon duge pauze.
- van Basten
Vardar - Bosna 32:31 (14:13).
Vrlo dobar rezultat, vrlo dobra igra... sad sam još sigurniji u prolaz dalje... jednostavno, naši mi izgledaju rukometno pismeniji od makedonaca... jedino treba smanjiti broj pacerski primljenih golova (na podignutu ruku za pasivno; sa igračem manje naprave nam višak u napadu; Tahiroviću nekakve frljoke kroz uši...) kojih je bilo podosta danas.
Haramandić odigrao možda i najbolju partiju u Bosni, još bih istakao i Martinovića
Vrlo dobar rezultat, vrlo dobra igra... sad sam još sigurniji u prolaz dalje... jednostavno, naši mi izgledaju rukometno pismeniji od makedonaca... jedino treba smanjiti broj pacerski primljenih golova (na podignutu ruku za pasivno; sa igračem manje naprave nam višak u napadu; Tahiroviću nekakve frljoke kroz uši...) kojih je bilo podosta danas.
Haramandić odigrao možda i najbolju partiju u Bosni, još bih istakao i Martinovića
- van Basten
Niko ni ne tvrdi drugačije, al fino bi bilo biti u društvu takvih ekipa u završnici jednog evropskog kupa i ponoviti uspjeh Izviđača od prije dvije godine
-
in33sa
Pa bilo bi lijepo biti u tom drustvu, ako nista drugo.
Mada poenta mog upisa je zelja da se jednom ravnpravno nosimo sa takvim ekipama. Sa Zagrebom se mozda i moze igrati na neko iznenadjenje i prolaz dalje, mada sumnjam, ali sa Ademarom i HSV-om iznenadjenje je moguce samo u jednoj utakmici, a igraju se dvije.
Ali u principu ja Zagreb jednim dijelom shvatam kao "svoju" ekipu. Tamo je Maglajlija visokorangiran, a u biti su na neki nacin domaca ekipa. Tako da moguci poraz od Zagreba ne bih shvatio tragicno.
Mada poenta mog upisa je zelja da se jednom ravnpravno nosimo sa takvim ekipama. Sa Zagrebom se mozda i moze igrati na neko iznenadjenje i prolaz dalje, mada sumnjam, ali sa Ademarom i HSV-om iznenadjenje je moguce samo u jednoj utakmici, a igraju se dvije.
Ali u principu ja Zagreb jednim dijelom shvatam kao "svoju" ekipu. Tamo je Maglajlija visokorangiran, a u biti su na neki nacin domaca ekipa. Tako da moguci poraz od Zagreba ne bih shvatio tragicno.
-
rikardoreis
ma to bi sjajno bilo da nas zapadne Zagreb...dvije utakmice za sladokusce i da vidimo jel Bosna na tom nivou.in33sa wrote:Pa bilo bi lijepo biti u tom drustvu, ako nista drugo.
mislim da je Ademar slabiji nego prije i mozda se moze bar minimalno pobijedit u Sarajevu.
-
in33sa
Uvijek se treba u obzir uzeti i cinjenica da na rukometu sudije sude bas onako pristrano, za jace, mocnije ekipe, koje imaju jaci lobi ukratko.
Ali dobro, samo da se prodje Vardar, bice lijepo u Sarajevu vidjeti opet jedan vrhunski evropski klub. Sto jesu i HSV i Ademar, pa i Zagreb ako nista a ono zbog tradicije.
Ali dobro, samo da se prodje Vardar, bice lijepo u Sarajevu vidjeti opet jedan vrhunski evropski klub. Sto jesu i HSV i Ademar, pa i Zagreb ako nista a ono zbog tradicije.
-
a.basko
ja bih jos dodao... da bosnine sanse i nisu male, svejedno koja bi od ekipa bila eventualni protivnik. puno igraca ima iza sebe svjetsko prvenstvo a i domaca takmicenja. nadam se da ce prvo proci vardar... i u svakom slucaju mi je zao sto utakmicu(e) necu moci uzivo pratiti.
- Dirty Harry
"BOSNA" U POLUFUNALU KUPA EVROPSKIH KUPOVA
Sarajevo, 04.03.2007. (ONASA) - Rukometaši sarajevske "Bosne" plasirali su se u polufinale Kupa evropskih kupova, nakon što su danas, u revanš-susretu četvrtfinala, u Sarajevu pobijedili "Vardar" iz Skoplja (Makedonija) rezultatom 33:24 (18:13). U prvom susretu, odigranom prije osam dana u Skoplju, Vardar je pobijedio rezultatom 32:31
-
rikardoreis
Rutinski odradjeno. trebali su ih maznut i u Skoplju. Svidja mi se onaj Anisimov... bolji mi je od Simonovica, treba ga dovest za stalno.
Prizeljkujem Zagreb, da vidimo jesmo li im ravni...
-
a.basko
zagreb prolazimooooooooooo;rikardoreis wrote:Rutinski odradjeno. trebali su ih maznut i u Skoplju. Svidja mi se onaj Anisimov... bolji mi je od Simonovica, treba ga dovest za stalno.
raja vjerujte!!!
a i ademar ....
a za hamburg... valja malo jajca " otegnutiiiiiiiiiiiii"
- van Basten
svaka čast igračima i stručnom štabu na izvanrednoj prezentaciji rukometa i istorijskom uspjehu... da sam najstrožiji mogući profesor za večerašnju igru bih im glat dao 8. Treba ipak notirati činjenicu da je Vardar ekipa haman bez golmana, čisto radi idućih protivnika čiji golmani će nešto i opbraniti.
Sad smo u probranom društvu četvorice i tu imamo jednu finu prednost - nemamo nikakvog imperativa, znači možemo se opustiti i uživati u igranju rukometa, bilo ko da nam bude protivnik.
Sad smo u probranom društvu četvorice i tu imamo jednu finu prednost - nemamo nikakvog imperativa, znači možemo se opustiti i uživati u igranju rukometa, bilo ko da nam bude protivnik.
-
a.basko
van Basten wrote:svaka čast igračima i stručnom štabu na izvanrednoj prezentaciji rukometa i istorijskom uspjehu... da sam najstrožiji mogući profesor za večerašnju igru bih im glat dao 8. Treba ipak notirati činjenicu da je Vardar ekipa haman bez golmana, čisto radi idućih protivnika čiji golmani će nešto i opbraniti.
de malo prokomentiraj tekmu, molim te!
nazalost, nisam u mogucnosti da ih sada pratim
kakva je bila atmosfera u dvorani?....
-
in33sa
Dobro je bilo, u obje utakmice, ali cinjenica je da Harmandic razbija samo ove male ekipe tipa Hasluma ili Vardara. Vec na vrhunske obrane ne moze proci.
Na zalost, taj Zagreb koji je kao nekakva sansa, igra najbolju obranu od svih ponudjenih protivnika. Dok su HSV i Ademar napadacki jaci.
Uglavnom, Tahirovic odlazi u Cimos Koper krajem sezone, Harmandic skoro sigurno odlazi a moguce i Martinovic, kao i toromanovic, i ovo gledamo sad i ko zna kad. Skoro sigurno da Bosni slijedi sudbina Izvidjaca, prodaj sve sto vrijedi i gradi novu ekipu iz pocetka.
Ali to je sudbina malih ekipa.
Na zalost, taj Zagreb koji je kao nekakva sansa, igra najbolju obranu od svih ponudjenih protivnika. Dok su HSV i Ademar napadacki jaci.
Uglavnom, Tahirovic odlazi u Cimos Koper krajem sezone, Harmandic skoro sigurno odlazi a moguce i Martinovic, kao i toromanovic, i ovo gledamo sad i ko zna kad. Skoro sigurno da Bosni slijedi sudbina Izvidjaca, prodaj sve sto vrijedi i gradi novu ekipu iz pocetka.
Ali to je sudbina malih ekipa.
- van Basten
Dvorana je bila (pre)puna... djevojke su obilato koristile besplatan ulaz pa su neki ljudi sa kartama ušli tek nakon 10-15 minuta od početka utakmice... mala zamjerka na organizaciji... navijanje solidno za rukometne pojmove, a pogotovo s obzirom da bar 50% gledališta nije znalo ni elementarna rukometna pravila.
Igra? Pa prvih 15-20 minuta je bilo guravo, egal i onda su ovi ispuhali k'o dušica a naši se rastrčali, stisli u odbrani, istrčali par (polu)kontri, raširili napad i eto. Na poluvremenu bilo 18:13, a onda u prvih 12 minuta drugog dijela naša serija 7:0 i kraj priče... onda se popustilo, postava poprilično izmijenila i tako... Vuja se često hvatao za glavu kakve golove su njegovi golmani primali, al sam je kriv kad sa budžetom od 2mil € godišnje nije mogao naći boljeg golmana od ova dva kloca.
Do iduće sezone ima još vremena... sudbina malih ekipa (a sve naše to jesu nažalost) jeste da prodaje najbolje, al zato i gleda da pokupuje štagod iz okoline i pravi novu ekipu... rezultat tog procesa uvijek je misterij, al bez obzira na to uspjeh ostaje.Kad bi našoj državi postao standard da svake 2-3 godine imamo bar polufinalistu kupa kupova to bi bilo sjajno.
Nemam nekih iluzija oko polufinala... po kvaliteti jabih ovako predao ekipe : Hamburg, Ademar, Zagreb, Bosna. Zato i kažem da imamo tu prednost jer ne očekujemo ništa, nemamo imperativa, svi su favoriti protiv nas a na nama je samo da igramo rukomet. Jer, isto tako mislim da nismo toliko tanki da samo skinemo gaće i nagnemo se, bez obzira koga izvukli
Igra? Pa prvih 15-20 minuta je bilo guravo, egal i onda su ovi ispuhali k'o dušica a naši se rastrčali, stisli u odbrani, istrčali par (polu)kontri, raširili napad i eto. Na poluvremenu bilo 18:13, a onda u prvih 12 minuta drugog dijela naša serija 7:0 i kraj priče... onda se popustilo, postava poprilično izmijenila i tako... Vuja se često hvatao za glavu kakve golove su njegovi golmani primali, al sam je kriv kad sa budžetom od 2mil € godišnje nije mogao naći boljeg golmana od ova dva kloca.
Do iduće sezone ima još vremena... sudbina malih ekipa (a sve naše to jesu nažalost) jeste da prodaje najbolje, al zato i gleda da pokupuje štagod iz okoline i pravi novu ekipu... rezultat tog procesa uvijek je misterij, al bez obzira na to uspjeh ostaje.Kad bi našoj državi postao standard da svake 2-3 godine imamo bar polufinalistu kupa kupova to bi bilo sjajno.
Nemam nekih iluzija oko polufinala... po kvaliteti jabih ovako predao ekipe : Hamburg, Ademar, Zagreb, Bosna. Zato i kažem da imamo tu prednost jer ne očekujemo ništa, nemamo imperativa, svi su favoriti protiv nas a na nama je samo da igramo rukomet. Jer, isto tako mislim da nismo toliko tanki da samo skinemo gaće i nagnemo se, bez obzira koga izvukli
-
a.basko
nadam se...,ako vec nije kasno, da ce u upravi kluba shvatiti da je "pravljenje" ekipe uvijek skuplje nego zadrzavanje postojece...
bosna ima, kako sam ja uspio vidjeti, solidnu rukometnu skolu, ali to je dovoljno samo za popunjavanje rupa u ekipi, a sve igrace koje dovedu sa strane moraju platiti, tako da sebi mogu ustedjeti i vremena i para, a i zivaca...
ne znam.....sta kontaju, ali ce im trebati puuuno vremena da pronadju nove tahirovice, toromanovice, haramandice...
a ni igracima koji odlaze nece biti jednostavno... ocekuje ih ogromno opterecenje i problemi!!! mogu slobodno zaboraviti dobrotu trenera kao sto je halid, i vec se pripremati na spletke igraca koji eventualno konkuriraju na njihovu poziciju...borba za ugovore, placanje menadzera, preseljenje u novu sredinu,(ozenjeni?), integracija...
na odmore nek zaborave odmah, taman kad dobiju u klubu slobodno valja uprtiti torbu pa u repku...a zena ili cura "jordame"...a gdje su roditelji...
i sve to samo zbog par hiljada razlike... ne vjerujem da mogu vani neku basnoslovnu cifru dobiti, bar ne za prvi ugovor...
al odoh ja od teme
zao mi je sto ce se jedna fina i uspjesna generacija raspasti
...al eto fino je bilo dok je trajalo...
osim toga ubjedjen sam, kao i vi , da ce preostale utakmice u evropskom kupu biti praznici rukometa u sarajevu, a o sansama prolaska mozemo vec danas...jel ono danas bi izvlacenje?
bosna ima, kako sam ja uspio vidjeti, solidnu rukometnu skolu, ali to je dovoljno samo za popunjavanje rupa u ekipi, a sve igrace koje dovedu sa strane moraju platiti, tako da sebi mogu ustedjeti i vremena i para, a i zivaca...
ne znam.....sta kontaju, ali ce im trebati puuuno vremena da pronadju nove tahirovice, toromanovice, haramandice...
a ni igracima koji odlaze nece biti jednostavno... ocekuje ih ogromno opterecenje i problemi!!! mogu slobodno zaboraviti dobrotu trenera kao sto je halid, i vec se pripremati na spletke igraca koji eventualno konkuriraju na njihovu poziciju...borba za ugovore, placanje menadzera, preseljenje u novu sredinu,(ozenjeni?), integracija...
na odmore nek zaborave odmah, taman kad dobiju u klubu slobodno valja uprtiti torbu pa u repku...a zena ili cura "jordame"...a gdje su roditelji...
i sve to samo zbog par hiljada razlike... ne vjerujem da mogu vani neku basnoslovnu cifru dobiti, bar ne za prvi ugovor...
al odoh ja od teme
zao mi je sto ce se jedna fina i uspjesna generacija raspasti
osim toga ubjedjen sam, kao i vi , da ce preostale utakmice u evropskom kupu biti praznici rukometa u sarajevu, a o sansama prolaska mozemo vec danas...jel ono danas bi izvlacenje?