Toliko o Holandiji i Bosni i dostojanstvu i "zdravom" drustvu.
"Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom
-
Vozdra_123
#27 Re: "Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom
ma bitnije je da li ce dijete postati homo nego covjekmandy wrote:Holandija,sta da kazem.Po meni svi sexualno nastrani,ma inace u svemu.
Sve sto ne moze u drugim zemljama u Holandiji moze.Ako krenes od droge,sexa i sexualnih izivljavanja u familiji.Prvi su u svijetu odobrili vjencanja homoseksualcima,legalna kupovina lake droge,usvajanje dijece u tim brakovima.
Moje misljenje o ovome,nek rade sto hoce,ali ja im ne bi dala da usvajaju dijecu,iz razloga sto je velika vjerovatnoca da i ta djeca postanu poslije homoseksualci.
-
BugsBunny
MuaDib wrote:Pa valjda zante biologiju. Što se inače tiće homoseksualnost nigdje se u životinjskom svijetu ne javlja ova pojava. To je samo pomodarstvo i nus produkt zapadne civilizacije.![]()
-
mala-i
ma kakvo smo mi dostojanstvo zadrzali?kod nas vecinu djece odgaja samo i iskljucivo ulica.dovoljno je napravit jedan krug tramvajem od carsije do ilidze i cuti rjecnik,nacin razgovora ili vidjeti simpaticna naguravanja kako izmedju grupe maloljetnika,tako i ona u kojima su glavne zrtve oni koji se slucajno nadju tu?ko odgaja tu djecu?mama i tata?ili tata i tata?ili oni odgajaju i preodgajaju jedni druge...mandy wrote:ahahahah jes se nakostrijesioSvemirski_Jebach wrote:sto ne mogu ovog sranja mandy...u "otoj" holandiji tiranija ziva bila hajd to sa bosancerosima, normalnim![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cuj stereotipa, drzava im odgaja djecu, roditelji samo na papiru i lsicne bljuvotine koje prodaju gastrabajteri ljudima kod kuce...nesto kao ona pidzama i radno odijelo.
a sto ja znam holandjana, fini, odgojeni, normalni...i imaju i djecu (gluho bilo) i brinu se o njima da znas![]()
![]()
a sto se u bosni vise niko ni za koga ne brine, sto ovdje roditelji kao i tamo moraju raditi puno vise da bi imali dovoljno i ne stignu se bas brinuti za djecu toliko.
Zaboravila si da su i kod nas vec odavno druga vremena...aj sta ti znas.![]()
haj bolan pa necemo se svadjati zbog homoseksualacaaaaa svasta cojka.ja ti kazem da smo mi bosanci i hercegovci da li bili u BiH ili negdje zadzali ipak neko dostojanstvo sto se tice porodice ili familije kako hoces.Poznajem mnogo nasih ovdje,druzim se snjima i vecina je istog misljenja.Nije nama kao strancima ovdje lose.Ako imas njihove papire imas ista prava(cesto opet na papiru,moras se pravo laktati).Kazu moras se adaptirati ovdje i ja sam za to,jezik,posao,placanje dazbina i obaveza i ja nista drugo.Od mene im je dosta.Druzim se ja i holandjanima(ono je bila zeza samo sa bosancima) i vjeruj mi ima i njih koji se sa puno toga neslazu.Evo ti mog komse,jadnice.Kao po njihovom zena treba da bude kod kuce sa djecom do 12g zivota.One fino nerade a oni crkose.Dijete ovdje ide od 2g u vrtic od 4 u skolu i to od 9-15.Sta gospodja radi? Ide na fitnes,raznorazne sjedaljke i ona meni kaze odgaja dijete.Nek ide ona raditi i onako joj drzava cuva dijete.E poslije 15 sati ona ti to dijete upise na raznorazne aktivnosti do negdje 19 sati,onda kuci i na spavanje.Pitam ja tebe ima li ona kontakt s tim dijetetom?
nekad mi se cini da postoji veliki dio populacije koja negdje s dvije godine dijete pusti na ulicu,pa ako se omakne skola dobro i jeste,ako ne,pa boze moj,snaci ce se vec nekako.
i cini mi se da je u ovoj drzavi poslije prezivljavanja,najveci izazov odgojiti djecu.bez obzira na to cine li to tata i tata ili mama i mama...
-
digger
#34 Re: "Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom
sanel76 wrote:Vaše mišljenje o ovom...
-
Svemirski_Jebach
Ma da u Bosni zaista vlada zdravo drustvo...mala-i wrote:ma kakvo smo mi dostojanstvo zadrzali?kod nas vecinu djece odgaja samo i iskljucivo ulica.dovoljno je napravit jedan krug tramvajem od carsije do ilidze i cuti rjecnik,nacin razgovora ili vidjeti simpaticna naguravanja kako izmedju grupe maloljetnika,tako i ona u kojima su glavne zrtve oni koji se slucajno nadju tu?ko odgaja tu djecu?mama i tata?ili tata i tata?ili oni odgajaju i preodgajaju jedni druge...mandy wrote:ahahahah jes se nakostrijesioSvemirski_Jebach wrote:sto ne mogu ovog sranja mandy...u "otoj" holandiji tiranija ziva bila hajd to sa bosancerosima, normalnim![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cuj stereotipa, drzava im odgaja djecu, roditelji samo na papiru i lsicne bljuvotine koje prodaju gastrabajteri ljudima kod kuce...nesto kao ona pidzama i radno odijelo.
a sto ja znam holandjana, fini, odgojeni, normalni...i imaju i djecu (gluho bilo) i brinu se o njima da znas![]()
![]()
a sto se u bosni vise niko ni za koga ne brine, sto ovdje roditelji kao i tamo moraju raditi puno vise da bi imali dovoljno i ne stignu se bas brinuti za djecu toliko.
Zaboravila si da su i kod nas vec odavno druga vremena...aj sta ti znas.![]()
haj bolan pa necemo se svadjati zbog homoseksualacaaaaa svasta cojka.ja ti kazem da smo mi bosanci i hercegovci da li bili u BiH ili negdje zadzali ipak neko dostojanstvo sto se tice porodice ili familije kako hoces.Poznajem mnogo nasih ovdje,druzim se snjima i vecina je istog misljenja.Nije nama kao strancima ovdje lose.Ako imas njihove papire imas ista prava(cesto opet na papiru,moras se pravo laktati).Kazu moras se adaptirati ovdje i ja sam za to,jezik,posao,placanje dazbina i obaveza i ja nista drugo.Od mene im je dosta.Druzim se ja i holandjanima(ono je bila zeza samo sa bosancima) i vjeruj mi ima i njih koji se sa puno toga neslazu.Evo ti mog komse,jadnice.Kao po njihovom zena treba da bude kod kuce sa djecom do 12g zivota.One fino nerade a oni crkose.Dijete ovdje ide od 2g u vrtic od 4 u skolu i to od 9-15.Sta gospodja radi? Ide na fitnes,raznorazne sjedaljke i ona meni kaze odgaja dijete.Nek ide ona raditi i onako joj drzava cuva dijete.E poslije 15 sati ona ti to dijete upise na raznorazne aktivnosti do negdje 19 sati,onda kuci i na spavanje.Pitam ja tebe ima li ona kontakt s tim dijetetom?
nekad mi se cini da postoji veliki dio populacije koja negdje s dvije godine dijete pusti na ulicu,pa ako se omakne skola dobro i jeste,ako ne,pa boze moj,snaci ce se vec nekako.
i cini mi se da je u ovoj drzavi poslije prezivljavanja,najveci izazov odgojiti djecu.bez obzira na to cine li to tata i tata ili mama i mama...
cini mi se da ti zivis u nekom svijetu u kojem je bosna olicenje zdrave familije, drustvo puca od zdravlja
Ne, nemoj me shvatiti licno...BiH drustvo se tek raspada, porodice su daleko od toga sto ti zamisljas. To postoji samo u nostalgicnim glavama poput tvoje...zelje puste.
Nego, fakat, ovdje ulica odgaja djecu..vrijednosti su lova, skupe stvarcice, kafane, razne prevare i slicno...
naravno, malo pretjerujem ali to je onako ukratko to.
-
Vozdra_123
nazad u skolu ili gledaj vise TVMuaDib wrote:Pa valjda zante biologiju. Što se inače tiće homoseksualnost nigdje se u životinjskom svijetu ne javlja ova pojava. To je samo pomodarstvo i nus produkt zapadne civilizacije.![]()
mozda ces nesto nauciti
-
Svemirski_Jebach
usput jos nesto... http://www.youtube.com/watch?v=VI96a6cTQg8
malo o nasoj zdravoj porodici..indirektno. skontace ko zna...
malo o nasoj zdravoj porodici..indirektno. skontace ko zna...
-
Lisac
malaiko
mene je odgojila ulica
no ja sam malo stariji i u doba kaada sam ja rastao ulice nisu bile tako prljave kao danas
shkola se vishe izmicala no primicala
ili kako rahmetli daco reche
ish'o sam ja u shkolu, ali ona nije ishla u mene
mama i tata nisu imali vremena da se bakcu sa mnom kako bi se ja bakcao s njome
shto opet ne znachi da me nisu voljeli (iako je to bilo jako teshko0
ali i zhivot je shkola pa te nekada sam odvede a da ne znash nit kada ni kuda si poshao
doshao
kasao, kasao
s dushom se rastao
moj vjerni konj
ridjan 
u pravu si sasvim je svejedno mama i tata ili tata i mama, iako kad malo bolje razmislim i pogledam mamae i tatae chini mi se ponekad (ovisno o adresi stanovanja) da postoje ulice koje bi taj posao definitivno bolje odradile.
u pravu si sasvim je svejedno mama i tata ili tata i mama, iako kad malo bolje razmislim i pogledam mamae i tatae chini mi se ponekad (ovisno o adresi stanovanja) da postoje ulice koje bi taj posao definitivno bolje odradile.
-
Svemirski_Jebach
a jel produkt zapadne civilacije bio prije 4,000 godina. Homoseksualizam se spominje u bibliji i ostalim svetim knjigama...DONY wrote:MuaDib wrote:Pa valjda zante biologiju. Što se inače tiće homoseksualnost nigdje se u životinjskom svijetu ne javlja ova pojava. To je samo pomodarstvo i nus produkt zapadne civilizacije.![]()
nije bas tako jednostavno..
ma da sve je to truhli zapad...
nemoj vise "hljeba" ti...
-
FortunaBela
#42 Re: "Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom
Bože moj što ti lupetaš...mandy wrote:mandy uvijek birala drustvodebela wrote:jes ali sta ces ako neki od tih bosanaca zastrani gluho i coravo bilomandy wrote:
druzim se samo sa bosancima-normalnima ne treba zanemariti ni uticaj sredine u kojoj ce ti buduca djeca rasti. zamisli tuge i nesrece odgajati dijete u tako izopacenom drustvu. pa ti dodje mandy junior i kaze, mama ja volim onog bracu...
koga onda kriviti?![]()
a sto ne mogu na rende kora..![]()
moje dijete ce imati tatu i mamu za odgoja
ne ko ovi ovdje imaju ih samo na papiru.
Njima drzava odgaja dijete,dijete im dodje nesto
ko haj usputno u braku,naravno od 35g zivota.
Ovo ti je moja debela
zemlja cvijeca bez mirisa
hrane bez okusa
i zena bez osjecaja
-
Svemirski_Jebach
nevjerovatno...
mislim naravno da je svakom svoja najdraza al bas da su i druge lose...e to bas nisam siguran.
Zivio sam u holandiji i meni je bas bilo super...mislim, nije da je strava supr al je sasvim lijepo i normalno. a cvijece im je mirisalo...sto jest jest.
mislim naravno da je svakom svoja najdraza al bas da su i druge lose...e to bas nisam siguran.
Zivio sam u holandiji i meni je bas bilo super...mislim, nije da je strava supr al je sasvim lijepo i normalno. a cvijece im je mirisalo...sto jest jest.
- pitt
Cuj hajvani ne rade.........MuaDib wrote:Pa valjda zante biologiju. Što se inače tiće homoseksualnost nigdje se u životinjskom svijetu ne javlja ova pojava. To je samo pomodarstvo i nus produkt zapadne civilizacije.![]()
http://news.nationalgeographic.com/news ... nimal.html
-
EI Presidente
...a i trava je strava...Svemirski_Jebach wrote:...mislim, nije da je strava supr al je sasvim lijepo i normalno. a cvijece im je mirisalo...sto jest jest.

-
Reina
sto jeste jeste bosansko drustvo ne puca od zdravlja ali da pretjerujesSvemirski_Jebach wrote:
Ma da u Bosni zaista vlada zdravo drustvo...![]()
e tugo moja...
cini mi se da ti zivis u nekom svijetu u kojem je bosna olicenje zdrave familije, drustvo puca od zdravlja![]()
![]()
Ne, nemoj me shvatiti licno...BiH drustvo se tek raspada, porodice su daleko od toga sto ti zamisljas. To postoji samo u nostalgicnim glavama poput tvoje...zelje puste.
Nego, fakat, ovdje ulica odgaja djecu..vrijednosti su lova, skupe stvarcice, kafane, razne prevare i slicno...
pretjerujes...
-
mala-i
ostarilo se,lishche.Lisac wrote:malaikomene je odgojila ulica
no ja sam malo stariji i u doba kaada sam ja rastao ulice nisu bile tako prljave kao danas
shkola se vishe izmicala no primicala
ili kako rahmetli daco reche
ish'o sam ja u shkolu, ali ona nije ishla u mene
mama i tata nisu imali vremena da se bakcu sa mnom kako bi se ja bakcao s njome
shto opet ne znachi da me nisu voljeli (iako je to bilo jako teshko0
ali i zhivot je shkola pa te nekada sam odvede a da ne znash nit kada ni kuda si poshao
doshao
kasao, kasao
s dushom se rastao
moj vjerni konj
ridjan
mangupi su uvijek imali stanovitog sharma...ali ono sto sam ja opisala nije mangupluk nego cista delikvencija i napisano je kao replika onima koji ovu zemlju smatraju bastionom dobrog,zdravog odgoja nasuprot onih (ne)vrijednosti koje nam avaj namece truhli zapad.
ukljucujuci i tamo neke aktivnosti
-
Svemirski_Jebach
jasta je.EI Presidente wrote:...a i trava je strava...Svemirski_Jebach wrote:...mislim, nije da je strava supr al je sasvim lijepo i normalno. a cvijece im je mirisalo...sto jest jest.![]()
-
Svemirski_Jebach
malo..Reina wrote:sto jeste jeste bosansko drustvo ne puca od zdravlja ali da pretjerujesSvemirski_Jebach wrote:
e tugo moja...
cini mi se da ti zivis u nekom svijetu u kojem je bosna olicenje zdrave familije, drustvo puca od zdravlja![]()
![]()
pretjerujes...
bosansko drustvo kao bastion porodicnih vrijednosti...
-
Reina
u Holandiji vjerovatno drustvo nudi djeci puno vise sadrzaja i aktivnostiSvemirski_Jebach wrote:malo..Reina wrote:sto jeste jeste bosansko drustvo ne puca od zdravlja ali da pretjerujesSvemirski_Jebach wrote:
e tugo moja...
![]()
pretjerujes...![]()
bosansko drustvo kao bastion porodicnih vrijednosti...
tako da djeca nisu na ulici , djeca su vise aktivna tako da manje imaju prostora da dangube, a zato su vjerovatno malo sa svojim roditeljima. Tako sam ja shvatila mandy... A ono sto ja znam, je da je nasem covjeku vazna porodica, i bez obzira kakve uslove nudi ovo drustvo roditelji (u vecini slucajeva) ce se pobrinuti i brinu koliko je moguce da uticu i usmjeravaju svoju djecu...na pravi put. Htjela sam ti reci da nije sve tako nezdravo
Last edited by Reina on 01/11/2006 20:43, edited 1 time in total.