"Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BugsBunny

Post by BugsBunny »

Ne znam ni jednog Holandjanina koji je pobjegao u Bosnu i ne namjerava se vratiti :D a i kad bi bilo takvih slucajeva, vjerovatno bi se radilo o kriminalcima :D

Toliko o Holandiji i Bosni i dostojanstvu i "zdravom" drustvu.
Vozdra_123

#27 Re: "Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom

Post by Vozdra_123 »

mandy wrote:
sanel76 wrote:Vaše mišljenje o ovom:

http://www.youtube.com/watch?v=B-FVitPD ... ed&search=
Holandija,sta da kazem.Po meni svi sexualno nastrani,ma inace u svemu.
Sve sto ne moze u drugim zemljama u Holandiji moze.Ako krenes od droge,sexa i sexualnih izivljavanja u familiji.Prvi su u svijetu odobrili vjencanja homoseksualcima,legalna kupovina lake droge,usvajanje dijece u tim brakovima.
Moje misljenje o ovome,nek rade sto hoce,ali ja im ne bi dala da usvajaju dijecu,iz razloga sto je velika vjerovatnoca da i ta djeca postanu poslije homoseksualci.
ma bitnije je da li ce dijete postati homo nego covjek :-?
pitt

Post by pitt »

Kako nije....ako je homo onda ne moze biti covjek :-) :D :-) :D
Shamrock

Post by Shamrock »

pitt wrote:Kako nije....ako je homo onda ne moze biti covjek :-) :D :-) :D
zar homo nije covjek :roll:

:D :D
MuaDib

Post by MuaDib »

Pa valjda zante biologiju. Što se inače tiće homoseksualnost nigdje se u životinjskom svijetu ne javlja ova pojava. To je samo pomodarstvo i nus produkt zapadne civilizacije. :-) :-)
BugsBunny

Post by BugsBunny »

MuaDib wrote:Pa valjda zante biologiju. Što se inače tiće homoseksualnost nigdje se u životinjskom svijetu ne javlja ova pojava. To je samo pomodarstvo i nus produkt zapadne civilizacije. :-) :-)
:D Ko je tebi biologiju predavao :roll: Homosexualnost je kod zivotinja cesca nego kod ljudi 8-)
pitt

Post by pitt »

Shamrock wrote:
pitt wrote:Kako nije....ako je homo onda ne moze biti covjek :-) :D :-) :D
zar homo nije covjek :roll:

:D :D
ja vjerujem da ces ih naci ovdje puno sto ce reci da nije :D
mala-i

Post by mala-i »

mandy wrote:
Svemirski_Jebach wrote:sto ne mogu ovog sranja mandy...u "otoj" holandiji tiranija ziva bila hajd to sa bosancerosima, normalnim :roll: :roll: :x :x :x

cuj stereotipa, drzava im odgaja djecu, roditelji samo na papiru i lsicne bljuvotine koje prodaju gastrabajteri ljudima kod kuce...nesto kao ona pidzama i radno odijelo.

a sto ja znam holandjana, fini, odgojeni, normalni...i imaju i djecu (gluho bilo) i brinu se o njima da znas :roll: :roll:

a sto se u bosni vise niko ni za koga ne brine, sto ovdje roditelji kao i tamo moraju raditi puno vise da bi imali dovoljno i ne stignu se bas brinuti za djecu toliko.

Zaboravila si da su i kod nas vec odavno druga vremena...aj sta ti znas.
ahahahah jes se nakostrijesio :D
haj bolan pa necemo se svadjati zbog homoseksualaca :-) aaaa svasta cojka.ja ti kazem da smo mi bosanci i hercegovci da li bili u BiH ili negdje zadzali ipak neko dostojanstvo sto se tice porodice ili familije kako hoces.Poznajem mnogo nasih ovdje,druzim se snjima i vecina je istog misljenja.Nije nama kao strancima ovdje lose.Ako imas njihove papire imas ista prava(cesto opet na papiru,moras se pravo laktati).Kazu moras se adaptirati ovdje i ja sam za to,jezik,posao,placanje dazbina i obaveza i ja nista drugo.Od mene im je dosta.Druzim se ja i holandjanima(ono je bila zeza samo sa bosancima) i vjeruj mi ima i njih koji se sa puno toga neslazu.Evo ti mog komse,jadnice.Kao po njihovom zena treba da bude kod kuce sa djecom do 12g zivota.One fino nerade a oni crkose.Dijete ovdje ide od 2g u vrtic od 4 u skolu i to od 9-15.Sta gospodja radi? Ide na fitnes,raznorazne sjedaljke i ona meni kaze odgaja dijete.Nek ide ona raditi i onako joj drzava cuva dijete.E poslije 15 sati ona ti to dijete upise na raznorazne aktivnosti do negdje 19 sati,onda kuci i na spavanje.Pitam ja tebe ima li ona kontakt s tim dijetetom?
ma kakvo smo mi dostojanstvo zadrzali?kod nas vecinu djece odgaja samo i iskljucivo ulica.dovoljno je napravit jedan krug tramvajem od carsije do ilidze i cuti rjecnik,nacin razgovora ili vidjeti simpaticna naguravanja kako izmedju grupe maloljetnika,tako i ona u kojima su glavne zrtve oni koji se slucajno nadju tu?ko odgaja tu djecu?mama i tata?ili tata i tata?ili oni odgajaju i preodgajaju jedni druge...
nekad mi se cini da postoji veliki dio populacije koja negdje s dvije godine dijete pusti na ulicu,pa ako se omakne skola dobro i jeste,ako ne,pa boze moj,snaci ce se vec nekako.
i cini mi se da je u ovoj drzavi poslije prezivljavanja,najveci izazov odgojiti djecu.bez obzira na to cine li to tata i tata ili mama i mama...
digger

#34 Re: "Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom

Post by digger »

sanel76 wrote:Vaše mišljenje o ovom...
:thumbup:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

mala-i wrote:
mandy wrote:
Svemirski_Jebach wrote:sto ne mogu ovog sranja mandy...u "otoj" holandiji tiranija ziva bila hajd to sa bosancerosima, normalnim :roll: :roll: :x :x :x

cuj stereotipa, drzava im odgaja djecu, roditelji samo na papiru i lsicne bljuvotine koje prodaju gastrabajteri ljudima kod kuce...nesto kao ona pidzama i radno odijelo.

a sto ja znam holandjana, fini, odgojeni, normalni...i imaju i djecu (gluho bilo) i brinu se o njima da znas :roll: :roll:

a sto se u bosni vise niko ni za koga ne brine, sto ovdje roditelji kao i tamo moraju raditi puno vise da bi imali dovoljno i ne stignu se bas brinuti za djecu toliko.

Zaboravila si da su i kod nas vec odavno druga vremena...aj sta ti znas.
ahahahah jes se nakostrijesio :D
haj bolan pa necemo se svadjati zbog homoseksualaca :-) aaaa svasta cojka.ja ti kazem da smo mi bosanci i hercegovci da li bili u BiH ili negdje zadzali ipak neko dostojanstvo sto se tice porodice ili familije kako hoces.Poznajem mnogo nasih ovdje,druzim se snjima i vecina je istog misljenja.Nije nama kao strancima ovdje lose.Ako imas njihove papire imas ista prava(cesto opet na papiru,moras se pravo laktati).Kazu moras se adaptirati ovdje i ja sam za to,jezik,posao,placanje dazbina i obaveza i ja nista drugo.Od mene im je dosta.Druzim se ja i holandjanima(ono je bila zeza samo sa bosancima) i vjeruj mi ima i njih koji se sa puno toga neslazu.Evo ti mog komse,jadnice.Kao po njihovom zena treba da bude kod kuce sa djecom do 12g zivota.One fino nerade a oni crkose.Dijete ovdje ide od 2g u vrtic od 4 u skolu i to od 9-15.Sta gospodja radi? Ide na fitnes,raznorazne sjedaljke i ona meni kaze odgaja dijete.Nek ide ona raditi i onako joj drzava cuva dijete.E poslije 15 sati ona ti to dijete upise na raznorazne aktivnosti do negdje 19 sati,onda kuci i na spavanje.Pitam ja tebe ima li ona kontakt s tim dijetetom?
ma kakvo smo mi dostojanstvo zadrzali?kod nas vecinu djece odgaja samo i iskljucivo ulica.dovoljno je napravit jedan krug tramvajem od carsije do ilidze i cuti rjecnik,nacin razgovora ili vidjeti simpaticna naguravanja kako izmedju grupe maloljetnika,tako i ona u kojima su glavne zrtve oni koji se slucajno nadju tu?ko odgaja tu djecu?mama i tata?ili tata i tata?ili oni odgajaju i preodgajaju jedni druge...
nekad mi se cini da postoji veliki dio populacije koja negdje s dvije godine dijete pusti na ulicu,pa ako se omakne skola dobro i jeste,ako ne,pa boze moj,snaci ce se vec nekako.
i cini mi se da je u ovoj drzavi poslije prezivljavanja,najveci izazov odgojiti djecu.bez obzira na to cine li to tata i tata ili mama i mama...
Ma da u Bosni zaista vlada zdravo drustvo... :roll: :roll: e tugo moja...

cini mi se da ti zivis u nekom svijetu u kojem je bosna olicenje zdrave familije, drustvo puca od zdravlja :roll: :-?

Ne, nemoj me shvatiti licno...BiH drustvo se tek raspada, porodice su daleko od toga sto ti zamisljas. To postoji samo u nostalgicnim glavama poput tvoje...zelje puste.

Nego, fakat, ovdje ulica odgaja djecu..vrijednosti su lova, skupe stvarcice, kafane, razne prevare i slicno...

naravno, malo pretjerujem ali to je onako ukratko to.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

MuaDib wrote:Pa valjda zante biologiju. Što se inače tiće homoseksualnost nigdje se u životinjskom svijetu ne javlja ova pojava. To je samo pomodarstvo i nus produkt zapadne civilizacije. :-) :-)
nazad u skolu ili gledaj vise TV
mozda ces nesto nauciti :D
DONY

Post by DONY »

Jimmy_The_Saint wrote:Predznak kijameta :D

:lol: :lol:
DONY

Post by DONY »

nije bas tako jednostavno.. :-)
Svemirski_Jebach

usput jos nesto... http://www.youtube.com/watch?v=VI96a6cTQg8

malo o nasoj zdravoj porodici..indirektno. skontace ko zna...
Lisac

Post by Lisac »

malaiko :D mene je odgojila ulica :D no ja sam malo stariji i u doba kaada sam ja rastao ulice nisu bile tako prljave kao danas :D shkola se vishe izmicala no primicala :D ili kako rahmetli daco reche :D ish'o sam ja u shkolu, ali ona nije ishla u mene :D mama i tata nisu imali vremena da se bakcu sa mnom kako bi se ja bakcao s njome :D shto opet ne znachi da me nisu voljeli (iako je to bilo jako teshko0 :D ali i zhivot je shkola pa te nekada sam odvede a da ne znash nit kada ni kuda si poshao :D doshao :D kasao, kasao :D s dushom se rastao :D moj vjerni konj :D ridjan :D

u pravu si sasvim je svejedno mama i tata ili tata i mama, iako kad malo bolje razmislim i pogledam mamae i tatae chini mi se ponekad (ovisno o adresi stanovanja) da postoje ulice koje bi taj posao definitivno bolje odradile.
Svemirski_Jebach

DONY wrote:

nije bas tako jednostavno.. :-)
a jel produkt zapadne civilacije bio prije 4,000 godina. Homoseksualizam se spominje u bibliji i ostalim svetim knjigama...

ma da sve je to truhli zapad... :roll: :sad: :roll:

nemoj vise "hljeba" ti...
FortunaBela

#42 Re: "Dva oca" - Vaše mišljenje o ovom

Post by FortunaBela »

mandy wrote:
debela wrote:
mandy wrote:
druzim se samo sa bosancima-normalnim :D
jes ali sta ces ako neki od tih bosanaca zastrani gluho i coravo bilo :shock: a ne treba zanemariti ni uticaj sredine u kojoj ce ti buduca djeca rasti. zamisli tuge i nesrece odgajati dijete u tako izopacenom drustvu. pa ti dodje mandy junior i kaze, mama ja volim onog bracu...
koga onda kriviti? :shock:

a sto ne mogu na rende kora..
mandy uvijek birala drustvo :D
moje dijete ce imati tatu i mamu za odgoja
ne ko ovi ovdje imaju ih samo na papiru.
Njima drzava odgaja dijete,dijete im dodje nesto
ko haj usputno u braku,naravno od 35g zivota.
Ovo ti je moja debela
zemlja cvijeca bez mirisa
hrane bez okusa
i zena bez osjecaja :D
Bože moj što ti lupetaš...
Svemirski_Jebach

nevjerovatno...

mislim naravno da je svakom svoja najdraza al bas da su i druge lose...e to bas nisam siguran.

Zivio sam u holandiji i meni je bas bilo super...mislim, nije da je strava supr al je sasvim lijepo i normalno. a cvijece im je mirisalo...sto jest jest.
pitt

Post by pitt »

Cuj hajvani ne rade......... :D:D

http://news.nationalgeographic.com/news ... nimal.html
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Svemirski_Jebach wrote:...mislim, nije da je strava supr al je sasvim lijepo i normalno. a cvijece im je mirisalo...sto jest jest.
...a i trava je strava... :D Image
Reina

Post by Reina »

Svemirski_Jebach wrote:

cini mi se da ti zivis u nekom svijetu u kojem je bosna olicenje zdrave familije, drustvo puca od zdravlja :roll: :-?

Ne, nemoj me shvatiti licno...BiH drustvo se tek raspada, porodice su daleko od toga sto ti zamisljas. To postoji samo u nostalgicnim glavama poput tvoje...zelje puste.

Nego, fakat, ovdje ulica odgaja djecu..vrijednosti su lova, skupe stvarcice, kafane, razne prevare i slicno...

sto jeste jeste bosansko drustvo ne puca od zdravlja ali da pretjerujes
pretjerujes... :-)
mala-i

Post by mala-i »

Lisac wrote:malaiko :D mene je odgojila ulica :D no ja sam malo stariji i u doba kaada sam ja rastao ulice nisu bile tako prljave kao danas :D shkola se vishe izmicala no primicala :D ili kako rahmetli daco reche :D ish'o sam ja u shkolu, ali ona nije ishla u mene :D mama i tata nisu imali vremena da se bakcu sa mnom kako bi se ja bakcao s njome :D shto opet ne znachi da me nisu voljeli (iako je to bilo jako teshko0 :D ali i zhivot je shkola pa te nekada sam odvede a da ne znash nit kada ni kuda si poshao :D doshao :D kasao, kasao :D s dushom se rastao :D moj vjerni konj :D ridjan :D

u pravu si sasvim je svejedno mama i tata ili tata i mama, iako kad malo bolje razmislim i pogledam mamae i tatae chini mi se ponekad (ovisno o adresi stanovanja) da postoje ulice koje bi taj posao definitivno bolje odradile.
ostarilo se,lishche. :D znam da zvuci otrcano ponavljati da je rat sve promijenio,nanovo spomenuti sumrak vrijednosti i bla bla bla do u nedogled.
mangupi su uvijek imali stanovitog sharma...ali ono sto sam ja opisala nije mangupluk nego cista delikvencija i napisano je kao replika onima koji ovu zemlju smatraju bastionom dobrog,zdravog odgoja nasuprot onih (ne)vrijednosti koje nam avaj namece truhli zapad.
ukljucujuci i tamo neke aktivnosti :D
Svemirski_Jebach

EI Presidente wrote:
Svemirski_Jebach wrote:...mislim, nije da je strava supr al je sasvim lijepo i normalno. a cvijece im je mirisalo...sto jest jest.
...a i trava je strava... :D Image
jasta je.
Svemirski_Jebach

Reina wrote:
Svemirski_Jebach wrote:

malo.. :-)

bosansko drustvo kao bastion porodicnih vrijednosti...
Reina

Post by Reina »

Svemirski_Jebach wrote:
Reina wrote:
Svemirski_Jebach wrote:

malo.. :-)

bosansko drustvo kao bastion porodicnih vrijednosti...
u Holandiji vjerovatno drustvo nudi djeci puno vise sadrzaja i aktivnosti
tako da djeca nisu na ulici , djeca su vise aktivna tako da manje imaju prostora da dangube, a zato su vjerovatno malo sa svojim roditeljima. Tako sam ja shvatila mandy... A ono sto ja znam, je da je nasem covjeku vazna porodica, i bez obzira kakve uslove nudi ovo drustvo roditelji (u vecini slucajeva) ce se pobrinuti i brinu koliko je moguce da uticu i usmjeravaju svoju djecu...na pravi put. Htjela sam ti reci da nije sve tako nezdravo :)
Last edited by Reina on 01/11/2006 20:43, edited 1 time in total.
Post Reply