Gdje za Bajram?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

blackladyy wrote:kad bi se pridrzavali pravila, koje je btw tacno, da ne treba boraviti na mjestu gdje se toci alkohol.. onda bi komotno mogli prestati ici i u dzamiju, jer iako je Bozija kuca tu dolaze ljudi koji npr kradu... a vala koji takodjer i piju :-?
Glup primjer.

Ti dolazi¹ u Bo¾iju kuæu pod pretpostavkom da je èista i da su ljudi èisti. Ako veæ nisu èisti dolaze da se proèiste. Ako dolaze iz drugih razloga onda je njima grijeh utoliko veæi. To nema velike veze s tobom. Ti dolazi¹ iz drugih razloga.

Na drugu stranu kad ide¹ u prosjeènu krkansku kafanu, ti svjesno dolazi¹ meðu brdo sisa, guzova, alkohola, droge i drugih lijepih stvari i meðu ljude èiji je cilj da doðu meðu to brdo sisa..... i lijepih stvari itd... U takvoj kafani je tvoja nakana drugaèija...

See the point?
Last edited by ztluhcs on 19/10/2006 13:43, edited 2 times in total.
alek

#27 Re: Gdje za Bajram?

Post by alek »

blackladyy wrote:evo kako se priblizava Bajram.. a ne znam gdje cu tu noc.. da vidim znatel sta se gdje organizuje, osim selme bajrami, i hemingveja za koji sam cula da je rezervacija 150 KM :-)
:shock: neki novi obicaji :D cini se da ces ti, gdje god da rezervises :D na kraju zavrsiti na stolu sa selmom bajrami :D
manijak1

Post by manijak1 »

al zar cemo biti tako povrsni i sve generalizovati?
ma ne znam .....ja nikako da se dozovem sebi :D nekako sam čuo :D da ako ispostiš cijeli mjesec ramazana onda ti se sve oprašta .....pa možeš slijedećih mjeseci
jer iako je Bozija kuca tu dolaze ljudi koji npr kradu... a vala koji takodjer i piju
krasti i piti .... :D međutim sve je do osobe kako će shvatiti praštanje tj. kako će pokušati biti .....karakteran :oops:
bice_bice

Post by bice_bice »

manijak1 wrote:
bice_bice wrote:ja sebi kad smotam... eto mi provoda..
Zeke mi :D a i Matka :D ...... :D kolko plaćaš šibicu ? :D :D
Ili si samostalni proizvođač za vlastite potrebe ?
mojne mi sibice ahbabu, hajmo u vrecama od 35 litara.. :)

nadje li se dobre haluge na dzadi, naravno nebi bjezo.. al rado sebi odkinem grancicu iz dvorishta (pushnice 8-) ) pa sjednem ko coek.. haver mi sjemencice donio, libo vugla

manijace, bujrum s dobrom rajom... :shock: da nam 'vake oci bidnu.. ko zmajevi :)
bice_bice

#30 Re: Gdje za Bajram?

Post by bice_bice »

alek wrote:
blackladyy wrote:evo kako se priblizava Bajram.. a ne znam gdje cu tu noc.. da vidim znatel sta se gdje organizuje, osim selme bajrami, i hemingveja za koji sam cula da je rezervacija 150 KM :-)
:shock: neki novi obicaji :D cini se da ces ti, gdje god da rezervises :D na kraju zavrsiti na stolu sa selmom bajrami :D
jal na stolu pored.. po(h)valjena.. :lol:
ibrik

Post by ibrik »

Nemojte bezveze napadati ljude koji hoce da izadju za Bajram...pa nije svaciji izlazak samo gledanje sisa, guzova, pijancenje do zore, i slicne stvari...konkretno u mojoj porodici se posti oduvijek i obavljaju svi islamski propisi i obicaji i ja postim otkad znam za sebe, a svaki bajram sam izlazio s rajom i imao izvanredne provode...bitan je povod odlaska na neki dernek...ako ti ides s ciljem da se nagledas sisa i guzova i po mogucnosti dograbis neku i uz to se obloces da ne znas gdje si naravno da ti je pametnije da sjedis u kuci, barem za Bajram...a vjeruj da ima ljudi kojima to nije u prvom planu i idu da se malo opuste i zabave bez gore navedenih stvari...cisto da uzivaju u muzici, da se isplesu, i to je to...
alek

Post by alek »

ne napadam :oops: u mojoj kuci se ne isposti ramazan ali se ne prave ni rezervacije :D mislim, nema tog planiranja nocne zabave. iskreno, meni dan skoro ko i svaki drugi... osim prilike da na jednom mjestu vidim najblize; nekad i to propustim pa idem sa drugovima :D naganjati loptu po planini :D najzad, produzeni je vikend :D
marijam

Post by marijam »

blackladyy wrote:kad bi se pridrzavali pravila, koje je btw tacno, da ne treba boraviti na mjestu gdje se toci alkohol.. onda bi komotno mogli prestati ici i u dzamiju, jer iako je Bozija kuca tu dolaze ljudi koji npr kradu... a vala koji takodjer i piju :-?
e nisi u pravu dzamija je bozija kuca, a to sto u nju dolazi i neko sto krade ne znaci da ti je grijeh. On sebi a ti sebi, ali ocito je kod tebe drugi problem---izvlacis sve moguce nacine da ne bi iso u dzamiju
Apos

Post by Apos »

Kod kuće u krugu porodice. Nadam se.
Ako ne onda negdje na cesti.
Šmrccc. :sax:
specijalni slucaj

Post by specijalni slucaj »

95% vas treba u Zenici u zeljezari istopiti s autima...i onda dobro alkoholom zalit da se rasplamsate...
marijam

Post by marijam »

specijalni slucaj wrote:95% vas treba u Zenici u zeljezari istopiti s autima...i onda dobro alkoholom zalit da se rasplamsate...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

Post by karanana »

specijalne slucajeve u specijalne institucije prvo, pa onda u zeljezaru sa ostalima.
uozo

Post by uozo »

ibrik wrote:Nemojte bezveze napadati ljude koji hoce da izadju za Bajram...pa nije svaciji izlazak samo gledanje sisa, guzova, pijancenje do zore, i slicne stvari...konkretno u mojoj porodici se posti oduvijek i obavljaju svi islamski propisi i obicaji i ja postim otkad znam za sebe, a svaki bajram sam izlazio s rajom i imao izvanredne provode...bitan je povod odlaska na neki dernek...ako ti ides s ciljem da se nagledas sisa i guzova i po mogucnosti dograbis neku i uz to se obloces da ne znas gdje si naravno da ti je pametnije da sjedis u kuci, barem za Bajram...a vjeruj da ima ljudi kojima to nije u prvom planu i idu da se malo opuste i zabave bez gore navedenih stvari...cisto da uzivaju u muzici, da se isplesu, i to je to...
Zar ima i raje koja ne izlazi zbog "gledanje sisa, guzova, pijancenje do zore, i slicne stvari..."???
:shock:

Salim se!!!
Zna se ko gdje izlazi. .ebiga u Turskoj imaju nesto sto se zove Kadinlar Matinesi. Dodju zene samo i pjevaci, i to pocne negdje ujutro u 10. Zene se sve razvale ko da je Green Day a od alkohola ni traga ni glasa.

Problem je samo sto sada tako nesto neko treba organizovati, a da bude dobar. A znamo da je to tesko i da ce vecina estradnih umjetnika ( :lol: )
radije pjevati pjanama za 20 nego zenama za 5 maraka. :-)
Apos

Post by Apos »

marijam wrote:
e nisi u pravu dzamija je bozija kuca, a to sto u nju dolazi i neko sto krade ne znaci da ti je grijeh. On sebi a ti sebi, ali ocito je kod tebe drugi problem---izvlacis sve moguce nacine da ne bi iso u dzamiju
Ma 100.000% nije u pravu. Ako si gladan i neamš gdje drugo jesti uđi i u bordel i jedi i kad završiš izađi.
Ako nema griješne misli nema ni grijeha.
zanzibar

Post by zanzibar »

Meni se čini da vjera, sve više poprima obrise furke...ono tipa cool je bajram parti, cool je postiti, ali to je jednostavno svuda... Sve je pitanje uvjerenja
shin

Post by shin »

zanzibar wrote:Meni se čini da vjera, sve više poprima obrise furke...ono tipa cool je bajram parti, cool je postiti, ali to je jednostavno svuda... Sve je pitanje uvjerenja
Kool se i drogirat.
occulto

Post by occulto »

nego kad smo kod Bajrama zna li iko koliko je dana proglaseno/ce biti proglaseno kao neradno????

unaprijed hvala svim koji mi pomognu rasvijetliti ovu misteriju!!!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

shin wrote:
zanzibar wrote:Meni se èini da vjera, sve vi¹e poprima obrise furke...ono tipa cool je bajram parti, cool je postiti, ali to je jednostavno svuda... Sve je pitanje uvjerenja
Kool se i drogirat.
Ako ti bude trebalo laganih tonova dok to radi¹ uploadaæu... :D:D:D
alek

Post by alek »

samo ponedjeljak
nema senluciti danima :D
shin

Post by shin »

and the gang :-D ako smo na istoj talasnoj.

She is fresh 8)
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

occulto wrote:nego kad smo kod Bajrama zna li iko koliko je dana proglaseno/ce biti proglaseno kao neradno????

Prema mojim informacijama u državnim firmama samo jedan dan.
karanana

Post by karanana »

joj gluposti, samo ponedjeljak neradan. kontam se nalokati u ponedjeljak navecer pa mi valja u utorak ujutro na posao? malo sutra, ja bajram slavim minimalno 2 dana, jedan slavlje, drugi oporavak.
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

occulto wrote:nego kad smo kod Bajrama zna li iko koliko je dana proglaseno/ce biti proglaseno kao neradno????

Vjerski praznik nije drzavni, pa da bude neradni dan za sve. Zakonski imas dva dana godisnje za vjerske praznike, pa ih iskoristi kad hoces. Osim naravno u pojedinim firmama ili skolama, gdje tako odluce zbog velike vecine.
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ne ova tema savrseno nadopunjuje onu ,kako je Sarajevo, Muslimanski grad i kako su Srbi ugrozeni u Sarajevu... Jeste ,kako nije, Sarajevo dzamahirija...! :? :-?
shin

Post by shin »

EEEEEEEE da je SDA na vlasti sad bi mi 10 dana bajrama uzivali, zato braco i sestre pamet u glavu na slijedecim izborima.
Post Reply