Gdje za Bajram?
-
blackladyy
#1 Gdje za Bajram?
hej narode.. prije svega izvinjavam se ako je neko vec pokrenuo ovu temu.. ja je nisam uspjela naci.. evo kako se priblizava Bajram.. a ne znam gdje cu tu noc.. da vidim znatel sta se gdje organizuje, osim selme bajrami, i hemingveja za koji sam cula da je rezervacija 150 KM 
-
Pearl
hahahahahhahahaha....debela wrote:ova tema savrseno nadopunjuje aktuelnu o netocenju alkohola za vrijeme ramazana
- manijak1
-
Pearl
refererenca - tema:jazzer wrote:Kako me samo nerviraju pitanja tipa ''gdje za Bajram''.
Vecina tih ljudi ce u nedelju postiti, iftariti se u aksam
a samo 24 kasnije cugati uz ritmove seke, cece i drugih
pevaljki. Stvarno mi nije jasan taj fenomen.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... sc&start=0
- karanana
Joj jedva cekam ponedjeljak. Ja licno idem na Bazene, 15 KM, vjerovatno samo stolica. Tamo je Kemal Hasic. Nije bog zna kakvo ime ali ako bude puno, a trebalo bi, sve ce biti na stolovima, jos ako i Comaga i Bilja budu pjevali kao obicno.... Ima toliko da se nalocem da ce da me iznose iz kafane. A ima i da uplatim jedan fin listic u kladionici da nadoknadim sve propustene sanse u zadnjih mjesec dana.
-
neupucena
Ne nervira me nistajazzer wrote:Kako me samo nerviraju pitanja tipa ''gdje za Bajram''.
Last edited by neupucena on 19/10/2006 12:40, edited 1 time in total.
- manijak1
Uvezeno jaraneStvarno mi nije jasan taj fenomen.
-
Le Muet
Jednom se živi...posebno zbog ciroze jetre.jazzer wrote:Kako me samo nerviraju pitanja tipa ''gdje za Bajram''.
-
mr__bosnjak
neupucena wrote:Ne nervira me nistajazzer wrote:Kako me samo nerviraju pitanja tipa ''gdje za Bajram''.
pevaljki. Stvarno mi nije jasan taj fenomen.. Bajram u mojoj porodici je bio i ostao uglavnom porodicni praznik kad se okuplja porodica, obilaze clanovi porodice, ugoscuje rodbina i bliski prijatelji. Nikad nije bilo niti ima ikakvog slavlja. Slavlja, pijancenje i slicno nema veze s Bajramom.
Bajram se treba slavit s porodicom i prijateljima, kakvo opijanje i sta ja znam? To je kao rokat krmetinu za iftar....
-
blackladyy
kao prvo, u pitanju gdje za bajram nigdje nije bilo pomenuto pice, pravo ste povrsni kad mozete samo na osnovu tog pitanja zakljuciti ko je kava osoba. ja ne pijem. nikad se nisam napila. niti imam namjeru. al to je moja stvar. i da me niste povukli za jezik ne bih ni sad to pisala da ispada kao da sam sad ja veliki musliman. al kako me svrstate u skupinu ljudi koje ja licno zovem, 'muslimani na baterije', koji se svega pridrzavaju samo za bajram to se moralo reci.
drugo svi mi znamo da je bajram porodicni praznik, i da ce se u toku dana vrijeme provesti kod rodbine itd.. sto ne znaci da je grijeh izaci navece u grad i prosetati i svratiti negdje na KOLU.. (da ne bude zabune). ko hoce da pije bujrum.. i da se razvaljuje uz turbo fol.. al zar cemo biti tako povrsni i sve generalizovati?
drugo svi mi znamo da je bajram porodicni praznik, i da ce se u toku dana vrijeme provesti kod rodbine itd.. sto ne znaci da je grijeh izaci navece u grad i prosetati i svratiti negdje na KOLU.. (da ne bude zabune). ko hoce da pije bujrum.. i da se razvaljuje uz turbo fol.. al zar cemo biti tako povrsni i sve generalizovati?
-
shin
Ako konzumiras alkohol isto je pio ga za ramazan, bajram ili petak 13, gore kod vrhovnog bossa se sve isto pika. Znaci ako gledas jel danas dzuma, ramazan il iftar i da se taj dan cuvas to je licimurno kako kaze kikinda
Znaci piti il ne piti
treba odvagat.
treba odvagat.-
Pearl
ne moras piti.. zar nije isto i ako odes na mjesto gdje se toci alkohol?blackladyy wrote:kao prvo, u pitanju gdje za bajram nigdje nije bilo pomenuto pice, pravo ste povrsni kad mozete samo na osnovu tog pitanja zakljuciti ko je kava osoba. ja ne pijem. nikad se nisam napila. niti imam namjeru. al to je moja stvar. i da me niste povukli za jezik ne bih ni sad to pisala da ispada kao da sam sad ja veliki musliman. al kako me svrstate u skupinu ljudi koje ja licno zovem, 'muslimani na baterije', koji se svega pridrzavaju samo za bajram to se moralo reci.
ispravite me ako grijesim..
a ovo sto kaze shin svakako stoji.. ali ocito postoje razne interpretacije kad je ova zabrana u pitanju...
- karanana
Ja prakticiram vjeru koja se zove Islam s mjerom. Ovim ne izmisljam neku novu religiju nego pokusavam da uradim ono sto nasa sveta knjiga mnogo puta i spominje, dakle jednu umjerenost u svemu. Stoga ako ja ponekad i popijem koju, ja ne pretjerujem, i mislim da se to ne kosi s moji vjerovanjima u jednog i jedinog i sve sto ide uz to i sto nas casni Islam uci.shin wrote:Ako konzumiras alkohol isto je pio ga za ramazan, bajram ili petak 13, gore kod vrhovnog bossa se sve isto pika. Znaci ako gledas jel danas dzuma, ramazan il iftar i da se taj dan cuvas to je licimurno kako kaze kikindaZnaci piti il ne piti
treba odvagat.
- manijak1
Zeke mibice_bice wrote:ja sebi kad smotam... eto mi provoda..
Ili si samostalni proizvođač za vlastite potrebe ?
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#23 Re: Gdje za Bajram?
Poslija Bajramaluka sjest pred komp i ¹utat COD-a... ©ta drugo...blackladyy wrote:hej narode.. prije svega izvinjavam se ako je neko vec pokrenuo ovu temu.. ja je nisam uspjela naci.. evo kako se priblizava Bajram.. a ne znam gdje cu tu noc.. da vidim znatel sta se gdje organizuje, osim selme bajrami, i hemingveja za koji sam cula da je rezervacija 150 KM
Last edited by ztluhcs on 19/10/2006 13:34, edited 1 time in total.
-
belay_djecko
Ja cu akoBogda u dzamiju, Bajram namaz je oko 7:50 ne znam tacno.... ali eto bude dzamija puna uvijek... mislim treba doći jel' ? Kasnije ću obići famAliju, prvo cu kod nane, pa cu kod amidze, onda kod tetke, i eto gdje cemo za bajram..
-
blackladyy
kad bi se pridrzavali pravila, koje je btw tacno, da ne treba boraviti na mjestu gdje se toci alkohol.. onda bi komotno mogli prestati ici i u dzamiju, jer iako je Bozija kuca tu dolaze ljudi koji npr kradu... a vala koji takodjer i piju