na ovom se forumu nacionalna netrpeljivost može nožem rezati

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Qwert

Post by Qwert »

na ovom se forumu nacionalna netrpeljivost može nožem rezati
Nesto se ne sjecam da je neka pretjerana ljubav vladala ikada ovim forumom :roll: izuzev odredjenih grupica. Bilo je ovdje i zescih svadja i uvreda mislim da je glupo sada pokazivati prstom. Stvar je jednostavna, ako ga vec konstantno dajes onda ga jednom i moras primiti :D :-) :D

Ah da, i ne mrzim, stetno je po zdravlje. :shock: :D
novalic

Post by novalic »

ibnHome :
ali se iz sigurnosnih razloga

iz sigurnosnih razloga ?????

ovo ne kontam ! pobjeda hrvatske moze da ugrozi tvoju sigurnost ! :shock:
Monsignor

Post by Monsignor »

regina wrote:
komi wrote:mržnja prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je više nego očita
ja je ne mrzim, zaista
Ok, ti je ne mrzis ali mozes li isto tvrditi za ostalih 80% forumasa???
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

novalic wrote:ibnHome :
ali se iz sigurnosnih razloga

iz sigurnosnih razloga ?????

ovo ne kontam ! pobjeda hrvatske moze da ugrozi tvoju sigurnost ! :shock:
činjenica je da će bošnjačke kuće gorjeti i da će se pivama gađati džamije

ALI MI NE MOŽEMO NA TO UTICATI :(
BECHO

Post by BECHO »

Crna je u pravu...Ima puno punoglavaca ovdje koji glume nekakav lazni liberalizam a na serbiancafe-u i hercegbosni su veci nacionalisti od buduceg predsjednika SERiMO koji sanja Srbiju do Karlobaga i onog krivoustog sto sad pociva na Mirogoju! :-)
novalic

Post by novalic »

je li to jedini razlog ?!
regina

Post by regina »

Monsignor wrote:
regina wrote:
komi wrote:mržnja prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji je više nego očita
ja je ne mrzim, zaista
Ok, ti je ne mrzis ali mozes li isto tvrditi za ostalih 80% forumasa???
čini mi se da sam tvrdila samo za sebe :)
ibnHome

Post by ibnHome »

ovo ne kontam ! pobjeda hrvatske moze da ugrozi tvoju sigurnost !
e jbg novalic. Gdje ti zivis???
Baghira

Post by Baghira »

Komi ne znam na sta mislis kad kazes to je to, ali znam da nisam opterecena nacionalizmom i mrznjom prema ostalim narodima, ali ako navodim kao primjer jedno druzenje, gdje ne sumnjas isto tako u nacionalisticke porive i odjednom takvo nesto, zelim samo reci da djeluje obeshrabrujuce, oduzme ti iluziju za bolje sutra, a i povjerenje u dobronaklonost i iskrenost ljudi druge vjeroispovijesti. Ali opet svakom prilazim sa onim najneopterecenijim nacinom razmisljanja, dok me ne uvjere u suprotno.

Cinjenica je ta da je recimo mog supruga i ostale muskarce njegovog komsiluka od sigurnog deportovanja u logore Omarska, Manjaca, Trnopolje spasili upravo komsije Srbi koji su se suprostavili odvodjenju svojih komsija muslimana, izlozavajuci se sami opasnosti. Isto tako djed doticne djevojcice je novcanim sredstvima omogucio odlazak mog supruga, njegove majke i sestre iz Prijedora, u kojem je tada vladalo svakodnevno stradanje i odvodjenje u logore stanovnika muslimanske vjeroispovijesti. Radi takvih kao sto su oni, ja ne mogu i ne smijem reci, svi su isti. Zasluzuju duboku zahvalnost i postovanje.

Arnaut, ne opterecuje me previse. Ja ne zivim dole (u Prijedoru), niti cu ikad zivjeti. Boli me neka stvar vise, sta ko misli ili radi. I malo koje dijete je provokativno. Tu "vrlinu" pretezno tek kasnije sticemo. Drustvo, odgoj, okolina cine te (citaj djecu) onakvim kakvim jesi i uticu na razmisljanje i samim tim na odredjene komentare. Tek kasnije ako imaju imalo mozga, a jos bitnije, znaju sa njim upravljati, stvaraju sebi svoju sliku o svijetu. Nadajmo se realnu.
novalic

Post by novalic »

becho...
isto mozes dodati da ovdje ima nemali broj "tolerantnih" bosnjaka...

spustite loptu ljudi, sta je vama...
privremeni

Post by privremeni »

Forum je samo ogledalo nase stvarnosti :shock:
cim neko pocinje, bilo koju temu, rijecju "mi" treba bjezati jer tome nasuprot je i "oni" i naravno sve ono sto uz to ide.
"Mi" smo dobri, posteni, plemeniti,pametni, toleranti.... a "oni" sve to nisu. :zzzz: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

onda sam ja paranoidan

ali gdje ima dima ima i vatre :( :roll:
BECHO

Post by BECHO »

novalic wrote:becho...
isto mozes dodati da ovdje ima nemali broj "tolerantnih" bosnjaka...

spustite loptu ljudi, sta je vama...

A jes fakat, ja zaboravio kono! Nedo bog da izostavim moje Bosnjake, namah bivam etiketiran! :D
novalic

Post by novalic »

ne zivim u bosni ibnHome, ali kada odem u svoju posavinu ne osjecam ni hiljaditi dio te mrznje sto navire iz vecine nasih forumasa....

mozete mi sto puta reci lako je tebi...

a do sada nikada nisam brojala koliko i (narocito kako) je mrtvih i prognanih iz moje porodice...

niti cu dozvoliti da mi neko nametne mrznju i smjesi me u bilo kakav tor...

uvijek sam bila ponosna na ono sto jesam i na ljude oko sebe...

ne znam, tolika mrznja... stavljanje pod istu kapu.. dokle tako.. kakva li je nasa buducnost...

mogu ne voljeti pojedince, ali mrziti cijeli narod radi jednog njegovog dijela...

ne znam, ne znam... ovo me stvarno zbunjuje...
stavrogin

Post by stavrogin »

komi wrote:
ivi wrote:sta vam je, ja ne primjetih nista ...
vjeruj mi ja vidim i èujem

podsmjeh zbog ateizma
podsmjeh zbog SDP-a
podsmjeh zbog hercegovaèkog naglaska
pa bosanski jezik koji se nameæe hrvatima i srbima
svi srbi su isti i te teorije :(

OÆU DA SAM JAPANAC DA NE ZNAM ZA OVE BIJEDNE PROSTORE :D

hah, pa sta ti mislis. da su srbi losiji od drugih a ovi su bili fini cijelo vrijeme i sad odjednom se cudis tim prizvicima mrznje, tim insinuacijama netrpeljivosti?!

bosna je crna rupa gdje svak svakog mrzi i gdje svi imaju razloge i obrazlozenja te mrznje; i svi zasluzuju sto im se desava jer su bas svi takvi. 100% sam ubjedjen da su muslimani bili u poziciji da gadjaju srbe sa brda u gradu ili da su ovu okupirali pale kao srbi srebrenicu napravili bi 100 puta veci pokolj, ovi su bar pustili zene i djecu.

sta hocu da kazem jeste da nema nade, za sve nas... odnosno nizakoga od nas.
BECHO

Post by BECHO »

novalic wrote:ne zivim u bosni ibnHome, ali kada odem u svoju posavinu ne osjecam ni hiljaditi dio te mrznje sto navire iz vecine nasih forumasa....

a do sada nikada nisam brojala koliko i (narocito kako) je mrtvih i prognanih iz moje porodice...

ne znam, tolika mrznja... stavljanje pod istu kapu.. dokle tako.. kakva li je nasa buducnost...

mogu ne voljeti pojedince, ali mrziti cijeli narod radi jednog njegovog dijela...

Mi Posavci smo nesto posebno kono ali nas niko ne sljivi ni 0,1, kako u ratu, tako i u miru! :(
novalic

Post by novalic »

ko nas jebe kad smo taki... :shock:
regina

Post by regina »

Mislim da svima nedostaje iskrenosti...

Kao što rekoh, ovdje se desio rat, ubijanje smrt....moja mama je zakopala dvojicu braće i ko će njoj zabraniti da bude ljuta.

Imam pravo biti bjesna, jer sam bila gladna. Imam pravo nemati povjerenja u one za koje znam da su mi priredili teatar od života i za što posljednica i sada snosim.

Ne morate naglas reći, ali proanalizirajte šta Vam se u kućama priča, kako se komentarišu "oni drugi"...ko kaže da njegovi mama i tata kažu za muslimane, srbe ili hrvate ( ovisno o kom se radi ) da su dobri ljudi i da trebamo fino sa njima u životu....u najmanju ruku je nepristojan u svojoj neistini.

i onda od kud nacionalizam...od svega brate, od svega...

to ne znači da ga podržavam NE jer mislim da će i moja djeca ovdje rasti i ne bih učestvovala u nečem što će im kasnije zagorčati život.

Samo treba realno gledati na stvari, ništa riješiti nećemo ako budemo neprestano lagali

Baš ništa...
ibnHome

Post by ibnHome »

ne zivim u bosni ibnHome, ali kada odem u svoju posavinu ne osjecam ni hiljaditi dio te mrznje sto navire iz vecine nasih forumasa....

Napisa ti ovdje masu toga, a ja ne htjedoh reci nista drugo osim onoga sto stoji u textu. Pa da ponovim:
ali se iz sigurnosnih razloga po najmilije iskreno nadam neuspjehu iste.

Stvarnost je dakle precesto drukcija od onoga sto bismo mi htjeli. Ko god pobijedi, bice kako ne zelimo.
A sad te pitam, za koga bi ti veceras navijala CH-F, da postoji i najmanja mogucnost da ti naoruzani celavci dodju pod prozor, u slucaju pobjede CH :?:
winetou

Post by winetou »

stavrogin wrote:
komi wrote:
ivi wrote:sta vam je, ja ne primjetih nista ...
vjeruj mi ja vidim i čujem

podsmjeh zbog ateizma
podsmjeh zbog SDP-a
podsmjeh zbog hercegovačkog naglaska
pa bosanski jezik koji se nameće hrvatima i srbima
svi srbi su isti i te teorije :(

OĆU DA SAM JAPANAC DA NE ZNAM ZA OVE BIJEDNE PROSTORE :D

hah, pa sta ti mislis. da su srbi losiji od drugih a ovi su bili fini cijelo vrijeme i sad odjednom se cudis tim prizvicima mrznje, tim insinuacijama netrpeljivosti?!

bosna je crna rupa gdje svak svakog mrzi i gdje svi imaju razloge i obrazlozenja te mrznje; i svi zasluzuju sto im se desava jer su bas svi takvi. 100% sam ubjedjen da su muslimani bili u poziciji da gadjaju srbe sa brda u gradu ili da su ovu okupirali pale kao srbi srebrenicu napravili bi 100 puta veci pokolj, ovi su bar pustili zene i djecu.

sta hocu da kazem jeste da nema nade, za sve nas... odnosno nizakoga od nas.
Cuj ti njega da su bosnjaci imali sansu .... :roll:
Glupsone jedan Bosnjaci si IMALI sansu da vas kolju, da vas jebu 500 GODINA....Za 500 godina mogli smo vam zatrti svaki trag, ali sta ces nasa kultura i civilizacija sezu duboko u proslost.
Vidi mamlaza, fuj djubre vlaskosokacko.
novalic

Post by novalic »

to naravno mijenja sve... i opravdava....

ali da nije toga, pitam ja tebe, da li bi ti isto mislio samo zato sto se radi o hrvatskoj...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Mi jevreji smo najbolji, niti koga diramo niti psujemo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ugledajte se na nas
detektor

Post by detektor »

po meni nacionalistima koji nemaju postovanja za druge nije mjesto medju normalnim ljudima igdje a kamol na forumu
ja bi njih ukino
al sta bi insan
regina

Post by regina »

horns&drums wrote:Mi jevreji smo najbolji, niti koga diramo niti psujemo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ugledajte se na nas
uf a palestina?
regina

Post by regina »

A wrote:
Ne morate naglas reći, ali proanalizirajte šta Vam se u kućama priča, kako se komentarišu "oni drugi"...ko kaže da njegovi mama i tata kažu za muslimane, srbe ili hrvate ( ovisno o kom se radi ) da su dobri ljudi i da trebamo fino sa njima u životu....u najmanju ruku je nepristojan u svojoj neistini.
Regina, ispasce da ja imam nesto protiv tebe, nije zaista to, ali se jednostavno ne mogu sloziti sa tobom na ovoj temi.
Eh, pa takve kuce postoje. Takva je kuca mojih roditelja, mojih sestara, mojih tetaka, striceva. Ja zivim u dijaspori, ali oni su svi u Sarajevu, tako da ne mozes reci ni "lako je vama vani". Meni je zao da ti to nisi kod kuce imala, jer mislim da takav odnos prema svijetu obogacuje.
ja sam iz mješanog braka, pa skontaj šta sam mogla imati
Post Reply