A gdje je Zeljko Komsic !!!
-
Klesar Tadija Tegoba
#27 Re: ...
Vidio i umro od smijeha. Cuj Dnevni A*** - dnevno/politicki magazin ... Pfuuuuj!
Sa distance, a bice i sa izbornog mjesta im se pokakam na favorite.
Sinoc se na BHT-u nisu htjeli pojaviti SDS, SNSD, SDA, HDZ i zombi-HDZ. Govna jedna nacionalisticka.
Ako imate i zrno hrabrosti i pameti izacete na izbore. SVI!
Porucujte to i dosadjujte komsijama, rodbini i prijateljima... Naredne 4 godine ce biti kasno!
Sa distance, a bice i sa izbornog mjesta im se pokakam na favorite.
Sinoc se na BHT-u nisu htjeli pojaviti SDS, SNSD, SDA, HDZ i zombi-HDZ. Govna jedna nacionalisticka.
Ako imate i zrno hrabrosti i pameti izacete na izbore. SVI!
Porucujte to i dosadjujte komsijama, rodbini i prijateljima... Naredne 4 godine ce biti kasno!
-
hogshead
Meni je ista ovakva logika stvarala dilemu da li je zaista uredu glasati sa Komšića. Dejton je tako projektovan da ta trojica zastupaju narode, ne državu, sviđalo se nama to ili ne. Ali ovi likovi, čije se političke platforme svode na brojanje krvnih zrnaca, nisu zaslužili da se na njih primjenjuje logika, posebno jer je podloga na koju bi je trebalo primjenjivati (Dejton) aparthejdski relikt koji jeste zaustavio rat, ali nas sve gura u ponor.dashing wrote:zeljkin izbor u predsjednistvo mogao bi biti fatalni udarac bosni. u vrijeme kada traktorista iz laktasa radi svoje - jos nam samo treba da hrvati kazu da je svemu doslo vrijeme da se razidjemo. otkud nama pravo da biramo hrvatskog clana predsjednistva? pustimo ljude. kada budemo imali gradjansku drzavu - e onda svi na izborni megdan - zaista bih voljela vidjeti sdp vozda da se konacno i on oproba. svi znamo kako bi prosao.
sto se tice komsica - super momak, ali nije u redu. pa sjetimo se kako su se albanci osjecali kad je srpski vozd stavio onog sejdu bajramija u predsjednistvo ispred kosova. bosnjaci - budite iznad ovoga ovakve drske i licemjerne podvale SDP-a.
Za BIH!
Osim toga, za koga bi ja, kao dijete miješanog braka, po dejtonskom ustavu trebao da glasam?
- ahmed&nedzad
Nije valjda da su ti se i stari i stara kandidovali?!hogshead wrote:
Osim toga, za koga bi ja, kao dijete miješanog braka, po dejtonskom ustavu trebao da glasam?
-
Il Grande Blek
Kobe_sa, zadivljen sam tvojom neinformiranoscu i ispraznoscu tvojih komentara na kandidaturu Zeljka Komsica i favoriziranjem 100% gospodina.
a) intriganto je da zagovaras gradjansku BiH a da u isto vrijeme pises kako bi trebali "Hrvatima" prepustiti da izaberu "svog" predsjednika, mozda ja pogresno gledam na stvari, ali ja Komsica osjecam kao svog predstavnika (uopste ga ne dozivljavam kao "kukavicje jaje" BIH katolicima)
b) pitanje (vezano za 100% gospodina): Da li si ti uopste gledao njegove replike i ucestvovanja u debatnim emisijama? Navedeni gospodin nije u stanju da izgovori gramaticki pravilno niti jednu slozenu recenicu a ne da bude predsjednik jedne (kakve/takve) drzave. Mozda je izgledao kao inteligentan i elokventan politicar u nesretno vrijeme 90-ih godina, ali danas...zvuci kao narko-rekovalescent.
Pozdrav
a) intriganto je da zagovaras gradjansku BiH a da u isto vrijeme pises kako bi trebali "Hrvatima" prepustiti da izaberu "svog" predsjednika, mozda ja pogresno gledam na stvari, ali ja Komsica osjecam kao svog predstavnika (uopste ga ne dozivljavam kao "kukavicje jaje" BIH katolicima)
b) pitanje (vezano za 100% gospodina): Da li si ti uopste gledao njegove replike i ucestvovanja u debatnim emisijama? Navedeni gospodin nije u stanju da izgovori gramaticki pravilno niti jednu slozenu recenicu a ne da bude predsjednik jedne (kakve/takve) drzave. Mozda je izgledao kao inteligentan i elokventan politicar u nesretno vrijeme 90-ih godina, ali danas...zvuci kao narko-rekovalescent.
Pozdrav
- terapija
Ti imas pravo da glasas za jednu od dvije opcijehogshead wrote:Meni je ista ovakva logika stvarala dilemu da li je zaista uredu glasati sa Komšića. Dejton je tako projektovan da ta trojica zastupaju narode, ne državu, sviđalo se nama to ili ne. Ali ovi likovi, čije se političke platforme svode na brojanje krvnih zrnaca, nisu zaslužili da se na njih primjenjuje logika, posebno jer je podloga na koju bi je trebalo primjenjivati (Dejton) aparthejdski relikt koji jeste zaustavio rat, ali nas sve gura u ponor.dashing wrote:zeljkin izbor u predsjednistvo mogao bi biti fatalni udarac bosni. u vrijeme kada traktorista iz laktasa radi svoje - jos nam samo treba da hrvati kazu da je svemu doslo vrijeme da se razidjemo. otkud nama pravo da biramo hrvatskog clana predsjednistva? pustimo ljude. kada budemo imali gradjansku drzavu - e onda svi na izborni megdan - zaista bih voljela vidjeti sdp vozda da se konacno i on oproba. svi znamo kako bi prosao.
sto se tice komsica - super momak, ali nije u redu. pa sjetimo se kako su se albanci osjecali kad je srpski vozd stavio onog sejdu bajramija u predsjednistvo ispred kosova. bosnjaci - budite iznad ovoga ovakve drske i licemjerne podvale SDP-a.
Za BIH!
Salim se.
Ima li iko da mi kaze da li je ijedna od partija koje ucestvuju na ovim izborima imala kao dio programa, rusenje tj. mijenjanje postojeceg izbornog zakona. Glasam za njih jer ovaj nam qrcu ne valja
- kobe_sa
Eh sad nismo mi krivi sto imamo ovakvu usranu drzavu i ovakve usrane izbore.Dont Let wrote:kobe_sa wrote:....velika je kampanja protiv njega jer ce dobiti dosta bosnjackih glasova pa kao niej legitiman prestavnik hrvatskog naroda , stose ja i slazem , sto bi bosnjaci birali hrvatima njihog prestavnika , nije posteno
Tu priču možete mačku o rep...dashing wrote:. otkud nama pravo da biramo hrvatskog clana predsjednistva? pustimo ljude.
Kretenski dio je inace sto kad glasamo za predsjednika biramo predsjednika samo za ... 6 mjeseci? I kad već biram predsjednika za 6 mjeseci, a pri tome o onih 6 mjeseci (za Srpskog člana predsjedništva) nemam nikakvog udjela, mogu birati koga ja hocu! Da li je on Hrvat ili Bošnjak, to je najmanje važno MENI! On je u tom nekom periodu predsjednik ili potencijalni predsjedik MOJE države, a ne RH-a ili nešto drugo.
Uostalom, ko ste vi ili bilo ko da govori ko je pravi Bošnjak, Hrvat ili Srbin???
JA sam za četvrtog člana predsjedništva - MOG člana! A sad mi vi recite da nisam prava Bošnjakinja ili Hrvatica...ili već...
Ja prvi bih glasao za mog saborca Zeljka Komsic , heroja , ALI ovo nije normalna drzava , jer ako pobjedi Komsic dolazi do krize vlasti i ponove bit izabran ili Bozo ili Ljubo , takav nam grah pao
Ali glasas za Zeljka ustvari glasas za SDA ,
eh sad se upitaj jel zelis da glasas za SDA ?
bio(la) ti hrvat , rom , srbin , zidov , bosnjak zlas za Kosica=SDA
glasas za fiktivnog covjek koji i da osvoji najveci moguci broj glasova NECE bit predsjenik nazalost
ljudi prihvatite cinjenicu i tuznu realnost BiH
- terapija
A zbog cega je SDP onda uopce postavio Zeljka kao kandidata za predsjednistvo? Valjda bi oni prvi trebali da znaju da glas za Komsica=glas za SDA, ako si u pravo s ovim sto tvrdis???kobe_sa wrote:Eh sad nismo mi krivi sto imamo ovakvu usranu drzavu i ovakve usrane izbore.Dont Let wrote:kobe_sa wrote:....velika je kampanja protiv njega jer ce dobiti dosta bosnjackih glasova pa kao niej legitiman prestavnik hrvatskog naroda , stose ja i slazem , sto bi bosnjaci birali hrvatima njihog prestavnika , nije posteno
Tu priču možete mačku o rep...dashing wrote:. otkud nama pravo da biramo hrvatskog clana predsjednistva? pustimo ljude.
Kretenski dio je inace sto kad glasamo za predsjednika biramo predsjednika samo za ... 6 mjeseci? I kad već biram predsjednika za 6 mjeseci, a pri tome o onih 6 mjeseci (za Srpskog člana predsjedništva) nemam nikakvog udjela, mogu birati koga ja hocu! Da li je on Hrvat ili Bošnjak, to je najmanje važno MENI! On je u tom nekom periodu predsjednik ili potencijalni predsjedik MOJE države, a ne RH-a ili nešto drugo.
Uostalom, ko ste vi ili bilo ko da govori ko je pravi Bošnjak, Hrvat ili Srbin???
JA sam za četvrtog člana predsjedništva - MOG člana! A sad mi vi recite da nisam prava Bošnjakinja ili Hrvatica...ili već...
Ja prvi bih glasao za mog saborca Zeljka Komsic , heroja , ALI ovo nije normalna drzava , jer ako pobjedi Komsic dolazi do krize vlasti i ponove bit izabran ili Bozo ili Ljubo , takav nam grah pao![]()
glasas za fiktivnog covjek koji i da osvoji najveci moguci broj glasova NECE bit predsjenik nazalost
- ahmed&nedzad
hogshead wrote:Nije ni jedno.Gargamel wrote:Nije valjda da su ti se i stari i stara kandidovali?!hogshead wrote:
![]()
![]()
Dakle, ostaje isto pitanje.
Imam ideju! Glasaj za 'treće'.
-
dashing
pa sjeti se da je ZaBIH kandidirala bosnjaka za clana predsjednistva iz RS-a i izborna komisija ga je skinula sa liste. glasaj za one koji su za gradjanski uredjenu bih.terapija wrote:Ti imas pravo da glasas za jednu od dvije opcijehogshead wrote:Meni je ista ovakva logika stvarala dilemu da li je zaista uredu glasati sa Komšića. Dejton je tako projektovan da ta trojica zastupaju narode, ne državu, sviđalo se nama to ili ne. Ali ovi likovi, čije se političke platforme svode na brojanje krvnih zrnaca, nisu zaslužili da se na njih primjenjuje logika, posebno jer je podloga na koju bi je trebalo primjenjivati (Dejton) aparthejdski relikt koji jeste zaustavio rat, ali nas sve gura u ponor.dashing wrote:zeljkin izbor u predsjednistvo mogao bi biti fatalni udarac bosni. u vrijeme kada traktorista iz laktasa radi svoje - jos nam samo treba da hrvati kazu da je svemu doslo vrijeme da se razidjemo. otkud nama pravo da biramo hrvatskog clana predsjednistva? pustimo ljude. kada budemo imali gradjansku drzavu - e onda svi na izborni megdan - zaista bih voljela vidjeti sdp vozda da se konacno i on oproba. svi znamo kako bi prosao.
Za BIH!
Salim se.
Ima li iko da mi kaze da li je ijedna od partija koje ucestvuju na ovim izborima imala kao dio programa, rusenje tj. mijenjanje postojeceg izbornog zakona. Glasam za njih jer ovaj nam qrcu ne valja
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Upravo ovo u Avazu je najbolji primjer kako se cijene ljudi koji su istinski i svojim zivotima branili BiH. Ja mogu shvatiti da su u ratu Lagumdzija i Radoncic ali ne mogu da shavtim da taj isti "rodoljub" Radoncic favorizira sve one koji bi da ruse BiH a ignorise onoga koji mu je sa svojim saborcima omogucio da ima ovo sto ima. To je vise nego suplja prica Kobe ako se glasa za Komsica kriza vlasti. Komsica ce da bira narod koji voli ovu zemlju i meni se iskreno jebe sta ce misliti oni kojima je BiH rezervna domovina. Do sada nisam nikada glasao za clana predsjednistva ali ovaj put hocu i to upravo za svoga saborca jer ako je iko zasluzio medju ovim debilima da predstavlja BiH onda je to Zeljko Komsic.
P.S. Naravno mislim samo na clanove predsjednistva jer na drugim nivoima vlasti ima jos i te kako vrijednih ljudi.
P.S. Naravno mislim samo na clanove predsjednistva jer na drugim nivoima vlasti ima jos i te kako vrijednih ljudi.
-
Dont Let
Haj' ti nama reci ko je tebi ovo sve ispričao? Ako si 'pak ti sam ovo skontao, objasni mi, ako možeš, put svoje logike....Baš me interesuje...kobe_sa wrote: jer ako pobjedi Komsic dolazi do krize vlasti i ponove bit izabran ili Bozo ili Ljubo , takav nam grah pao![]()
- BHG
kakvo je to nametanje za koga treba a za koga netreba glasati...hrvati ce se buniti ako zeljko pobjedi...srbi ce se buniti ako onaj pobjedi...bosnjaci ce se buniti ako taj pobjedi...pa jebem ja takvu demokratiju, drzavu i sve ono za sta smo se borili...pa nek se bune ko ih jebe...kome se nesvidja nek napusti drzavu...pun mi je kurac vise i jednih i drugih i trecih...kakvi su to onda izbori kad ja nemogu glasati za koga hocu...nek ukinu izbore skroz i nek daju vlast nacionalnim strankama i dozivotni mandat...pa nek zarate da vidim ko ce opet uzet pusku da se bori...ovaj put ce da me boli kurac i ispalicu se brzinom svjetlosti odavde...izacicu sad na izbore i glasacu za saborca zeljku pa makar bila apokalipsa poslije toga...
-
dashing
pusti ljude da biraju svog predstavnika - sve dotle dok ne uvedemo (ako) gradjanski ustav.Dont Let wrote:kobe_sa wrote:....velika je kampanja protiv njega jer ce dobiti dosta bosnjackih glasova pa kao niej legitiman prestavnik hrvatskog naroda , stose ja i slazem , sto bi bosnjaci birali hrvatima njihog prestavnika , nije posteno
-
nineac
Zeljko je hrvat? A u PM, ja vec svoje glasove poslao i glaso za njega!
Mozel neko da vidi da mu nije neko deseto koljeno muslimansko!
Ja sam glaso za njega i boli me k... jel hrvat srbin ili musliman, on je covjek koji je s puskom branio drzavu za razliku od svih tih koji se kandiduju za predsjednistvo (jedino ako nisu bili s druge strane cijevi, sto je vrlo vjerovatno).
Najbolje Radoncica staviti za predsjednika svakako manipulise svima njima!
Mozel neko da vidi da mu nije neko deseto koljeno muslimansko!
Ja sam glaso za njega i boli me k... jel hrvat srbin ili musliman, on je covjek koji je s puskom branio drzavu za razliku od svih tih koji se kandiduju za predsjednistvo (jedino ako nisu bili s druge strane cijevi, sto je vrlo vjerovatno).
Najbolje Radoncica staviti za predsjednika svakako manipulise svima njima!
-
_BosanaC
Onima koji nisu NI BOSNJACI NI SRBI NI HRVATI kulturno zabraniti da uopste glasaju?dashing wrote:zeljkin izbor u predsjednistvo mogao bi biti fatalni udarac bosni. u vrijeme kada traktorista iz laktasa radi svoje - jos nam samo treba da hrvati kazu da je svemu doslo vrijeme da se razidjemo. otkud nama pravo da biramo hrvatskog clana predsjednistva? pustimo ljude. kada budemo imali gradjansku drzavu - e onda svi na izborni megdan - zaista bih voljela vidjeti sdp vozda da se konacno i on oproba. svi znamo kako bi prosao.
Za BIH!
Mozete to svi vi profesionalni jedni-drugi-i-treci zabiti sebi znate vec gdje
- kobe_sa
e ovako malo inerno kladjenje
ako Zeljko Komsic pobjedi na izborima i BUDE hrvatski clan predsjenistva BiH , ja cu napisat na ovom istom forumu da sam kreten i budala i otici cu sa ovog foruma
a ako Zeljko pobjedi na izborima ali ODSTUPI , to isto da uradite i vi koji ce te glasat za njega
a ako ne pobjedinikom nista
svi koji ce te glasat za Komsica zivite u nekom NErealnom svijetu , pa prvi bi ja glasao za njega da nam je gradjanska i normalna drzava , nazalost nije
ako Zeljko Komsic pobjedi na izborima i BUDE hrvatski clan predsjenistva BiH , ja cu napisat na ovom istom forumu da sam kreten i budala i otici cu sa ovog foruma
a ako Zeljko pobjedi na izborima ali ODSTUPI , to isto da uradite i vi koji ce te glasat za njega
a ako ne pobjedinikom nista
svi koji ce te glasat za Komsica zivite u nekom NErealnom svijetu , pa prvi bi ja glasao za njega da nam je gradjanska i normalna drzava , nazalost nije
-
dashing
sve dok nam je ovakav ustav - vi ostali stvarno ste u cajt-notu. zato glasaj za one koji su za korjenite promjene ili ces uvijek ostati cetvrti._BosanaC wrote:Onima koji nisu NI BOSNJACI NI SRBI NI HRVATI kulturno zabraniti da uopste glasaju?dashing wrote:zeljkin izbor u predsjednistvo mogao bi biti fatalni udarac bosni. u vrijeme kada traktorista iz laktasa radi svoje - jos nam samo treba da hrvati kazu da je svemu doslo vrijeme da se razidjemo. otkud nama pravo da biramo hrvatskog clana predsjednistva? pustimo ljude. kada budemo imali gradjansku drzavu - e onda svi na izborni megdan - zaista bih voljela vidjeti sdp vozda da se konacno i on oproba. svi znamo kako bi prosao.
Za BIH!
- danas
pa covjek to i radi a ti mu suflas da ugrozava hrvate glasanjem za komsica...dashing wrote:sve dok nam je ovakav ustav - vi ostali stvarno ste u cajt-notu. zato glasaj za one koji su za korjenite promjene ili ces uvijek ostati cetvrti._BosanaC wrote: Onima koji nisu NI BOSNJACI NI SRBI NI HRVATI kulturno zabraniti da uopste glasaju?
- kobe_sa
pa nezive samo u ovoj drzavi bosnjaci , srbi i hrvati
zive i romi i slovenci i talijani i bugari i madjari i kinezi i ukrajinke
pa za koga ce oni glasat ???
ali Zeljko Komsic se kandidirao za HRVATSKOG clana predsjenistva , lijepo stoji na glasackom listicu a tako i glasi funkcija.
Znaci glasanjem za Komsica jacamo nacionaliste da dignu bunu da stalno vuku pitanje vitalnog nacionalnog interesa , jacamo nacionaliste u hrvatskom narodu samim tim jacamo i u druga dva vecinska naroda .
Neznam sto SDP nije kandidirao bosnjackog clana ??? , znaci ovo je neka politicka igra izmedju Zlatka i Sulejmana radi ustavnih promjena .
Necu da budem dio tala ! i da me neko pravi budalom.
Inace da je gradjanska drzava i da se bira predsjenik BiH od svih ovih kandidata glasao bih za Komsica , ali nije ovo je dio tala , Sulejman se angazirao da dobije diasporu i ruralne glasove , a Zlaja mu dao glasove urbane (nazalost nemoze se glasat i za jednog i za drugog) .
A Komsic zrtveno janje, zlatni ljljan moj saborac a realno nema terotske sanse i da pobjedi da bude izabran , samo ga je zlaja zavalio da oduzme glasove Haretu
zive i romi i slovenci i talijani i bugari i madjari i kinezi i ukrajinke
pa za koga ce oni glasat ???
ali Zeljko Komsic se kandidirao za HRVATSKOG clana predsjenistva , lijepo stoji na glasackom listicu a tako i glasi funkcija.
Znaci glasanjem za Komsica jacamo nacionaliste da dignu bunu da stalno vuku pitanje vitalnog nacionalnog interesa , jacamo nacionaliste u hrvatskom narodu samim tim jacamo i u druga dva vecinska naroda .
Neznam sto SDP nije kandidirao bosnjackog clana ??? , znaci ovo je neka politicka igra izmedju Zlatka i Sulejmana radi ustavnih promjena .
Necu da budem dio tala ! i da me neko pravi budalom.
Inace da je gradjanska drzava i da se bira predsjenik BiH od svih ovih kandidata glasao bih za Komsica , ali nije ovo je dio tala , Sulejman se angazirao da dobije diasporu i ruralne glasove , a Zlaja mu dao glasove urbane (nazalost nemoze se glasat i za jednog i za drugog) .
A Komsic zrtveno janje, zlatni ljljan moj saborac a realno nema terotske sanse i da pobjedi da bude izabran , samo ga je zlaja zavalio da oduzme glasove Haretu
-
dashing
znas ti vrlo dobro sta sam ja mislila - i ko je jedini za korjenite promjene. pardon i tihi i zlaja su - ali nemaju hrabrosti to reci - sta ce reci cika americki ambasador ili pobratim socijaldemokrata iz laktasa???danas wrote:pa covjek to i radi a ti mu suflas da ugrozava hrvate glasanjem za komsica...dashing wrote:sve dok nam je ovakav ustav - vi ostali stvarno ste u cajt-notu. zato glasaj za one koji su za korjenite promjene ili ces uvijek ostati cetvrti._BosanaC wrote: Onima koji nisu NI BOSNJACI NI SRBI NI HRVATI kulturno zabraniti da uopste glasaju?
Mozete to svi vi profesionalni jedni-drugi-i-treci zabiti sebi znate vec gdje![]()
- danas
jah, zaboravih da si ti u ljubavi sa lEpim haretomdashing wrote:znas ti vrlo dobro sta sam ja mislila - i ko je jedini za korjenite promjene. pardon i tihi i zlaja su - ali nemaju hrabrosti to reci - sta ce reci cika americki ambasador ili pobratim socijaldemokrata iz laktasa???danas wrote:pa covjek to i radi a ti mu suflas da ugrozava hrvate glasanjem za komsica...dashing wrote: sve dok nam je ovakav ustav - vi ostali stvarno ste u cajt-notu. zato glasaj za one koji su za korjenite promjene ili ces uvijek ostati cetvrti.![]()