Ekipa se stvara godinama, ne preko noci, i cijeli taj ciklus stvaranja ekipe traje od juniorskih dana pa do trenutka kada igraci prelaze u seniorski pogon.
Primjer Spanjolska, svjetski juniorski prvaci, dobvar rad sa igracima i evo ih, sve su jaci.
Primjer ova sadasnja ekipa Hrvatske, godinama su vec zajedno Kasun, Ukic, Tomas, tu su nesto stariji i iskusniji igraci i polako se stvara mocna ekipa.
BH nema dobar rad sa juniorima i taj ho-ruk sistem nikada nije imao rezultate.
Izrael - Be i Ha
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
radeljas
realno, izrael nikad nije imao losiju ekipu, a u pravu si da imaju trenera boljeg nego mi. to je sinoc i presudilo. da je bosha kod nas bio na klupi mislim da bi na kraju bilo 20 razlike za nas. ali sta je tu je. rekao bih da je hukic odigrao katastrofalno, par puta jednostavno nije htio ni da potrci. glupi faul u napadu i slicno. vasiljevic isto totalno izvan forme. jazvin ne moze zicer da pogodi. kenan ocito psihicki labilan, sta mu je trebala onakva glupost. jedina negativna stvar je da su kojadinovicu nezasluzeno dali namjerne faulove, pa izraelski centar je usao u domercanta kad je ovaj trebao da zakuca pa to nije bio namjeran faul. ali to nije presudilo. presudili su treneri gdje markovic nije imao odgovor na pritisak koji je izrael radio na mrsica i domercanta. navodno imamo vise brzih 3 i 4, a nemamo centra. zar se to nije znalo iskoristiti. procitani smo lako. nemamo sistema u igri, standardna prica igre na horuk. a naravno nema ni sistema oko saveza i to je kljucni problem. ovaj put su spasili svoje fotelje dovodjenjem nene markovica jer niko nece nista reci protiv covjeka koji je zaduzio bha kosarku, ali mislim da je upitno sa ovakvom igrom moze li se ista uraditi. realno, kao sto rekoh sa boljim vodjenjem i sa vise truda i pameti izraela kuci bi trebali pomesti sa 20 razlike. ali daj boze.Meshtar wrote:Pa Izrael nas je uvijek dobijao...realno i jesu bolja ekipa. Mi smo pravo tanki ispod obruča, nedostaje nam visine, tako da je sve funkcionisalo do trenutka kad je šut stao. Osim toga imaju sjajnog trenera. Ovaj rezultat i jeste objektivan.
- strong69
Nakon vecerasnjeg poraza mozemo da se pomirimo sa sudbinom da ce EP proci bez nase reprezentacije... Ne zbog samog poraza nego zbog ocigledno lose reprezentacije kojoj ako ne idu trojke nema drugog nacina da postignu kos... Losi smo u defanzivnim zadacima, Portugalci su se namjestali na sut za 3 poena kao na treningu, imali smo samo 2 ofanzivna skoka i jako malo skokova u odbrani... I jos kad cujem Bahine kometare tipa "ovakvi kosevi daju se u 100 godina" ili "nevjerovatno je da su pogodili skoro sva slobodna bacanja"... Pa izgleda da je nama neobicno da neko moze da fuli samo 2-3 slobodna a mi fulamo vise od 10 slobodnih bacanja ili da ubaci vise od 10 trojki...
Iskreno, zao mi je sto je Neno prihvatio ulogu selektora a nema prethodnog iskustva i sto ce vjerovatno neslavno zavrsiti na mjestu selektora...
Iskreno, zao mi je sto je Neno prihvatio ulogu selektora a nema prethodnog iskustva i sto ce vjerovatno neslavno zavrsiti na mjestu selektora...
-
everybody hurts
edikamedika wrote:Ekipa se stvara godinama, ne preko noci, i cijeli taj ciklus stvaranja ekipe traje od juniorskih dana pa do trenutka kada igraci prelaze u seniorski pogon.
Primjer Spanjolska, svjetski juniorski prvaci, dobvar rad sa igracima i evo ih, sve su jaci.
Primjer ova sadasnja ekipa Hrvatske, godinama su vec zajedno Kasun, Ukic, Tomas, tu su nesto stariji i iskusniji igraci i polako se stvara mocna ekipa.
BH nema dobar rad sa juniorima i taj ho-ruk sistem nikada nije imao rezultate.
Ovo je tako dobro receno...
-
Amiir
#30 KATASTROFA ! ! !
Pobijedi nas Portugal, e sad smo fakat zajebali stvar. ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo.Dodju u Sarajevo neki totalni anonimusi i ocitaju nama lekciju kako se igra kosarka.... upropastise mi dan, a bas sam konto kako ce nam sad u septembru krenuti u sportu, hem kosarka, hem fudbal. al eto nece. Mada nije sve gotovo, osim sto sad moramo pobijediti sve do kraja. Al ni to nije nemoguce. Mada ako je portugal najlaksa ekipa u grupi onda tesko.
Al glavu gore, ako ne prodjemo, treba napraviti smjenu generacija, da bavcic , teletovic, zimic, buljubasic i ostali preuzmu glavnu rijec. A ovima hvala, igrali su dobro, mogli i bolje... al jos se sa nostalgijom prisjecam kad smo bili face i pobijedivali LITVANIJU i HRVATSKU (i to u gostima) i NJEMACKU itd.. mislim da jos doskora necemo imati generaciju tipa Markovic-Firic-Alihodzic-Mujezinovic-Beciragic-Leric-Hukic,
-
HuLYGaN
#31 Re: KATASTROFA ! ! !
Ne treba srljati i praviti neke sada smjene generacija nagle. Isto kao i fubaleri koji su izgledali izgubljeni kad je Barbarez izašao, tako je i košarkašima potreban neko ko će ih vodit. Međutim, koliko kog cjenio Markovića i divio mu se, mislim da je prerano sjeo na selektorsku klupu. Trebao je koju sezonu najmanje da se kali u KK Bosna. Možda on i ima znanja, ali nešto ne vidim da ima i autoriteta. Mislim Mršić i on razlika u godinama=2.Amiir wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pobijedi nas Portugal, e sad smo fakat zajebali stvar. ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo.Dodju u Sarajevo neki totalni anonimusi i ocitaju nama lekciju kako se igra kosarka.... upropastise mi dan, a bas sam konto kako ce nam sad u septembru krenuti u sportu, hem kosarka, hem fudbal. al eto nece. Mada nije sve gotovo, osim sto sad moramo pobijediti sve do kraja. Al ni to nije nemoguce. Mada ako je portugal najlaksa ekipa u grupi onda tesko.
Al glavu gore, ako ne prodjemo, treba napraviti smjenu generacija, da bavcic , teletovic, zimic, buljubasic i ostali preuzmu glavnu rijec. A ovima hvala, igrali su dobro, mogli i bolje... al jos se sa nostalgijom prisjecam kad smo bili face i pobijedivali LITVANIJU i HRVATSKU (i to u gostima) i NJEMACKU itd.. mislim da jos doskora necemo imati generaciju tipa Markovic-Firic-Alihodzic-Mujezinovic-Beciragic-Leric-Hukic,