Osnivanje Udruženja Bosanaca i Heercegovaca...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Santos

Post by Santos »

Eve i mene Bosanac a ja sto da nisam Eskim boguti.Dakle Bosanac i to onaj zahrdjali.Ako treba i pomoc tu sam jer mi je pun kurac ovih velikih odjednom a zna se nasta mislim.
talijan

Post by talijan »

Nakon sto osnujes udruzenje (jer je ocito da ga mozes mirno osnovati),koje su konkretne akcije koje mislis poduzeti?
Odisej

Post by Odisej »

Citat:

Autor: talijan Poslano: 28/08/2006 09:54

"Nakon sto osnujes udruzenje (jer je ocito da ga mozes mirno osnovati),koje su konkretne akcije koje mislis poduzeti?"

Talijan , hvala na podšci .. Ja nikako ne mislim SAM osnivati Udruženje a još manje sam odlučivati koje konkretne akcije treba preduzeti...Jer , kontam ,ako osnujemo udruženje , trebali bismo se negdje naći , sjesti i lijepo kao BOSANCI I HERCEGOVCI , dogovoriti šta nam valja raditi ...Skupa!
talijan

Post by talijan »

Kao osnivac, valjda imas nekakvu viziju...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

supersonic wrote:
JBT wrote:
Ali da ne zapocinjem diskusiju, sretno i nema vam niko prava nista branit ali po meni je Bosnjak, Bosanac, Hercegovac itd. jedno te isto u etnickom i narodnosnom smislu...
Nisi u krivu ali ne mozes ti to budalama dokazati. To je za njih nesto sto je poteklo u ratu i za njih je Bosnjak=musliman.
Isti slucaj kao i zastava sa ljiljanima.
skoro svaku knjigu koju sam citao, od bosnjackih autora, pored bosnjak obavezno stoji musliman. ja nisam musliman, nisam hrvat, nisam srbin. ispada da u svojoj zemlji, koju osjecam svojom, moram da se izjasnjavam kao ostali. e necu! hocu da budem BOSANAC i da se pored toga ne stavlja "-musliman"
amerika ima amerikance(bez obzira odakle su dosli), francuska ima francuze(bez obzira iz kojeg dijela afrike dosli), jedino mala bosna iam 3 velika naroda(svaki veci od najveceg). kad bosna bude imala bosance, onda ce biti kako treba da bude u svakoj normalnoj drzavi!
Ma bravo majstore!!! :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:

Nego deder i mene utefteri u taj citab, i svaka cast na ideji! :)
beco

#31 SVAKA CAST NA PRIJEDLOGU

Post by beco »

Ja od srca zelim da dode dan kad ce svaki gradanin ove drzave prvo reci ja sam bosanc i hercegovac a tek onda vec koje je vjeroispovjesi, I ako sam muslimanske vjeroispovjesti meni muka dode kad nas nazivaju bosnjacima ili muslimanima, jer ne zelim da budem samo odredenem vjerom, prije svega hocu da budem drzavom odreden i da me zovu bosancem cime se i smatram :D. Steta bi bila da se ova odlicna ideja zavrsi na nekoliko stotina postova, treba nesto izrasti iz ovoga, odnosno nesto konkretno da se dogovorimo gdje se naci popricati sta dalje i etc.

P.S. NE SMIJE SE ODUSTATI OD ZASTAVE SA LJILJANIMA I OD PJESME JEDNA SI JEDINA NIKAD; POSEBNO NE OD ZASTAVE!
klif

Post by klif »

Dobra ideja. Podrzavam.
Odisej

Post by Odisej »

Poštovane , poštovani

Ohrabren vašim komentarima započeo sam izradu prijedloga Statuta našeg budućeg Udruženja ... Ali , da bih mogli registrovati udruženje treba nas najmanje troje... Ukoliko ima onih koji žele najljubaznije molim za ime i prezime , adresu i JMB...
Hvala !
Za Bosnu i Hercegovinu - Bosanci / Bosanke , Hercegovke/Hercegovci
:bih:
Odisej

Post by Odisej »

Je li to nema zainteresovanih ?
Ili.. :sad:
palestinka

#35 udruženje bosanaca i hercegovaca

Post by palestinka »

-
Last edited by palestinka on 22/04/2015 16:34, edited 1 time in total.
Odisej

Post by Odisej »

Private !
BECHO

Post by BECHO »

Odisej, jel ti Skljoco neka familija? :D
Odisej

Post by Odisej »

Autor: BECHO Poslano: 30/08/2006 22:56

"Odisej, jel ti Skljoco neka familija? "

Ne kontam? Who is Skljoco? Ne znam nikoga sa tim imenom - nadimkom...
Odisej

Post by Odisej »

Ili se to ti sa mnom kao .....bavas? :?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

koje podatke treba da posaljem da bih se prijavio?i gdje?sa slikom ili bez?
:D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Odisej wrote:Autor: BECHO Poslano: 30/08/2006 22:56

"Odisej, jel ti Skljoco neka familija? "

Ne kontam? Who is Skljoco? Ne znam nikoga sa tim imenom - nadimkom...
Bolje je da ne znas :D
klif

Post by klif »

Odisej, zasto si zapostavio ovu temu?
NNneko

Post by NNneko »

Da li neko zna koliko je star izraz Bosanac?
Uopce mi se ne svidja ovo Bosanac/Hercegovac, zasto ne onda Bosanac/Hercegovac/Krajsnik/Podrinjac itd. Bosna je i suvise mala drzava da bi se njeni stanovnici djelili na Bosance i Hercegovce. Hercegovina je sastavni dio Bosne. Cini mi se da je Austrougarska bila prva ta koja je naziv drzave Bosne promjenila u Bosnu i Hercegovinu. Stranci drzavu svakako zovu samo Bosna. Hajde inekako sto se drzava zove Bosna i Hercegovina, ali sad i njeni stanovnici Bosanci/Hercegovci je stvarno suvisno. Zasto ne samo Bosanci.
njonjica

Post by njonjica »

NNneko wrote:Da li neko zna koliko je star izraz Bosanac?
Uopce mi se ne svidja ovo Bosanac/Hercegovac, zasto ne onda Bosanac/Hercegovac/Krajsnik/Podrinjac itd. Bosna je i suvise mala drzava da bi se njeni stanovnici djelili na Bosance i Hercegovce. Hercegovina je sastavni dio Bosne. Cini mi se da je Austrougarska bila prva ta koja je naziv drzave Bosne promjenila u Bosnu i Hercegovinu. Stranci drzavu svakako zovu samo Bosna. Hajde inekako sto se drzava zove Bosna i Hercegovina, ali sad i njeni stanovnici Bosanci/Hercegovci je stvarno suvisno. Zasto ne samo Bosanci.
Zato sto se drzava zove Bosna i Hercegovina.

Deder me utefteri. Zlo mi je vise da se u svojoj zemlji izjasnjavam pod "ostali".
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Zlo mi je vise da se u svojoj zemlji izjasnjavam pod "ostali".
:lol: :lol: :lol: nisi jedina/i
latinalover

Post by latinalover »

PODRZAVAM I JA!!!!! :-D

BTW KOJI JE GRAD NA DRINI?

JELI GORAZDE?

:? :?
The Man

Post by The Man »

Ma nema sanse!!! Znate kako je kod mene bilo....prvo sam bio odgojen kao Jugosloven, onda kao Sarajlija a tek onda kao pravoslavac....a nikad kao Bosanac, jer Bosna i Sarajevo su dva razlicita pojma (nekad bila)...e posto su mi oduzeli ovo prvo, a i na sve nacine se trude da mi oduzmu pravo na ovo drugo a to ce im i vjerovatno uspjeti jer gaze preko sarajevskih muslimana a kamoli srba...a ovo trece mi nikad niko ne moze oduzeti, a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....
njonjica

Post by njonjica »

The Man wrote:Ma nema sanse!!! Znate kako je kod mene bilo....prvo sam bio odgojen kao Jugosloven, onda kao Sarajlija a tek onda kao pravoslavac....a nikad kao Bosanac, jer Bosna i Sarajevo su dva razlicita pojma (nekad bila)...e posto su mi oduzeli ovo prvo, a i na sve nacine se trude da mi oduzmu pravo na ovo drugo a to ce im i vjerovatno uspjeti jer gaze preko sarajevskih muslimana a kamoli srba...a ovo trece mi nikad niko ne moze oduzeti, a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....
Pa znas.....i mene su odgajali da budem Jugoslovenka....
MedjutMa, Jugoslavija koju sam voljela vise ne postoji.
Sad zivim u BiH. To je moja domovina.
Ja sam Bosanka.

Je li ovo sto napisah neiskreno i iskvareno? Ako mislis da jeste, molim te obrazlozi zasto?
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Njonjice, jesi li bosnjakinja ili bosanka?

Ne kako se osjecas, nego kako si zavedena u knjigama?
latinalover

Post by latinalover »

The Man wrote:Ma nema sanse!!! Znate kako je kod mene bilo....prvo sam bio odgojen kao Jugosloven, onda kao Sarajlija a tek onda kao pravoslavac....a nikad kao Bosanac, jer Bosna i Sarajevo su dva razlicita pojma (nekad bila)...e posto su mi oduzeli ovo prvo, a i na sve nacine se trude da mi oduzmu pravo na ovo drugo a to ce im i vjerovatno uspjeti jer gaze preko sarajevskih muslimana a kamoli srba...a ovo trece mi nikad niko ne moze oduzeti, a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....

e pa ti si taj koji grijesi..kako mozes reci "sarajevskih srba"

ti si sarajevski pravoslavac, kao sto sam ja sarajevski musliman........kao sto je neko sarajevski katolik ili sarajevski jevrej,ili sarajevski budista.........ž

a opet smo svi sarajlije.......to je sad poslije rata postalo nesto da se po religiji ljudi odvajaju.ali ljudi su krivi zato sto dozvole da im ideolozi ispiraju mozak.............
Post Reply