Osnivanje Udruženja Bosanaca i Heercegovaca...?
-
Odisej
Citat:
Autor: talijan Poslano: 28/08/2006 09:54
"Nakon sto osnujes udruzenje (jer je ocito da ga mozes mirno osnovati),koje su konkretne akcije koje mislis poduzeti?"
Talijan , hvala na podšci .. Ja nikako ne mislim SAM osnivati Udruženje a još manje sam odlučivati koje konkretne akcije treba preduzeti...Jer , kontam ,ako osnujemo udruženje , trebali bismo se negdje naći , sjesti i lijepo kao BOSANCI I HERCEGOVCI , dogovoriti šta nam valja raditi ...Skupa!
Autor: talijan Poslano: 28/08/2006 09:54
"Nakon sto osnujes udruzenje (jer je ocito da ga mozes mirno osnovati),koje su konkretne akcije koje mislis poduzeti?"
Talijan , hvala na podšci .. Ja nikako ne mislim SAM osnivati Udruženje a još manje sam odlučivati koje konkretne akcije treba preduzeti...Jer , kontam ,ako osnujemo udruženje , trebali bismo se negdje naći , sjesti i lijepo kao BOSANCI I HERCEGOVCI , dogovoriti šta nam valja raditi ...Skupa!
-
_BosanaC
Ma bravo majstore!!!supersonic wrote:skoro svaku knjigu koju sam citao, od bosnjackih autora, pored bosnjak obavezno stoji musliman. ja nisam musliman, nisam hrvat, nisam srbin. ispada da u svojoj zemlji, koju osjecam svojom, moram da se izjasnjavam kao ostali. e necu! hocu da budem BOSANAC i da se pored toga ne stavlja "-musliman"JBT wrote:Nisi u krivu ali ne mozes ti to budalama dokazati. To je za njih nesto sto je poteklo u ratu i za njih je Bosnjak=musliman.Ali da ne zapocinjem diskusiju, sretno i nema vam niko prava nista branit ali po meni je Bosnjak, Bosanac, Hercegovac itd. jedno te isto u etnickom i narodnosnom smislu...
Isti slucaj kao i zastava sa ljiljanima.
amerika ima amerikance(bez obzira odakle su dosli), francuska ima francuze(bez obzira iz kojeg dijela afrike dosli), jedino mala bosna iam 3 velika naroda(svaki veci od najveceg). kad bosna bude imala bosance, onda ce biti kako treba da bude u svakoj normalnoj drzavi!
Nego deder i mene utefteri u taj citab, i svaka cast na ideji!
- beco
#31 SVAKA CAST NA PRIJEDLOGU
Ja od srca zelim da dode dan kad ce svaki gradanin ove drzave prvo reci ja sam bosanc i hercegovac a tek onda vec koje je vjeroispovjesi, I ako sam muslimanske vjeroispovjesti meni muka dode kad nas nazivaju bosnjacima ili muslimanima, jer ne zelim da budem samo odredenem vjerom, prije svega hocu da budem drzavom odreden i da me zovu bosancem cime se i smatram
. Steta bi bila da se ova odlicna ideja zavrsi na nekoliko stotina postova, treba nesto izrasti iz ovoga, odnosno nesto konkretno da se dogovorimo gdje se naci popricati sta dalje i etc.
P.S. NE SMIJE SE ODUSTATI OD ZASTAVE SA LJILJANIMA I OD PJESME JEDNA SI JEDINA NIKAD; POSEBNO NE OD ZASTAVE!
P.S. NE SMIJE SE ODUSTATI OD ZASTAVE SA LJILJANIMA I OD PJESME JEDNA SI JEDINA NIKAD; POSEBNO NE OD ZASTAVE!
-
Odisej
Poštovane , poštovani
Ohrabren vašim komentarima započeo sam izradu prijedloga Statuta našeg budućeg Udruženja ... Ali , da bih mogli registrovati udruženje treba nas najmanje troje... Ukoliko ima onih koji žele najljubaznije molim za ime i prezime , adresu i JMB...
Hvala !
Za Bosnu i Hercegovinu - Bosanci / Bosanke , Hercegovke/Hercegovci

Ohrabren vašim komentarima započeo sam izradu prijedloga Statuta našeg budućeg Udruženja ... Ali , da bih mogli registrovati udruženje treba nas najmanje troje... Ukoliko ima onih koji žele najljubaznije molim za ime i prezime , adresu i JMB...
Hvala !
Za Bosnu i Hercegovinu - Bosanci / Bosanke , Hercegovke/Hercegovci
-
palestinka
#35 udruženje bosanaca i hercegovaca
-
Last edited by palestinka on 22/04/2015 16:34, edited 1 time in total.
- taxi_driver
koje podatke treba da posaljem da bih se prijavio?i gdje?sa slikom ili bez?

-
mr__bosnjak
Bolje je da ne znasOdisej wrote:Autor: BECHO Poslano: 30/08/2006 22:56
"Odisej, jel ti Skljoco neka familija? "
Ne kontam? Who is Skljoco? Ne znam nikoga sa tim imenom - nadimkom...
-
NNneko
Da li neko zna koliko je star izraz Bosanac?
Uopce mi se ne svidja ovo Bosanac/Hercegovac, zasto ne onda Bosanac/Hercegovac/Krajsnik/Podrinjac itd. Bosna je i suvise mala drzava da bi se njeni stanovnici djelili na Bosance i Hercegovce. Hercegovina je sastavni dio Bosne. Cini mi se da je Austrougarska bila prva ta koja je naziv drzave Bosne promjenila u Bosnu i Hercegovinu. Stranci drzavu svakako zovu samo Bosna. Hajde inekako sto se drzava zove Bosna i Hercegovina, ali sad i njeni stanovnici Bosanci/Hercegovci je stvarno suvisno. Zasto ne samo Bosanci.
Uopce mi se ne svidja ovo Bosanac/Hercegovac, zasto ne onda Bosanac/Hercegovac/Krajsnik/Podrinjac itd. Bosna je i suvise mala drzava da bi se njeni stanovnici djelili na Bosance i Hercegovce. Hercegovina je sastavni dio Bosne. Cini mi se da je Austrougarska bila prva ta koja je naziv drzave Bosne promjenila u Bosnu i Hercegovinu. Stranci drzavu svakako zovu samo Bosna. Hajde inekako sto se drzava zove Bosna i Hercegovina, ali sad i njeni stanovnici Bosanci/Hercegovci je stvarno suvisno. Zasto ne samo Bosanci.
-
njonjica
Zato sto se drzava zove Bosna i Hercegovina.NNneko wrote:Da li neko zna koliko je star izraz Bosanac?
Deder me utefteri. Zlo mi je vise da se u svojoj zemlji izjasnjavam pod "ostali".
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Zlo mi je vise da se u svojoj zemlji izjasnjavam pod "ostali".
-
latinalover
PODRZAVAM I JA!!!!!
BTW KOJI JE GRAD NA DRINI?
JELI GORAZDE?

BTW KOJI JE GRAD NA DRINI?
JELI GORAZDE?
-
The Man
Ma nema sanse!!! Znate kako je kod mene bilo....prvo sam bio odgojen kao Jugosloven, onda kao Sarajlija a tek onda kao pravoslavac....a nikad kao Bosanac, jer Bosna i Sarajevo su dva razlicita pojma (nekad bila)...e posto su mi oduzeli ovo prvo, a i na sve nacine se trude da mi oduzmu pravo na ovo drugo a to ce im i vjerovatno uspjeti jer gaze preko sarajevskih muslimana a kamoli srba...a ovo trece mi nikad niko ne moze oduzeti, a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....
-
njonjica
Pa znas.....i mene su odgajali da budem Jugoslovenka....The Man wrote:Ma nema sanse!!! Znate kako je kod mene bilo....prvo sam bio odgojen kao Jugosloven, onda kao Sarajlija a tek onda kao pravoslavac....a nikad kao Bosanac, jer Bosna i Sarajevo su dva razlicita pojma (nekad bila)...e posto su mi oduzeli ovo prvo, a i na sve nacine se trude da mi oduzmu pravo na ovo drugo a to ce im i vjerovatno uspjeti jer gaze preko sarajevskih muslimana a kamoli srba...a ovo trece mi nikad niko ne moze oduzeti, a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....
MedjutMa, Jugoslavija koju sam voljela vise ne postoji.
Sad zivim u BiH. To je moja domovina.
Ja sam Bosanka.
Je li ovo sto napisah neiskreno i iskvareno? Ako mislis da jeste, molim te obrazlozi zasto?
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Njonjice, jesi li bosnjakinja ili bosanka?
Ne kako se osjecas, nego kako si zavedena u knjigama?
Ne kako se osjecas, nego kako si zavedena u knjigama?
-
latinalover
The Man wrote:Ma nema sanse!!! Znate kako je kod mene bilo....prvo sam bio odgojen kao Jugosloven, onda kao Sarajlija a tek onda kao pravoslavac....a nikad kao Bosanac, jer Bosna i Sarajevo su dva razlicita pojma (nekad bila)...e posto su mi oduzeli ovo prvo, a i na sve nacine se trude da mi oduzmu pravo na ovo drugo a to ce im i vjerovatno uspjeti jer gaze preko sarajevskih muslimana a kamoli srba...a ovo trece mi nikad niko ne moze oduzeti, a to Bosanstvo i Hercegovstvo mi ne treba, jer je neiskreno i iskvareno....
e pa ti si taj koji grijesi..kako mozes reci "sarajevskih srba"
ti si sarajevski pravoslavac, kao sto sam ja sarajevski musliman........kao sto je neko sarajevski katolik ili sarajevski jevrej,ili sarajevski budista.........ž
a opet smo svi sarajlije.......to je sad poslije rata postalo nesto da se po religiji ljudi odvajaju.ali ljudi su krivi zato sto dozvole da im ideolozi ispiraju mozak.............