UG za sprecavanje okrutnosti nad zivotinjama

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

baby_angel wrote:Mirci, i ja obozavam mace, trenutno imam dvije. Braco i seka. Imam i cuku. I ribice. I svi mi kazu da mi jos samo zirafa fali :D
Svoje zivotinje nikad nisam tukla, to je vise nego grozno, jer ako imas psa i ako ga odgajas kako treba, nikad neces doci u tu situaciju. Recimo moj pas ima 50 kg i ne podnosi macke, ali kad dodje u susret s jednom od mojih maca, dovoljno je samo reci NE, i on se povuce (mada se oblizuje :D ).
Znaci ako si u stanju nauciti psa da ne napadne macku bez batina, onda ga vala mozes zaustaviti na sve zivo.
Vecina tih stvari se i desava zato sto se ljudi ne informisu o pravilnom uzgoju zivotinja, i misle da je batina iz raja izasla... E ta batina se takvim vrlo cesto odbije o glavu kad cuko dovoljno poraste :oops:
I onda kazu: ,,Ne mogu da vjerujem, ujeo me!!!'' :(
juce sam cula pricu o curi koja je zlostavljala i mucila macke u djetinjstvu da bi je nakon odredjenog vremena cuko iz mahale ujeo za obraz i danas, 20 godina poslije, vidis oziljke... ono, nisam zlobna, ali mi je drago da mnoge ljude kazna stigne i na ovom svijetu...

napravicemo maciji lobi i macketnjak :D i udruzit se sa ovim animalsos piplovima...

Image

ZAJEDNO SMO SKUPA!!!!!
shin

Post by shin »

Imam kera i tri papagaja, tako da nema mjesta za mace kod mene :-D

Mirci otvori podforum mace i stavi sebe za diktatora :D
baby_angel

Post by baby_angel »

juce sam cula pricu o curi koja je zlostavljala i mucila macke u djetinjstvu da bi je nakon odredjenog vremena cuko iz mahale ujeo za obraz i danas, 20 godina poslije, vidis oziljke... ono, nisam zlobna, ali mi je drago da mnoge ljude kazna stigne i na ovom svijetu...

napravicemo maciji lobi i macketnjak Very Happy i udruzit se sa ovim animalsos piplovima...
Potpisujem! :D
labrusca

Post by labrusca »

Mirci, posto ti nedostaje imena predlazem da se okrenes kineskim: Ming Mjau, Chung Brk :D Moram doci na babine i ponijeti djecici hrane :-D
labrusca

Post by labrusca »

baby_angel wrote:

napravicemo maciji lobi i macketnjak Very Happy i udruzit se sa ovim animalsos piplovima...
Potpisujem! :D
:thumbup:
vesela

Post by vesela »

tuga me hvata kad vidim ko sve ima cuku i kako ga "odgaja"...moj Rottis uginuo mlad, dvije godine, slusao k'o bebce, reagovao iskljucivo na glas i bio mi je moje trece dijete...al' nedade se...a nekom cuki je sudjeno da zivi dugo kod nekog kretena...zalosno...

mirci, svaka ti cast!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

labrusca wrote:Mirci, posto ti nedostaje imena predlazem da se okrenes kineskim: Ming Mjau, Chung Brk :D Moram doci na babine i ponijeti djecici hrane :-D
a Predoje Sensomatic?

ponesi Husniji konzervu VITO, da ga vidis kako jede, ne da da mu izvadim u contru vec zagura glavu u konzervu :D
baby_angel

Post by baby_angel »

Cudno je koliko ljudi ovdje nemaju veze o zivotinjama, a o zakonima i pravilima vezanim za iste da i ne govorim... Meni je postao pravi podvig prosetati psa ulicom a da me neko krivo ne pogleda. :(
Bez obzira sto ga vodam po propisima ( brnjica, povodac), sto puta mi se desilo da neko dijete seta s mamom i pita smije li ga pomaziti, a mama prohisterise: ,, Ne moze, ujesce te!'' :x
Izgleda da kod nas jos uvijek velikavecina ljudi voli samo zivotinje koje se jedu. :(
Lace

Post by Lace »

mIRCerka wrote:
labrusca wrote:Mirci, posto ti nedostaje imena predlazem da se okrenes kineskim: Ming Mjau, Chung Brk :D Moram doci na babine i ponijeti djecici hrane :-D
a Predoje Sensomatic?

ponesi Husniji konzervu VITO, da ga vidis kako jede, ne da da mu izvadim u contru vec zagura glavu u konzervu :D
poguzija :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

baby_angel wrote:Cudno je koliko ljudi ovdje nemaju veze o zivotinjama, a o zakonima i pravilima vezanim za iste da i ne govorim... Meni je postao pravi podvig prosetati psa ulicom a da me neko krivo ne pogleda. :(
Bez obzira sto ga vodam po propisima ( brnjica, povodac), sto puta mi se desilo da neko dijete seta s mamom i pita smije li ga pomaziti, a mama prohisterise: ,, Ne moze, ujesce te!'' :x
Izgleda da kod nas jos uvijek velikavecina ljudi voli samo zivotinje koje se jedu. :(
imas li slike pAsa svog? de okaci :D ne mogu samo ja kaciti svoje manekene :D:D:D:D

Lacika, kad cu te smuntat da ti daDEm macu?
labrusca

Post by labrusca »

Razmatraj prvo kineska, to ime je zauzeto :-D Ti vec imas utociste za mace a jaimam utociste za ptice. Kad dodjes kod mene pokazem ti svoje jato. Zasto drzati pticicu u kavezu kad mozes imati sou program sa vrapcima. Do suza me nasmiju, imaju i oni imena: Dzivko, Dzivka i Dzivcici :D Nedavno sam hranila patkice, gora sam od svakog djeteta, kako sam se samo obradovala...
debela

Post by debela »

ljudi su idioti! ne poznaju zivotinje, ne zele da zive sa njima, ne slusaju ih, ne gledaju ih, ne citaju im jezik tijela, puni su predrasuda i neznanja koje sire na svoju djecu i tako dalje i tako blize :x
zato ja imam svoje zivotinjice :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

debela wrote:ljudi su idioti! ne poznaju zivotinje, ne zele da zive sa njima, ne slusaju ih, ne gledaju ih, ne citaju im jezik tijela, puni su predrasuda i neznanja koje sire na svoju djecu i tako dalje i tako blize :x
zato ja imam svoje zivotinjice :)
koje? :shock: daj slike :D da napravimo album kucniJEh ljubimaca...

joj, meni mrsko raditi, sve se vadim ne radi mi mail pa nisam dobila sta mi treba...sad bi se ja mazukala sa Husnijom...i Hajrom....i ostalih 10 komada...
labrusca

Post by labrusca »

baby_angel wrote:Cudno je koliko ljudi ovdje nemaju veze o zivotinjama, a o zakonima i pravilima vezanim za iste da i ne govorim... Meni je postao pravi podvig prosetati psa ulicom a da me neko krivo ne pogleda. :(
Ma ljudi su primitivni... Sjecam se da je jedna djevojcica plakala zato sto joj je mama pustila nimfu jer, zaboga, moze ih zaraziti pticijom gripom. Ne znam da li da se smijem ili da placem...
baby_angel

Post by baby_angel »

Ma ubacila bi ja i mace i cuke i ribice, samo ne znam kako :shock:
OK, OK stidim se :oops:
Nova sam ovdje :D [/img]
debela

Post by debela »

nemam slika mirci, a ima cuka i maca, imaju pticice u basti i ko god zaluta onako usput dobrodosao je :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

@babyangel,
idi na http://www.imageshack.us pa klikni BROWSE i pronadji sliku na svom kompu.
Onda oznaci ono REMOVE SIZE BAR i ono RESIZE IMAGE da ti stoje dvije zelene kvacice i UPLOAD. Kad se otvori novi prozor, onda uzmi link koji je na samom dnu pocinje sa http://CCCCCCCCC zavrsava sa.jpg i stavi ga iymedju tagova....

Debela, uswikaj cuke mace i tice nekad... :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Image

miWci mogu li ga dovesti u taj mrnjau azil da se malo poigra s Husnijom? :)
Lace

Post by Lace »

mIRCerka wrote:
imas li slike pAsa svog? de okaci :D ne mogu samo ja kaciti svoje manekene :D:D:D:D

Lacika, kad cu te smuntat da ti daDEm macu?
ma mozes ti mene smuntat...al nema nista od toga dok ne budem sama zivjela...mama ne moze o macama vise brinuti...imali smo jednog pa je patila za njim svaki put kad bi odlutao ili se vratio izgreban iz fajta...pravi kriminalac...a i haustor se zakljucava...pa se stalno mora paziti gdje je, sta je...i ne moze uci u kucu kad hoce ...a ja bih rado uzela neko malo bucmasto mace da ugnjavim :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Image

dok ga vratis s dresure...ili ga dovedi meni na dresuru...ipak je tvoj cuko beba.... :-) poder-o bi ga Husnija ko novine :D
shin

Post by shin »

Image
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Image

dok ga vratis s dresure...ili ga dovedi meni na dresuru...ipak je tvoj cuko beba.... :-) poder-o bi ga Husnija ko novine :D
Iako je na ovoj slici duplo manji nego sada, fakat je beba u glavu... I sva sreca da jos jeste :)

Nece na dresuru jos mjesec, tako da mi valja jos Husniju zaobilaziti u sirokom luku :)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

shin wrote:Image
Pa nek' neko kaze da nisu preslatki...
Pearl

Post by Pearl »

jao kako smo slatki...

da nemam administrativnu zabranu da u kucu dovedem bilo sta sto moze umrijeti, imala bih i stalu za konja.. pored ostalih zivotinja... mama je srtesove dozivljavala kad smo ostajali bez ljubimaca... :( vise smo tugovali nego za nekim clanovima porodice :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

shin wrote:Image
Kuwa jena vidi sta je jodija pepooooooooooooooo :kiss:
Post Reply