Pa ja kada odem do granapa bez sminke, vjeruj niko me ni ne primjeti iz komsiluka. A kad se nasminkam i krenem na posao ili vani - svi iz komsiluka komentarisu: sto si fina danas, gdje si se to ti dotjerala i sl. Mahala doduse, ali okolina u kojoj zivimo je to.
Sminka - da ili ne...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Michun
E volila bi ja da vidim i da upoznam koji bi se okrenuo za "prirodnom" djevojkom.
Pa ja kada odem do granapa bez sminke, vjeruj niko me ni ne primjeti iz komsiluka. A kad se nasminkam i krenem na posao ili vani - svi iz komsiluka komentarisu: sto si fina danas, gdje si se to ti dotjerala i sl. Mahala doduse, ali okolina u kojoj zivimo je to.
-
neupucena
Michun nisi u pravu. Imam prijateljicu koja se nikad nije sminkala, nikad nije farbala kosu, oblaci se jednostavno ali gdje god se pojavi zasjeni poprilican broj ljudi oko sebe jer zraci ljepotom koju joj nikakva sminka ne bi mogla priskrbiti.
-
shin
I ti se onda divis svom umijecu malterisanja i finih radova sa mackom i spartlomMichun wrote:E volila bi ja da vidim i da upoznam koji bi se okrenuo za "prirodnom" djevojkom.![]()
-
teletrader
Muski dobacuju "Vidi Masallah sto je narasla" neki hrabriji priupita "a sta radis veceras?"Michun wrote:E volila bi ja da vidim i da upoznam koji bi se okrenuo za "prirodnom" djevojkom.![]()
Pa ja kada odem do granapa bez sminke, vjeruj niko me ni ne primjeti iz komsiluka. A kad se nasminkam i krenem na posao ili vani - svi iz komsiluka komentarisu: sto si fina danas, gdje si se to ti dotjerala...
- Saian
ja bih u hladneupucena wrote:Michun nisi u pravu. Imam prijateljicu koja se nikad nije sminkala, nikad nije farbala kosu, oblaci se jednostavno ali gdje god se pojavi zasjeni poprilican broj ljudi oko sebe jer zraci ljepotom koju joj nikakva sminka ne bi mogla priskrbiti.
-
teletrader
Jok..shin wrote:Michune jel zadajes obrve ono u polukrug pa izgledas vazda nasmijana
Michun pochupa obrve pa ih onda nacrta fino onom olovkom...
I onda,svako jutro kada se probudi,ostane joj jastuk nasmijan...
- Michun
Nemoj tako o mom komsiluku. Nisam ja mislila na dobacivanje nego na usputne komentare ljudi koje poznajem.teletrader wrote:Muski dobacuju "Vidi Masallah sto je narasla" neki hrabriji priupita "a sta radis veceras?"Michun wrote:E volila bi ja da vidim i da upoznam koji bi se okrenuo za "prirodnom" djevojkom.![]()
Pa ja kada odem do granapa bez sminke, vjeruj niko me ni ne primjeti iz komsiluka. A kad se nasminkam i krenem na posao ili vani - svi iz komsiluka komentarisu: sto si fina danas, gdje si se to ti dotjerala...
Za vasu info - imam jako lijepe obrve i ne crtam ih. A sto vi muski volite ujedati kad nemate sta pametno napisati?
Ja pitam vas sto vi imate duple standarde - kad vidite zensku osobu na ulici fino (pod tim ne mislim nacrtanu i nakindjurenu) dotjeranu primjetite, ali svojoj djevojci solte pamet da je ljepsa bez sminke. Opet isto pitanje - jel se zaljubite pa mislite da ce je drugi maznuti ako se bude dotjerivala il' sta?
-
teletrader
Jeste,sve je to cista ljubomoraMichun wrote:Nemoj tako o mom komsiluku. Nisam ja mislila na dobacivanje nego na usputne komentare ljudi koje poznajem.teletrader wrote:Muski dobacuju "Vidi Masallah sto je narasla" neki hrabriji priupita "a sta radis veceras?"Michun wrote:E volila bi ja da vidim i da upoznam koji bi se okrenuo za "prirodnom" djevojkom.![]()
Pa ja kada odem do granapa bez sminke, vjeruj niko me ni ne primjeti iz komsiluka. A kad se nasminkam i krenem na posao ili vani - svi iz komsiluka komentarisu: sto si fina danas, gdje si se to ti dotjerala...![]()
Za vasu info - imam jako lijepe obrve i ne crtam ih. A sto vi muski volite ujedati kad nemate sta pametno napisati?![]()
Ja pitam vas sto vi imate duple standarde - kad vidite zensku osobu na ulici fino (pod tim ne mislim nacrtanu i nakindjurenu) dotjeranu primjetite, ali svojoj djevojci solte pamet da je ljepsa bez sminke. Opet isto pitanje - jel se zaljubite pa mislite da ce je drugi maznuti ako se bude dotjerivala il' sta?
-
shin
Michun wrote:Nemoj tako o mom komsiluku. Nisam ja mislila na dobacivanje nego na usputne komentare ljudi koje poznajem.teletrader wrote:Muski dobacuju "Vidi Masallah sto je narasla" neki hrabriji priupita "a sta radis veceras?"Michun wrote:E volila bi ja da vidim i da upoznam koji bi se okrenuo za "prirodnom" djevojkom.![]()
Pa ja kada odem do granapa bez sminke, vjeruj niko me ni ne primjeti iz komsiluka. A kad se nasminkam i krenem na posao ili vani - svi iz komsiluka komentarisu: sto si fina danas, gdje si se to ti dotjerala...![]()
Za vasu info - imam jako lijepe obrve i ne crtam ih. A sto vi muski volite ujedati kad nemate sta pametno napisati?![]()
Cuj ovo, po tvojoj prici haman je doslo do toga da im vrece na glave stavljamo ako su lijepe
Uspt to ''maznuti'' kako ti kazes, ja samo mazinjam burek i sirnicu
- Skyfox
Sminka je OK pa ko danas ne zeli da izgleda bolje nego sto je... Proslo je vrijeme Djece cvijeca, ali neke zenske same sebi zagorcavaju zivot. Jedna jaranica je pocupala sve obrve- do zadnje dlake, i onda na moru kuka kako nema obrva WTF.
Ili najace su mi one koje jos u srednjoj planiraju kako ce se buditi prije muza da poprave sminku... Pa to je extremno!!!
Ili najace su mi one koje jos u srednjoj planiraju kako ce se buditi prije muza da poprave sminku... Pa to je extremno!!!
-
remake
kratko i jasno; oštro i na prvu
protiv jače šminke sam uvijek, uvjerena sam da to nikome ne može lijepo stajati
ja recimo ne koristim ništa od šminke, ne zato što imam nešto protiv našminkanih djevojaka, dapače /dagušče
već mi jednostavno ne stoji, svi kažu da izgledam puno starija i s toga
no make-up on my face
a za komentar - PRICELESS, duboki naklon, nasmijana ostajem do kraja dana
protiv jače šminke sam uvijek, uvjerena sam da to nikome ne može lijepo stajati
ja recimo ne koristim ništa od šminke, ne zato što imam nešto protiv našminkanih djevojaka, dapače /dagušče
već mi jednostavno ne stoji, svi kažu da izgledam puno starija i s toga
no make-up on my face
a za komentar - PRICELESS, duboki naklon, nasmijana ostajem do kraja dana
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Ne, nego vi ¾elite to da èujete.... Simple as that...Michun wrote:ali svojoj djevojci solte pamet da je ljepsa bez sminke. Opet isto pitanje - jel se zaljubite pa mislite da ce je drugi maznuti ako se bude dotjerivala il' sta?
-
neupucena
Ti savjeti iz "kucne medicine" se kod nekih prenose s koljena na koljeno, stoga ne diraj u tradicijuSkyfox wrote:Sminka je OK pa ko danas ne zeli da izgleda bolje nego sto je... Proslo je vrijeme Djece cvijeca, ali neke zenske same sebi zagorcavaju zivot. Jedna jaranica je pocupala sve obrve- do zadnje dlake, i onda na moru kuka kako nema obrva WTF.
- Michun
Ne bi ja to voljela cuti. Ja sam veoma realna.ztluhcs wrote:Ne, nego vi želite to da čujete.... Simple as that...Michun wrote:ali svojoj djevojci solte pamet da je ljepsa bez sminke. Opet isto pitanje - jel se zaljubite pa mislite da ce je drugi maznuti ako se bude dotjerivala il' sta?
Cuj ovo, po tvojoj prici haman je doslo do toga da im vrece na glave stavljamo ako su lijepe
Pa to je vas jezik (muski) treba, mazno sam trebu i sl. Nije bas forum za knjizevnog jezika, nemoj me sad ljutiti.
Ma ne kazem da stavljate vrece, zaboga! Al' priznaj da bi - samo kad bi mogli
- Michun
Daj, ne zezaj. Zakuni se!!!neupucena wrote:Ti savjeti iz "kucne medicine" se kod nekih prenose s koljena na koljeno, stoga ne diraj u tradicijuSkyfox wrote:Sminka je OK pa ko danas ne zeli da izgleda bolje nego sto je... Proslo je vrijeme Djece cvijeca, ali neke zenske same sebi zagorcavaju zivot. Jedna jaranica je pocupala sve obrve- do zadnje dlake, i onda na moru kuka kako nema obrva WTF.
-
teletrader
Vrecu na glavu i jos (eto kada nas je fino krenulo sa ovim muzickim zeljama) jedan flastercic preko ustaMichun wrote:Ne bi ja to voljela cuti. Ja sam veoma realna.ztluhcs wrote:Ne, nego vi želite to da čujete.... Simple as that...Michun wrote:ali svojoj djevojci solte pamet da je ljepsa bez sminke. Opet isto pitanje - jel se zaljubite pa mislite da ce je drugi maznuti ako se bude dotjerivala il' sta?
Pa to je vas jezik (muski) treba, mazno sam trebu i sl. Nije bas forum za knjizevnog jezika, nemoj me sad ljutiti.Dosta mi je sto na poslu moram biti fina, ovo je mjesto gdje smo free.
Ma ne kazem da stavljate vrece, zaboga! Al' priznaj da bi - samo kad bi mogli![]()
![]()
![]()
-
shin
Michun wrote:Ne bi ja to voljela cuti. Ja sam veoma realna.ztluhcs wrote:Ne, nego vi želite to da čujete.... Simple as that...Michun wrote:ali svojoj djevojci solte pamet da je ljepsa bez sminke. Opet isto pitanje - jel se zaljubite pa mislite da ce je drugi maznuti ako se bude dotjerivala il' sta?
Pa to je vas jezik (muski) treba, mazno sam trebu i sl. Nije bas forum za knjizevnog jezika, nemoj me sad ljutiti.Dosta mi je sto na poslu moram biti fina, ovo je mjesto gdje smo free.
Ma ne kazem da stavljate vrece, zaboga! Al' priznaj da bi - samo kad bi mogli![]()
![]()
![]()
Mora da momke ganjas na relaciji Hadzici-Pazaric-Igman pa si se nakupila tih fraza.
-
remake
#48 Re: Sminka - da ili ne...
u ovom slucaju ja sam ZA
-
Pearl
ma ima i gorih slicica:) to treba poturati pod nos svima koji misle da su zvijezde prirodno ijepe i kad cure pate sto nisu kao one:)
najvece iznenadjenje je bilo vidjeti Cameron Diaz (manekenku?!?!?!) bez sminke... bljakkkk ...