mozda ekoloska stranka, to mi je najbezbolnije... sdu su zanimljivi... ma nemam pooojma
Za koga glasati - misljenje forumasa
-
lutkica_lutkica
ne znam
mozda ekoloska stranka, to mi je najbezbolnije... sdu su zanimljivi... ma nemam pooojma
- daduli_sa
O argumentacije... sjekira u glavu!LAV_SA wrote:Jarane... za koga god glasaš, znaš da će krasti... ovako bar volim da kradu naši neg' SrbiDrvosjeca iz Dejcica wrote:To ti ozbiljno...LAV_SA wrote:SDA jest' da su to okorjeli lopovi, al' jbg-a... naši su
- jeza u ledja
LDS
ps: glasao bih i za sdp, al' kontam ima vec ko ce njima dati. jedan glas za lds bi bio ko hiljadu glasova za sdp, pa reko da malo poguramo ove autsajdere.
nek naprave koaliciju medjusobno pa ce biti svejedno ko ima koliko. 
ps: glasao bih i za sdp, al' kontam ima vec ko ce njima dati. jedan glas za lds bi bio ko hiljadu glasova za sdp, pa reko da malo poguramo ove autsajdere.
-
edinbug
#30 Re: Za koga glasati - misljenje forumasa
Za SDP !!!Robyn wrote:Postovani Kolege,
bas me interesuje za koga bi glasali na predstojecim izborima, ne bih da se zakuhava tema ali ovdje licno ne vidim nikoga kome bih dao glas onako serbez.
U novinama neki dan spiskovi predlozenih kandidata od strane politickih partija, naravno puni gluposti i negativnih iznenadjenja.
Za SBiH nikada, mozda im je Silajdzic i pametan, ali za sebe za svoje investicije, privatizacije, zeljezare, satove, Mitale i ostalo a sve lafo nema on nista.
SDP nigdje na spisak kandidata nije stavio Bogica Bogicevica,valjda u strahu od njegovog pozitivnog uticaja, nego samo jarane Komsica i ostale kojima ne sporim sposobnost ali oni su jarani i zato su na spisku.
SDA uvijek jedno te isto, vaki,naki, svaki nespreman i na dijalog, lafo patrioti i ostalo, jesu al iz Malezije (sve tamo studenti generacija bili) ako su mladi u pitanju (takodje nikada nisu osjetili cari Ikara u grlu, volovska dlaka s muda kad te zagolica a moze bit i kengura i kita). Stari, suplja do iznemoglosti.
BOSS bi mi i bio nesto kad ne bi bi bilo onog Balijagica, lazova i lopova u sjedistu stranke, kako je taj hapo po Njemackoj od pomoci prikupljene za BiH. Koju god progovori slaze, pa vidjeli sta kada umalo zavali Sefera, a opet je ovaj zavalio sam sebe sa Cacom i kompanijom. Mirnes se ko buni, nekada je u pravu ali ga niko ne sljivi.
Prliceva Ekoloska E-5, sto je sada vodi ona sreca Nermin Vila, mislim da ga spominju iz Sipada sto ih je ogulio. Ta stranaka cuo sam ima fine raje ali dok je Vila tamo nikada ne bih za njih dao glas. To je jedan fenomen koji je zavrsio Ekonomiju za dvije godine, a inace ne voli prevarit i slagat.
Ostale stranke da ne spominjem, mozda bi Stranka za Boljitak bila rijesenje ali sjetim se Covica.
I tako, zaista ne znam za koga bih glasao.
Kakvo je vase misljenje?
Niste u pravu što se tiče Bogičevića. Njemu je nuđeno da bude na listi SDP-e za Parlament BiH, međutim on je odbio iz više razloga. Prevashodno, poslovni su. Ali on je rekao i ovako: Što da idem na liste kada me narod neće.
Narod ko narod, Bogi fin, Bogi pošten, pa onda umjesto Bogija zaokruži npr. Azru Hađiahmetović ili Mirnesa npr.
Sve se bunimo što nema mladih na listama, pa upravo je SDP isturio dosta mladih i kreativnih ljudi među kojima se svakako ističe Željko Komšić.
-
Saraswati
Eh, ovako... Meni je zao sto je ekoloska opcija uvijek nekako posljednja, bez obzira na to sto nam ekoloske krize vec uveliko pusu za vratom. Ali, kada je vec tako, kada, kako iz postova naslucujem, ljudi osjecaju kako vise nemaju za koga glasati, zasto onda bar ne glasati za neku ekolosku opciju? To je u svakom slucaju bolje nego uopste ne izaci na izbore. Valjda je jasno da nam je zapravo ocuvanje zivotne sredine jedini pravi vitalni interes, koji se tice svih nas.
Znam, znam, ovdje obicno ide argument kako je to oduzimanje glasova onim strankama koje bi se mogle suprotstaviti nacionalistickom frontu. Pa ima i ta... Slazem se. Istina je da ekoloske partije nigdje nisu posebno jake. (Bilo bi lijepo kad bi Bosna bila izuzetak, ali...)
Elem, zakljucak je da pozivam sve one koji ne znaju za koga ce glasati i koji se premisljaju oko izlaska na izbore da glasaju za ekolosku opciju.
It would be quite pleasant surprise
Znam, znam, ovdje obicno ide argument kako je to oduzimanje glasova onim strankama koje bi se mogle suprotstaviti nacionalistickom frontu. Pa ima i ta... Slazem se. Istina je da ekoloske partije nigdje nisu posebno jake. (Bilo bi lijepo kad bi Bosna bila izuzetak, ali...)
Elem, zakljucak je da pozivam sve one koji ne znaju za koga ce glasati i koji se premisljaju oko izlaska na izbore da glasaju za ekolosku opciju.
It would be quite pleasant surprise
-
Gazz
ahaaaaaastochar wrote:svi su registrovani po automatizmu nakon uvodjenja CIPS-a....
ma kad sam ja postala punoljetna
stochko anyway Fala ti dZe cuo i ne cUo na ovom obavjestenju, al' ja ipak ne glasam
-
car-x
s obzirom na ponudjene kandidate, SDA i SDP ne nude apsolutno nista.. i jos me vise zabrinjava sto se, kako stvari stoje, SDP kani udruziti sa SDA (zato nisu ni turili svog bosnjackog kandidata za predsjednistvo)..
sto se tice politickog profila, silajdzic mi se cini da je jednak lagumdziji, ili je ovo kako ja kazem ili nije nikako.. a takav politicar, pogotovu u nasim prilikama ne moze napraviti nista dobro, jer one druge dvije strane (koju su isto tako neizbjezne u cirkusu kolumbija) jedva cekaju da im neko ne kaze "nazdravlje" kad kihnu, pa da blokiraju parlament i vijece ministara..
ali opet, sto se bosnjackog clana predsjednistva tice, mislim da bi opet izmedju tihica i silajdzica izabro ovog potonjeg.. naravno, subjetkivno misljenje.. ne mora znaciti da je bolji, ali je neka promjena, a tihic mi se cini da je zalutao na poprilicno pogresno mjesto, sto se politike tice..
da nijaz durakovic nije toliko podlozan pipi i mezi, mislim da bi bez razmisljanja dao svoj glas njemu, bez obzira u kojoj partiji bio.. jednostavno je on jedini skolovan politicar iz reda bosnjaka.. ono sve neki priuceni geometri, maticari, itd.. LM, jebe ga rakija, pa mi se onda cini neozbiljnim..
mirnes je dobar u malim dozama.. mislim da bi bio gadan kad bi se dograbio kakve vece vlasti.. i ne dajem mu neke posebne sanse..
sto se lamije tice, hem prvi put imamo kandidata zenu, hem nema kriminalni dosije, hem mi se nako cini ok zena.. ima u liberalnoj stranci svega.. meni je jos uvijek osto gorak ukus one koalicije sa SDA.. to im se tesko zaboravlja. ali eto, promijenila se malo garnitura, pa valjda bude osjetno bolje..
nije mi neinteresantan ni pokret za promjene sadasnjeg dopremijera federacije, dzihanovica.. samo nisam upratio da li su i koga su predlozili na liste..
elem, u ovom trenutku bio dao glas onom ko ima najvise sansi da skine tihica iz predsjednistva i mislim da je to silajdzic.. barem sto se bosnjackog clana tice..
mozda malo plitko zvuci, ali ne glasam za nekog, nego protiv tihica i SDA.. jednostavno nisu uradili ni djelic onog sto vec godinama pricaju i obecavaju.. i vrijeme je da se tu nesto mijenja..
sto se tice politickog profila, silajdzic mi se cini da je jednak lagumdziji, ili je ovo kako ja kazem ili nije nikako.. a takav politicar, pogotovu u nasim prilikama ne moze napraviti nista dobro, jer one druge dvije strane (koju su isto tako neizbjezne u cirkusu kolumbija) jedva cekaju da im neko ne kaze "nazdravlje" kad kihnu, pa da blokiraju parlament i vijece ministara..
ali opet, sto se bosnjackog clana predsjednistva tice, mislim da bi opet izmedju tihica i silajdzica izabro ovog potonjeg.. naravno, subjetkivno misljenje.. ne mora znaciti da je bolji, ali je neka promjena, a tihic mi se cini da je zalutao na poprilicno pogresno mjesto, sto se politike tice..
da nijaz durakovic nije toliko podlozan pipi i mezi, mislim da bi bez razmisljanja dao svoj glas njemu, bez obzira u kojoj partiji bio.. jednostavno je on jedini skolovan politicar iz reda bosnjaka.. ono sve neki priuceni geometri, maticari, itd.. LM, jebe ga rakija, pa mi se onda cini neozbiljnim..
mirnes je dobar u malim dozama.. mislim da bi bio gadan kad bi se dograbio kakve vece vlasti.. i ne dajem mu neke posebne sanse..
sto se lamije tice, hem prvi put imamo kandidata zenu, hem nema kriminalni dosije, hem mi se nako cini ok zena.. ima u liberalnoj stranci svega.. meni je jos uvijek osto gorak ukus one koalicije sa SDA.. to im se tesko zaboravlja. ali eto, promijenila se malo garnitura, pa valjda bude osjetno bolje..
nije mi neinteresantan ni pokret za promjene sadasnjeg dopremijera federacije, dzihanovica.. samo nisam upratio da li su i koga su predlozili na liste..
elem, u ovom trenutku bio dao glas onom ko ima najvise sansi da skine tihica iz predsjednistva i mislim da je to silajdzic.. barem sto se bosnjackog clana tice..
mozda malo plitko zvuci, ali ne glasam za nekog, nego protiv tihica i SDA.. jednostavno nisu uradili ni djelic onog sto vec godinama pricaju i obecavaju.. i vrijeme je da se tu nesto mijenja..
-
senada
Bh. Bosnjaci danas nisu nista u boljem polozaju nego su bili prije 10 godina, ali harisi, tihici i bosnjacka demonkratska klika jesu, sto znaci da su bosnjaci taoci svojih lopova.
Bh. Srbi danas nisu u boljem polozaju nego su bili prije 10 godina, ali cavici i dodici i srpska demonkratska klika jesu, sto znaci da su srbi taoci svojih lopova.
Bh. Hrvati su jedini novonastali narod koji je danas u manje vise boljem polozaju od prije 10 godina posebno ("hb") kalifOOO00oornijski Hrvati.
Bh. Srbi danas nisu u boljem polozaju nego su bili prije 10 godina, ali cavici i dodici i srpska demonkratska klika jesu, sto znaci da su srbi taoci svojih lopova.
Bh. Hrvati su jedini novonastali narod koji je danas u manje vise boljem polozaju od prije 10 godina posebno ("hb") kalifOOO00oornijski Hrvati.
-
Jastreb35
"...jos te ima Lazare...
osecam to,
silna snaga u meni se budi
i znam;
vratices seme i pleme tvoje
na Kosovo polje ognjenim macem..."
Ova poema, u kojoj se jos spominju oni "prokleti, sto Boga ne znaju", jeste manifestacija mitomanije kojom se opravdavalo vojne operacije na prostoru bivse Jugoslavije. Medjutim, gledaocima RTS-a, ovu poemu nije odrecitovao neki od intelektualaca iza neuspjelog projekta Velike Srbije, nego Milica, djevojcica predskolskog uzrasta s mlijecnim zubima i simpaticnim drzanjem.
Ognjeni mac male Milice se spominje i na okupljanjima ravnogorskih cetnika, a ciji je pokrovitelj Vlada Srbije i njeno Ministarstvo za kulturu. Broj posjetioca ove manifestacije iz godine u godinu raste, a postojanje cetnickih filijala u Brckom i Banja Luci je dokaz vitalnosti militaristicke struje, koja kroz aparate srbijanske Vlade, te indoktrinaciju predskolske djece pokusava nametnuti vojno rjesenje kao jedini izlaz iz politickih problema.
Na predstojecim izborima u BiH, ove se realnosti ne smiju gubiti iz vida. Treba naglasiti da je eliminacijom entitetskih vojski, odnos snaga postao nepovoljan po neprijatelje BiH, ali i da se samo neopravdanim politickim ustupcima, stanje BiH moze pogorsati. Da bi se sprijecilo prihvatanje neopravdanih ustupaka, potrebno je povecati udio stranaka SBiH, BOSS i SDU u vlasti, a cime bi se oko vaznijih pitanja morao postici konsenzus, neutralisuci mogucnost usvajanja dogovora koji bi imali negativne posljedice po BiH.
http://jastreb.blogger.ba/
osecam to,
silna snaga u meni se budi
i znam;
vratices seme i pleme tvoje
na Kosovo polje ognjenim macem..."
Ova poema, u kojoj se jos spominju oni "prokleti, sto Boga ne znaju", jeste manifestacija mitomanije kojom se opravdavalo vojne operacije na prostoru bivse Jugoslavije. Medjutim, gledaocima RTS-a, ovu poemu nije odrecitovao neki od intelektualaca iza neuspjelog projekta Velike Srbije, nego Milica, djevojcica predskolskog uzrasta s mlijecnim zubima i simpaticnim drzanjem.
Ognjeni mac male Milice se spominje i na okupljanjima ravnogorskih cetnika, a ciji je pokrovitelj Vlada Srbije i njeno Ministarstvo za kulturu. Broj posjetioca ove manifestacije iz godine u godinu raste, a postojanje cetnickih filijala u Brckom i Banja Luci je dokaz vitalnosti militaristicke struje, koja kroz aparate srbijanske Vlade, te indoktrinaciju predskolske djece pokusava nametnuti vojno rjesenje kao jedini izlaz iz politickih problema.
Na predstojecim izborima u BiH, ove se realnosti ne smiju gubiti iz vida. Treba naglasiti da je eliminacijom entitetskih vojski, odnos snaga postao nepovoljan po neprijatelje BiH, ali i da se samo neopravdanim politickim ustupcima, stanje BiH moze pogorsati. Da bi se sprijecilo prihvatanje neopravdanih ustupaka, potrebno je povecati udio stranaka SBiH, BOSS i SDU u vlasti, a cime bi se oko vaznijih pitanja morao postici konsenzus, neutralisuci mogucnost usvajanja dogovora koji bi imali negativne posljedice po BiH.
http://jastreb.blogger.ba/
- kicky
takođerjeza u ledja wrote:LDS
ps: glasao bih i za sdp, al' kontam ima vec ko ce njima dati. jedan glas za lds bi bio ko hiljadu glasova za sdp, pa reko da malo poguramo ove autsajdere.nek naprave koaliciju medjusobno pa ce biti svejedno ko ima koliko.
-
nineac
Ja bi glasao za Lamiju, ali znam da nema sanse, i onda svoj glas necu da trosim, jer oni seljaci ce svi odreda za nacionaliste glasati, niti jedan nece reci "hajmo malo pogurat druge"
Zato cu glasati za SDP, iako mi se ovo "surovanje" sa SDA gadi!
Zato cu glasati za SDP, iako mi se ovo "surovanje" sa SDA gadi!
-
justika_sa
sorry možda nisam na tom nivou... ali živa i zdrava bila objasni mi kako su hrvati novonastali narod... đe nastadoše...senada wrote:Bh. Bosnjaci danas nisu nista u boljem polozaju nego su bili prije 10 godina, ali harisi, tihici i bosnjacka demonkratska klika jesu, sto znaci da su bosnjaci taoci svojih lopova.
- daduli_sa
E sve si nam rekao kada su ti prihvatljive opcije SDA & BOSS , a neprihvatljive SDP & DNZ ! Bas si ih upario... i pokazao svoju politicku... zrelost!Batonus wrote:Prihvatljive opcije:
NBS
SDA
BOSS-SDU
LDS
Neprihvatljive opcije:
SDP
SBIH
DNZ