kriticarko, obrati paznju na zmije kada budes ulazila u kupatilo
Vatrogasci se borili dva sata sa crnom zmijom dugom metar i pol
''Ušla sam u kupatilo da perem kosu i čula sam da nešto šuška, obratila sam pažnju i vidjela veliku crnu zmiju dugu oko metar i po kako sklupčana leži u kupatilu, glava joj je bila ogromna, kao glavica luka.
Užasno sam se uplašila, popela na kadu i vrišteći dozivala mamu. Još sam u šoku'', ispričala je za Dnevni avaz 23-godišnja Mersiha Selimbegović iz Šehera u Banjoj Luci, i dodaje da od srijede uvečer kada se to desilo uopće ne spava od straha.
Mersihu je majka iznijela iz kupatila, a zatim su pozvale vatrogasce.
- Zmija je bila ogromna, izgubile smo se, ja sam bila klinički mrtva, a dijete je još u šoku. Ispred kuće se okupilo dosta svijeta, zatvorile smo kupatilo i pozvale vatrogasce. Nije im bilo lako da je uhvate, pretražili su kupatilo i našli je ispod veš-mašine. Borba je trajala dva sata, zmija je siktala na njih, a onda su je ubili u kupatilu - govori Mersihina majka Aiša.
I Saša Vukčević, koji živi nekoliko metara od Aiše, tvrdi da je prije nekoliko dana i sam imao problema sa zmijama.
- Sin Danilo se igrao i počeo vrištati. Brat i ja smo se prvi put sreli sa zmijom, uzeli smo lopatu i ubili je. Bila je velika, smeđa sa šarama. Ne znam šta je to ove godine - tvrdi Saša.
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=33697