promjena naslova teme u "kupila sam auto"
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
SherlockHolmes
Golf diesel dvica (54 ks), TAS znacka naprijed, spusten, prednji, zadnji i bocni spojleri, gume sa traktora, boja po mogucnosti jarka, prozori svi zatamnjeni, zlatni zub (isto dvica, po mogucnosti gore lijevo) i naprijed u nove radne pobjede. 
-
SherlockHolmes
Sta ce ti to "ili"??Edin H. wrote:Ne rece nam flora da li se odlucila za temperamentnog stedisu ili nasiroko prihvacenog golfa 2
- manijak1
Kad je to ? Da se ja isključimEh, i ja razmisljam da se u dogledno vrijeme aktivnije kao vozac ukljucim na ove nase ceste...

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Najveca ubleha je kad neko napise "nemoj taj auto jer su mu djelovi skupi". Skupi su orginalni dijelovi za svako auto ako ih uzimas u ovlastenom servisu. Ja imam Renaulta Megana evo vec 4 godine i ne da se zadovoljan nego prezadovoljan. Djelovi za sva francuska vozila po znatno nizim cijenama se mogu uzeti u prodavnici kod "Sedam brace".Inace tu prodavnicu drzi grk Strato. Kod Bunje jesu skupi dijelovi ali su svi djelovi orginal iz Francuske i nisu nista skuplji ni jeftiniji od djelova koje ugradjuje ASA auto u svom servisu.
Sto se tice auta i ja bih se slozio da je Clio bas auto za zenu a i izuzetno je kvalitetan medjutim za cijenu koju moze da izdvoji flora nisam bas siguran da moze da uzme kvalitetnog Clia.
Inace u tu kategoriju moze jos upasti Fiesta, Corsa, Pezo 106, Saxo pa zasto ne i neka Skoda felicia ako je dobro ocuvana. Gledajuci na Autopijaci najprije da bi se mogla uklopiti po cijeni u neku Corsu 1.0 - 1.2.
Sto se tice auta i ja bih se slozio da je Clio bas auto za zenu a i izuzetno je kvalitetan medjutim za cijenu koju moze da izdvoji flora nisam bas siguran da moze da uzme kvalitetnog Clia.
Inace u tu kategoriju moze jos upasti Fiesta, Corsa, Pezo 106, Saxo pa zasto ne i neka Skoda felicia ako je dobro ocuvana. Gledajuci na Autopijaci najprije da bi se mogla uklopiti po cijeni u neku Corsu 1.0 - 1.2.
-
SherlockHolmes
Niva je vec makina, bez zajebancije. Prebacis na plin i imas auto boli glava. Em svuda ide, em prostrano, em ekonomicno (sa plinom), saso mange.
-
SherlockHolmes
Stipu to, to je vec FIAT
NIVA vozacicama ko kaze da ne bi u toj mladosti pris'o sve i da ga lavljom kandzom klepi po glavi, neiskren je.

NIVA vozacicama ko kaze da ne bi u toj mladosti pris'o sve i da ga lavljom kandzom klepi po glavi, neiskren je.

- flora.sa
mani, niva mi je bas privlacna
...a privlaci me i ideja da budem treba agenta 007
ali ja jos nista nisam kupila...nadam se da cu uskoro konacno imati taj novac u rukama, ako Bogda sljedece godine

ah sto ste se vi raspisali...
salko...dobra zastava, ali ne trazim oldtimer
isto za onaj fiat...
golf 2 - dodje mi da vrisnem
ko spomenu Yugo...ljudi ja zelim auto, ne yugu
pitt, ja mogu uzjahati i konja
na hipodromu u Butmiru u slobodno vrijeme, ali do posla sa konjem
(niti bajsliklom
) ne mrem
ali ja jos nista nisam kupila...nadam se da cu uskoro konacno imati taj novac u rukama, ako Bogda sljedece godine
ah sto ste se vi raspisali...
salko...dobra zastava, ali ne trazim oldtimer
isto za onaj fiat...
golf 2 - dodje mi da vrisnem
ko spomenu Yugo...ljudi ja zelim auto, ne yugu
pitt, ja mogu uzjahati i konja
- flora.sa
ovako sad: ova kupnja auta je ponovo akutelizirana, tako da trebam vasu pomoc
...
imam opciju Fiat Seciento 2002. godiste
auto je OK, pregledano je, stanje mu je dobro..pretpostavljam da neki nisu imali nekakvog iskustva ni susretanja sa ovim autom, ali bilo kakva iskustva dolaze u obzir (neko ipak imao, prijatelji, rodjaci...)
moram reci da sam ga ja skoro pa kupila, jer mi je presladak
imam opciju Fiat Seciento 2002. godiste
auto je OK, pregledano je, stanje mu je dobro..pretpostavljam da neki nisu imali nekakvog iskustva ni susretanja sa ovim autom, ali bilo kakva iskustva dolaze u obzir (neko ipak imao, prijatelji, rodjaci...)
moram reci da sam ga ja skoro pa kupila, jer mi je presladak
- amrica
flora, jedna zenska da ti se javi sa svojim iskustvima, vozila sam svasta, od fice do bmw-a, benzince, dizele, stare, nove.... Moj savjet je ako zelis sigurno, udobno, funkcionalno i lijepo vozilo, uzmi francuza, renault ili peugeot, ali nemoj ispod 1,2. Sto se cijena dijelova tice, ja sam kod Ismeta na Barama ostavila u Renaultu brdo para, ali kad sjednem u auto ne razmisljam o kvaru. Znaci, sve se placa, ako platis original skupo, bar znas da ce trajati dugo. Ne zelis golfa 2, ok, ali to je jako siguran auto, neunistiv, ali tezak za svakoga, pogotovo za zensko, nabildala sam misice vintajuci volan, i svi vw su sigurni ali tvrdi i neudobni.
Sretno flora
Sretno flora
- flora.sa
da, ali sve sto smo gledali (ustvari ne ja, nego tata za mene, a obisao je mislim sve auto dealere u gradu koji imaju polovna auta), su trenutno ni u blizu stanju koje ima ovo auto...znaci pare koje ja mogu dati, a godiste ispod kojeg ne zelim ici, tesko pokriva stanje na trzistu...
na ovom autu definitivno ne treba mijenjati nista, osim mozda ulje i zubcasti remen, to stari kaze za svaki slucaj bi trebalo promijeniti, ostalo sve OK, kao da je iz fabrike izasao...
cak je isao i u Fiat radnju na Stupu da vidi kako za dijelove, kakvo je auto i tako...
uglavnom sva ostala auta koja je gledao su u puno gorem stanju i trebalo bi dosta raditi na njima...
na ovom autu definitivno ne treba mijenjati nista, osim mozda ulje i zubcasti remen, to stari kaze za svaki slucaj bi trebalo promijeniti, ostalo sve OK, kao da je iz fabrike izasao...
cak je isao i u Fiat radnju na Stupu da vidi kako za dijelove, kakvo je auto i tako...
uglavnom sva ostala auta koja je gledao su u puno gorem stanju i trebalo bi dosta raditi na njima...
-
ado-šampion
Siguran!? Golf 2? Jesi li ozbiljna?amrica wrote:flora, jedna zenska da ti se javi sa svojim iskustvima, vozila sam svasta, od fice do bmw-a, benzince, dizele, stare, nove.... Moj savjet je ako zelis sigurno, udobno, funkcionalno i lijepo vozilo, uzmi francuza, renault ili peugeot, ali nemoj ispod 1,2. Sto se cijena dijelova tice, ja sam kod Ismeta na Barama ostavila u Renaultu brdo para, ali kad sjednem u auto ne razmisljam o kvaru. Znaci, sve se placa, ako platis original skupo, bar znas da ce trajati dugo. Ne zelis golfa 2, ok, ali to je jako siguran auto, neunistiv, ali tezak za svakoga, pogotovo za zensko, nabildala sam misice vintajuci volan, i svi vw su sigurni ali tvrdi i neudobni.
Sretno flora