promjena naslova teme u "kupila sam auto"

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Golf diesel dvica (54 ks), TAS znacka naprijed, spusten, prednji, zadnji i bocni spojleri, gume sa traktora, boja po mogucnosti jarka, prozori svi zatamnjeni, zlatni zub (isto dvica, po mogucnosti gore lijevo) i naprijed u nove radne pobjede. :D
dr.iver

Post by dr.iver »

pretpostavljam da je cijena 5.000 maraka :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

Ne rece nam flora da li se odlucila za temperamentnog stedisu ili nasiroko prihvacenog golfa 2 :?
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Edin H. wrote:Ne rece nam flora da li se odlucila za temperamentnog stedisu ili nasiroko prihvacenog golfa 2 :?
Sta ce ti to "ili"?? :? :shock: Jesil probo sa spojlerima? Isto tako skines rezervoar i dobijes bar 50 kila. Odnos ks/kg spadne na 1/64
Edin H.

Post by Edin H. »

Temperamentni stedisa je Yugo :-)

Nikada ne saznasmo da li je flora poslusala mudrin salkin savjet :sad:

Image

Image
shadow

Post by shadow »

u dodatnu opremu spadaju saug i amblem na volanu :)
putnik

Post by putnik »

J€bo ih ćaća fušerajski!!! I nisu ovaj saug mogli staviti na plastiku pa da bar na nešto liči!
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D
Eh, i ja razmisljam da se u dogledno vrijeme aktivnije kao vozac ukljucim na ove nase ceste...
Kad je to ? Da se ja isključim :D radi veće sigurnosti :D a za auto ti predlažem Ladu Nivu Jeep :D :D dajgle amfibije :D ima da budeš jedna od treba agenta 007 :D :D
Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Najveca ubleha je kad neko napise "nemoj taj auto jer su mu djelovi skupi". Skupi su orginalni dijelovi za svako auto ako ih uzimas u ovlastenom servisu. Ja imam Renaulta Megana evo vec 4 godine i ne da se zadovoljan nego prezadovoljan. Djelovi za sva francuska vozila po znatno nizim cijenama se mogu uzeti u prodavnici kod "Sedam brace".Inace tu prodavnicu drzi grk Strato. Kod Bunje jesu skupi dijelovi ali su svi djelovi orginal iz Francuske i nisu nista skuplji ni jeftiniji od djelova koje ugradjuje ASA auto u svom servisu.
Sto se tice auta i ja bih se slozio da je Clio bas auto za zenu a i izuzetno je kvalitetan medjutim za cijenu koju moze da izdvoji flora nisam bas siguran da moze da uzme kvalitetnog Clia.
Inace u tu kategoriju moze jos upasti Fiesta, Corsa, Pezo 106, Saxo pa zasto ne i neka Skoda felicia ako je dobro ocuvana. Gledajuci na Autopijaci najprije da bi se mogla uklopiti po cijeni u neku Corsu 1.0 - 1.2.
putnik

Post by putnik »

Upravo tako!!!

Sjećam se koliko sam se živcirao sa jeftinim aftermarket grijačima za Golfa, i koliko setova sam promijenio samo u jednoj zimi, dok nisam konačno kupio skupe genuine i bio nekoliko godina rahat.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Niva je vec makina, bez zajebancije. Prebacis na plin i imas auto boli glava. Em svuda ide, em prostrano, em ekonomicno (sa plinom), saso mange.
Edin H.

Post by Edin H. »

Evo jos jednog prijedloga :-)

Image

Zar ovo vozilo ne bi pozeljela svaka mlada djevojka :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Stipu to, to je vec FIAT :D

NIVA vozacicama ko kaze da ne bi u toj mladosti pris'o sve i da ga lavljom kandzom klepi po glavi, neiskren je. :D

Image
pitt

Post by pitt »

florijana......uzjasi bajsikl i boli te briga :D:D
flora.sa

Post by flora.sa »

mani, niva mi je bas privlacna :D :D ...a privlaci me i ideja da budem treba agenta 007 :D :D

ali ja jos nista nisam kupila...nadam se da cu uskoro konacno imati taj novac u rukama, ako Bogda sljedece godine :) :D

ah sto ste se vi raspisali... :D

salko...dobra zastava, ali ne trazim oldtimer :D :D
isto za onaj fiat...
golf 2 - dodje mi da vrisnem :D
ko spomenu Yugo...ljudi ja zelim auto, ne yugu :D

pitt, ja mogu uzjahati i konja :D na hipodromu u Butmiru u slobodno vrijeme, ali do posla sa konjem :D (niti bajsliklom :D ) ne mrem
black

Post by black »

bpsang

Post by bpsang »

Za tu lovu mozes komotno kupiti dobru OPEL Vektru ili Astru,
konfor zagarantovan i besprijekoran motor

OPEL je ipak OPEL
sarajevac

Post by sarajevac »

renault twningo?
Edin H.

Post by Edin H. »

Da ne bi flora ostala bez opcija jos jedan primamljiv prijedlog

Moskvich

Image
flora.sa

Post by flora.sa »

kako je pepi :-) ...moze li mi se uklopiti u cifru? :D
shadow

Post by shadow »

Image

trabantinjo :) ljepotan pravi :-D ako ti se ne svidja hard-top opcija, samo dovedes par svinja i one od njega naprave cabriolet za 15 minuta :lol:
flora.sa

Post by flora.sa »

ovako sad: ova kupnja auta je ponovo akutelizirana, tako da trebam vasu pomoc :) ...

imam opciju Fiat Seciento 2002. godiste
auto je OK, pregledano je, stanje mu je dobro..pretpostavljam da neki nisu imali nekakvog iskustva ni susretanja sa ovim autom, ali bilo kakva iskustva dolaze u obzir (neko ipak imao, prijatelji, rodjaci...)

moram reci da sam ga ja skoro pa kupila, jer mi je presladak :)
amrica

Post by amrica »

flora, jedna zenska da ti se javi sa svojim iskustvima, vozila sam svasta, od fice do bmw-a, benzince, dizele, stare, nove.... Moj savjet je ako zelis sigurno, udobno, funkcionalno i lijepo vozilo, uzmi francuza, renault ili peugeot, ali nemoj ispod 1,2. Sto se cijena dijelova tice, ja sam kod Ismeta na Barama ostavila u Renaultu brdo para, ali kad sjednem u auto ne razmisljam o kvaru. Znaci, sve se placa, ako platis original skupo, bar znas da ce trajati dugo. Ne zelis golfa 2, ok, ali to je jako siguran auto, neunistiv, ali tezak za svakoga, pogotovo za zensko, nabildala sam misice vintajuci volan, i svi vw su sigurni ali tvrdi i neudobni.
Sretno flora
flora.sa

Post by flora.sa »

da, ali sve sto smo gledali (ustvari ne ja, nego tata za mene, a obisao je mislim sve auto dealere u gradu koji imaju polovna auta), su trenutno ni u blizu stanju koje ima ovo auto...znaci pare koje ja mogu dati, a godiste ispod kojeg ne zelim ici, tesko pokriva stanje na trzistu...

na ovom autu definitivno ne treba mijenjati nista, osim mozda ulje i zubcasti remen, to stari kaze za svaki slucaj bi trebalo promijeniti, ostalo sve OK, kao da je iz fabrike izasao...

cak je isao i u Fiat radnju na Stupu da vidi kako za dijelove, kakvo je auto i tako...

uglavnom sva ostala auta koja je gledao su u puno gorem stanju i trebalo bi dosta raditi na njima...
ado-šampion

Post by ado-šampion »

amrica wrote:flora, jedna zenska da ti se javi sa svojim iskustvima, vozila sam svasta, od fice do bmw-a, benzince, dizele, stare, nove.... Moj savjet je ako zelis sigurno, udobno, funkcionalno i lijepo vozilo, uzmi francuza, renault ili peugeot, ali nemoj ispod 1,2. Sto se cijena dijelova tice, ja sam kod Ismeta na Barama ostavila u Renaultu brdo para, ali kad sjednem u auto ne razmisljam o kvaru. Znaci, sve se placa, ako platis original skupo, bar znas da ce trajati dugo. Ne zelis golfa 2, ok, ali to je jako siguran auto, neunistiv, ali tezak za svakoga, pogotovo za zensko, nabildala sam misice vintajuci volan, i svi vw su sigurni ali tvrdi i neudobni.
Sretno flora
Siguran!? Golf 2? Jesi li ozbiljna?
Post Reply