A što mi volimo sanjati to je čudno jedno.Kakva luka ba ljudi?Jeste li vi svjesni da podležete ložionama eksperata tipa Mehmeda Bublina kojeg svaki dan možete vidjeti kako daje izjave za medije jer je najveći ekspert jebiga.Taj isti čovjek je na predavanjima na koja nažalost sam morao ići prošle godine u oktobru jebavo sve Bušatliji i sličnima koji zagovaraju luku Neum jer je to "ludost,glupost", i jer smo mi svi u jednoj Evropi i Ploče imamo već,gdje će koridor završiti u Neumu u moru?,dole se ljudi samo kupaju nema ništa dole, kakve luke to su snovi,sve su to budale i zaluđenici koji pojma nemaju,kakvi geopolitičari...
Hajd fino,trabunja on to tako jedno pola godine kad odjednom čovjek dođe i kaže mi moramo graditi luku u Neumu

Mi se ono zgledasmo kontamo zeza se kad opali totalno kontra priču o tome kako će Neum biti Monte Carlo,sa lukama sa vilama , sa infrastrukturom i sve saso mange,džaba Evropa vidite kako Hrvatska sve radi za sebe....Pa ko koga ovde budalom pravi?I sada na svojoj karti virtuelnih koridora i planova ima ucrtano "Luka Neum"
Šta je poenta ovoga?Ne vjerujte "ekspertima" jer su to u 99% slučajeva ublehaši i jebivjetri koji za svoje strakne ubiru poene ili jednostavno rade na principu vjetrenjača,kako puše tako i on i ne čudite se ako za pola godine ne bude novi fazone recimo Luka Donji Čekrćići.Koridor je ucrtan sa završetkom u Pločama na evropskim mapama,i mi ćemo ga morati tamo uraditi jer ga gospoda iz Evrope neće prihvatiti drugačije.
Ovakvi eksperti vam pričaju priče za malu djecu i u najboljem slučaju mi nećemo doživjeti nikakvu luku a dabogda i Koridor da dočekamo.Divno to sve zvuči ali gdje je novac?Gdje je inicijativa?Bublin inače ima još planova,ako hoćete malo da vas razveselim uskoro će željeznica ići 200 km/h do Luke Neum, brza cesta do Visokog sa 4 trake za piramidu,Sarajevski autoput samo što nije krenuo...
A kada se probudite onda shvatite da od svega ovoga nema ništa a pare je neko već klepio.