da se malcice nadovezem... glup covjek je mentalno i emocionalno tup... slicnost izmedju budala i glupaka ogleda se u tome sto i jedni i drugi imaju u pravilu vise srece nego pameti... ali obzirom da uvijek konac cini pocetak, i jedni i drugi zavrse na smetljistu...mIRCerka wrote:ili, da parafraziram...Fair Life wrote:Glupost je nasa prednost najveca...Lucy01 wrote:Sve ima kraj, osim ljudska glupost....ona je beskrajna...u to najvise vjerujem![]()
Covjek nikad nije sam. Njegova glupost je uvijek uz njega!
DA LI VJERUJETE EUROPI I SRBIMA?
-
senada
- Vodenjak
#27 Re: DA LI VJERUJETE EUROPI I SRBIMA?
Izvini, ali ja samo pouzdano znam da ne vjerujem ljudima tvog mentalnog sklopa!pravi-put wrote:Da se ne zaboravi!
Srebrenica iz godinu u god postaje zaborav, osim za one koji jos uvjek traze ostatke od svojih najdrazih!
Proklet bio ko zaboravio !
Pokusajmo svi zajedno koliko smo u mogucnosti dati svoj doprinos, ako nicim drugim onda bar dowom da Allah oprosti muslimanskim zrtvama ovog genocida i kazni i ponizi pocinice ovog zlocina jos za njihova zivota! Amin!Organizacioni odbor za obilježavanje 11. godišnjice genocida u Srebrenici usvojio je na današnjoj sjednici u Sarajevu program ovogodišnje manifestacije u Memorijalnom centru Potočari, čiji će centralni dio biti sahrana oko 500 žrtava genocida.
-
senada
ne krivim ni Slobino Usce,A wrote:Slobo je jos 1989 organizovao Usce
Rat za Veliku Srbiju je poceo u Hrvatskoj i Sloveniji u martu 1991
1991 Evropa i UN su rekle "necemo vam dati oruzje"
Radovan je jos 1991 rekao sta je namjerio muslimanima
Vukovar je pao u ruke divljih paravojnih formacija iz Srbije u novembru 1991
Izetbegovic je u martu 1992 rekao "rata nece biti"
Kome je trebalo vjerovati?
ni velikosrpske ideologe,
ni Evropu, ni UN,
ni Radovana ,
ni paravojne formacije,
ni Izetbegovicevu laz,
...krivim sve one koji su toboze ili stvarno (po)vjerovali svim gore navedenim - (ne)obrazovane kriminalce, robijase, idiote, glupake, budale, naivce, tokmake, havetinje, u paketu sve "demokrate'90." i sve njihove tadasnje i danasnje uvlaciguze i prisipetlje koji bi sve, bas sve ucinili da samo njihovim usranim guzicama i pokvarenim, retardiranim umovima bude ugodan dozivljaj, osigurana i bezbjedna samo njihova kriminalna, na temeljima tudjih nesreca i stradanja izgradjena sreca ... a kad ih obican tokmak "cita, gleda, slusa" pomislio bi da su "visoko intelektualna, moralna elita"... dovoljno je pogledati i vjerovati u posljedice nase pameti, obrazovanja, mudrosti, morala, vjerovanja...
-
urbanagerila
senada nemam obicaj da komentarisem ovakve postove ali ne mogu da odolim .... a koga krivis senada??? jel to podrzavas podrumase i pobjegulje ??? jel to osporavas branitelje i zrtve??? mi smo sami sebi najveci dusmani upravo zbog takvih kao ti senada... podrivas i pokusavas podjeliti ono sto ovi gore navedeni nisu uspjeli .... zali Boze godina i pameti u sta ti prodjose ???senada wrote:ne krivim ni Slobino Usce,A wrote:Slobo je jos 1989 organizovao Usce
ni Evropu, ni UN,
ni Radovana ,
ni paravojne formacije,
ni Izetbegovicevu laz,
...krivim sve one koji su toboze ili stvarno (po)vjerovali svim gore navedenim - (ne)obrazovane kriminalce, robijase, idiote, glupake, budale, naivce, tokmake, havetinje, u paketu sve "demokrate'90." i sve njihove tadasnje i danasnje uvlaciguze i prisipetlje koji bi sve, bas sve ucinili da samo njihovim usranim guzicama i pokvarenim, retardiranim umovima bude ugodan dozivljaj, osigurana i bezbjedna samo njihova kriminalna, na temeljima tudjih nesreca i stradanja izgradjena sreca ... a kad ih obican tokmak "cita, gleda, slusa" pomislio bi da su "visoko intelektualna, moralna elita"... dovoljno je pogledati i vjerovati u posljedice nase pameti, obrazovanja, mudrosti, morala, vjerovanja...
![]()
![]()
-
senada
U mojim uvjerenjima koja me na desetljece pred i sest god. poslije treceg milenija na zalost i na sveopcu BH nesrecu nikada nisu iznevjerila.urbanagerila wrote:senada nemam obicaj da komentarisem ovakve postove ali ne mogu da odolim .... a koga krivis senada??? jel to podrzavas podrumase i pobjegulje ??? jel to osporavas branitelje i zrtve??? mi smo sami sebi najveci dusmani upravo zbog takvih kao ti senada... podrivas i pokusavas podjeliti ono sto ovi gore navedeni nisu uspjeli .... zali Boze godina i pameti u sta ti prodjose ???senada wrote:ne krivim ni Slobino Usce,A wrote:Slobo je jos 1989 organizovao Usce
ni Evropu, ni UN,
ni Radovana ,
ni paravojne formacije,
ni Izetbegovicevu laz,
![]()
![]()
Da, u ludilu i primitivizmu, sa ludacima i primitivcima mi tolike godine prodjose...
-
urbanagerila
senada onda nije problem u okolini nego u tvojoj letargiji tj, besvjesti ali ti to nikako ne daje za pravo da omalovazavas zrtve i poistovjecujes nas sa katilima.... ako mozes svoje znanje i iskustvo prenesi na mladje da ne ostanu u zabludi kao ti .... svi smo svjesni primitivizma i nepravde koja je svuda oko nas ali izjednacavanje krivice i stavljanje u isti kos nakon svega sto smo prezivjeli je u najmanju ruku neoprostivo. Uz svo duzno postovanje prema godinama mislim da je i bezobrazno !!!
-
FFK as Lucy01
@urbanagerila
mislim da nisi Senadu razumio (mozda nisam ni ja, ali vjerovatno ce uslijediti replika).
Ne vjerujem da je ona izjednacavala zrtvu i napadaca. Citam njene postove i koliko sam skontala ona se zalaze za napredak u BiH....svake vrste. Medjutim, stalno prozivanje krivca, poticanje na mrznju istog....nije donijela nikakav napredak. Kao dokaz za to imam cinjenice:
1. da se najodgovorniji za zlodjela u zadnjem ratu nisu izveli pred sud,
2. da je ekonomska, socijalna, moralna i svaka druga situacija u BiH katastrofalna
3. i da se ogorcenje naroda okrece u pravcu mrznje "onog drugog" a vlastiti ne cine nista da se predhodne dvije cinjenice promijene.
Ne treba zaboraviti ali vala, ni stalno prozivati. Kome do sada nije jasno sta i kako je bilo, nikada mu ni nece biti jasno....ali na zalost ili na srecu, zivot ide dalje.....treba ciniti sto god se moze da se sadasnja situacija promijeni, a sto rekla ona Srebrenicanka, sta cu se mirit, nisam se ni skim ni posvadjala...
Prodavanje magle vise ne pije vode u BiH i ovakvi prozivaci tema "vjerujete li ovom-onom"....."biste li se udali/ozenili za osobu druge nacionalnosti"....su aktuelne samo u glavama ogranicenih, primitivnih i nacionalizmom zadojenih ljudi koji svoje neznanje i ogranicenost pokusavaju da prenesu i na ljude kao Senada, koja razmislja svojom glavom....mozda po nekima i neispravno....ali svojom a ne tudjom, ne po "direktivi", ne po "partijskoj/nacionalnoj/nasoj-vasoj osnovi...
S postovanjem za one koji rado poginuse vjerujuci u ideju da svi stanovnici BiH treba da budu ravnopravni i isti i da je BiH domovina svima njima.....a za one koji su poginuli boreci se za Veliku Srbiju, Veliku dzamhiriju i NDH...dobili su sto su trazili...i opet u BiH osta' dovoljno normalnih sa sve tri strane, uprkos....
mislim da nisi Senadu razumio (mozda nisam ni ja, ali vjerovatno ce uslijediti replika).
Ne vjerujem da je ona izjednacavala zrtvu i napadaca. Citam njene postove i koliko sam skontala ona se zalaze za napredak u BiH....svake vrste. Medjutim, stalno prozivanje krivca, poticanje na mrznju istog....nije donijela nikakav napredak. Kao dokaz za to imam cinjenice:
2. da je ekonomska, socijalna, moralna i svaka druga situacija u BiH katastrofalna
3. i da se ogorcenje naroda okrece u pravcu mrznje "onog drugog" a vlastiti ne cine nista da se predhodne dvije cinjenice promijene.
Ne treba zaboraviti ali vala, ni stalno prozivati. Kome do sada nije jasno sta i kako je bilo, nikada mu ni nece biti jasno....ali na zalost ili na srecu, zivot ide dalje.....treba ciniti sto god se moze da se sadasnja situacija promijeni, a sto rekla ona Srebrenicanka, sta cu se mirit, nisam se ni skim ni posvadjala...
Prodavanje magle vise ne pije vode u BiH i ovakvi prozivaci tema "vjerujete li ovom-onom"....."biste li se udali/ozenili za osobu druge nacionalnosti"....su aktuelne samo u glavama ogranicenih, primitivnih i nacionalizmom zadojenih ljudi koji svoje neznanje i ogranicenost pokusavaju da prenesu i na ljude kao Senada, koja razmislja svojom glavom....mozda po nekima i neispravno....ali svojom a ne tudjom, ne po "direktivi", ne po "partijskoj/nacionalnoj/nasoj-vasoj osnovi...
S postovanjem za one koji rado poginuse vjerujuci u ideju da svi stanovnici BiH treba da budu ravnopravni i isti i da je BiH domovina svima njima.....a za one koji su poginuli boreci se za Veliku Srbiju, Veliku dzamhiriju i NDH...dobili su sto su trazili...i opet u BiH osta' dovoljno normalnih sa sve tri strane, uprkos....
-
senada
Cini ti se da sam letargicna, ali neka bude kako ti kazes, medjutim bezbroj puta sam ponovila istinu, koju na kraju svi vidimo veoma prostim okom, a ta je da ne izjednacavam ja (niti bilo ko drugi) zrtve sa agresorima nego to cine koalicioni partneri na vlasti - SDA koalira (sad pred izbore po prvi puta su se prividno razisli) sa Radovanovim SDS-om jer "mora" sa nekim iz entiteta ciniti "drzavnu" vlast, koja nas je dovela na kraj svijeta..... ja i SVI drugi znamo da je SDA "velikozastitnici" zrtava, stalo samo do VLASTI sa katilima a najmanje do drzave, naprotiv, kada bi profunkcionirala normalna drzava, nestale bi sa politicke scene njeni koalicioni destruktori... i obratno...urbanagerila wrote:senada onda nije problem u okolini nego u tvojoj letargiji tj, besvjesti ali ti to nikako ne daje za pravo da omalovazavas zrtve i poistovjecujes nas sa katilima.... ako mozes svoje znanje i iskustvo prenesi na mladje da ne ostanu u zabludi kao ti .... svi smo svjesni primitivizma i nepravde koja je svuda oko nas ali izjednacavanje krivice i stavljanje u isti kos nakon svega sto smo prezivjeli je u najmanju ruku neoprostivo. Uz svo duzno postovanje prema godinama mislim da je i bezobrazno !!!
ps. i ja sam jedna od zrtava rata, tako da se MENI ne mogu spocitavati novokomponovani epiteti "veleizdajnika" i "antipatriota" i druga istina ja da
za mene ne postoje "pobjegulje", jer sam i sama zeljela pobjeci ali sam bila sprijecena iz privatnih razloga.Postenije su mnoge "pobjegulje" od mnogih koji su ostali ali o tome ce reci vrijeme...
-
urbanagerila
pozdrav i tebiLucy01 wrote:@urbanagerila
Ne treba zaboraviti ali vala, ni stalno prozivati. Kome do sada nije jasno sta i kako je bilo, nikada mu ni nece biti jasno....ali na zalost ili na srecu, zivot ide dalje.....treba ciniti sto god se moze da se sadasnja situacija promijeni, a sto rekla ona Srebrenicanka, sta cu se mirit, nisam se ni skim ni posvadjala.......
- stickitout
Gospodje-ice Lucy01 i Senada dubok naklon sa rukom na srcu, bas mi je drago bilo ovo procitat......
-
urbanagerila
senada SVE je jasno kao dan. SDA jeste izdajnicka, SDS jeste genocidna... sadasnja vlast jeste korumpirana i bezobzirna, seljaci jesu zavladali .... ALI postoji individualna odgovornost tj. svijest da ne popustimo i olako predjemo preko svega sto se desilo ... o tome ja govorim i u tome ti samo zamjeram. Ako su oni govna i sline nemojte da budemo i MI ostali posteni ma koliko nas je ostalo. I TREBA ponavljati svaki dan i svaki sat ako treba da su nas pobile komsije srbi isti oni koje smo primili u gradove, pomogli im u emancipaciji itd... koji su se rado vratili u sumu da nam se zahvale za gostoprimstvo. I evropa koja je gledala kako nas ubijaju i kolju a sada nam ko pomaze da se odrze isti oni koji su sve ovo i zapoceli .... sve je jako providno ali nije razlog da pokleknemo sad kad smo najgore prosli. Ona floskula:pravda je spora ... vrijedi kod nas samo treba izdrzati jos samo malo.
Pozdrav i ne zamjeri
Pozdrav i ne zamjeri
-
Reina
-
senada
Ovak komentar zasluzuje vise od replike - svaki normalan i svjestan gradjanin trebao bi ovo malo vrijedno stivo nauciti napamet, posebno mladi ljudi.Lucy01 wrote:@urbanagerila
Da i ja parafraziram neciju veliku mudrost, a koja se tice obespravljenih i posebno mladih na kojima svijet ne smije da zastaje je da -
"Oni koji zive od proslosti nemaju buducnosti".
PS.Hvala Lucy01
-
Hamo.
Da rezimiramo:
Tacka broj jedan: po hiljaditi put tema na forumu je "Muslimani, Bosnjaci i ostala musli-kulturalna braco, ne vjerujte svim Srbima i 'Vlasima' uopste jer su svi isti i treba ih se oprezno 'cuvati' (ako niste shvatili suptilnu poruku treba ih istjerati iz dijelova b&h iz kojih jos nisu istjerani)"
Tacka broj dva: kad neko pokaze i dokaze da danas u Federaciji najvece i najrealnije prijetnje i odmazde nisu upucene Muslimanima vec Srbima (vidjeti donji clanak), ta osoba je odmah odbacena kao neko ko je 'zaboravio' Srebrenicu (ne znam nikog ko je u tome uspio i da je htio) i koji, po toj suludoj logici, sprema ili u najmanju ruku podrzava novi genocid, naravno, nad Muslimanima.
Tacka broj tri: ono sto je stvarno zaboravljeno je da su srpski nacionalisti koristili istu suludu logiku da pripreme teren krajem osamdesetih i stvore svoju genocidnu para-drzavu tokom devedestih godina (po poznatoj logici "evo dolazi nova NDH, sad ce opet Jasenovac i Handzar divizija, moramo se cuvati braco Srbi, nikome ne vjerovati")
Ima li iko razuman u ovoj totalno sjebanoj drzavi?!?
Tacka broj jedan: po hiljaditi put tema na forumu je "Muslimani, Bosnjaci i ostala musli-kulturalna braco, ne vjerujte svim Srbima i 'Vlasima' uopste jer su svi isti i treba ih se oprezno 'cuvati' (ako niste shvatili suptilnu poruku treba ih istjerati iz dijelova b&h iz kojih jos nisu istjerani)"
Tacka broj dva: kad neko pokaze i dokaze da danas u Federaciji najvece i najrealnije prijetnje i odmazde nisu upucene Muslimanima vec Srbima (vidjeti donji clanak), ta osoba je odmah odbacena kao neko ko je 'zaboravio' Srebrenicu (ne znam nikog ko je u tome uspio i da je htio) i koji, po toj suludoj logici, sprema ili u najmanju ruku podrzava novi genocid, naravno, nad Muslimanima.
Tacka broj tri: ono sto je stvarno zaboravljeno je da su srpski nacionalisti koristili istu suludu logiku da pripreme teren krajem osamdesetih i stvore svoju genocidnu para-drzavu tokom devedestih godina (po poznatoj logici "evo dolazi nova NDH, sad ce opet Jasenovac i Handzar divizija, moramo se cuvati braco Srbi, nikome ne vjerovati")
Ima li iko razuman u ovoj totalno sjebanoj drzavi?!?
Piše: Zija DIZDAREVIĆ
16/05/06
Rat u miru
Rečenice iz Oslobođenja od 7. maja: "Marš u Srbiju", "Sve smo Srbe vješali na vrbe", "Mama, ja bih se rado igrao sa djecom iz Dobrinje 3, ali me stalno tjeraju i tuku i psuju mi srpsku majku..." - ostale su bez medijskog odjeka, bez javnog komentara roditelja, prosvjetara, stranaka, političara, organa vlasti, nevladinih organizacija... Maltretiranje mladih Srba iz Dobrinje 4 od bošnjačkih vršnjaka dobilo je potvrdu i putem televizijskih svjedočenja. Sarajevo i Bošnjaci pokazuju zaprepašćujuću moralnu tupost spram ovih i sličnih izliva mržnje. Mladi bošnjački šoveni iz Dobrinje priključili su se vršnjacima čije vaspitanje objašnjava slogan koji rado uzvikuju: "Nož, žica, Srebrenica" i onima što razvaljuju partizanske spomenike na mostarskom groblju slaveći simbole nacifašizma i ustaštva. Umjesto poratne denacifikacije politike i društva, dobili smo nacifikaciju mladih na sve tri strane, odgajanje novih etno-ratnika na najmračnijim ideološkim motivima. Nacionalizam, kao stanje svijesti i sastavnica društvenog ponašanja, teško truje bh. mladež. To je istodobno glavno mjerilo učinka rata, ali i poratne politike, vlasti i međunarodne mirovne misije u BiH.
Ogromnu odgovornost za ovakvo stanje imaju i vrhovi religijskih institucija u BiH. Reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić nije osudio ponašanja u Dobrinji, kao ni niz drugih slučajeva bošnjačko-muslimanskog kleronacionalizma. Ali je reis zato ušao u pravu političko-medijsku tuču sa nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem, optužujući ga da po svijetu širi strah od ovdašnjih muslimana poistvojećujući ih sa teroristima. Kardinal to niječe, ali se neprijatno doimaju njegove tvrdnje pri boravku u SAD gdje je nastojao dokazati da su u BiH ravnopravni (dominatni) Srbi i pravoslavci, Bošnjaci i muslimani, a samo obespravljeni (podređeni) Hrvati katolici. Istina, takvo što ćete čuti i od muslimanskih vjerskih vođa za svoju stranu i od pravoslavnih sveštenika, na čelu sa mitropolitom dabrobosanskim Nikolajem, kada je riječ o položaju Srba.
Teokratizacija društva i klerikalizacija politike, na tezama o podređenosti (ali i supremaciji) svoje vjere, razarajuće djeluju na poratnu BiH.
Reis i nadbiskup našli su na suprotnim strana i u političkom trileru povodom (ne)usvajanja ustavnih amandmana. Kardinal Puljić je potegao u SAD da ukaže na razloge protivljenju ovakvim ustavnim promjenama. U Vašingtonu je uspio doprijeti samo do nivoa zamjenice pomoćnika državnog sekretara koja mu je ukazala na duboko razočarenje SAD zbog neusvajanja ustavnih promjena, uz zahtjev da ih naknadno podrži. Potom je u SAD otišao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić koji se nije sreo s predsjednikom Džordžem Bušom, ali jeste sa potpredsjednikom Dikom Čejnijem i državnim sekretarom Kondolizom Rajs. Tihić se vratio sa američkim stavom da se ne čekaju oktobarski izbori za nastavak priče o ustavnim promjenama, već da se posao, ipak, pokuša obaviti do kraja maja.
Odgovor na ovo pitanje očekuje se, prije svih, od čelnika SNSD i premijera RS Milorada Dodika. On je već sad ključna figura bh. političke scene, a biće još mnogo snažniji nakon oktobarskog glasanja kao vođa najjače stranke u RS i BiH. U kom smjeru se kreću Dodikova nastojanja svjedoči i njegova spoljnopolitička aktivnost. U Dodikovim Laktašima boravio je, kao privatno, predsjednik Srbije Boris Tadić. Potom je Dodik bio domaćin predsjedniku SDP Srbije Nebojši Čoviću koji je izjavio da o reformi policije trebaju odlučivati sami građani i rukovodstvo RS, te da se ?ne može na Kosovu primjenjivati jedan, a u BiH drugi standard?. To je shvaćeno kao novo prizivanje referenduma za otcjepljenje RS. Tome u prilog ide i odlazak Dodika u posjetu premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću kojem je pružio podršku u namjeri odvajanja od Srbije. RS je sve više Dodikova država.
Navedene ilustracije stanja u nas govore da Bosnom i Hercegovinom još vladaju ratni politički motivi i posljedice njihovog učinka. (Pred)dejtonsko doba žilavo se opire briselskom vremenu. BiH je nužna snažna podrška međunarodnih autoriteta da se učine odlučujući potezi na stabilizaciji evroatlanskog kursa i popuštanju unutarnjih tenzija.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Evropi ne vjerujem, jer se evropa nama smijala i gledala nas na BBC uz kokice...
svijetu ne vjerujem iz istih razloga, samo prosirite spisak TV stanica...
gledam licemjerstvo, Meshi se prigovara sto je zainteresiran da trenira CZ, a Medunjanina haman zale sto se javise neki problemi oko drzavljanstva, a treba da igra za Holandiju (hmmm, kako li se tu niko Srebrenice nije sjetio?)
ali nema veze, skontacete i vi da je najzdravije na forumu otkopavati piramidu i ublehasiti oko vjecitog derbija...
pozdravljam
TutanmIRCi Osmanagic - SVI SMO MI SEMIR!
-
artcourtesan
urbanagerila-enes zlatar bureje davno pokazao svoje SDA lice i prema tome se i izjasnjava, tako da o emancipaciji nema govora
http://www.darkoobradovic.com/yosikternyc%5B1%5D.mpg

-
Hamo.
deder sta ti gledas na tvojim TV stanicama? kakav je ukus kokica kad cujes i vidis, na primjer, Kongo, Irak, Filipine, Darfur, i tako dalje?mIRCerka wrote: svijetu ne vjerujem iz istih razloga, samo prosirite spisak TV stanica...
pretpostavljam uslo u jedno uho izislo na drugo, ali kokice i forum ostaju... fino je to...
-
urbanagerila
DA konkretno Dr. Radovana sa Durmitora u Ul. Sutjeska na mjesto u KC Kosevo da iz te iste bolnice ukrade materijal za gradnju svoje "vikendice" na Palama i tu osmisli onu cuvenu ".... nestace jednog naroda..." a vjerujem da svako od nas ima svog "radovana"...Prenj wrote:Da li si ti nekoga konkretno primio, emancipovao?urbanagerila wrote: ...
pobile komsije srbi isti oni koje smo primili u gradove, pomogli im u emancipaciji itd...
...
btw generalizacija ne dolazi u obzir... znaci nisu SVI srbi genocidni ali ih velika vecina to jeste i to NIKAD ne treba zaboraviti.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
e moj Hamo, nisam ja ko ti da sjedim i kukam za Filipincima...Hamo. wrote:deder sta ti gledas na tvojim TV stanicama? kakav je ukus kokica kad cujes i vidis, na primjer, Kongo, Irak, Filipine, Darfur, i tako dalje?mIRCerka wrote: svijetu ne vjerujem iz istih razloga, samo prosirite spisak TV stanica...
pretpostavljam uslo u jedno uho izislo na drugo, ali kokice i forum ostaju... fino je to...
ja druze moj odradim sto mogu za pomoc ljudima u mojoj okolini...provjeri, imas dosta toga na ovom forumu...
da istina je, PAS KOJI LAJE NE UJEDA ali ima nas pasa koji volimo ujest vise nego se kostiju naglodjat...
hajd zdravo
-
Prenj
Pa gdje su ti ochi bile ...urbanagerila wrote:DA konkretno Dr. Radovana sa Durmitora u Ul. Sutjeska na mjesto u KC Kosevo da iz te iste bolnice ukrade materijal za gradnju svoje "vikendice" na Palama i tu osmisli onu cuvenu ".... nestace jednog naroda..." a vjerujem da svako od nas ima svog "radovana"...Prenj wrote:Da li si ti nekoga konkretno primio, emancipovao?urbanagerila wrote: ...
pobile komsije srbi isti oni koje smo primili u gradove, pomogli im u emancipaciji itd...
...
btw generalizacija ne dolazi u obzir... znaci nisu SVI srbi genocidni ali ih velika vecina to jeste i to NIKAD ne treba zaboraviti.
PS. Nije materijal krao iz KC, vec iz Krajisnikove firme ...
-
urbanagerila
bure nije nikad bio uvlaciguz kao neke "courtesane" davne 95 ´javno je ocrnjen , cenzurisan okarakterisan kao neprihvatljiv za BH establishment. Od Amile Omersoftic dobio tarabu sa TVa ali fala Bogu vremena se mjenjaju ali zaboravu mjesta nema .... kurtoni i kurtezane nemojte bureta spominjati dok ne stanete MIRNOartcourtesan wrote:urbanagerila-enes zlatar bureje davno pokazao svoje SDA lice i prema tome se i izjasnjava, tako da o emancipaciji nema govora