Sarajevski taksisti!??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

forUMASH

Post by forUMASH »

....taksisticki zlikovci..... :D
Meshtar

Post by Meshtar »

enigma svijeta wrote:
Meshtar wrote:Prošetajte skupa... :-D :-D
Meshtar, odakle dokle ti setas? :)
Ne vidjeh pitanje, od vilsa do čaršije...bujrum :) :)
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

Meshtar wrote:
enigma svijeta wrote:
Meshtar wrote:Prošetajte skupa... :-D :-D
Meshtar, odakle dokle ti setas? :)
Heej, maratonac, dobra ti je ruta.. 8-) samo se trebam prvo malo ufurati (da mi ti ne bi mahao sa Sebilja, a ja jos uvijek na pola puta) :-D
Meshtar

Post by Meshtar »

enigma svijeta wrote:
Meshtar wrote:
enigma svijeta wrote: Meshtar, odakle dokle ti setas? :)
Heej, maratonac, dobra ti je ruta.. 8-) samo se trebam prvo malo ufurati (da mi ti ne bi mahao sa Sebilja, a ja jos uvijek na pola puta) :-D
Ma prilagodim se ja...no sikiriki :) :)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Meshtar wrote:
enigma svijeta wrote:
Meshtar wrote: Ne vidjeh pitanje, od vilsa do čaršije...bujrum :) :)
Ma prilagodim se ja...no sikiriki :) :)
:roll: Ho`s joj ukljucit` taximetar, .... mislim, ... treba ju slushati, ... :oops:
Meshtar

Post by Meshtar »

naprottiv, elokventna je...mislim da bi vrijedilo slušati je :)
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

Meshtar wrote:naprottiv, elokventna je...mislim da bi vrijedilo slušati je :)
Hvala Meshtar... a pape ako se tebi ne slusa, bujrum iskljuci se sa teme.. ima ih koliko ti dusa zeli (bez ukljucivanja taximetra) :zzzz: :lol:
Prince

Post by Prince »

Đubrad bjelosvjetska... Najodvratniji vozači i ljudi u ovom gradu.
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

Meshtar wrote:naprottiv, elokventna je... :)
...i debela...
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

Prince wrote:Đubrad bjelosvjetska... Najodvratniji vozači i ljudi u ovom gradu.
Nek je neko sasvim iskren, bez dlake na jeziku!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

pape wrote: :roll: Ho`s joj ukljucit` taximetar, .... mislim, ... treba ju slushati, ... :oops:
ovo me podsjeti na onu pricu o nekom merakliji s carsije kad daje instrukcije nadobudnom turisti ...kako doci do Borackog jezera...
- "Od Saraj'va do Konjica, mashinom...a odatle, makar pet sati pjehe...al mozesh uzet i kon'a...al bolje pjehe..."
- "A sto pjehe, kad se kocijom stigne brze..."
- "Pa ima se'jak.."
- "Pa dobro, ali je brze..."
- "A onda sa se'jakom treba pricat..."
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

ClonedAgain wrote:
Meshtar wrote:naprottiv, elokventna je... :)
...i debela...
Eee sto me nasmija :lol: cudnih ljudi ima stvarno :shock:
Kad me vec vuces za jezik- nikad mi nije trebala dijeta, jer stalno vjezbam (bolje se osjecam), a i mogu se komotno zahvaliti dobrim genima... ali ipak, po tvojoj logici, samo se debeli ljudi voze taxijem, hmm :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

zena wrote:
pape wrote: :roll: Ho`s joj ukljucit` taximetar, .... mislim, ... treba ju slushati, ... :oops:
ovo me podsjeti na onu pricu o nekom merakliji s carsije kad daje instrukcije nadobudnom turisti ...kako doci do Borackog jezera...
- "Od Saraj'va do Konjica, mashinom...a odatle, makar pet sati pjehe...al mozesh uzet i kon'a...al bolje pjehe..."
- "A sto pjehe, kad se kocijom stigne brze..."
- "Pa ima se'jak.."
- "Pa dobro, ali je brze..."
- "A onda sa se'jakom treba pricat..."
:-) Eh, ... zeno draga, ....mo`s mislit` kako ce meshtru bit`, .... :oops: .... nema ni masine, ni kochija, a ..... Dariva daleko, .... :oops:
enigma svijeta

Post by enigma svijeta »

:lol:
Meshtre, kako ono... propaganda protiv smutljivaca :lol: :lol:
Meshtar

Post by Meshtar »

Ma kakvi, ne isplati se...sami nestanu, kao fleka na asfaltu :) :)
missy

Post by missy »

Pustite Meshtra na miru, nemoj da bijem! :lol: A glede taxista, mene uvijek voze, evo prije neku noc, zuti taxi, od Sa cluba do Grbavice, nije im nikakav problem..A to vezano za pricu s istim, pa brate mili procjenis s kim mozes komunicirati...ako je neki rundo, ne pricam :-D Ili povedes pricu, ako je zuti taxi, pricas o sarajevo taxiju, i obratno:)Koji to dijalog bude...greska ...prije monolog.. :lol: :lol:
Meshtar

Post by Meshtar »

missy wrote:Pustite Meshtra na miru, nemoj da bijem! :lol: A glede taxista, mene uvijek voze, evo prije neku noc, zuti taxi, od Sa cluba do Grbavice, nije im nikakav problem..A to vezano za pricu s istim, pa brate mili procjenis s kim mozes komunicirati...ako je neki rundo, ne pricam :-D Ili povedes pricu, ako je zuti taxi, pricas o sarajevo taxiju, i obratno:)Koji to dijalog bude...greska ...prije monolog.. :lol: :lol:
Ma ko to mene brani, joj šuplja a ni javiti se ne zna :D :D
Edin H.

Post by Edin H. »

strong69 wrote:
enigma svijeta wrote:Pa dobro, necemo sad generalizirati, ali svakako znam za anegdotu koja je 100% provjerena.. dosta dobar prijatelj gledao svojim ocima, kako u neko doba noci, na parking stize onaj zuti taxi, i lik fino parkira, izlazi i pocinje obijati pored parkirano auto!!! :shock:
Ti vozaci zutog taxija su vecinom pridoslice iz Sandzaka, Kosova.. ali su i teski rauberi.. nista me vise ne moze zacuditi :roll:
E i tvoja glupost je nemjerljiva... To da su vozaci Zutog Taxija iz Sandzaka i Kosova cista je glupost, jer sam u svojim crnim studentskim danima radio kod istog pa znam. Uglavnom su iz Sarajeva i to mlada raja... Cuj, anegdota, 100% provjerena... Hoce li konacno da nestanu ovi glupi i ograniceni likovi puni podjela i predrasuda u limitaranim mozgovima sposobnim samo za te stvari?
Meni je taksista iz Zutog Taksija vratio Nokia 6230 mobilni koji mi je ispao u njegovom taksiju. 8)

Od tada uvijek njih koristim, a izbjegavam taksiste sa standa na aerodromu i kod autobuske stanice. Moras se sa njima svadjati da upale taksimetar. Kao pa znas koliko je, onda kada mu das pare buni se :x
shadow

Post by shadow »

pape wrote: :-) Eh, ... zeno draga, ....mo`s mislit` kako ce meshtru bit`, .... :oops: .... nema ni masine, ni kochija, a ..... Dariva daleko, .... :oops:
:lol: :lol: :lol:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Meshtar wrote:
Shoba wrote:mene uvijek gledaju poprijeko kad sjednem sam nazad. a to je u cijelom svijetu normalna stvar. valjda im ponos ne dozvoljava da budu soferi,,,,ma puni su frustracija, uostalom , kao i cijelo drustvo...Uvijek me nervira sto je muzika glasna, pusi se, nema klime.........

Po svim normalnim standardima, taxi mora biti limuzina, samo kod nas svako moze koristiti bilo kakvo auto za taksi. jebote, moram se grbit u nekakvoj skodi koja se raspada.....

U svim normalnim drzavama su taksiji iste boje, tako da nema zabune, i zna se ko je "divljak" a ko nije. U americi imaju metalne medaljone koji se zavare za haubu....no fucking around.....
U svim normalnim zemljama startna cijena nije 1 km... a litar goriva preko 1, 5 km
u New Yorku je startna cijena mislim 2 dollara. :-) :-)

a posto se i ja cesto vozim taxijem, mogu reci nesto na ovu temu...

Nisam imao puno negativnih iskustava sa taksistima...ali ja uglavnom idem kuci taksijem kada sam pijan pa mozda mi i puno reakcija promakne :)

u svakom slucaju, jednom sam sjeo u taksi i voznja je bila 2,30 mislim...frajera smo zaustavili na cesti, i kada smo rekli gdje idemo on je poceo srati kako je opet kratka voznja. Kreten debilni...ako mu se ne radi nek ugasi auto i sjedi kuci...

Ali zaista, ima ona mjesta da su među taksistima nazalost ima mnogo kriminalaca...ne znam zasto. Ne kazem svi, ali jedan broj njih zaista jesu skloni prevarama, kriminalnim radnjama i slicno...
anais_nin

Post by anais_nin »

Lace wrote:
debela wrote:moje relacije su uvijek kratke, ne pamtim kad je racun bio 5 km pa opet nikad jos nisam dozivjela neugodnost. na kraju, toliko je taksista u gradu da mozes i birati sa kojom firmom ces se voziti.
uglavnom su i moja iskustva takva...svaki put kada kasnim ulijecem u taxi na drveniji...cijena voznje nikad ne predje 3 KM a znalo mi se desiti kada nemam sitno...ako u startu pitam jel problem tada i izadjem iz vozila..a par puta nisam imala sitno...i kaze taksista "daj to sitno sto imas"...pa me voznja umjesto 3 KM dodje 1.10 KM
i moja iskustva sa sarajevskim taksistima su slicno pozitivna :D i najcesce su u pitanju kratke relacije, faks kuca ili faks grad kad mi se negdje zuri...i stvarno nisam imala neprijatnih situacija :D naprotiv...u vecini slucajeva sam dozivljavala neke pravo interesantne momente sa taksistima, tipa pravo fascinantnih prica, razgovora...cak sam par puta bila pocascena voznjom, jednom od strane jednog dedice koji je vidio da sam pravo neraspolozena i nasekirana jer sam imala katastrofalno los dan...iskreno, najcesce koristim zuti taxi jer su mi oni nekako najpouzdaniji :D

a sto se samih taxista tice, ne znam koji procenat su "sumnjive face" pa pretpostavljam isti kao i u svim drugim profesijama....i ne znam na osnovu cega, kojih statistika, podataka, se sudi o njihovoj proslosti, kriminalnom dosjeu, kao i porijeklu :roll: recimo da sam se igrom prilika u zadnjih godinu i po bas navozala taksijem u sarajevu, i naslusala svakakvih zivotnih prica....to su najcesce obicni normalni ljudi koji to rade da bi prehranili sebe i porodice :roll: barem je to utisak koji sam ja stekla...
teletrader

Post by teletrader »

Ja sa taxistima imam zaista prijatna iskustva,nikad mi niko nije pravio frku ni ruzhno me gledao ako me je trebalo samo odbaciti od Dzidzikovca do Bjelava (mada uglavnom tu turu pjesacim) i uvijek mi je simpaticno kako vecina nasih taxista cijenu vozhnje uvijek zaokruzhi u korist putnika..
Ako je racun 2,80KM a ja npr. imam samo 2,5KM u sitno i recimo 20KM u papiru,nece ni jedan roviti po dzepovima i trazhiti kusur od 17KM..
the_stick

Post by the_stick »

ja da se vozam taksijem 10 puta dnevno, radije bih sebi auto kupio!

u zadnjih 2 mjeseca sam se vozio taksije 4-5 puta... nikad nije kostalo vise od 3 marke... i nikad nisam imao ni najmanji problem...

ja vjerujem da ima taksista i koji obijaju druga auta... i onih koji vrijedaju musterije.... ali sve to generalizovati i pisati o tome pod naslovom 'sarajevski taksisti'... nema smisla! eno ja jucer citao da je neki tamo gradjevinski inzenjer ubio nekog covjeka... i sad bih ja trebao otvoriti temu 'gradjevinski inzenjeri - hladnokrvne ubice'??
the_stick

Post by the_stick »

Svemirski_Jebach wrote:
Meshtar wrote:
Shoba wrote:mene uvijek gledaju poprijeko kad sjednem sam nazad. a to je u cijelom svijetu normalna stvar. valjda im ponos ne dozvoljava da budu soferi,,,,ma puni su frustracija, uostalom , kao i cijelo drustvo...Uvijek me nervira sto je muzika glasna, pusi se, nema klime.........

Po svim normalnim standardima, taxi mora biti limuzina, samo kod nas svako moze koristiti bilo kakvo auto za taksi. jebote, moram se grbit u nekakvoj skodi koja se raspada.....

U svim normalnim drzavama su taksiji iste boje, tako da nema zabune, i zna se ko je "divljak" a ko nije. U americi imaju metalne medaljone koji se zavare za haubu....no fucking around.....
U svim normalnim zemljama startna cijena nije 1 km... a litar goriva preko 1, 5 km
u New Yorku je startna cijena mislim 2 dollara. :-) :-)

a posto se i ja cesto vozim taxijem, mogu reci nesto na ovu temu...

Nisam imao puno negativnih iskustava sa taksistima...ali ja uglavnom idem kuci taksijem kada sam pijan pa mozda mi i puno reakcija promakne :)

u svakom slucaju, jednom sam sjeo u taksi i voznja je bila 2,30 mislim...frajera smo zaustavili na cesti, i kada smo rekli gdje idemo on je poceo srati kako je opet kratka voznja. Kreten debilni...ako mu se ne radi nek ugasi auto i sjedi kuci...

Ali zaista, ima ona mjesta da su među taksistima nazalost ima mnogo kriminalaca...ne znam zasto. Ne kazem svi, ali jedan broj njih zaista jesu skloni prevarama, kriminalnim radnjama i slicno...
kad smo kod prevara.... jesi kad kupovao narandze na pijaci? :-D
flora.sa

Post by flora.sa »

ja sam imala i pozitivnih i negativnih iskustava sa taxistima...tu su negdje na istoj deredzi...

obicno je i kod mene problem sa ovim kratkim relacijama...nema mi nista gore kad udjem u taxi, pa on odamh pocne da pridikuje, kao jao, da sam znao gdje treba da te vozim, ne bih i tako...obicno se iskljucim, i ne slusam, ali sam jednom morala da reagiram, jer me je stvarno isfurao :D ...na kraju mi jos nije imao kusur da vrati...hajd rekoh nek vam se broji kao duza relacija :D ...samo da vam izadjem iz auta...

onda uvijek moram ulaziti u auta, koja su zadnja na taxi standu, jer oni prvi nece da voze te kratke relacije...kao pa mi tu stojimo dugo, i sad vas trebamo voziti za par maraka...pa gdje bi on da me vozi? U Tuzlu mozda? :? :roll:

ne razumiju da su oni u sluzbi gradjana, i ukoliko vec to rade, trebaju da savjesno obavljaju svoj posao...

nisam imala cudnih pogleda, kada sjedam straga u taxi, tako da s tim nisam imala problema...pa valjda mogu birati gdje cu sjesti...ne volim ni kada hoce da pricaju sa mnom, ali to opet nije do njih nego do mene...volim da kad se vozim u taxiju, posebno kuci s posla, ili iz grada, da uzivam u tisini...

jednom sam prisutvovala sceni kada je taxista prijateljicu bukvalno pljunuo iz taxia...i tako...

sa druge strane, opet ima jako finih, i uljudnih taxista, koji zaista nikada nece reci nista, cak i kada vas voze za 3-4 KM...jednom mi je jedan rekao: sine ja ovakvih za 3-4 KM, napravim 10, dok oni sto cekaju duzu voznju naprave jednu...

onda ima razlike i od standa do standa...

i uglavnom , vidim da smo se svi slozili, da nas najvise nerviraju kada biraju kuda ce da voze...voljela bih da onu imaju svijesti da su kao usluzna djelatnost, oni u sluzbi gradjana, i da postoje zbog nas, a ne mi zbog njih...
Post Reply