Datum i mjesto rođenja:
18.5.1963. Gornji Petrovići, Kalesija
Datum i mjesto rođenja:
17.9.1953.,Vlasenica
Datum i mjesto rođenja:
26.10.1961. godine, Kikači, Kalesija
Datum i mjesto rođenja:
3.12.1945. Donji Moranjci - Srebrenik
Datum i mjesto rođenja:
18.5.1963. Gornji Petrovići, Kalesija
Datum i mjesto rođenja:
17.9.1953.,Vlasenica
Datum i mjesto rođenja:
26.10.1961. godine, Kikači, Kalesija
Datum i mjesto rođenja:
3.12.1945. Donji Moranjci - Srebrenik
Ime i prezime:
Mehmed Suljkanović
Datum i mjesto rođenja:
20.01.1948., Srebrenik
Stručna sprema:
VSS
Strani jezici:
engleski i francuski
Bračno stanje:
oženjen
Email:
[email protected]
Biografija:
Rođen 1948. u Srebreniku. Srednju školu i Rudarski fakultet završio u Tuzli. Po završetku fakulteta zaposlio se 1971. na RGF-u u Tuzli. Magistrirao i doktorirao na RGF-u Tuzla. Trenutno u zvanju redovnog profesora na RGF-u za naučnu oblast "Mehanika i mehanika tla i stijena". Od 1992. do 1996. bio pripadnik Armije BiH kao oficir za vezu sa UNPROFOR-om. U nekoliko navrata boravio na naučnom i stručnom usavršavanju u SAD i Engleskoj. Objavio veći broj naučnih i stručnih radova u domaćim i stranim časopisima i na kongresima. Bio dekan Rudarsko-geološkog fakulteta od 1989. -1993. godine.Od 1999. obavljao dužnost prodekana Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta u Tuzli. Od aprila 2003. poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH.
Ime i prezime:
Ivo Lozančić
Datum i mjesto rođenja:
20.1.1957., Žepče
Stručna sprema:
VŠ
Strani jezici:
ruski, engleski - pasivno
Bračno stanje:
Oženjen
Email:
[email protected]
Biografija:
Oženjen, otac dvoje djece, stalno nastanjen u Žepču.Član HDZ-a od 1990. - 1998.; Predsjednik OOHDZ - Žepče; član IOHDZBiH 1990.-94.; u oba mandata podpredsjednik HDZBiH od 94.-98.god. ■ Od 1992.- 1994. zapovjednik 111 xp HVO brigade . ■ Predsjednik OV Žepče 1995.; ■ biran s liste dijaspore u Hrvatski državni sabor. ■■ Na izborima 1996. biran u Zastupnički dom PSBiH: Presjedatelj i dopresjedatelj Zastupničkog doma PSBiH u razdoblju 1996.-1998.; član administrativne i komisije za vanjske poslove u Domu kao i član delegacije u Interparlamentarnoj uniji. ■ 1998. napustio HDZ i među osnivačima nove stranke NHI - čiji je dopredsjednik, ■ 1998. biran u Zastupnički dom PSBiH, član Administrativne komisije i Komisije za vanjske poslove.; ■ 2000. ponovno biran u PSBiH : presjedatelj Komisije za promet i komunikacije; član izaslanstva BiH pri Vijeću Europe. ■ 2002. četvrti put izabran u PSBiH : član Komisije za promet i komunikacije i član izaslanstva u VE.
ovo sve glasa, pa naravnoklif wrote:Gdje je sad onaj sto nece da glasa?
Samo da vidi koji hoce.
Ime i prezime:
Mirko Blagojević
Datum i mjesto rođenja:
1.8.1956. Brijesnica, Lukavac
Stručna sprema:
SSS, mašinski tehničar
Strani jezici:
Bračno stanje:
oženjen, otac dvoje djece
Email:
[email protected]
Biografija:
Živim u Bijeljini, ul.Pere Stanića 3. Predsjednik Srpske radikalne stranke Izvršnog odbora. Biran za poslanika u dva saziva Narodne skupštine RS-a. Na izborima 2002. izabran za poslanika u Parlamentarnu skupštinu BiH. Bivši sportista, bokser i prvak BiH u srednjoj kategoriji. Aktivno se bavim sportom - kik boks i tenis. Učesnik rata, za zasluge u ratu u manastiru Knežina imenovan za srpskog četničkog vojvodu.
Ime i prezime:
Petar Kunić
Datum i mjesto rođenja:
13.02.1949. Glinice
Stručna sprema:
doktor pravnih nauka
Strani jezici:
služim se njemačkim
Bračno stanje:
oženjen
Email:
[email protected]
Biografija:
Gimnaziju sam završio u Karlovcu, a Pravni fakultet u Zagrebu, gdje sam i magistrirao (1984.), a doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu (1991.) i stekao akademsko zvanje doktora pravnih nauka. Radio sam na Višoj upravnoj školi u Zagrebu, te na Pravnom fakultetu na mjestu zamjenika sekretara do 1992. Od 1985. do 1992. radio sam kao saradnik na Fakultetu političkih nauka, gdje sam izvodio nastavne aktivnosti iz predmeta Upravno pravo. Od 1992. radim na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci, najprije u zvanju docenta (1997.), a kasnije u zvanju vanrednog profesora. U toku je postupak mog izbora u zvanje redovnog profesora.Objavio sam tri knjige, uglavnom iz upravno-pravne oblasti, te oko četrdeset naučnih radova. Od početka 2001. do početka 2003. obavljao sam funkciju potpredsjednika Vlade Republike Srpske i ministra za upravu i lokalnu samoupravu. Sada sam poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Komisije za spoljnu trgovinu i carine, te potpredsjednik Ustavno - pravne komisije.
Hajmo ozbiljno, dajte da pokrenemo akciju. Hajd sastavite jedno kratko pismo podrske, imam jedno 4-5 email adresa pa cu dati svoj doprinos. Ima li jos zainteresovanih?Vingo wrote:Hajmo ih bombardovat mailovima podrske....svi imaju adrese...