Vjencanjem do papira

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

flora.sa wrote:ne rauzmijem je uopce...upozna lika putem neta...on joj ponudi brak zbog papira, ona automatski pristaje, ide u nepoznato, samo da bi otisla odavde...odkud zna da je tamo ne ceka kakav kombi koji ce je umjesto do opcine odvesti do nekih od bordela Zapadne Evrope..

jako nepromisljeno... :roll:
vrlo. upravo to, trgovina ženama, part 1.

ne daj bože, ali je to sasvim realna opasnost. Tako oni ustvari i rade. Ni u kom slučaju ne bi trebala ići.

Pročitaj malo priče žena koje su tako završile u rospkom odnosu širom europe...molim te odgvori je od te gluposti.

Odkud ona zna da je bilo šta od toga istina...i ko bi zaista zalagao svoj položaj, posao i sve drugo da bi nekoj curi s neta učinio tako što??!

Mislim da je sve to jedna velika podvala...
Last edited by Svemirski_Jebach on 31/03/2006 08:51, edited 1 time in total.
krava

Post by krava »

jel mu rodjak sandzaklija? ako jeste, onda je moguce :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

kriticarka_nikova wrote: nije nista platila,simapticna je tipu i to je sve.....
:lol: :lol: :lol: :lol:

Da on ne misli na neki drugi aranzman?

Mislim en zezam se, danas je posao sa bijelim robljem jako unosan i uzeo maha
mr2

Post by mr2 »

kriticarka_nikova wrote:pa ona konta da je dobije odmah na granici da saceka i da to sve izganjaju,pa meni sve to nije jasno,al hajd kazem ja njoj raspitacu se ovdje na forumu....
Dakle...oni se uzmu i prelaze granicu,a ako joj treba boravisna dozvola koliko je moguce da je ta dozvola vec ceka tamo?
Nakon vijecanja,podnosi se zahtijev kod policije za strance....Prije svega se gleda da li je brak legalan,mislim provjera da li su obadvoje slobodnog bracnog stanja....Bosansko uvjerenje se provjerava preko konzulata ,nakon toga se gleda na primanja partnera......da li posjeduje adekvatan smijestaj i slicno.....Bojim se da ne zavrsi kao mnoge nase iza izloga
Last edited by mr2 on 31/03/2006 08:51, edited 1 time in total.
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Svemirski_Jebach wrote:znam da sam dosadan, ali to neće moći tako. Da radi ne znam gdje, jer je to protivzakonito. Tako što ne bi moglo ni u BiH jer svaka izdata viza, mora imati opravdanje...
nisi dosadan.....znaci mora doci on ovamo i da se uzmu???
flora.sa

Post by flora.sa »

a je li ti nas malo i zajebavas? :D

ne mogu da vjerujem da osoba sa imalo mozga moze da uradi ovako nesto, samo zato sto joj je neko rekao da ce je zeniti samo zato sto mu je simpaticna?! :shock: :? :roll:
kriticarka_nikova

mr2 wrote:
kriticarka_nikova wrote:pa ona konta da je dobije odmah na granici da saceka i da to sve izganjaju,pa meni sve to nije jasno,al hajd kazem ja njoj raspitacu se ovdje na forumu....
Dakle...oni se uzmu i prelaze granicu,a ako joj treba boravisna dozvola koliko je moguce da je ta dozvola vec ceka tamo?
Nakon vijecanja,podnosi se zahtijev kod policije za strance....Prije svega se gleda da li je brak legalan,mislim provjera da li su obadvoje slobodnog bracnog stanja....Bosansko uvjerenje se provjerava preko konzulata ,nakon toga se gleda na primanja partnera......da li posjeduje adekvatan smijestaj i slicno.....Bojim se da ne zavrsi kao mnoge nase iza izloga
Ok.vidim da se ti najvise razumijes...pa jel se to moze odmah na licu mjesta uraditi,ja te tako razumih????
kriticarka_nikova

flora.sa wrote:a je li ti nas malo i zajebavas? :D

ne mogu da vjerujem da osoba sa imalo mozga moze da uradi ovako nesto, samo zato sto joj je neko rekao da ce je zeniti samo zato sto mu je simpaticna?! :shock: :? :roll:
Ne zajebavam i nemoj da seres...cura je u GOVNIMA i ne do ti bog da si na njenom mjestu !!!!!!!!!
Svemirski_Jebach

kriticarka_nikova wrote:
Svemirski_Jebach wrote:znam da sam dosadan, ali to neće moći tako. Da radi ne znam gdje, jer je to protivzakonito. Tako što ne bi moglo ni u BiH jer svaka izdata viza, mora imati opravdanje...
ne mora, oni se mogu uzeti bilo gdje, ali se molba podnosi u državi boravišta dakle BiH.

ali nešto drugo je još bitnije...možda sam malo paranoičan, ali vjeruj mi. Trgovina ženama je jedan od najprofitabilnijih poslova mafije u Europi.

Ne daj Bože, ali sasvim je realna opasnot da se njoj može desiti nešto jako ružno.

Čitava ta situacija meni smrdi - i pale se alarmi. Razmisli - koliko je realno da sve to neko uradi za nekoga, samo za to što si mu, kao simpatična???! I to se upoznali preko neta???

Ima jako mnogo priča žena koje su na taj ili sličan način bile odvedene u bordele.

Sa pravne strane nemoguće izvesti vizu na granici - a drugo, samim tim, on je ponudio neko providno objašnjenje (kao rođak)!!!

elem, ja nikad ne bih otišao tako. Rizik je suviše velik
flora.sa

Post by flora.sa »

kriticarka_nikova wrote:

Ne zajebavam i nemoj da seres...cura je u GOVNIMA i ne do ti bog da si na njenom mjestu !!!!!!!!!
da zato i kazem...ne zajebavam se, no prica mi je pravo suplja, i ona ako zna da je u govnima zasto ide? :roll:

i spusti lopticu malo, nismo tu da bismo se vrijedjali.
Fair Life

#36 Re: Vjencanjem do papira

Post by Fair Life »

kriticarka_nikova wrote:A sta ako im ovu boravisnu dozvolu pomogne da izda tip koji radi u Ministarstvu tj.njegov rodjak ?Koliko je lako nekome to da uradi ko radi u vladi ili na takvom polozaju?
Regularna procedura se mora zadovoljiti (proci) pa da mu je otac austrijski bog.
flora.sa

Post by flora.sa »

kriticarka_nikova wrote:

i ja sigurno ne bih mogla biti na njenom mjestu, jer si ne bih dozvolila ovakvu situaciju...svesna sam onoga sto se desava po Z.Evropi i svijetu...

Zasto se onda uopce daju one reklame o bijelom roblju, kada zene to ne shvataju zaozbiljno, ili barem uzmu u obzir cinjenicu da sve ovo posmatraju sa rezervom :roll:
Harrys

#38 Re: Vjencanjem do papira

Post by Harrys »

kriticarka_nikova wrote: A sta ako im ovu boravisnu dozvolu pomogne da izda tip koji radi u Ministarstvu tj.njegov rodjak ?Koliko je lako nekome to da uradi ko radi u vladi ili na takvom polozaju?
Cim ovo spominjes,odmah znam da to nije nesto u redu,jer bi rodjak zaposlen u Ministarsvu morao da zna da se boravisna dozvola ne moze izdati na granici poslije vjencanja,niti unaprijed.
Povlacim se iz diskusije. :lol: :lol: :lol: :lol:
mr2

Post by mr2 »

kriticarka_nikova wrote:
mr2 wrote:
Ok.vidim da se ti najvise razumijes...pa jel se to moze odmah na licu mjesta uraditi,ja te tako razumih????
Ne moze,moraju prvo izvadit uvjerenja o slobodnom bracnom stanju nakon toga vjencanje provjere,traje kompletna procedura prosjecno 3-4 mjeseca.Ukolko on ima stalni poso ,primanja 120 posto od minimalne plate i slicno....dobice paire
kriticarka_nikova

Svemirski_Jebach wrote:
kriticarka_nikova wrote:
ne mora, oni se mogu uzeti bilo gdje, ali se molba podnosi u državi boravišta dakle BiH.
Ma dobro mozes odmah da izbacis trgovinu zenama,jer znam da nije 100% (PROVJERENO,AL SAD NEBITNO KAKO) ,ali vidi nesto....ona moze otici sad u austriju,ali ne moze se vjencati za njega ako nema vizu,znaci ne moze uci u drzavu uopste,prema tome ONA ne moze da se vjenca za njega bilo gdje ako predhodno nije izvadila vizu...izuzev ako je to moguce na granici i da se odmah hitno urade neki papiri da bi presla u drzavu.....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

kriticarka_nikova wrote:Tip ima rodjaka koji radi u Minisarstvu sad ne znam kojem :-) ali koliko joj on moze pomoci neam pojma,ne razumijem se u to.... :-)
Kako naivno :shock:
Fair Life

Post by Fair Life »

A sta ako "ne laje pas radi sela"... ?
foton

#43 Re: Vjencanjem do papira

Post by foton »

kriticarka_nikova wrote:Imam prijateljicu koja sutra ode na granicu sa Madjarskom da se uzme za tipa sa kojim se upoznala na netu.Kaze da nije iz ljubavi vec zbog papira.Cim se vjencaju ona ce moci preci u Austriju iz istih stopa.
Plasim se za nju.Najlaksi i najbrzi nacin za dobivanje vize je taj.Tako automatski postajes drzavljanin bilo koje zemlje.....sta mislite o ovom potezu,jel previse lud????
Joj kako ti je prijateljica nadrljala. Pa kako moze biti tako naivna??? Ili ti nama prosipas suplju.

Ne zanima granicare s kim se prijateljica vjencala, vec koje drzavljanstvo ili koju vizu ima. Evo ja sam u jednoj zemlji EU i imam vise poznanika (drzavljani EU) koji su se NAPATILI da "srede papire" za svoje supruge iz BiH. Ali i kad dodju u EU, ne dobiju drzavljanstvo vec samo boravisnu dozvolu. Ako se kojim slucajem razvedu u prvih 2-7 godina, GUBI se boravisna dozvola. Sad zamisli u kakvoj su one poziciji!

Brak za papire nije rjesenje. U EU postoji SISTEM protiv toga. Cak je i u Americi to "spajanje porodice" nekad problematicno.

Pazi da ti jaranica ne zavrsi u elitnom drustvu Moldavki, Ukrajinki...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

daduli_sa wrote:
kriticarka_nikova wrote:Tip ima rodjaka koji radi u Minisarstvu sad ne znam kojem :-) ali koliko joj on moze pomoci neam pojma,ne razumijem se u to.... :-)
Kako naivno :shock:
jasta nego naivno.pa nije austrija bosna da se papiri mogu stancati i kuci,ako si na polozaju.
moj prijatelj se ozenio sa djevojkom u bosni.ona je dole morala cekati papire 3 mjeseca tj vizu.i kad je dosla ovdje dobila je boravisnu dozvolu.poslije tri godine ima pravo zatraziti holandsko drzavljanstvo.
krava

Post by krava »

da da
postoji maticarski ured na svakog granici, bas za te posebne slucajeve...dodjes udas se na granici i automatski dobijes vizu...

postoji, postoji...neka odmah ode, sta ceka..
Svemirski_Jebach

kriticarka_nikova wrote:
Svemirski_Jebach wrote:
kriticarka_nikova wrote: nisi dosadan.....znaci mora doci on ovamo i da se uzmu???
Ma dobro mozes odmah da izbacis trgovinu zenama,jer znam da nije 100% (PROVJERENO,AL SAD NEBITNO KAKO) ,ali vidi nesto....ona moze otici sad u austriju,ali ne moze se vjencati za njega ako nema vizu,znaci ne moze uci u drzavu uopste,prema tome ONA ne moze da se vjenca za njega bilo gdje ako predhodno nije izvadila vizu...izuzev ako je to moguce na granici i da se odmah hitno urade neki papiri da bi presla u drzavu.....
slušaj me dobro...zaista ti pokušavam pomoći.

Ona se može udati za njega bilo gdje...u nepalu, Bosni, Senegalu, Argentini.-..to nije bitno.

Bitno je da ona, nakon što se uda, NE MOŽE ući u Austriju samo na osnovu činjenice da je žena nekoga ko je austrijski državljanin. to je to.

Evo, neko ti je objasnio cijelu proceduru, šta se mora pribaviti, koji dokumenti i koliko to traje. Ona molbu MORA predati u ambasadu Austrije u BiH i onda čekati dok joj ne jave.

Drugačije ne može. Kako reče Fair, taman da mu je babo Wolfgang Schusell sam!

A za trgovinu ženama - ne zvuči mi ubjedljivo. Nimalo ne pokušavam da spustim nekoga nego jednostavno pokušavam biti glas razuma u svemu ovom. Zaista ne bih volio da još jedna cura završi u tako stravičnom svijetu. Mislim da bi se definitivno trebala informirati, jer činjenica je da su mnoge osobe koje vrbuju žene, njihovi poznanici, čak "dečki" s kojims su one hodale neko vrijeme.

Jednostavno - sve mi to djeluje vrlo naivno i neodgovorno.

I da, ovdje ima ljudi koji jako dobro znaju ove stvari jer žive vani - i mislim da bi ih trebala poslušati. Ne vjerujem da ti iko od njih govori laž i da ti želi štetu.
kriticarka_nikova

ok ajd da mi neko slozi kockice.....
neka bude vjencanje u bih
sta dalje?
gdje ide dalje da vadi papire?
kuda dalje?
onda bi trebala da ide da aplicira u austrijsku ambasadu,jel to moze i u bosni....jel moze to neko drugi da radi za nju ili mora licno?
Svemirski_Jebach

@Fair - fakat i ja sam to pomislio. Ne laje pas radi sela, nego radi sebe...

Izgleda da je nekada džaba govoriti...ne mogu da shvatim da neko po svaku cijenu želi da se ispali odavdje. Čak rizikujući svoj život.

jebo te!

Toliko puta sam slušao iste priče i istu naivnost, i pitam se šta je koji kurac ovim ljudima??
mr2

Post by mr2 »

kriticarka_nikova wrote:ok ajd da mi neko slozi kockice.....
neka bude vjencanje u bih
sta dalje?
gdje ide dalje da vadi papire?
kuda dalje?
onda bi trebala da ide da aplicira u austrijsku ambasadu,jel to moze i u bosni....jel moze to neko drugi da radi za nju ili mora licno?
Prvo izvadit uvjerenja o slobodnom bracnom stanju nakon toga vjencanje provjere,traje kompletna procedura prosjecno 3-4 mjeseca.Ukolko on ima stalni poso ,primanja 120 posto od minimalne plate i slicno....dobice papire......
kriticarka_nikova

Svemirski_Jebach wrote:@Fair - fakat i ja sam to pomislio. Ne laje pas radi sela, nego radi sebe...

Izgleda da je nekada džaba govoriti...ne mogu da shvatim da neko po svaku cijenu želi da se ispali odavdje. Čak rizikujući svoj život.

jebo te!

Toliko puta sam slušao iste priče i istu naivnost, i pitam se šta je koji kurac ovim ljudima??
Ma znao bi koji je kurac da si na njenom mjestu.... :(
Post Reply