Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
- manijak1
Novel .........jebo te humor
da ti nije Slobe ........imao bi i ti Srbiju s Kosovom 
-
UBL
#28 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
...
Last edited by UBL on 16/11/2008 00:05, edited 1 time in total.
-
mr__bosnjak
Prije mi je znalo bit zao kad su ljudi prezestoko isli na Senada Avdica jer opet on je uvijek govorio da je bila agresija, osudzivao zlocine... Ove godine kada sam kupio Slobodnu Bosnu kad sam bio u Bosni pisalo je o Srebrenici itd. Ali, opet izgleda da vode i dosta anti-bosanske politike... Jednostavno citao sam ih premalo puta da bih dao analizu jer kad dodzem citam one express i take stvari a od vijesti avaz. Ali kako izgleda priblizavaju se "slobinoj Bosni".
-
Dosta
"Slobina bosna"?! Vidi ko recemr__bosnjak wrote:Prije mi je znalo bit zao kad su ljudi prezestoko isli na Senada Avdica jer opet on je uvijek govorio da je bila agresija, osudzivao zlocine... Ove godine kada sam kupio Slobodnu Bosnu kad sam bio u Bosni pisalo je o Srebrenici itd. Ali, opet izgleda da vode i dosta anti-bosanske politike... Jednostavno citao sam ih premalo puta da bih dao analizu jer kad dodzem citam one express i take stvari a od vijesti avaz. Ali kako izgleda priblizavaju se "slobinoj Bosni".
-
Reina
#32 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
UBL wrote:Ako je po tebi istina da nije bilo agresije, ako je istina da je ratni zlocinac Milosevic upravu kada je pravdajuci istu optuzivao Alijiu da zeli napraviti tzv. "muslimansku drzavu" , da, onda to znaci biti cetnikFair Life wrote:Istinu napisati, po tvom misljenju, znaci... biti cetnik.mashenka wrote:(...)
ovaj forum postao leglo cetnika....
Ne slagati se sa propalom politikom Alije Izetbegovica i njegovih 'satelita', po tebi, znaci biti... cetnik.
eto bas tako...
- Fair Life
#33 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Jasno sam napisao...UBL wrote:Ako je po tebi istina da nije bilo agresije, ako je istina da je ratni zlocinac Milosevic upravu kada je pravdajuci istu optuzivao Alijiu da zeli napraviti tzv. "muslimansku drzavu" , da, onda to znaci biti cetnikFair Life wrote:Istinu napisati, po tvom misljenju, znaci... biti cetnik.mashenka wrote:(...)
Ne slagati se sa propalom politikom Alije Izetbegovica i njegovih 'satelita', po tebi, znaci biti... cetnik.
Agresiju ti spominjes,kako bi nevjestim "citaocima" stvorio dojam da je to moja, a ne tvoja, zamisao.
- taxi_driver
fair ba pusti ove domoljube ,kojima su usta puna agresije a cd player-i puni raznih ceca,jovana itd...
-
Reina
granulo wrote:Znaci, svi koji nisu za SDA "politiku" su cetnici. Jedni su nas rokali granatama, drugi kriminalom... I ne dirajte u Fair Laif-a, od njega uvijek imamo nesto nauciti.
ma samo treba bolje procitati prvu stranicu i nista vise.... to
fair pominje SDA da druge zbuni a ne mi njega.... eto toliko
oko zbunjaza
- taxi_driver
ma laze slobodna.laze senad pas mu ....
lagali su i kad su se topovi ukopavali oko sarajeva.
lagali su i kad su se topovi ukopavali oko sarajeva.
- Vodenjak
@mr_bosnjak!mr__bosnjak wrote:Prije mi je znalo bit zao kad su ljudi prezestoko isli na Senada Avdica jer opet on je uvijek govorio da je bila agresija, osudzivao zlocine... Ove godine kada sam kupio Slobodnu Bosnu kad sam bio u Bosni pisalo je o Srebrenici itd. Ali, opet izgleda da vode i dosta anti-bosanske politike... Jednostavno citao sam ih premalo puta da bih dao analizu jer kad dodzem citam one express i take stvari a od vijesti avaz. Ali kako izgleda priblizavaju se "slobinoj Bosni".
Sve to sto si napisao stoji ukoliko pod bosanskom stranom smatras SDA i njihov nacin zastupanja bosnjackog (nikako bosanskog!) naroda!
Ali, da pustimo sve to...
Slobodna Bosna je davno, davno, i prije nego je Alija i pomislio na to, upozoravala na cetnike i velikosrpsku politiku!
Nije fer zaboravljati to u ovim godinama kad su se okomili na rukovodioce Bosne i Hercegovine (I) iz reda bosnjackog naroda koji su samo nastavili tamo gdje je Slobo stao!
Istina, drugim sredstvima: lopovlukom, kriminalom, bahatascu, krajnjom nezainteresovanoscu za ono sto je Bosna oduvijek bila, a u cilju ostvarenja licnih i uskostranackih interesa!
- Vodenjak
#40 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
Licno sam u svojoj opstini slusao najodgovornije ljude iz SDA jos tamo negdje polovinom 1991. koji gradovi su "nama" interesantni u buducem razgranicenju!UBL wrote:Ako je po tebi istina da nije bilo agresije, ako je istina da je ratni zlocinac Milosevic upravu kada je pravdajuci istu optuzivao Alijiu da zeli napraviti tzv. "muslimansku drzavu" , da, onda to znaci biti cetnikFair Life wrote:Istinu napisati, po tvom misljenju, znaci... biti cetnik.mashenka wrote:(...)
Ima nas koji smo malo stariji i mnogo vise znamo!
A Faira ne diraj jer je on je na svojim ledjima osjetio sta je Slobina politika.
Ali ne zaboravi: Grad mu je oslobodjen i ne pada mu na pamet da se vrati kao ni 99,99% onih koji su u ratu iz istog protjerani od strane cetnika. Je li se iko ikad upitao zasto je to tako?
Mislis li zaista da je australski dolar, svedska kruna ili evropski Euro jedini razlog sto se ljudi ne vracaju svojim kucama?
Ozbiljnosti malo u komentarima molim...
- Fair Life
#41 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija
A bogumi i Alijinu pogubnu politiku, jos iz vremena... kad je u Novom Pazaru,mislim, osnivao SDA za Sandzak.Vodenjak wrote:(....)
A Faira ne diraj jer je on je na svojim ledjima osjetio sta je Slobina politika.
(...)
Nije me ni Franjina mimoisla.
-
Al-aqsa
Samo malo da se napomenemo, posto smo malo zaboravili;
Na Bosnu i Hercegovinu je izvrsena agresija od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Srbija i Crna Gora su imale JNA armiju i podrsku Rusije. Hrvatska je imala podrsku Europe. Bosna i Hercegovina nije imala niciju podrsku, nije imala armiju, nije imala nista. Ali smo zato imali embargo na oruzje, goloruk narod i rezervisano mjesto u masaovnim grobnicama.
I uprkos takvoj situaciji, kada je domovina gorjela sa svih strana, Kada su nas napadali i iz vana i iz nutra, kada su nam rusili dzamije, kuce, gradove. Kada su silovali nase zene, majke i djevojcice. Kada su potkivali zive ljude. Kada su nas zasipali kisom granata i snajperskim hicima. Kada su nam junaci sa brda svaki dan u Sarajevu ubijali po nekoliko nevine dijece. Kada nam je cijeli svijet okrenuo ledja i pustio nas na milost i nemilost balkanskog kasapina. Kada su nas gadjali dok smo stajali u redu za vodu i hljeb. Kada su u masakru u Tuzli na Kapiji ubili malog Sandra Kalesica(3,5). I uprkos svemu tome, nekako smo uspjeli da odbranimo Drzavu Bosnu i Hercegovinu i da odbranimo onaj narod kojem je bilo namjenjeno da nestane! I da iz svega toga, iako smo naj vise patili i stradali, izadjemo kao moralni i vojni( ipak je pobjeda, -goloruki naspram profesionalne armije) pobjednici!
I zbog svega toga sto su nam uradili, danas, imamo pravo, trebamo, moramo i smijemo, da u oci kazemo, svoj toj europskoj, svjetskoj i komsijskoj diplomatskoj djubradi; Da Mi smo Bosanci i Hercegovcci, Da mi smo Bosnjaci, Da mi smo europski Muslimani!
Ali danas, deset godina nakon rata, mi smo sve glasniji u spjevovima u osudi "kriminalca, glavnog krivca i smutljivca" -Alije Izetbegovica, kojeg eto, da nije bilo, sada bi nam ruze po asfaltu nicale. A o ratu, Mladicu, Karadzicu, niko nista nebi znao, ...ni cuo. Da samo njega, kako nebii !!!!
I

Ali kako jednom rece Senad Hadzifejzovic; "valjda smo pametni, netreba nam nista dva puta ponavljati", "Danas smo izgubili 6 male djece u Sarajevu, danas smo izgubili 6 malih ljiljana. Danas smo 6 puta tuzniji, ali od danas moramo biti 6 puta jaci"!!
Na Bosnu i Hercegovinu je izvrsena agresija od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Srbija i Crna Gora su imale JNA armiju i podrsku Rusije. Hrvatska je imala podrsku Europe. Bosna i Hercegovina nije imala niciju podrsku, nije imala armiju, nije imala nista. Ali smo zato imali embargo na oruzje, goloruk narod i rezervisano mjesto u masaovnim grobnicama.
I uprkos takvoj situaciji, kada je domovina gorjela sa svih strana, Kada su nas napadali i iz vana i iz nutra, kada su nam rusili dzamije, kuce, gradove. Kada su silovali nase zene, majke i djevojcice. Kada su potkivali zive ljude. Kada su nas zasipali kisom granata i snajperskim hicima. Kada su nam junaci sa brda svaki dan u Sarajevu ubijali po nekoliko nevine dijece. Kada nam je cijeli svijet okrenuo ledja i pustio nas na milost i nemilost balkanskog kasapina. Kada su nas gadjali dok smo stajali u redu za vodu i hljeb. Kada su u masakru u Tuzli na Kapiji ubili malog Sandra Kalesica(3,5). I uprkos svemu tome, nekako smo uspjeli da odbranimo Drzavu Bosnu i Hercegovinu i da odbranimo onaj narod kojem je bilo namjenjeno da nestane! I da iz svega toga, iako smo naj vise patili i stradali, izadjemo kao moralni i vojni( ipak je pobjeda, -goloruki naspram profesionalne armije) pobjednici!
I zbog svega toga sto su nam uradili, danas, imamo pravo, trebamo, moramo i smijemo, da u oci kazemo, svoj toj europskoj, svjetskoj i komsijskoj diplomatskoj djubradi; Da Mi smo Bosanci i Hercegovcci, Da mi smo Bosnjaci, Da mi smo europski Muslimani!
Ali danas, deset godina nakon rata, mi smo sve glasniji u spjevovima u osudi "kriminalca, glavnog krivca i smutljivca" -Alije Izetbegovica, kojeg eto, da nije bilo, sada bi nam ruze po asfaltu nicale. A o ratu, Mladicu, Karadzicu, niko nista nebi znao, ...ni cuo. Da samo njega, kako nebii !!!!
I

Ali kako jednom rece Senad Hadzifejzovic; "valjda smo pametni, netreba nam nista dva puta ponavljati", "Danas smo izgubili 6 male djece u Sarajevu, danas smo izgubili 6 malih ljiljana. Danas smo 6 puta tuzniji, ali od danas moramo biti 6 puta jaci"!!
-
Al-aqsa
A ako nekome nesto nije jasno, neka mi citira neku recenicu iz gore navedenog texta, za koju smatra da nije tacna. A ne da baljezga, bas onako kako su baljezgali crveni, o toboznjem Islamskom fundamentalizmu. Koji je eto, prijetnja za suzivot i "bratstvo i jedinstvo"!!
- Fair Life
- "Boricemo se dok ne oslobodimo sve opstine sa vecinskim bosnjacko-muslimanskim stanovnistvom po popisu iz 1991." A.I. time direktno krsi Ustav republike BiH na koji je svojevremeno polozio zakletvu. KZ BiH sankcionira kao tesko krivicno djelo sve one po stupke i radnje koje ugrozavavaju suverenitet i cjelovitost drzave, RBiH. A.I. upravo to cini, iscrtavajuci zajedno sa Karadzicem i Bobanom granice novih triju drzava na teritoriji suverene RBiH, ciji je on, kojeg li paradoksa, Predsjednik Predsjednistva.Al-aqsa wrote:(...)
(...)
-
Al-aqsa
Fair, ne baljezgaj.
Da je to tako bilo, Bosna bi danas bila podijeljena.
Ako tvrdis da je vojska bila Alijina, odnosno SDA = Armija BiH, Ako tvrdis da je Alija bio gospodar zivota i smrti. Pa sto onda on ne podijeli BiH, ako je to, po tebi, vec toliko zelio!?
Ne baljezgaj, i malo procitaj pazljivije gore navedeni text.
Ako tvrdis da je vojska bila Alijina, odnosno SDA = Armija BiH, Ako tvrdis da je Alija bio gospodar zivota i smrti. Pa sto onda on ne podijeli BiH, ako je to, po tebi, vec toliko zelio!?
- Fair Life
To su Alijine rijeci, ne moje. I tako je bilo... Bosna je podijeljena.Al-aqsa wrote:Fair, ne baljezgaj.
Ove gluposti koje navodis da ja kao tvrdim "da je Alija bio gospodar zivota i smrti" su tvoje insinuacije i podmetanja.
Ne serendaj balavurdijo, jer nemam namjeru da s tobom ili nekim drugim slicnim tebi ulazim u dijalog i natezem se oko neceg o cemu nemate pojma.
O tome kako Bosna nije podijeljena Alija rekao davne 1993. Pitam te... da li ima potreba ujedinjavati nepodijeljenu zemlju?
I jos...- "BiH ce se jednog dana ujediniti kao sto se ujedinila Njemacka" (I.A. Nov. 1993. povijest BiH poredi sa povijescu agresorske Njemacke, koja nikad nije prihvatila podjelu, pa se zbog toga jednoga dana mogla legalno i bez veceg otpora ujediniti. Apsurdno, A.I. podjelu RBiH, koja je zrtva agresije, tri puta prihvata - kroz Lisabonsku i dvije Zenevske konferencije); U ovoj izjavi A.Izetbegovic bosanskom narodu nudi prevaru na infantilnom nivou koji je potpuno nevidljiv postenim ljudima, a posebno visokim intelektualcima.
Idi igraj se !!- "Niko ne moze zatvarati oci pred cinjenicom da je etnicka podjela vec izvrsena" (I.A. izjava u septembru 1993. suprotna "Platformi Predsjednistva" /poziv gradjanima na odbranu cjelovite BiH/ s pocetka 1992.i Ustavu RBiH, donesenim rezolucijama UN-a koje definiraju situaciju u RBiH kao agresiju, te suprotno vazecim medunarodnim konvencijama o neprihvatanju promjena granice silom). Ovim se A. Izetbegovic prikljucuje osnovnoj strategiji neprijatelja Bosne - pretvaranju svake nove dostignute pozicije agresora u osnovicu buducih pregovora o Bosni.
-
forUMASH
....ja ublehaske izjave.....Al-aqsa wrote: Da je to tako bilo, Bosna bi danas bila podijeljena.
-
Al-aqsa
Jeste, ali ne zaslugom Alije. Vec zaslugom agresije na BiH!! Alija nije imao oruzja da brani svoju zemlju a kamoli da dijeli ili napada nesto tudje pa ni svoje!!
Alija je sam kazao da kapitulacija ne dolazi u obzir, pa makar i ratovali goloruki!!
I kao sto rece Fair, nemam namjeru da se sa vama raspravljam. Danas zivimo u Bosni, ma kakva god da je ona, ipak zivimo u njoj. A lahko je moglo biti da danas zivimo u nekoj masovnoj grobnici, pod temeljima neke svetosavske crkve, u nekoj Velikoj Srbiji, u kojoj bi vladali Milosevicevi komuno-socijalisti. A sve to u ime Bratstva i jedinstva!!
Alija je sam kazao da kapitulacija ne dolazi u obzir, pa makar i ratovali goloruki!!
I kao sto rece Fair, nemam namjeru da se sa vama raspravljam. Danas zivimo u Bosni, ma kakva god da je ona, ipak zivimo u njoj. A lahko je moglo biti da danas zivimo u nekoj masovnoj grobnici, pod temeljima neke svetosavske crkve, u nekoj Velikoj Srbiji, u kojoj bi vladali Milosevicevi komuno-socijalisti. A sve to u ime Bratstva i jedinstva!!