Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post Reply
manijak1

Post by manijak1 »

Novel .........jebo te humor :oops: da ti nije Slobe ........imao bi i ti Srbiju s Kosovom :oops:
novel

Post by novel »

Rs i zamjene :-)
UBL

#28 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 16/11/2008 00:05, edited 1 time in total.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

UBL = Tacno
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Prije mi je znalo bit zao kad su ljudi prezestoko isli na Senada Avdica jer opet on je uvijek govorio da je bila agresija, osudzivao zlocine... Ove godine kada sam kupio Slobodnu Bosnu kad sam bio u Bosni pisalo je o Srebrenici itd. Ali, opet izgleda da vode i dosta anti-bosanske politike... Jednostavno citao sam ih premalo puta da bih dao analizu jer kad dodzem citam one express i take stvari a od vijesti avaz. Ali kako izgleda priblizavaju se "slobinoj Bosni".
Dosta

Post by Dosta »

mr__bosnjak wrote:Prije mi je znalo bit zao kad su ljudi prezestoko isli na Senada Avdica jer opet on je uvijek govorio da je bila agresija, osudzivao zlocine... Ove godine kada sam kupio Slobodnu Bosnu kad sam bio u Bosni pisalo je o Srebrenici itd. Ali, opet izgleda da vode i dosta anti-bosanske politike... Jednostavno citao sam ih premalo puta da bih dao analizu jer kad dodzem citam one express i take stvari a od vijesti avaz. Ali kako izgleda priblizavaju se "slobinoj Bosni".
"Slobina bosna"?! Vidi ko rece :D lik koji cita express... Ja se rijetko javljam jer se uvijek iznerviram kad vidim kakve gluposti ljudi pisu. Zamolio bih moderatora da malo razmisli o prijedlogu da neke teme odmah brise, jer je jasno da se radi o kontraproduktivnim raspravama. Svojevremeno su komentari, koji su sada ukunuti, napravili od SA-X pljuvačnicu, ne dozvolite da se to desi i sa forumom.
Reina

#32 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post by Reina »

UBL wrote:
Fair Life wrote:
mashenka wrote:(...)
ovaj forum postao leglo cetnika.... :roll:
Istinu napisati, po tvom misljenju, znaci... biti cetnik.

Ne slagati se sa propalom politikom Alije Izetbegovica i njegovih 'satelita', po tebi, znaci biti... cetnik.
Ako je po tebi istina da nije bilo agresije, ako je istina da je ratni zlocinac Milosevic upravu kada je pravdajuci istu optuzivao Alijiu da zeli napraviti tzv. "muslimansku drzavu" , da, onda to znaci biti cetnik
:x

eto bas tako...
Fair Life

#33 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post by Fair Life »

UBL wrote:
Fair Life wrote:

Ne slagati se sa propalom politikom Alije Izetbegovica i njegovih 'satelita', po tebi, znaci biti... cetnik.
Ako je po tebi istina da nije bilo agresije, ako je istina da je ratni zlocinac Milosevic upravu kada je pravdajuci istu optuzivao Alijiu da zeli napraviti tzv. "muslimansku drzavu" , da, onda to znaci biti cetnik
Jasno sam napisao...

Agresiju ti spominjes,kako bi nevjestim "citaocima" stvorio dojam da je to moja, a ne tvoja, zamisao.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

fair ba pusti ove domoljube ,kojima su usta puna agresije a cd player-i puni raznih ceca,jovana itd...
granulo

Post by granulo »

Znaci, svi koji nisu za SDA "politiku" su cetnici. Jedni su nas rokali granatama, drugi kriminalom... I ne dirajte u Fair Laif-a, od njega uvijek imamo nesto nauciti.
Reina

Post by Reina »

taxi_driver wrote:fair ba pusti ove domoljube ,kojima su usta puna agresije a cd player-i puni raznih ceca,jovana itd...

:lol: uh samo da znas kako ih voljem :lol:
Reina

Post by Reina »

granulo wrote:Znaci, svi koji nisu za SDA "politiku" su cetnici. Jedni su nas rokali granatama, drugi kriminalom... I ne dirajte u Fair Laif-a, od njega uvijek imamo nesto nauciti.

ma samo treba bolje procitati prvu stranicu i nista vise.... to
fair pominje SDA da druge zbuni a ne mi njega.... eto toliko
oko zbunjaza :lol:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma laze slobodna.laze senad pas mu ....
lagali su i kad su se topovi ukopavali oko sarajeva.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mr__bosnjak wrote:Prije mi je znalo bit zao kad su ljudi prezestoko isli na Senada Avdica jer opet on je uvijek govorio da je bila agresija, osudzivao zlocine... Ove godine kada sam kupio Slobodnu Bosnu kad sam bio u Bosni pisalo je o Srebrenici itd. Ali, opet izgleda da vode i dosta anti-bosanske politike... Jednostavno citao sam ih premalo puta da bih dao analizu jer kad dodzem citam one express i take stvari a od vijesti avaz. Ali kako izgleda priblizavaju se "slobinoj Bosni".
@mr_bosnjak!

Sve to sto si napisao stoji ukoliko pod bosanskom stranom smatras SDA i njihov nacin zastupanja bosnjackog (nikako bosanskog!) naroda!

Ali, da pustimo sve to...
Slobodna Bosna je davno, davno, i prije nego je Alija i pomislio na to, upozoravala na cetnike i velikosrpsku politiku!
Nije fer zaboravljati to u ovim godinama kad su se okomili na rukovodioce Bosne i Hercegovine (I) iz reda bosnjackog naroda koji su samo nastavili tamo gdje je Slobo stao!
Istina, drugim sredstvima: lopovlukom, kriminalom, bahatascu, krajnjom nezainteresovanoscu za ono sto je Bosna oduvijek bila, a u cilju ostvarenja licnih i uskostranackih interesa!
Vodenjak

#40 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post by Vodenjak »

UBL wrote:
Fair Life wrote:

Licno sam u svojoj opstini slusao najodgovornije ljude iz SDA jos tamo negdje polovinom 1991. koji gradovi su "nama" interesantni u buducem razgranicenju!

Ima nas koji smo malo stariji i mnogo vise znamo!

A Faira ne diraj jer je on je na svojim ledjima osjetio sta je Slobina politika.
Ali ne zaboravi: Grad mu je oslobodjen i ne pada mu na pamet da se vrati kao ni 99,99% onih koji su u ratu iz istog protjerani od strane cetnika. Je li se iko ikad upitao zasto je to tako?
Mislis li zaista da je australski dolar, svedska kruna ili evropski Euro jedini razlog sto se ljudi ne vracaju svojim kucama?

Ozbiljnosti malo u komentarima molim... :oops:
Fair Life

#41 Re: Slobodna Bosna-Silajdzic I Alija

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:(....)

A Faira ne diraj jer je on je na svojim ledjima osjetio sta je Slobina politika.

(...)
A bogumi i Alijinu pogubnu politiku, jos iz vremena... kad je u Novom Pazaru,mislim, osnivao SDA za Sandzak.

Nije me ni Franjina mimoisla.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Samo malo da se napomenemo, posto smo malo zaboravili;

Na Bosnu i Hercegovinu je izvrsena agresija od strane Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Srbija i Crna Gora su imale JNA armiju i podrsku Rusije. Hrvatska je imala podrsku Europe. Bosna i Hercegovina nije imala niciju podrsku, nije imala armiju, nije imala nista. Ali smo zato imali embargo na oruzje, goloruk narod i rezervisano mjesto u masaovnim grobnicama.
I uprkos takvoj situaciji, kada je domovina gorjela sa svih strana, Kada su nas napadali i iz vana i iz nutra, kada su nam rusili dzamije, kuce, gradove. Kada su silovali nase zene, majke i djevojcice. Kada su potkivali zive ljude. Kada su nas zasipali kisom granata i snajperskim hicima. Kada su nam junaci sa brda svaki dan u Sarajevu ubijali po nekoliko nevine dijece. Kada nam je cijeli svijet okrenuo ledja i pustio nas na milost i nemilost balkanskog kasapina. Kada su nas gadjali dok smo stajali u redu za vodu i hljeb. Kada su u masakru u Tuzli na Kapiji ubili malog Sandra Kalesica(3,5). I uprkos svemu tome, nekako smo uspjeli da odbranimo Drzavu Bosnu i Hercegovinu i da odbranimo onaj narod kojem je bilo namjenjeno da nestane! I da iz svega toga, iako smo naj vise patili i stradali, izadjemo kao moralni i vojni( ipak je pobjeda, -goloruki naspram profesionalne armije) pobjednici!

I zbog svega toga sto su nam uradili, danas, imamo pravo, trebamo, moramo i smijemo, da u oci kazemo, svoj toj europskoj, svjetskoj i komsijskoj diplomatskoj djubradi; Da Mi smo Bosanci i Hercegovcci, Da mi smo Bosnjaci, Da mi smo europski Muslimani!

Ali danas, deset godina nakon rata, mi smo sve glasniji u spjevovima u osudi "kriminalca, glavnog krivca i smutljivca" -Alije Izetbegovica, kojeg eto, da nije bilo, sada bi nam ruze po asfaltu nicale. A o ratu, Mladicu, Karadzicu, niko nista nebi znao, ...ni cuo. Da samo njega, kako nebii !!!!

I

Image

Ali kako jednom rece Senad Hadzifejzovic; "valjda smo pametni, netreba nam nista dva puta ponavljati", "Danas smo izgubili 6 male djece u Sarajevu, danas smo izgubili 6 malih ljiljana. Danas smo 6 puta tuzniji, ali od danas moramo biti 6 puta jaci"!!
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

A ako nekome nesto nije jasno, neka mi citira neku recenicu iz gore navedenog texta, za koju smatra da nije tacna. A ne da baljezga, bas onako kako su baljezgali crveni, o toboznjem Islamskom fundamentalizmu. Koji je eto, prijetnja za suzivot i "bratstvo i jedinstvo"!!
Fair Life

Post by Fair Life »

Al-aqsa wrote:(...)
Ali danas, deset godina nakon rata, mi smo sve glasniji u spjevovima u osudi "kriminalca, glavnog krivca i smutljivca" -Alije Izetbegovica, kojeg eto, da nije bilo, sada bi nam ruze po asfaltu nicale. A o ratu, Mladicu, Karadzicu, niko nista nebi znao, ...ni cuo. Da samo njega, kako nebii !!!!

(...)
- "Boricemo se dok ne oslobodimo sve opstine sa vecinskim bosnjacko-muslimanskim stanovnistvom po popisu iz 1991." A.I. time direktno krsi Ustav republike BiH na koji je svojevremeno polozio zakletvu. KZ BiH sankcionira kao tesko krivicno djelo sve one po stupke i radnje koje ugrozavavaju suverenitet i cjelovitost drzave, RBiH. A.I. upravo to cini, iscrtavajuci zajedno sa Karadzicem i Bobanom granice novih triju drzava na teritoriji suverene RBiH, ciji je on, kojeg li paradoksa, Predsjednik Predsjednistva.
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Fair, ne baljezgaj.
Da je to tako bilo, Bosna bi danas bila podijeljena.
Ako tvrdis da je vojska bila Alijina, odnosno SDA = Armija BiH, Ako tvrdis da je Alija bio gospodar zivota i smrti. Pa sto onda on ne podijeli BiH, ako je to, po tebi, vec toliko zelio!?
Ne baljezgaj, i malo procitaj pazljivije gore navedeni text.
Fair Life

Post by Fair Life »

Al-aqsa wrote:Fair, ne baljezgaj.
Ako tvrdis da je vojska bila Alijina, odnosno SDA = Armija BiH, Ako tvrdis da je Alija bio gospodar zivota i smrti. Pa sto onda on ne podijeli BiH, ako je to, po tebi, vec toliko zelio!?
Ne baljezgaj, i malo procitaj pazljivije gore navedeni text.
To su Alijine rijeci, ne moje. I tako je bilo... Bosna je podijeljena.

Ove gluposti koje navodis da ja kao tvrdim "da je Alija bio gospodar zivota i smrti" su tvoje insinuacije i podmetanja.

Ne serendaj balavurdijo, jer nemam namjeru da s tobom ili nekim drugim slicnim tebi ulazim u dijalog i natezem se oko neceg o cemu nemate pojma.

O tome kako Bosna nije podijeljena Alija rekao davne 1993. Pitam te... da li ima potreba ujedinjavati nepodijeljenu zemlju?
- "BiH ce se jednog dana ujediniti kao sto se ujedinila Njemacka" (I.A. Nov. 1993. povijest BiH poredi sa povijescu agresorske Njemacke, koja nikad nije prihvatila podjelu, pa se zbog toga jednoga dana mogla legalno i bez veceg otpora ujediniti. Apsurdno, A.I. podjelu RBiH, koja je zrtva agresije, tri puta prihvata - kroz Lisabonsku i dvije Zenevske konferencije); U ovoj izjavi A.Izetbegovic bosanskom narodu nudi prevaru na infantilnom nivou koji je potpuno nevidljiv postenim ljudima, a posebno visokim intelektualcima.
I jos...
- "Niko ne moze zatvarati oci pred cinjenicom da je etnicka podjela vec izvrsena" (I.A. izjava u septembru 1993. suprotna "Platformi Predsjednistva" /poziv gradjanima na odbranu cjelovite BiH/ s pocetka 1992.i Ustavu RBiH, donesenim rezolucijama UN-a koje definiraju situaciju u RBiH kao agresiju, te suprotno vazecim medunarodnim konvencijama o neprihvatanju promjena granice silom). Ovim se A. Izetbegovic prikljucuje osnovnoj strategiji neprijatelja Bosne - pretvaranju svake nove dostignute pozicije agresora u osnovicu buducih pregovora o Bosni.
Idi igraj se !!
novel

Post by novel »

Fair, ne baljezgaj.
:shock: zar nije :?
forUMASH

Post by forUMASH »

Al-aqsa wrote: Da je to tako bilo, Bosna bi danas bila podijeljena.
....ja ublehaske izjave..... :shock: :roll: :shock: .....jos samo da nas informises da je i SFRJ jos uvijek validan pravni subjekt i da odem mirno spavati, k'o da nista nije bilo...... :roll:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Jeste, ali ne zaslugom Alije. Vec zaslugom agresije na BiH!! Alija nije imao oruzja da brani svoju zemlju a kamoli da dijeli ili napada nesto tudje pa ni svoje!!

Alija je sam kazao da kapitulacija ne dolazi u obzir, pa makar i ratovali goloruki!!

I kao sto rece Fair, nemam namjeru da se sa vama raspravljam. Danas zivimo u Bosni, ma kakva god da je ona, ipak zivimo u njoj. A lahko je moglo biti da danas zivimo u nekoj masovnoj grobnici, pod temeljima neke svetosavske crkve, u nekoj Velikoj Srbiji, u kojoj bi vladali Milosevicevi komuno-socijalisti. A sve to u ime Bratstva i jedinstva!!
novel

Post by novel »

Alija je sam kazao da kapitulacija ne dolazi u obzir, pa makar i ratovali goloruki!!
Alija rah. je "opipavao" narod i teren, razgovaralo se i po tom pitanju :-)
Post Reply