A wrote:Pa zar nisi vidio sliku sto sam ja postavila prije dva-tri posta? I procitaj linkove, sve je fino napisano. Po zapremini, nova zgrada bi bila veca od Holideja. Pa ti vidi - jedno tamo na cistini, a drugo uglavljeno u gradsko jezgro.

divno poredjenje s holiday inn-om, iako nepotrebno s obzirom da je projekat prikazan na slici odbacen prije 2 godine, upravo zbog toga sto je preglomazan! Aktuelni projekat ostavlja mnogo vise prostora za trg, ali zato vise ide u visinu,...moglo bi se reci da su od dva zla izabrali manje! Sliku novog projekta je neko postao na temi slicnoj ovoj (ja mislim na podforumu Sarajevo)
Trg zaista i jeste najbolje i najljepse rjesenje, iako bih mogao progutati i da BBI napravi objekat, koja nece biti visa od okolnih zgrada, i koja ce ostaviti mnogo prostora za Trg djece Sarajeva! Medjutim, kasno smo se sjetili da protestujemo, jer je ovo vec gotova stvar, ljudi su dobili sve potrebne dozvole i gradnju im niko ne moze osporiti, bar ne bez ogromne novcane naknade...
Zato paznju treba usmjeriti na Trg oslobodjenja - Alija Izetbegovic, na par mjesta sam procitao da je njegova gradnja ove godine u planu... To je jedini preostali prostor na kojem Sarajevo moze i MORA dobiti trg kakav zasluzuje... mi gradjani, gledajuci primjer rk sarajke, imamo potpuno pravo da, bez obzira na mozda dobre namjere vlasti, u planirano rjesenje (o kojemu vecina gradjana nista ili vrlo malo zna) sumnjamo.... pa eto neka sada, pravovremeno, reaguju te silne asocijacije arhitekata, a sa njima i mi gradjani,pa da se bar taj projekat zavrsi kako treba! Ili sutimo zauvijek...