e kad ga ona nije naucila.....necu ni ja
SVE-KRIVA
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Baba_Droga
meni je moja ex svekrva rekla "volite se ...pazite se.....valjda ces ga ti nauciti pameti kad ja nisam"

- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Lace wrote:blago tebi pa nemas puki...da imas, ne bi se smijao tim vicevima
Ja svojoj, .... dok je to bilo zvanicno, .... nisam bio po volji.
Sada, ... kad me sretne, a to je ... Boze ti hvala, jako rijetko, ..... grli me, ljubi i place k`o godina.
- anais_nin
#29 Re: SVE-KRIVA
uh zeznuta situacijaALENA wrote:KO JOS VOLI mamu svoga Decka tj.buducu svekrivu? Apsurd, nije vrijedno pitanja, ko to jos voli "CUODVISTA"
dragi Decko ma koliko ona bila tvoja mama , ja nju nikada voljeti necuu....
![]()
Alena
takodje uzmi u obzir i osjecanja svoje druge polovine....kakva god da je, makar i najveca vjestica na svijetu, njegova je mama...ne moze se je odreci, ne moze je mrziti, ne moze je prekriziti iz svog zivota...roncajuci na nju ili stupajuci u otvoren konflikt s njom samo njemu zivot zagorcavas. S druge strane ni ne pokusavaj njega da okrenes protiv familije. To je jadno i kukavicki, a ako i uspijes, tim gore po tebe, jer covjek koji ce se okrenuti protiv zene koja ga je rodila sutra ce to isto tebi napraviti....
Znaci po meni najuspjesnija taktika je taktika "miline"....ne mislim ulizivanja, pretvaranja itd itd...nego ona bicem, a ti osmijehom. Ona ti pokusava zivot zagorcavat a ti i dalje fino prema njoj. Vjeruj mi na duge staze ta taktika zbunjuje.
- Lace
ovo sto anais kaze stoji...definitivno defanzivan stav ti moze donjeti vise zadovoljstva od ofanzivnog...dok gledas kako se trudi da te sjebe, ponizi...a ti nista...to vise govori o njoj nego tebi...i prije ce je umoriti to sto svi njeni pokusaji da te isprovocira nailaze na zid...ne bude reakciju a i ako je imas...ne pokazuj
to sto joj ne odgovaras na provokaciju vise nervira nju nego tebe sama provokacija...izbroj do 10...nasmjesi se i furaj dalje 
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nisu ba ni sve svekrve ruzne, ima i dobrih koka 

-
tigris
stoji to sve al mislim da se svekra moze jos vise upaliti , zainatiti kad vidi da je kulira.....da nece odustati.....tek tako....mislm da treba ipak pokazati zube al na fin nacinLace wrote:ovo sto anais kaze stoji...definitivno defanzivan stav ti moze donjeti vise zadovoljstva od ofanzivnog...dok gledas kako se trudi da te sjebe, ponizi...a ti nista...to vise govori o njoj nego tebi...i prije ce je umoriti to sto svi njeni pokusaji da te isprovocira nailaze na zid...ne bude reakciju a i ako je imas...ne pokazujto sto joj ne odgovaras na provokaciju vise nervira nju nego tebe sama provokacija...izbroj do 10...nasmjesi se i furaj dalje
kakav umor pa snaha tek stigla(npr) dok se ova umori.....potrajace
u svakom slucaju to je jako osjetljivo i uvijek manje vise zena se zali na svekru ova na nju...rijetko gdje sam vidjela izuzetak
- anais_nin
ma uvijek tu ima puno faktora....ja sam podijelila savijet baziran na mom iskustvu...mene mama od mog bivseg nije nikad ni vidjela a vec me je mrzila jer je znala da postoji mogucnost da joj sina odvedem daleko daleko....pa mi je pravila nenormalne drame...meni je gore bilo sto je njega to s*ebavalo...pa sam onda pocela kulirat...naravno u svemu tome mi je bio bitan i njegov stav...on je bio vrlo svjestan toga sta njegova mama radi i bilo je par situacija kad joj se on suprotstavio na dosta diplomatski nacin....vremenom je popustila....stavise postala cak i vise nego brizna prema menitigris wrote: stoji to sve al mislim da se svekra moze jos vise upaliti , zainatiti kad vidi da je kulira.....da nece odustati.....tek tako....mislm da treba ipak pokazati zube al na fin nacin![]()
koji je tacno ne bi znala
ja npr. ne bi mogla da se smjeskam dok mi svekra radi o glavi
prokuhalo bi i belaj
![]()
![]()
kakav umor pa snaha tek stigla(npr) dok se ova umori.....potrajaceta bori se za svog sina
![]()
u svakom slucaju to je jako osjetljivo i uvijek manje vise zena se zali na svekru ova na nju...rijetko gdje sam vidjela izuzetak![]()
ja koliko sam mogla upratiti iz svoje okoline, pokazivanje zuba na duge staze rijetko kada pali
a da, i definitivno bih se ohladila od tipa koji ne bi bio u stanju da se zauzme za mene i/ili da me "brani"
- Lace
ma ne dajes joj priliku da te cesto vidja...npr. ne ko anais da joj odvedes sina daleko
...moze i u drugu opstinu...pa radite oboje...a onda vikendom on ode svojoj mami a ti svojoj ...zajedno je obidjete tek kad je neki praznik ili joj je rodjendan
a isto tako zahtjevas da te posjecuju i tvoji i njegovi roditelji samo uz prethodnu najavu ...postavis pravila u svom domacinstvu 
- anais_nin
nisam ja njega nigdje odvela...Lace wrote:ma ne dajes joj priliku da te cesto vidja...npr. ne ko anais da joj odvedes sina daleko...moze i u drugu opstinu...pa radite oboje...a onda vikendom on ode svojoj mami a ti svojoj ...zajedno je obidjete tek kad je neki praznik ili joj je rodjendan
a isto tako zahtjevas da te posjecuju i tvoji i njegovi roditelji samo uz prethodnu najavu ...postavis pravila u svom domacinstvu
mada trenutno nemam razloga za strah, moja trenutna potencijalna je stvarno divna
-
mačak u čizmama
odnos prema svekrvi pokazuje koliko smo privržene njenom sinu 
-
Zadig
eh...ja sam se sa svojom punom bivsom slagao pravo dobro.
I dan danas smo u kontaktu.
Ne mora to uvijek tako da znaci. Majke jesu protektivne, pogotovo kod sinova, ali mora da ima i poneki izuzetak.
Eh, kada se sjetim moje pune legende. Ja i zena se posvadjamo, mene puna zove kaze, smiruj situaciju bog te mazo nemoj da meni opet preko vikenda dodje, poludicu

I dan danas smo u kontaktu.
Ne mora to uvijek tako da znaci. Majke jesu protektivne, pogotovo kod sinova, ali mora da ima i poneki izuzetak.
Eh, kada se sjetim moje pune legende. Ja i zena se posvadjamo, mene puna zove kaze, smiruj situaciju bog te mazo nemoj da meni opet preko vikenda dodje, poludicu
- manijak1
Primjećujem da su mi izbrisani neki postovi
koje nisam spasio
.
Može li se znati zašto je tako ?
Može li se znati zašto je tako ?
- manijak1
- Qler
ja sam kao u nekoj ozbiljnijoj vezici
od 2.5 godine
i ono dobro se slazem sa njenim... a i ona sa mojim...
ipak sam ja rekao i njoj a i mami... ako se kad ozenim ima da se postujete... boli me briga hocete li se voljeti ili ne.... ja necu da biram... to mi je nekako najlogicnije... ova ce da nekad pomogne... ovo ono.... one nece da zajebava... i mirna bosna
a sto se tice starog
bar mog... njega boooli neka stvar 
ipak sam ja rekao i njoj a i mami... ako se kad ozenim ima da se postujete... boli me briga hocete li se voljeti ili ne.... ja necu da biram... to mi je nekako najlogicnije... ova ce da nekad pomogne... ovo ono.... one nece da zajebava... i mirna bosna
- cHupjahalic@
- cHupjahalic@
-
Harrys
Praksa pocinje tek kad se zvanicno udas.cHupjahalic@ wrote:Haj budite sigurni da se ovo vec ne primjenjuje u praksi.mashenka wrote:teorija nije losa..... uh kad se bude provodilo u praksu...Harrys wrote:![]()
Joj,sad najednom svi imaju iskustvo sa svekrvama.
![]()
![]()