SVE-KRIVA

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Baba_Droga

Post by Baba_Droga »

meni je moja ex svekrva rekla "volite se ...pazite se.....valjda ces ga ti nauciti pameti kad ja nisam" :?
e kad ga ona nije naucila.....necu ni ja :D :D :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Lace wrote:blago tebi pa nemas puki...da imas, ne bi se smijao tim vicevima :D
:D Punice su cudno mille. :zzzz:
Ja svojoj, .... dok je to bilo zvanicno, .... nisam bio po volji. :oops:
Sada, ... kad me sretne, a to je ... Boze ti hvala, jako rijetko, ..... grli me, ljubi i place k`o godina. :oops: :-) :D
Lace

Post by Lace »

pa ona joj se njena popela na glavu...otkad nije s tobom :D ...spasi zenu belaja :D
anais_nin

#29 Re: SVE-KRIVA

Post by anais_nin »

ALENA wrote:KO JOS VOLI mamu svoga Decka tj.buducu svekrivu? Apsurd, nije vrijedno pitanja, ko to jos voli "CUODVISTA"

dragi Decko ma koliko ona bila tvoja mama , ja nju nikada voljeti necuu....

:x

Alena
uh zeznuta situacija :roll: odmah da ti kazem ako kontas ista ozbiljnije s njim, nemas nikakve fajde od te mrznje...isto tako mislim da u tom ratu pobjedjuje "mudrija" :D i sve-krivica i nevista ima svakakvih....poenta je ako si u ozbiljnoj vezi s njim, ili sutra ne daj Boze braku, mozes ti i okean stavit izmedju sebe i nje, ona ti se i dalje moze mijesati u zivot....na kraju krajeva, ako budes u braku, ta zena ce biti nena/majka/baka tvojoj djeci, neces je moci izbjeci, ni njen uticaj u svojoj kuci kako god okrenes...

takodje uzmi u obzir i osjecanja svoje druge polovine....kakva god da je, makar i najveca vjestica na svijetu, njegova je mama...ne moze se je odreci, ne moze je mrziti, ne moze je prekriziti iz svog zivota...roncajuci na nju ili stupajuci u otvoren konflikt s njom samo njemu zivot zagorcavas. S druge strane ni ne pokusavaj njega da okrenes protiv familije. To je jadno i kukavicki, a ako i uspijes, tim gore po tebe, jer covjek koji ce se okrenuti protiv zene koja ga je rodila sutra ce to isto tebi napraviti....

Znaci po meni najuspjesnija taktika je taktika "miline"....ne mislim ulizivanja, pretvaranja itd itd...nego ona bicem, a ti osmijehom. Ona ti pokusava zivot zagorcavat a ti i dalje fino prema njoj. Vjeruj mi na duge staze ta taktika zbunjuje. :roll: :D Nece joj nista biti jasno. A druga stvar, ako svjesno radi neke stvari skontace da ne postize zeljene rezultate (da sekira tebe ili pravi probleme izmedju tebe i njenog sina) tako da ce kad tad umoriti se i prestati :D
Lace

Post by Lace »

ovo sto anais kaze stoji...definitivno defanzivan stav ti moze donjeti vise zadovoljstva od ofanzivnog...dok gledas kako se trudi da te sjebe, ponizi...a ti nista...to vise govori o njoj nego tebi...i prije ce je umoriti to sto svi njeni pokusaji da te isprovocira nailaze na zid...ne bude reakciju a i ako je imas...ne pokazuj :D to sto joj ne odgovaras na provokaciju vise nervira nju nego tebe sama provokacija...izbroj do 10...nasmjesi se i furaj dalje :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nisu ba ni sve svekrve ruzne, ima i dobrih koka :D

Image
tigris

Post by tigris »

Lace wrote:ovo sto anais kaze stoji...definitivno defanzivan stav ti moze donjeti vise zadovoljstva od ofanzivnog...dok gledas kako se trudi da te sjebe, ponizi...a ti nista...to vise govori o njoj nego tebi...i prije ce je umoriti to sto svi njeni pokusaji da te isprovocira nailaze na zid...ne bude reakciju a i ako je imas...ne pokazuj :D to sto joj ne odgovaras na provokaciju vise nervira nju nego tebe sama provokacija...izbroj do 10...nasmjesi se i furaj dalje :)
stoji to sve al mislim da se svekra moze jos vise upaliti , zainatiti kad vidi da je kulira.....da nece odustati.....tek tako....mislm da treba ipak pokazati zube al na fin nacin :? :D koji je tacno ne bi znala :D ja npr. ne bi mogla da se smjeskam dok mi svekra radi o glavi :oops: prokuhalo bi i belaj :D :D

kakav umor pa snaha tek stigla(npr) dok se ova umori.....potrajace :D ta bori se za svog sina :roll:

u svakom slucaju to je jako osjetljivo i uvijek manje vise zena se zali na svekru ova na nju...rijetko gdje sam vidjela izuzetak :D :D
tigris

Post by tigris »

mozda nije lose od samog pocetka drzati distancu.....persiras je...nikakva dublja prica osim o vremenu itd :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

tigris wrote: stoji to sve al mislim da se svekra moze jos vise upaliti , zainatiti kad vidi da je kulira.....da nece odustati.....tek tako....mislm da treba ipak pokazati zube al na fin nacin :? :D koji je tacno ne bi znala :D ja npr. ne bi mogla da se smjeskam dok mi svekra radi o glavi :oops: prokuhalo bi i belaj :D :D

kakav umor pa snaha tek stigla(npr) dok se ova umori.....potrajace :D ta bori se za svog sina :roll:

u svakom slucaju to je jako osjetljivo i uvijek manje vise zena se zali na svekru ova na nju...rijetko gdje sam vidjela izuzetak :D :D
ma uvijek tu ima puno faktora....ja sam podijelila savijet baziran na mom iskustvu...mene mama od mog bivseg nije nikad ni vidjela a vec me je mrzila jer je znala da postoji mogucnost da joj sina odvedem daleko daleko....pa mi je pravila nenormalne drame...meni je gore bilo sto je njega to s*ebavalo...pa sam onda pocela kulirat...naravno u svemu tome mi je bio bitan i njegov stav...on je bio vrlo svjestan toga sta njegova mama radi i bilo je par situacija kad joj se on suprotstavio na dosta diplomatski nacin....vremenom je popustila....stavise postala cak i vise nego brizna prema meni :D

ja koliko sam mogla upratiti iz svoje okoline, pokazivanje zuba na duge staze rijetko kada pali :D

a da, i definitivno bih se ohladila od tipa koji ne bi bio u stanju da se zauzme za mene i/ili da me "brani" :D
Lace

Post by Lace »

ma ne dajes joj priliku da te cesto vidja...npr. ne ko anais da joj odvedes sina daleko :D ...moze i u drugu opstinu...pa radite oboje...a onda vikendom on ode svojoj mami a ti svojoj ...zajedno je obidjete tek kad je neki praznik ili joj je rodjendan :D a isto tako zahtjevas da te posjecuju i tvoji i njegovi roditelji samo uz prethodnu najavu ...postavis pravila u svom domacinstvu :D
tigris

Post by tigris »

pa to pricam...znaci pokazes zube na fin nacin :D plus distanca i nema glavobolje :zzzz: :D :D......... plus nek nam je svima Bog na pomoci :D :lol: :lol: sa svekrama i eto ga :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Lace wrote:ma ne dajes joj priliku da te cesto vidja...npr. ne ko anais da joj odvedes sina daleko :D ...moze i u drugu opstinu...pa radite oboje...a onda vikendom on ode svojoj mami a ti svojoj ...zajedno je obidjete tek kad je neki praznik ili joj je rodjendan :D a isto tako zahtjevas da te posjecuju i tvoji i njegovi roditelji samo uz prethodnu najavu ...postavis pravila u svom domacinstvu :D
nisam ja njega nigdje odvela... :D samo se ona bojala te mogucnosti :D a ova podebljana ti je zlatna :D

mada trenutno nemam razloga za strah, moja trenutna potencijalna je stvarno divna :D
Reina

Post by Reina »

pa ako vec ima problem koji svekrva pravi, onda to njen sin treba
s njom da rijesi, za to vrijeme , ona (svekrva) treba primjetiti da je snaha uljudna ali ipak rezervisana...... dok se ne popravi... :lol:
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

odnos prema svekrvi pokazuje koliko smo privržene njenom sinu :oops:
Zadig

Post by Zadig »

eh...ja sam se sa svojom punom bivsom slagao pravo dobro.
I dan danas smo u kontaktu.

Ne mora to uvijek tako da znaci. Majke jesu protektivne, pogotovo kod sinova, ali mora da ima i poneki izuzetak.

Eh, kada se sjetim moje pune legende. Ja i zena se posvadjamo, mene puna zove kaze, smiruj situaciju bog te mazo nemoj da meni opet preko vikenda dodje, poludicu

:D
Lace

Post by Lace »

e da...zato papeta isto zaskoci njegova...ne bi li je rijesio belaja :D
Zadig

Post by Zadig »

eh, da nismo geografski daleko, pomislio bih jos da kojim cudom dijelimo...istu punu
:D
manijak1

Post by manijak1 »

Primjećujem da su mi izbrisani neki postovi :D koje nisam spasio :D .
Može li se znati zašto je tako ?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Alena ........ima li pomaka ?
Qler

Post by Qler »

ja sam kao u nekoj ozbiljnijoj vezici :) od 2.5 godine :) i ono dobro se slazem sa njenim... a i ona sa mojim...

ipak sam ja rekao i njoj a i mami... ako se kad ozenim ima da se postujete... boli me briga hocete li se voljeti ili ne.... ja necu da biram... to mi je nekako najlogicnije... ova ce da nekad pomogne... ovo ono.... one nece da zajebava... i mirna bosna :) a sto se tice starog :) bar mog... njega boooli neka stvar :)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

..............
Last edited by cHupjahalic@ on 24/06/2009 19:44, edited 1 time in total.
Harrys

Post by Harrys »

:lol: :lol: Joj,sad najednom svi imaju iskustvo sa svekrvama. :lol: :lol: :lol:
Reina

Post by Reina »

Harrys wrote::lol: :lol: Joj,sad najednom svi imaju iskustvo sa svekrvama. :lol: :lol: :lol:
teorija nije losa..... uh kad se bude provodilo u praksu... :lol:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

..............
Last edited by cHupjahalic@ on 24/06/2009 19:44, edited 1 time in total.
Harrys

Post by Harrys »

cHupjahalic@ wrote:
mashenka wrote:
Harrys wrote::lol: :lol: Joj,sad najednom svi imaju iskustvo sa svekrvama. :lol: :lol: :lol:
teorija nije losa..... uh kad se bude provodilo u praksu... :lol:
Haj budite sigurni da se ovo vec ne primjenjuje u praksi. :D
Praksa pocinje tek kad se zvanicno udas. :lol: :lol: :lol:
Post Reply