Izvinuo se

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

manijak1

Post by manijak1 »

:D To bi bilo isto :D kada bi umjesto zvrkova pite :D u tepsiji pekao ćevape :D :D naime ovaj podforum se jasno zove elektronski i oni roto moto :D mediji a u skladu tog podfurma na jedan vispren način otvarač teme je otvorio svrsishodnu diskusiju koja bi imala za cilj da kad nalete tvoje nepismene kolege :D iz istih vdeo da se zapitaju zašto su akademski građani :D a tema koju ti spominješ je na podforumu Edukacija :D što je i krajnje logično jer da bi ti ovdje postirao a nisi siguran u pravopisnu svoju potenciju :D :D trebao bi prvo otići mota pa tek ovdje :D :D cirka oko :D :D čak štaviše oko šest :D puta ponovio zahtjev.
P.S. Drži se teme Edu :D :D
Last edited by manijak1 on 14/02/2006 09:36, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

strumfe..je li to hoces da kazes da si me pozelio? :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Hoću da kažem da ima tema :oops: koje ne treba remetiti :oops: :D a ova je jedna od tih :D
edu

Post by edu »

sad mi dodje da se izvinem pa da te opalim stocem.. :D ..a cim te opalim rado cu ti se izviniti.. :D ..jer mi nije namjera bila da te tako jako draufnem.. :P :D ..onda cu se kajati..jer strumfovi i ne zasluzuju nista drugo..osim..ne izvinjenja..nego stoca.. :D ..da su vas vise tukli kad ste bili mali..(doduse..i sad ste mali.. :D )..sad bi bili pametniji..i navijali bi za isti tim kao onaj nas kocijas sa fesom.. :D ..helem..reci ti meni strumfe..zasto se ljudi petljaju tamo gdje im nije mjesto..zasto ljudi dekliniraju glagole.. :D :D :D ..zasto..sve sto je lepo ima kraj..pa tako i ovaj moj post.. :D :D :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

bezzeze wrote:
kub lajkan wrote:
bezzeze wrote:A, " to je jednostavno tako", ko kaze da je to tako?
Daj mi stivo, materiju da naucim.
Pa ti ako ne kontas smisao fraza u nekom jeziku onda se malo raspitaj. Nemaju one tu vrstu logike koju ti ocekujes...
Ti cijelo vrijeme nista nisi rekao.
Ko je otac "fraze" "velika vecina"?. Kako znas da je to ispravno. Daj me nauci, dokazi ispravnost rijeci.
Kakav je odgovor "ako ne kontas ....onda se malo raspitaj" ?. Sta mislis da sad radim?. "To je jednostavno tako" :shock: . kakva su to razmisljanja, postavke i naucna dostignuca?.
Ti, ili si skrt na znanju ili polovicno poznajes tematiku.
Nisam skrt na znanju. Jednostavnio postavljas pitanja na kojih nema odgovora onakvih kakve ti ocekujes. Ne postoji "otac" fraze u nekom jeziku. Fraze nastaju kroz "praktikovanje" jezika na nekom podrucju. To je kao da pitas ko je izmislio neki zargonizam. Recimo, ko je izmislio rijeci DZABALESKU ili DERACINA. Ne postoji autor... Neko je svakako to morao prvi reci, ali to nisu jezicke pojave o kojima postoje dokazi ko je prvi, pismeni tragovi i tako to... Tek u rijetkim slucajevima se moze pozivati na neki tekst u kojem je neko prvi put pomenuo neku rijec, koja je nakon toga usla u upotrebu...
Post Reply