P.S. Drži se teme Edu
Izvinuo se
Moderator: anex
- manijak1
P.S. Drži se teme Edu
Last edited by manijak1 on 14/02/2006 09:36, edited 1 time in total.
- manijak1
-
edu
sad mi dodje da se izvinem pa da te opalim stocem..
..a cim te opalim rado cu ti se izviniti..
..jer mi nije namjera bila da te tako jako draufnem..
..onda cu se kajati..jer strumfovi i ne zasluzuju nista drugo..osim..ne izvinjenja..nego stoca..
..da su vas vise tukli kad ste bili mali..(doduse..i sad ste mali..
)..sad bi bili pametniji..i navijali bi za isti tim kao onaj nas kocijas sa fesom..
..helem..reci ti meni strumfe..zasto se ljudi petljaju tamo gdje im nije mjesto..zasto ljudi dekliniraju glagole..
..zasto..sve sto je lepo ima kraj..pa tako i ovaj moj post..

-
kub lajkan
Nisam skrt na znanju. Jednostavnio postavljas pitanja na kojih nema odgovora onakvih kakve ti ocekujes. Ne postoji "otac" fraze u nekom jeziku. Fraze nastaju kroz "praktikovanje" jezika na nekom podrucju. To je kao da pitas ko je izmislio neki zargonizam. Recimo, ko je izmislio rijeci DZABALESKU ili DERACINA. Ne postoji autor... Neko je svakako to morao prvi reci, ali to nisu jezicke pojave o kojima postoje dokazi ko je prvi, pismeni tragovi i tako to... Tek u rijetkim slucajevima se moze pozivati na neki tekst u kojem je neko prvi put pomenuo neku rijec, koja je nakon toga usla u upotrebu...bezzeze wrote:Ti cijelo vrijeme nista nisi rekao.kub lajkan wrote:Pa ti ako ne kontas smisao fraza u nekom jeziku onda se malo raspitaj. Nemaju one tu vrstu logike koju ti ocekujes...bezzeze wrote:A, " to je jednostavno tako", ko kaze da je to tako?
Daj mi stivo, materiju da naucim.
Ko je otac "fraze" "velika vecina"?. Kako znas da je to ispravno. Daj me nauci, dokazi ispravnost rijeci.
Kakav je odgovor "ako ne kontas ....onda se malo raspitaj" ?. Sta mislis da sad radim?. "To je jednostavno tako". kakva su to razmisljanja, postavke i naucna dostignuca?.
Ti, ili si skrt na znanju ili polovicno poznajes tematiku.