TRUJU NAS U DUCANIMA!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vesela

Post by vesela »

Dosta wrote:Kad smo vec kod trovanja sam da vam prepricam jedan incident koji se desio u Merkatoru. Naime nakon što im se u skladištu prevrnulo i prosulo bure sa uljem natjerali su radnike da ga kupe krpama, cijede u kante, i nose u merkatorov restoran kako bi se iskoristilo! :-) Da se ne baca :D
Jos usta nisam zatvorila koliko sam zinula!!!!!

Svasta sam i vidjela i cula, ali ovo je nenadmasno.

:o :o :o

:shock: :shock: :shock:
Pooll

Post by Pooll »

vesela wrote:
Dosta wrote:Kad smo vec kod trovanja sam da vam prepricam jedan incident koji se desio u Merkatoru. Naime nakon što im se u skladištu prevrnulo i prosulo bure sa uljem natjerali su radnike da ga kupe krpama, cijede u kante, i nose u merkatorov restoran kako bi se iskoristilo! :-) Da se ne baca :D
Jos usta nisam zatvorila koliko sam zinula!!!!!

Svasta sam i vidjela i cula, ali ovo je nenadmasno.

:o :o :o

:shock: :shock: :shock:

fakat :shock: :shock: :shock: :shock:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Mahalac wrote:Jel neko zna da li je jeftiniji hljeb ako je dan dva star, mislim jel mu nabavna jeftinija :shock: :?
Šta se radi u Velepekari s tim hljebom uopste.

Čudna su neka zapažanja u par prodavnica pa me interesuje :x
Jednom sam na Malti nabasala na neki mali kiosk-ducan kraj Klasa...i vidim hljeb unutra...hocu da kupim...kad kaze zena..."e ovo je hljeb od juce, zato je jeftiniji"...pogledam, kad fakat... neki klasov ducan s hljebom od juce...bilo mi cudno...al eto ima i to...mozda nabavljaju tamo :D
G.O.D.

Post by G.O.D. »

ulazim ja u radnju u kojoj sam kupovao svaki dan potrebne stvari za prehranu...gledam po policama i vidim nes kafa na popustu(akcijska prodaja kako su je nazvali)...staklenka nescafe gold bila skoro 9 km.gledam ja i nis mi nije jasno,zasto je jeftina...naravno inace imam obicaj da gledam rok trajanja i pogledam na tegli i vidim rok istekao ima dva mjeseca....zovnem ja prodavacicu da joj diskretno kazem da je istakao rok i da uklone sa polica.dolazi ona i kaze pa sta hoces zar ne vidis da je rasprodaja?!ja ponovim opet diskretno da je istekao rok a ona pa ako ti se ne svidja nemoj da je kupis!e, tu mi je krv udarila u glavu i pred svima pocnem da vicem na sav glas kako ih nije sramota i da cu im inspekciju svezati itd...naravno ,bilo je ljudi koji su poceli lagano da zagledaju u njihove korpe trazeci neke "nepravilnosti" a neki su odmah poceli i da vracaju stvari napustajuci radnju...sve u svemu UZASSSSSSSSS sta sve kod nas u lijepoj nam Bosni ima :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

G.O.D. wrote:ulazim ja u radnju u kojoj sam kupovao svaki dan potrebne stvari za prehranu...gledam po policama i vidim nes kafa na popustu(akcijska prodaja kako su je nazvali)...staklenka nescafe gold bila skoro 9 km.gledam ja i nis mi nije jasno,zasto je jeftina...naravno inace imam obicaj da gledam rok trajanja i pogledam na tegli i vidim rok istekao ima dva mjeseca....zovnem ja prodavacicu da joj diskretno kazem da je istakao rok i da uklone sa polica.dolazi ona i kaze pa sta hoces zar ne vidis da je rasprodaja?!ja ponovim opet diskretno da je istekao rok a ona pa ako ti se ne svidja nemoj da je kupis!e, tu mi je krv udarila u glavu i pred svima pocnem da vicem na sav glas kako ih nije sramota i da cu im inspekciju svezati itd...naravno ,bilo je ljudi koji su poceli lagano da zagledaju u njihove korpe trazeci neke "nepravilnosti" a neki su odmah poceli i da vracaju stvari napustajuci radnju...sve u svemu UZASSSSSSSSS sta sve kod nas u lijepoj nam Bosni ima :D
Pa što ne postoji zakon po kojem roba prođenog roka ne može biti na polici? Ili da li postoji zakon o potrošačima?
Lace

Post by Lace »

G.O.D. wrote:ulazim ja u radnju u kojoj sam kupovao svaki dan potrebne stvari za prehranu...gledam po policama i vidim nes kafa na popustu(akcijska prodaja kako su je nazvali)...staklenka nescafe gold bila skoro 9 km.gledam ja i nis mi nije jasno,zasto je jeftina...naravno inace imam obicaj da gledam rok trajanja i pogledam na tegli i vidim rok istekao ima dva mjeseca....zovnem ja prodavacicu da joj diskretno kazem da je istakao rok i da uklone sa polica.dolazi ona i kaze pa sta hoces zar ne vidis da je rasprodaja?!ja ponovim opet diskretno da je istekao rok a ona pa ako ti se ne svidja nemoj da je kupis!e, tu mi je krv udarila u glavu i pred svima pocnem da vicem na sav glas kako ih nije sramota i da cu im inspekciju svezati itd...naravno ,bilo je ljudi koji su poceli lagano da zagledaju u njihove korpe trazeci neke "nepravilnosti" a neki su odmah poceli i da vracaju stvari napustajuci radnju...sve u svemu UZASSSSSSSSS sta sve kod nas u lijepoj nam Bosni ima :D
sklon si pravljenju skandala :D

meni kad se desi...da kupim nesto cemu je istekao rok trajanja...kazem: ebi ga omaklo se..i kupim drugi artikl al pogledam koji je rok :D
Shoba

Post by Shoba »

kamo srece da je sva ta roba samo isteklog roka trajanja. Ja nisam nigdje vidio toliku kolicinu smeca u prodavnicama nego kao kod nas. Vidio sam svasta po svijetu, ali nikada nisam vidio toliko anonimnih kompanija koje prodaju hranu. kad vidim "holandske" sireve koji nisu vidili holandije, ili "pilecu" salamu koja nije vidjela piletine bas se zgrozim.....
Mi smo inace prilicno nezdrava nacija, kljukamo se masnocama (cevapi nisu zdrava hrana, kao ni pite, tulumbe, puter, i ostalo smece). kod nas ima zdrave hrane, ali onda izgubi vrijednost jer se prekuhava ili mijesa sa smecem. Ne mozes kupit zdrav domaci sir pa preko toga Poli salamu....i to zaliti slovenackim jogurtom..

nemojte se nista plasiti...bice gore..

:lol: :lol:
kike

Post by kike »

Ulje sa isteklim rokom trajanja od dvije godine (oni koji znaju o hemiji će znati šta je staro ulje za zdravlje), se prodaju privatnim pekarama za po 1 Km litar, datum isteka na sokovima se briše acetonom i stavlja novi, i mnogo takvih primjera. Čokoladni program ide na pijace po nižoj cijeni, ako se ne proda u dućanu.

Obično lokalni vlasnici imaju potplaćenog dežurnog službenika u lokalnoj inspekciji, a svako protivljenje ili prijava može onog ko to čini koštati prijetnji čak i ugrožavanja fizičkog integriteta.

Samo me nemojte pitati, odakle ovo sve znam :(

Edit....kada se usmrdi piletina, jednostavno se zamrzne, jer zamrznuta nema smrad. Šta se desi kada se odledi u kući pred kuhanje, nisam se ni usudio pokušati
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Shoba wrote: (cevapi nisu zdrava hrana, kao ni pite, tulumbe, puter, i ostalo smece)
nemoj mi na pite i cevape! :x :x :x
sta bi sa tom trgovinom, dje? da mi se ne bi omaklo da kupim u njoj...
a sve se ja pitam zasto su oni naki djusevi od nekakvih firmi koje haman ni ne postoje, duplo jefitniji od Vegafruitovih! Vegafruit je bio 2 Km, a ovi 1 do 1.5 marku( barem je tako bilo kad sam ja napustio BiH u septembru!)!
Ocean

Post by Ocean »

Nije hrana, ali ipak...da se vidi kakvi kreteni otvaraju trgovine:
Stara kupila gel za tusiranje i kuci skontala da mu je rok istekao prije godinu i pol! Vrati se u trgovinu i radnici fino, kulturno kaze da zeli svoj novac natrag.
Ulijece gazda: STa je, sta je, u cemu je problem?
Stara ponavlja: istekao rok gelu za tusiranje pred godinu i pol!
Gazda: HAJ BONA BOGATI, NECES GA JEST!!
Stara: Hoces ti sad da ga nasilu pojedes, mrski stvoru!

:-) :shock:
kekec

#36 Re: TRUJU NAS U DUCANIMA!

Post by kekec »

zena wrote:
Prenj wrote:
zena wrote::x ...
i da imam pitanje, je li posteno da kazem o kojim ducanima u sarajevu je rijec?
Zar je otkriti ime potencijalnog trovaca neposteno?
Samo naprijed ...S obzirom da drzava ne radi svoj posao, nema druge nego da sami pravimo crne liste i bojkotujemo trovace.
...josh mislim o tome...nije mi do vlasnika ducana...stalo sekunde jedne...kako rekoh...pustila bih huji na volju :x ...vjeruj da sam mislila o radnicima...nek bude neki zijan, ostadoshe ljudi bez posla...djeca, porodice...eto to mi je...
Izvini, ali ti si, pravno receno, "saucesnik". Neces da otkrijes ime tog ducana, a razloge koji si navela i nisu neki razlozi. Vlasnik je taj koji treba da se zamisli ako mu se smanji promet zbog robe koja moze biti otrov.
U tvojoj kuci niko se, srecom, nije otrovao, a da li se to desilo u nekoj drugoj kuci i moze li se to sutra desiti nekome drugome?
Svojom sutnjom pomazes vlasniku da nekoga otruje. On svjesno prodaje neispravne namirnice, a ti svojom sutnjom podrzavas njegove poteze.
zlata

Post by zlata »

zena wrote:
danas wrote:
zena wrote: sreca pa bojkotujem slovence... :D
vala i ja ne kupujem nista tamo... nego suti, doce nam sad buhtelj da nam objasni kako je sve ovo primjer slovenacke radne etike :D :D :D sto da propadne pavlaka i ulje :D kad mogu glupi bosanci to pojest :roll: :(
crnjaka...fakat...
...i znash sta mi bude najgore...kad pomislim na stedise ljubljanske banke (granicu na bregani...da ne spominjem...) i vidim nashe levate pred mercatorom :x
Ne znam...ko mi je drazi! Janezi? ili Cetnici? Al'su mi zivot "zasladili"! :x
ghost_in_the_machine

Post by ghost_in_the_machine »

i svi vi nesto ovo ono :roll: ...ja kupio ovako ja kupio onako i svi se sloze kako treba navesti prodavnice gdje se to desavalo :roll: ....I???? :? niko nista. sad ce neko ko je procitao ovo sigurno naletiti na neku od prodavnica i kupiti proliveno ulje, nes kafu od 9 KM, gel za tusirajne koji naravno neces jesti po preporuci gazde, pavlaku na kilu itd itd... pa hoce li vise neko navesti te usrane prodavnice :x
Fair Life

Post by Fair Life »

I radnici poslije ispricali... je li?? Da li su radnici bili Slovenci ili 'ne daj boze'... nasi??
Cudi me da neko moze i povjerovati u ovo sta si napisao ?!!!

PS. . .Da li se mozda u tom istom restoranu pisaju u prazne pivske boce prije nego sto ih ponovo flasiraju ??

Raspitaj se...

Image
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Fair Life wrote:
I radnici poslije ispricali... je li?? Da li su radnici bili Slovenci ili 'ne daj boze'... nasi??
Cudi me da neko moze i povjerovati u ovo sta si napisao ?!!!

PS. . .Da li se mozda u tom istom restoranu pisaju u prazne pivske boce prije nego sto ih ponovo flasiraju ??

Raspitaj se...

Image
hmmm...kada bih ti pricao sta se sve desava po kuhinjama restorana i hotela i to vecih...a da ne spominjem fast food i ostala cudesa kakve gadosti se desavaju...vjerovatno se pitas kako ja znam sta se desava po tim mjestima...po struci sam kuhar i zalazio sam u raznorazne kuhinje (sto ne znaci da sam ucestvovao u nekim gadostima)...u glavi imam spisak lokala gdje je rizicno popiti cak i nesto iz flase i to samo ako je pred tobom otvori moze se piti :D :D :D
meskox

Post by meskox »

ja sam jednom dosao na glupu ideju da na pijaci kupim paketic malom ono nekako pred nov godinu 2005.
kao prvo sve srpski produkti, kao drugo svemu isteko rok trajanja vec duze godina.
a mali se napalio na neki autic sto je bio unutra hoce i nema druge.
mislim da se slucajno neko nebi zezno da napravi gresku ko i ja.
pogledajte da li je smoki pozelenio ili je cokoladi isteko rok trajanja 1998.
ne kupujem skoro nista na pijaci osim povrca i voca sve ostalo je Radioaktivno a nije ni uduanima nista bolje.
G.O.D.

Post by G.O.D. »

A TEK DA NE SPOMINJEM STA SE PO PEKARAMA RADI.... :D
Prenj

#43 Re: TRUJU NAS U DUCANIMA!

Post by Prenj »

kekec wrote:
zena wrote:
Prenj wrote: Zar je otkriti ime potencijalnog trovaca neposteno?
Samo naprijed ...S obzirom da drzava ne radi svoj posao, nema druge nego da sami pravimo crne liste i bojkotujemo trovace.
...josh mislim o tome...nije mi do vlasnika ducana...stalo sekunde jedne...kako rekoh...pustila bih huji na volju :x ...vjeruj da sam mislila o radnicima...nek bude neki zijan, ostadoshe ljudi bez posla...djeca, porodice...eto to mi je...
Izvini, ali ti si, pravno receno, "saucesnik". Neces da otkrijes ime tog ducana, a razloge koji si navela i nisu neki razlozi. Vlasnik je taj koji treba da se zamisli ako mu se smanji promet zbog robe koja moze biti otrov.
U tvojoj kuci niko se, srecom, nije otrovao, a da li se to desilo u nekoj drugoj kuci i moze li se to sutra desiti nekome drugome?
Svojom sutnjom pomazes vlasniku da nekoga otruje. On svjesno prodaje neispravne namirnice, a ti svojom sutnjom podrzavas njegove poteze.
Slazem se sa kekecom.
Svojom sutnjom samo pomazes da trovac i dalje neometano radi.
Pa kad se jednog dana nekome salmonela zakaci, to ce biti i tvoja krivica.

Ipak, @zeni svaka cast, pobunila se!
Koliko nas ovakve i jos gore stvari, jednostavno presuti?
Pooll

Post by Pooll »

G.O.D. wrote:A TEK DA NE SPOMINJEM STA SE PO PEKARAMA RADI.... :D
U to sam se licno uvjerio :( :lol: :lol:
G.O.D.

Post by G.O.D. »

Pooll wrote:
G.O.D. wrote:A TEK DA NE SPOMINJEM STA SE PO PEKARAMA RADI.... :D
U to sam se licno uvjerio :( :lol: :lol:
tuzno jeste ali istinito...ljudi ni ne znaju sta sve pojedu sa hljebom....i ostalim pecivima svakodnevno :roll:
Pooll

Post by Pooll »

Jasta... :(

Gledam pekara kako sav oznojen brise znoj sa prsa dlanovima... pa udri po somunima :cry:

Ali to nije nista...
G.O.D.

Post by G.O.D. »

najmanja gadost koju sam vidio jeste da pekar sjedi ispred u sitne sate(da se rashladi malo) i dok u jednoj ruci drzi cigaretu drugom cacka i skida ko zna kakvu masu izmedju NOZNIH prstiju!!!pa je poslije vjerovatno otisao da mjesi hljeba i kifli....FUJ!!!ali to je samo jedna mala stvarcica od puno odvratnijih...da ne pricam sad :roll:
Pooll

Post by Pooll »

MA opcenito... kaze zena koja je radila u podravci na pravljenju poznatog gulasa da ga nikad u zivotu nije probala... "jer ona zna kako se to pravi"...

Tesko bi to sve bilo upratiti... bolje da ne znamo... kad covjek ne zna... lakse je :D
xygirl

Post by xygirl »

ma joj uzasni su ovi sto nam prodaju "hranu" ...
ja neki dan odem do granapa i trazim puding u casi, svaki dan nesto kupim tamo, i vidim covjek uzeo puding sa neke dole police i nesto ga cudno zagleda, lafo cita nesto po onoj casi zbunjeno (inace bi i zaboravila da pogledam rok da nije ovako izgledao) i tak` hladno mi dodao taj puding i ja tek u tom momentu rekoh samo da nije istekao rok i pogledam kad ono naravno da jeste :-? i sad vracam onu casu kaze ciko: " ma da, znao sam da je pokvaren cim je bio ovdje dole (na prvoj polici) izdvojen :? :?
Prenj

Post by Prenj »

xygirl wrote:ma joj uzasni su ovi sto nam prodaju "hranu" ...
ja neki dan odem do granapa i trazim puding u casi, svaki dan nesto kupim tamo, i vidim covjek uzeo puding sa neke dole police i nesto ga cudno zagleda, lafo cita nesto po onoj casi zbunjeno (inace bi i zaboravila da pogledam rok da nije ovako izgledao) i tak` hladno mi dodao taj puding i ja tek u tom momentu rekoh samo da nije istekao rok i pogledam kad ono naravno da jeste :-? i sad vracam onu casu kaze ciko: " ma da, znao sam da je pokvaren cim je bio ovdje dole (na prvoj polici) izdvojen :? :?
Da li i dalje posjecujes taj granap?
Post Reply