ma vidi im se po licustella_sa wrote:jesi li sigurna da je zato?vodolija_33 wrote:Mene ne smiju da zaustavljajupošto znaju da se ne znam sigurno zaustaviti
![]()
Zaustavila me policija...
-
vodolija_33
Last edited by vodolija_33 on 13/12/2005 10:04, edited 1 time in total.
-
edu
isto izvjestaj iz bihamk-a..vodolija_33 wrote:S obzirom da je sve više saobraćajnih nesreća sa teškim posljedicama, naravno da je potrebno kontrolisati sigurnost saobraćaja, ali sve u skladu sa Zakonom. Međutim, svjedoci smo da nas saobraćajna policija uglavnom zaustavlja da bi nam naplatila kaznu za neke greške kojih najčešće nismo niti bili svjesni u trenutku zaustavljanja, ali oni su policija i oni najbolje znaju...Naše je ili da platimo na licu mjesta "mandatnu kaznu" ili da čekamo prekršajnu prijavu, pa suočenje na sudu (a da ponovim-policija je uvijek u pravu) gdje realno nemamo nekih izgleda...
-
vodolija_33
ti nisi znao da ja radim za bihamkedu wrote:isto izvjestaj iz bihamk-a..vodolija_33 wrote:S obzirom da je sve više saobraćajnih nesreća sa teškim posljedicama, naravno da je potrebno kontrolisati sigurnost saobraćaja, ali sve u skladu sa Zakonom. Međutim, svjedoci smo da nas saobraćajna policija uglavnom zaustavlja da bi nam naplatila kaznu za neke greške kojih najčešće nismo niti bili svjesni u trenutku zaustavljanja, ali oni su policija i oni najbolje znaju...Naše je ili da platimo na licu mjesta "mandatnu kaznu" ili da čekamo prekršajnu prijavu, pa suočenje na sudu (a da ponovim-policija je uvijek u pravu) gdje realno nemamo nekih izgleda...![]()
![]()
-
shin
Hmmm imam srece sa policajcima.
Prvi put vozio 120km/s na i sacekaju me levati na kraju autoputa na ulazu u Sarajevo ohoho kaze meni cika policajac ''za ovo leti vozacka''.
Uhhh
Prvo sam ga smuntao da platim 20km mandatne, pa onda nemam para da platim
Drugi put voznja bez dokumenata isto izvlakusa.
Jednom sam platio 20km za tri godine voznje.
Prvi put vozio 120km/s na i sacekaju me levati na kraju autoputa na ulazu u Sarajevo ohoho kaze meni cika policajac ''za ovo leti vozacka''.
Uhhh
Prvo sam ga smuntao da platim 20km mandatne, pa onda nemam para da platim
Drugi put voznja bez dokumenata isto izvlakusa.
Jednom sam platio 20km za tri godine voznje.
-
vodolija_33
Ne smije čovjek reći ni gdje radi, a da ga ne ismijavajustella_sa wrote:vodolija radi u bihamk-u i pruza sve vrste pomoci na cesti
-
mr2
dobro si proslalejlasa wrote:Mene stalno zaustavlja policija, al vazda se izvucem![]()
Samo sam jednom "podmitila" policajca cenerom, kad me zaustavio na ukljucenju u Blazuj s autoputa. Vozila 92, ogranicenje bilo 20 (!!!!!).
ne bi ti to vani uradila
-
Tulipan
G.O.D. wrote:vozila 92, ogranicenje 20,a izvukla se sa cenerom pa to samo kod nas imalejlasa wrote:Mene stalno zaustavlja policija, al vazda se izvucem![]()
Samo sam jednom "podmitila" policajca cenerom, kad me zaustavio na ukljucenju u Blazuj s autoputa. Vozila 92, ogranicenje bilo 20 (!!!!!).
Jedan kolega s faksa ovde kaže da je vozio 62 a ograničenje bilo 60 i dobio je dosta po džepu.
Čak su pooštrili kazne za pješake. Ukoliko pješak prelazi na crveno ili na neobilježenom pješačkom prelazu kazna je 2000 din ili ti 46,5 KM. Pretjerali jesu. Tako da jebote i kada nema vozila na vidiku ako je u blizini policija ne smijem preći na crveno.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mene su zaustavili jednom, par dana nakon sto sam polozila vozacki..kazu suhveli im sto neko vozi po PSu pa morali da vide koji je to streber....
i vide mene...pa kazu OOOOOO OCI NASE DRAGE KO TO NAMA POLOZIO bla bla...pljuste cestitke i pohvale sto sam se sjetila sa 20 i kusur godina to odradit....

i vide mene...pa kazu OOOOOO OCI NASE DRAGE KO TO NAMA POLOZIO bla bla...pljuste cestitke i pohvale sto sam se sjetila sa 20 i kusur godina to odradit....
-
Tulipan
mIRCerka wrote:mene su zaustavili jednom, par dana nakon sto sam polozila vozacki..kazu suhveli im sto neko vozi po PSu pa morali da vide koji je to streber....
Ti si barem odradila. Mene tek čeka.
- muha_sa
vozim već 33.g i možda sam pet-šest puta zapisan i kažnjen al što mi se u ratu desilo to je za Riplijevu rubriku-vjerovali ili ne---drot me zapisao da vozim BICIKL u kontra smjeru---ja mislio zajebancija kad dođe od sudije kazna---odem kod sudije,naružim ga i obečam da ću platit kaznu a da ću ovaj papir čuvat da unućetu pokažem njegovu glupost-----održao sam obečanje--čuvam dokument a i unuk mi se rodio.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
muha_sa wrote:vozim već 33.g i možda sam pet-šest puta zapisan i kažnjen al što mi se u ratu desilo to je za Riplijevu rubriku-vjerovali ili ne---drot me zapisao da vozim BICIKL u kontra smjeru---ja mislio zajebancija kad dođe od sudije kazna---odem kod sudije,naružim ga i obečam da ću platit kaznu a da ću ovaj papir čuvat da unućetu pokažem njegovu glupost-----održao sam obečanje--čuvam dokument a i unuk mi se rodio.
ok, mene su 1998. htjeli kazniti jer sam presla cestu mimo pjesackog, ali u ratu? kontra smjer?????!?!? biciklo?!?!??!
-
Tulipan
Ti to ozbiljno!muha_sa wrote:vozim već 33.g i možda sam pet-šest puta zapisan i kažnjen al što mi se u ratu desilo to je za Riplijevu rubriku-vjerovali ili ne---drot me zapisao da vozim BICIKL u kontra smjeru---ja mislio zajebancija kad dođe od sudije kazna---odem kod sudije,naružim ga i obečam da ću platit kaznu a da ću ovaj papir čuvat da unućetu pokažem njegovu glupost-----održao sam obečanje--čuvam dokument a i unuk mi se rodio.
- muha_sa
evo sad ću naći papir koji čuvam,u opticaju je kopija,dao sam svojoj raji da se šegaće..Došao ja sa linije i krenem s Č.Vile na Pivaru po vodu--pocalim desetak karnistera i vozio glavnom đadom do čaršije(obalom se nije moglo)---kad sam već tu ,krenem da obiđem nanu kod Viječnice a drot me zaustavio(miš se sakrio od snajpera što je pucao sa Vidikovca)preko puta "Slavuja" i veli mi da vozim u kontra smjeru,ja se počeo zezat a levat ,hop pa prijava,1994,gmIRCerka wrote:muha_sa wrote:vozim već 33.g i možda sam pet-šest puta zapisan i kažnjen al što mi se u ratu desilo to je za Riplijevu rubriku-vjerovali ili ne---drot me zapisao da vozim BICIKL u kontra smjeru---ja mislio zajebancija kad dođe od sudije kazna---odem kod sudije,naružim ga i obečam da ću platit kaznu a da ću ovaj papir čuvat da unućetu pokažem njegovu glupost-----održao sam obečanje--čuvam dokument a i unuk mi se rodio.ne mogu da vjerujem.....
ok, mene su 1998. htjeli kazniti jer sam presla cestu mimo pjesackog, ali u ratu? kontra smjer?????!?!? biciklo?!?!??!
- muha_sa
evo čitam s originala i pišem------Opštinski sud za prekršaje Stari Grad-Sarajevo i ono bla-bla bla----RJEŠENJE. Okrivljeni---------rođen -----u Sa---KRIV Je---što je dana 28 09 1994.g u 13,15 časova,upravlja biciklom krečući se ulicomTelali (bivša Kočićeva)iz pravca baščarćije u pravcu Viječnice,kolovoznom trakom namijenjenom za saobračaj vozila iz suprotnog smjera,čime je počinio prekršaj iz člana 129,stav 4 Zakona o osnovama bezbjednosti saobračaja na putevima pa se na osnovu člana 229,st,1.tačke 33 istog zakona KAŽNJAVA novčanom kaznom u iznosu od 75 (sedamdesetpet )BH dinara----
ŽIVA ISTINA
ŽIVA ISTINA
- bpsang
#50 Re: Zaustavila me policija...
JA ne cugam dok vozim,a i buba mi je ispravnaFortunaBela wrote:Naravno ništa nisam uradila, redovna alkohol kontrola...
U mojoj vozačkoj karijeri je ovo prvi put. Reče mi da će čitavu ovu sedmicu biti pojačana kontrola i da će se možda desiti još koji put.
Kakva su vaša iskustva i da li smatrate da ovakvih kontrola treba da bude puno više?
nek zaustavljaju do mile volje