Zaustavila me policija...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vodolija_33

Post by vodolija_33 »

stella_sa wrote:
vodolija_33 wrote:Mene ne smiju da zaustavljaju :oops: pošto znaju da se ne znam sigurno zaustaviti :roll: :mrgreen:
jesi li sigurna da je zato? :D
ma vidi im se po licu :mrgreen: onaj pogled, prestravljeni i to :roll: :mrgreen:
Last edited by vodolija_33 on 13/12/2005 10:04, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

vodolija_33 wrote:S obzirom da je sve više saobraćajnih nesreća sa teškim posljedicama, naravno da je potrebno kontrolisati sigurnost saobraćaja, ali sve u skladu sa Zakonom. Međutim, svjedoci smo da nas saobraćajna policija uglavnom zaustavlja da bi nam naplatila kaznu za neke greške kojih najčešće nismo niti bili svjesni u trenutku zaustavljanja, ali oni su policija i oni najbolje znaju...Naše je ili da platimo na licu mjesta "mandatnu kaznu" ili da čekamo prekršajnu prijavu, pa suočenje na sudu (a da ponovim-policija je uvijek u pravu) gdje realno nemamo nekih izgleda...
isto izvjestaj iz bihamk-a.. :D :D :D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

edu wrote:
vodolija_33 wrote:S obzirom da je sve više saobraćajnih nesreća sa teškim posljedicama, naravno da je potrebno kontrolisati sigurnost saobraćaja, ali sve u skladu sa Zakonom. Međutim, svjedoci smo da nas saobraćajna policija uglavnom zaustavlja da bi nam naplatila kaznu za neke greške kojih najčešće nismo niti bili svjesni u trenutku zaustavljanja, ali oni su policija i oni najbolje znaju...Naše je ili da platimo na licu mjesta "mandatnu kaznu" ili da čekamo prekršajnu prijavu, pa suočenje na sudu (a da ponovim-policija je uvijek u pravu) gdje realno nemamo nekih izgleda...
isto izvjestaj iz bihamk-a.. :D :D :D
ti nisi znao da ja radim za bihamk :? :mrgreen:
xygirl

Post by xygirl »

ja mislim da pravo puno raje ovdje nije znalo da si ti Ksenija :D:D
stella_sa

Post by stella_sa »

vodolija radi u bihamk-u i pruza sve vrste pomoci na cesti :D
xygirl

Post by xygirl »

daduli, previse prosto - nemam vise bibia :-? :D:D

barem je pojacana sigurnost na putevima :lol: :D
shin

Post by shin »

Hmmm imam srece sa policajcima.

Prvi put vozio 120km/s na i sacekaju me levati na kraju autoputa na ulazu u Sarajevo ohoho kaze meni cika policajac ''za ovo leti vozacka''.

Uhhh

Prvo sam ga smuntao da platim 20km mandatne, pa onda nemam para da platim :D

Drugi put voznja bez dokumenata isto izvlakusa.

Jednom sam platio 20km za tri godine voznje. 8)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

stella_sa wrote:vodolija radi u bihamk-u i pruza sve vrste pomoci na cesti :D
Ne smije čovjek reći ni gdje radi, a da ga ne ismijavaju :( raja, grozni ste :mrgreen:
mr2

Post by mr2 »

lejlasa wrote:Mene stalno zaustavlja policija, al vazda se izvucem :D
Samo sam jednom "podmitila" policajca cenerom, kad me zaustavio na ukljucenju u Blazuj s autoputa. Vozila 92, ogranicenje bilo 20 (!!!!!). :D
dobro si prosla :D :D mogla si pokupit kakvog putara :lol: :lol: hajde njega,al si mogla auto ostetit :lol: :lol:

ne bi ti to vani uradila :D :D ODE AUTO..... zaplijeni se....pri duplom progranicenju brzine :P :P :P a za ugrozavanje zivota tih radnika se malo i lezi :D :D :D
G.O.D.

Post by G.O.D. »

eh sta bi meni radili kada bih ja reko sta i gdje radim... :(
G.O.D.

Post by G.O.D. »

vraca se zena kuci i kaze muzu:
-dragi imam jednu losu i jednu dobru vijest.koju zelis prvu da cujes?
kaze muz:
-ma daj tu dobru!
-pa dobra vijest je da ti radi airbag u autu...
:lol: :lol: :lol:
G.O.D.

Post by G.O.D. »

a jesam nesto danas stvarno blentavvo raspolozen :D
xygirl

Post by xygirl »

G.O.D. wrote:a jesam nesto danas stvarno blentavvo raspolozen :D
boli te briga, barem ti je dobro :D krenulo te zorom ranom :D:D
G.O.D.

Post by G.O.D. »

k'o sto kaze Njegos:
blago onom ko rano poludi pa mu zivot u veselju prodje :D :D
xygirl

Post by xygirl »

:D raja trazi veselo :D :lol:
Tulipan

Post by Tulipan »

G.O.D. wrote:
lejlasa wrote:Mene stalno zaustavlja policija, al vazda se izvucem :D
Samo sam jednom "podmitila" policajca cenerom, kad me zaustavio na ukljucenju u Blazuj s autoputa. Vozila 92, ogranicenje bilo 20 (!!!!!). :D
vozila 92, ogranicenje 20,a izvukla se sa cenerom pa to samo kod nas ima :D

Jedan kolega s faksa ovde kaže da je vozio 62 a ograničenje bilo 60 i dobio je dosta po džepu.

Čak su pooštrili kazne za pješake. Ukoliko pješak prelazi na crveno ili na neobilježenom pješačkom prelazu kazna je 2000 din ili ti 46,5 KM. Pretjerali jesu. Tako da jebote i kada nema vozila na vidiku ako je u blizini policija ne smijem preći na crveno.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mene su zaustavili jednom, par dana nakon sto sam polozila vozacki..kazu suhveli im sto neko vozi po PSu pa morali da vide koji je to streber....
i vide mene...pa kazu OOOOOO OCI NASE DRAGE KO TO NAMA POLOZIO bla bla...pljuste cestitke i pohvale sto sam se sjetila sa 20 i kusur godina to odradit....
8)
Tulipan

Post by Tulipan »

mIRCerka wrote:mene su zaustavili jednom, par dana nakon sto sam polozila vozacki..kazu suhveli im sto neko vozi po PSu pa morali da vide koji je to streber....
i vide mene...pa kazu OOOOOO OCI NASE DRAGE KO TO NAMA POLOZIO bla bla...pljuste cestitke i pohvale sto sam se sjetila sa 20 i kusur godina to odradit....
8)

Ti si barem odradila. Mene tek čeka.
muha_sa

Post by muha_sa »

vozim već 33.g i možda sam pet-šest puta zapisan i kažnjen al što mi se u ratu desilo to je za Riplijevu rubriku-vjerovali ili ne---drot me zapisao da vozim BICIKL u kontra smjeru---ja mislio zajebancija kad dođe od sudije kazna---odem kod sudije,naružim ga i obečam da ću platit kaznu a da ću ovaj papir čuvat da unućetu pokažem njegovu glupost-----održao sam obečanje--čuvam dokument a i unuk mi se rodio.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

muha_sa wrote:vozim već 33.g i možda sam pet-šest puta zapisan i kažnjen al što mi se u ratu desilo to je za Riplijevu rubriku-vjerovali ili ne---drot me zapisao da vozim BICIKL u kontra smjeru---ja mislio zajebancija kad dođe od sudije kazna---odem kod sudije,naružim ga i obečam da ću platit kaznu a da ću ovaj papir čuvat da unućetu pokažem njegovu glupost-----održao sam obečanje--čuvam dokument a i unuk mi se rodio.
:lol: ne mogu da vjerujem.....
ok, mene su 1998. htjeli kazniti jer sam presla cestu mimo pjesackog, ali u ratu? kontra smjer?????!?!? biciklo?!?!??!
:lol:
Tulipan

Post by Tulipan »

muha_sa wrote:vozim već 33.g i možda sam pet-šest puta zapisan i kažnjen al što mi se u ratu desilo to je za Riplijevu rubriku-vjerovali ili ne---drot me zapisao da vozim BICIKL u kontra smjeru---ja mislio zajebancija kad dođe od sudije kazna---odem kod sudije,naružim ga i obečam da ću platit kaznu a da ću ovaj papir čuvat da unućetu pokažem njegovu glupost-----održao sam obečanje--čuvam dokument a i unuk mi se rodio.
Ti to ozbiljno! :lol: :lol: :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

mIRCerka wrote:
:lol: ne mogu da vjerujem.....
ok, mene su 1998. htjeli kazniti jer sam presla cestu mimo pjesackog, ali u ratu? kontra smjer?????!?!? biciklo?!?!??!
:lol:
evo sad ću naći papir koji čuvam,u opticaju je kopija,dao sam svojoj raji da se šegaće..Došao ja sa linije i krenem s Č.Vile na Pivaru po vodu--pocalim desetak karnistera i vozio glavnom đadom do čaršije(obalom se nije moglo)---kad sam već tu ,krenem da obiđem nanu kod Viječnice a drot me zaustavio(miš se sakrio od snajpera što je pucao sa Vidikovca)preko puta "Slavuja" i veli mi da vozim u kontra smjeru,ja se počeo zezat a levat ,hop pa prijava,1994,g
muha_sa

Post by muha_sa »

evo čitam s originala i pišem------Opštinski sud za prekršaje Stari Grad-Sarajevo i ono bla-bla bla----RJEŠENJE. Okrivljeni---------rođen -----u Sa---KRIV Je---što je dana 28 09 1994.g u 13,15 časova,upravlja biciklom krečući se ulicomTelali (bivša Kočićeva)iz pravca baščarćije u pravcu Viječnice,kolovoznom trakom namijenjenom za saobračaj vozila iz suprotnog smjera,čime je počinio prekršaj iz člana 129,stav 4 Zakona o osnovama bezbjednosti saobračaja na putevima pa se na osnovu člana 229,st,1.tačke 33 istog zakona KAŽNJAVA novčanom kaznom u iznosu od 75 (sedamdesetpet )BH dinara----
ŽIVA ISTINA
nidll

Post by nidll »

Danas su citav dan bili loOdi :D

Najjmanje sam vidio 5x rotacije ukljucene...eh sada znamo da se to desava i onako radi zabave :D

Nesta su se vrtili po Koshevskom i Alipasinoj :? :D
bpsang

#50 Re: Zaustavila me policija...

Post by bpsang »

FortunaBela wrote:Naravno ništa nisam uradila, redovna alkohol kontrola...

U mojoj vozačkoj karijeri je ovo prvi put. Reče mi da će čitavu ovu sedmicu biti pojačana kontrola i da će se možda desiti još koji put.

Kakva su vaša iskustva i da li smatrate da ovakvih kontrola treba da bude puno više?
JA ne cugam dok vozim,a i buba mi je ispravna :D
nek zaustavljaju do mile volje
Post Reply