Ne slazem se s tobom ovo da je nesto usavrseno – mozda za ono doba za ovo nije, no, valjda ce biti uskoro nova objava, nadajmo se, i prikladna za sadasnje vrijeme, znaci usavrsena. Jer niko ne garantira da nece biti neke nove objave. I Biblija se pozivala na to da je jedna i jedina i zadnja a vi muslimani rekoste da nije nego se pojavio Kuran pa je on eto kao zadnji. Otkud se moze tvrditi da se nece sta objaviti, neka knjiga koja ce za sebe govoriti da je ona zadnja objava?
Allah dzellesanuhu je rekao da je usavrsio Objavu i da je zadovoljan da nam Islam bude vjera. Biblija je mijenjana protekom vremena i zato je izgubila na vjerodostojnosti, razgovarala sam o tome sa krscanima i oni i sami to priznaju da Biblija nije rijec od Boga Uzvisenog nego da je pisana ljudskom rukom, narocito Novi Zavjet.
Kur'an je nepromijenjena, autenticna Allahova dz.s. Objava koja se posebnim sistemom pamcenja i prenosenja izvornika prenijela do danas.
Kada mi ucimo Kur'an mi izgovaramo rijeci Allaha Velikog upucene nama ljudima.
Ovako, izvanbracni blud sto ti nazivas je vodenje ljubavi i zabavljanje prije braka u svrhu da bi se dvoje bolje upoznali na svim poljima pa tako i na seksualnom, jer ako se dvoje ne slazu u seksu onda taj brak tesko da ce biti brak sretnih ljudi. A znati da se s nekim slazes u necemu mozes samo ako to uradis
A moja Hano, pa ne bira se bracni partner, osoba sa kojom zelis i namjeravas provesi zivot - kao polovan auto na auto pijaci na Stupu- probas da vidis kako ti lezi volan i da li kocnice ferceraju.
Zar se to moze porediti sa prvom bracnom noci dvoje mladih ljudi koji trebaju da prvi put pripadnu jedno drugom na halal nacin?
I kakva uopste moze biti korist od tog prijebracnog iskustva, osim veoma ceste emotivne stete? Muskarac i zena u braku vremenom zajedno sticu iskustvo i to je jos jedna od lijepih stvari koja ih veze.Tu nikakvo ranije iskustvo nije potrebno, jer islam ne uci da je seks sam po sebi grijeh, nego samo brani prijebracni i izvanbracni blud.
A sto se tice zaraznih bolesti, ne znam jesi li cula za kondome, ako nisi proguglaj, e ti kondomi su nesto sto ljudi upotrebljavaju ako nisu u braku, a ako je muskarac u braku sa par zena onda ih ne koristi. I sad reci ti meni gdje su realnije sanse da se dobije zaraza, tamo gdje se koristi kondom ili gdje se ne koristi.
Nisi u pravu, jer zaboravljas najvazniju cionjenicu, a ta je da u poligamni brak ne stupaju muskarci i zene koji imaju izvanbracna iskustva sa nepoznatim partnerima. Muslimanke i muslimani nevini ulaze u prvi brak, a i muskarac i zena u zivotu mogu imati samo one seksualne partnere sa kojima su u braku. Ja nisam cula da intacta moze biti nosilac neke spolne bolesti, ali znam pouzdano da to jesu zene i muskarci koji nekontrolisano mijenjaju partere.
I ne potcjenjuj me u vezi nacina planiranja porodice.
A sto se tice mijenjanja partnera, pa i sama to zagovaras i odobravas jer sto je drugo poligamija nego izmjena partnera.
Poligamija nije nikakva izmjena partnera, vec data mogucnost muskarcu da u odredjenim okolnostima i pod veoma strogim uslovima moze ozeniti vise zena. Poligamija nije grupni seks, kako ti to nazivas,jer muskarac ne smije sastaviti svoje zene.
Muskarac koji zivi u poligamnom braku ima znaci vise porodica koje odvojeno zive i brine se svojim radom i imetkom za izdrzavanje svake od njih, ucestvuje u odgoju djece, i dijeli svoje vrijeme na najpravedniji nacin. Ukoliko nije siguran da je u stanju biti pravedan preporuceno mu je da ostane monogam.
Naravno da smo razlicite, samo iskreno, ne mogu pojmiti da zena tako obrazovana kao ti moze odobravati takvo ponizenje kao sto je poligamija.
Ja ne mogu pojmiti kako jedna druga, isto tako obrazovana zena, moze odobravati da se zena prije braka isprobava kao roba na pijaci.Za mene je to pravo ponizenje.
Razmisljanje da zena nije nista drugo nego “komad namjestaja” koji se moze "dopuniti" ili "zamjeniti".
Wrong.

Ni najmanje ne licim na komad namjestaja. Samo je Allah dz.s. onaj kojem se pokoravam.
Ja uopce nisam nevjernik. Ako se ne osjecam muslimankom, a vidis iz muslimanske sam obitelji, to ne znaci da sam nevjernik. Ja samo nisam muslimanka, jer ma koliko mi je bilo dostupno i ma koliko su se trudili da budem mene je to samo vise odbijalo i poticalo me na razmisljanja.
Pa sta si onda? Definisi sebe.
Meni je to lahko. Ja sam muslimanka, elhamdulillah.