ovo nije istina... a sve ostalo, stoji.. nije to prva francuska kriza.. nazalost, problemi imigracije.. su u francuskoj svakodnevnica. i vrlo brzo preraste u okrsaj..31 decembra bude zapaljeno izmedu 500 i 1.000 automobila sirom Francuske.
Ulicne borbe u Parizu(opet)
-
savjest
Klopatra 4 poruke.klopatra wrote:ovo nije istina... a sve ostalo, stoji.. nije to prva francuska kriza.. nazalost, problemi imigracije.. su u francuskoj svakodnevnica. i vrlo brzo preraste u okrsaj..31 decembra bude zapaljeno izmedu 500 i 1.000 automobila sirom Francuske.
Vidim nije ti bilo mrsko ponovo se registrirati, napraviti novi nadimak samo eto da bi rekao da neko laze. Odrasti.
-
novalic
savjest.. oprosti, ja sam objavila da sam klopatra samo glede piramide...
svaki dan gledam i slusam francuske novosti, tako i za novu godinu, ima slucajeva zapaljenih auta ali izmedju 500-1000 je pretjerano... ipak su to izolovane sitacije..
neka ja lazem.. a ti neka si posten...
svaki dan gledam i slusam francuske novosti, tako i za novu godinu, ima slucajeva zapaljenih auta ali izmedju 500-1000 je pretjerano... ipak su to izolovane sitacije..
-
savjest
-
savjest
Tacno. Nista ne opravdava to paljenje auta.Kurt_Kombajn wrote:Na stranu losa politika francuske prema (nekada trazenim, sada nepozeljnim) doseljenicima...to osudjujem, ali zelim reci i ovo:
...bez obzira kakvo je stanje, ono nikome ne daje pravo da prevrce tudja auta i krade djeci bicikle...dva djecaka su poginula u trafo-stanici...tragicno...ali svi osudjuju policiju, a niko se ne pita sta je to sto je dovelo ova dva bilmeza u tu situaciju???
...i iz bosne su za vrijeme rata dolazile izbjeglice u EU, stanovali su (pocesto) u mizeriji, i gladni i bosi...pa opet nisu nikome randalirali auto, niti su nasrtali na policiju...
...sorry, siledzije i lopove ne mogu, pa da ga jebes...
Gledam danas reportazu i ti klinci pricaju da su nakon igranja fudbala krenuli kuci. U meduvremenu je neko iz obliznjih zgrada pozvao policiju i rekao da se djeca obijaju auta, koja su se nalazila na sporednom gradilistu... Ovi kad su culi policijske sirene poceli su bjezati(zasto bjezaiti ako nisi kriv?) neki od njih su se sakrili u trafostanicu , i tu su dvijica i ostala.
Sad ja stvarno ne vidim na koji nacin ce oni moci rijesiti ovaj problem? U zadnjih 10 godina ruse sve te stare zgrade i pokusavaju da razmjeste stanovnistvo na razna podrucja ali se oni opet pregrupisu i stvaraju nova geta.
- Alfons Kauders
Predlazem da u Pariz posaljemo Wehrmacht da konacno uvede red...
-
savjest
Nigdje nisam rekao da lazes.novalic wrote:savjest.. oprosti, ja sam objavila da sam klopatra samo glede piramide...
Evo najnovijih podataka. 333 auta zapaljena za novu godinu u Francuskoj. Obrati paznju da je to za samo jednu noc ako uzmes u obzi tih nekoliko dana za novu godinu premasujes cifru od 500.. sigurno.. Ovo su bili podaci za 2005
http://www.tunezine.com/breve.php3?id_breve=1584
Dokaz o tome da ta paljenja traju par dana za novu godu mozes naci u ovome teksut. "U Strasburu zapaljeno preko 90 auta "... (
http://www.humanite.presse.fr/journal/1 ... -06-407029
-
savjest
-
brinneta
Javljanje iz Pariza!!!!!!!
Ma svake godine pale auta, nista novo. To je tradicija. Policija nista ne radi po tom pitanju, ne samo da ne smije uci u pojedina predgradja jer se boji batina cak ne reaguje kad vas jalijasi napadaju ni krive ni duzne po metrou, na ulici, jednostavno zatvori oci.
A da vidite francuske policajce svi bi vam bilo jasno....
Sto se tice predgradja, pa francuzi su sami doprinijeli kriminalu i ovim problemima jer su veliki rasisti ma koliko Francuska bila zemlja azila. Oni su te iste strance (citaj Arape i crnce) getoizirali i sada imaju problema, Boze dragi sto li!!!!!!!!!!
Svi imamo ista prava, a da li ih imamo..........
Ma svake godine pale auta, nista novo. To je tradicija. Policija nista ne radi po tom pitanju, ne samo da ne smije uci u pojedina predgradja jer se boji batina cak ne reaguje kad vas jalijasi napadaju ni krive ni duzne po metrou, na ulici, jednostavno zatvori oci.
A da vidite francuske policajce svi bi vam bilo jasno....
Sto se tice predgradja, pa francuzi su sami doprinijeli kriminalu i ovim problemima jer su veliki rasisti ma koliko Francuska bila zemlja azila. Oni su te iste strance (citaj Arape i crnce) getoizirali i sada imaju problema, Boze dragi sto li!!!!!!!!!!
Svi imamo ista prava, a da li ih imamo..........
-
novalic
savjest.. izmedju 333 i 500 do 1000 je opet razlika.. ja rekoh da podatak nije tacan.. paljenja auta ima.. ali i pretjerivanja.. samo toliko.. a sve ovo sto si stavila/o kao link, vec znam.. kako rekoh, ako gledam dnevnik, onda je francuski.. jer su svicarci.. svicarci.. citam.. i slusam oko sebe...
opet ponavljam.. ja rekoh da cifra od 500 do 1000 nije tacna.. pa ako rekoh da lazes.. eto...
opet ponavljam.. ja rekoh da cifra od 500 do 1000 nije tacna.. pa ako rekoh da lazes.. eto...
- Alfons Kauders
jasta moj komi, dodju likovi iz afrike da prave belaj, pa ako im ne valja u parizu sto onda ne idu kuci ? gdje je to nasa raja, rasuta po bijelom svijetu, pravila nerede, spaljivala auta i sl. ? a imali su vise povoda, bili su protjerani, a nisu isli trbuhom za kruhom ko ovi...komi wrote:Alfons Kauders wrote:Predlazem da u Pariz posaljemo Wehrmacht da konacno uvede red...:D:D samo su oni i znali uvesti red
- Alfons Kauders
ma jok ba, samo kulturno, vozom, brodom, avionom kuci - sve kojim se ne svidja i zdravo... kako bi se sad ti osjecao da su nedzarici, alipasino, dobrinja puni nekih doslja iz albanije, kine, bjelorusije, alzira i da oni podju spaljivat sarajlijama njihove voljene golfove dvice...komi wrote:jašta sve to pendrekom treba:D:D
ili to ili motika u šake
pa neće imati snage za kamenjanje:D:D
- Alfons Kauders
nasi su bili i ostali veca sirotinja, problem je u tome sto se ti slojevi francuskog drustva (emigranti iz bivsih kolonija) nikad nisu u potpunosti integrisali u to drustvo... za to nemaju koga da krive no same sebe i svoje roditelje... necu ni ja da zivim sa bandama, dilerima, ali zivim u 2 najgora naselja u tz i sa, u kojima vjerovatno ima vise droge i kriminalaca po glavi stanovnika no u pariskim predgradjima, da li mi to daje za pravo da izazivam nerede i spaljujem auta ?seka wrote:e sad ti meni objasni kakvih povodaAlfons Kauders wrote:jasta moj komi, dodju likovi iz afrike da prave belaj, pa ako im ne valja u parizu sto onda ne idu kuci ? gdje je to nasa raja, rasuta po bijelom svijetu, pravila nerede, spaljivala auta i sl. ? a imali su vise povoda, bili su protjerani, a nisu isli trbuhom za kruhom ko ovi...komi wrote::D:D samo su oni i znali uvesti red
![]()
u parizu radi se o onima koji su rodjeni u parizu ( u getoima) nece milostinju hoce da rade. nece da zive sa bandama, dilerima...
- Kurt_Kombajn
...to je sve u redu, ali treba li svoje nezadovoljstvo dovesti do izrazaja tako sto cemo unistavati imovinu, paliti auta, obijati lokale???? halo, ba...pa i u njemackoj ima vise od 4 miliona nezaposlenih...zamisli da sad svi krenu u razvaljivanje???seka wrote:u parizu radi se o onima koji su rodjeni u parizu ( u getoima) nece milostinju hoce da rade. nece da zive sa bandama, dilerima...
...ako ne zelim da zivim sa bandama i dilerima, onda se ne trebam i sam ponasati kao bandit...evo, meni nesto ne pase u drzavi, pa cu baciti molotov koktel komsiji u prodavnicu??? sta to treba da znaci???
- Alfons Kauders
eto sad, pa zna se cija auta kod nas lete u zrak, moje ne !seka wrote:problem za koji se godinama zna
zar se ne ide i kod nas neko auto "u vazduh"
a sumnjam da u parizu biraju cija ce auta zapalit, al ako biraju auta tlacitelja, izrabljivaca i kriminalaca - svaka im cast, 300 - 1000 auta, pa imaju obavjestajnu infrastrukturu ko cia !
- Alfons Kauders
moguce je da sam cak istu reportazu gledo na arte-u, i sta da ti kazem, njihovi problemi u poredjenju sa nasim problemima cista nula... nista im ne daje opravdanje...seka wrote:slusajAK ne opravdavam paljenje auta niti bilo koje vrstu nasilja.
prije par godina gledah reportazu na Artu gdje se "normalna" omladina koja je rodjena tamo, ukazivala na probleme (dileri, bande, reketasi...)
i nista. neka ih tamo nek ´ se pokolju.![]()
sta su cekali do sada, mislim na vlast, dijelovi grada gdje ni policija nije smjela da udje
-
savjest
Pa "goneci mak na konac" i "ako cemo cjepidlaciti" .. ja sam napisao "za novu godinu" sto je podrzaumjevalo novu godinu i tih para odmora koja idu uz nju... Za samu nove nove godine ih bude izmedu 350-400, sto nije neki izolovani slucaj...novalic wrote:savjest.. izmedju 333 i 500 do 1000 je opet razlika.. ja rekoh da podatak nije tacan.. paljenja auta ima.. ali i pretjerivanja.. samo toliko.. a sve ovo sto si stavila/o kao link, vec znam.. kako rekoh, ako gledam dnevnik, onda je francuski.. jer su svicarci.. svicarci.. citam.. i slusam oko sebe...
No moj prvi odgovor je bio zesci jer sam odmah primjetio da se radi o nekome ko se "klonirao"... takvih ima previse ovdje koji naprave nick samo da bi rekli nekome da je glup ili nesto u tom stilu. Ne kazem da je to tvoj slucaj ... ali ima ih...
Nego drugo pitanje Novalic. jesi li ti iz Novalica kod Gradacca i Gracanice?Jedna od zescih linija. Kakva je sada situacija tamo.Nesto nisam isao u taj kraj od '95.
-
savjest
Film " ko to tamo peva"...komi wrote:Alfons Kauders wrote:Predlazem da u Pariz posaljemo Wehrmacht da konacno uvede red...:D:D samo su oni i znali uvesti red
Scena u busu kada brko kaze(u vezi svaba i njihov ostanka) : "pa znate sta, mozda ne bilo lozse da su oni ostali, bar bi se znao neki red"...
Poznajem ja jednog naseg tipa... On je opsjednut svabama i sve kune sto oni nisu ostali u Bosni.
-
savjest
Tacno. Probleme prave oni koji su tu rodeni a ne oni koji su tek pridosli. Oni koji su tek pridosli su uglavnom pobjegli od najgore mizerije i i ucinit ce sve da se opet ne vrate u istu. Nije pravilo ali jeste vecina.seka wrote:
kakvih povodasto su protjerani
![]()
u parizu radi se o onima koji su rodjeni u parizu ( u getoima) nece milostinju hoce da rade. nece da zive sa bandama, dilerima...