Stid me Sarajeva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

hlopta wrote:
NeKi_LiK wrote:Normalnog insana bi nakon te reportaže trebalo biti stid svedske televizije i načina na koji pokušavaju da prikažu grad...

Ali hlopta je tu samo da provocira :oops: ...
SVT televizija je drzavna glavna u SWE i oni su objektivni a i fer(valjda to moraju biti ako su drzavni) za razliku od americkog FOXA ili CNN-a tako da neznam dali bi se mogli vaditi na to sto ti kazes
Objektivni ko Risto ? :oops:
da pamtis

Post by da pamtis »

H-ake znaci subotom ne taksiras :? :lol: :? :shock:
hlopta

Post by hlopta »

ja_sarajevo wrote:Evo grada kojeg se stidiš

Image
Image
Image
Ne zelim da vise vrijedjam ali nemgo da ne kazem pa pogledaj ti te zgrade u drugoj slici..to je Sarajevo a ne pojedine novije nebodere koji nisu ni 1% Sarajeva.Ja kad sam u SA ja najvise volim biti u BAScarsiji jer to je najljepse mjesto

Image

Nazalost nisu nju prikazali nego samo na sekund prikazali Begovu dzamiju i onda opet one stare zgrade i rusevine iz rata.
Zox

Post by Zox »

Cekaj, ti se stidis sarajeva jer je, eto, mali grad???
Ne brini nista, kad zavrsimo sa gradnjom svih POTREBNIH dzamija bicemo veci od New Yorka.
Belminator

Post by Belminator »

hlopta wrote:
su tako fer zasto ne snime brojne crkve
Crkve nemogu dokazati da je grad multietnican kad su prazne...bosnjaci su puno tolerantniji pa nisu rusili crkve a cak dopusaju da se prave nove a nisu potrebne..e to bi trebali reci a ne prikazati crkvu radi toga da se dokazemo krscanima
Jesu li i to javili na Swe televiziji ? Evo ja svakodnevno u ovoj crkvi koja jos nije ni zavrsena vidim gomilu ljudi kako izlaze iz nje ( jer je jedan dio osposobljen samo jos treba udariti fasadu, dok se drugi gradi ), ili ljudi obilaze gledaju... Daleko od toga da su prazne, nadam se da neces u iducem postu reci kako su morali prigusiti zvono da ne smeta komsijama iz dzamije preko puta. Multietican je grad jos uvijek vec je problem sto vi pojedini tamo upijate te gluposti u sebe poput spuzve, nisi ti jedina osoba od koje to cujem. Svakog ljeta meni dođu tetka i tetak, zadnji supci iz Luksemburga i pocnu mi drzati prediku kako Al Kaida hara Bosnom, zaista da mi oni ne dođu godisnje i otvore mi oci, pa jebo te ne bi znao u kako opasnoj zemlji zivim :shock: Kazem ti i ja bi volio da Sarajevo izgleda makar poput Tulse, hajde ne mora biti New York ali daleko od toga da izgleda i ruzno. A u svakom slucaju Sarajevo ce se jos graditi, naravno i ostali gradovi u BiH isto tako...
hlopta

Post by hlopta »

Zox wrote:Cekaj, ti se stidis sarajeva jer je, eto, mali grad???
Ne brini nista, kad zavrsimo sa gradnjom svih POTREBNIH dzamija bicemo veci od New Yorka.
¨

Pa jeste mali ali ne stidim se zbog toga nego se stidim sto i nakon 10 godina i sad postoje rusevine, sto ne prave nove zgrade a ne sruse one stare koje su pohrdjale(ili kako se vec kaze).A sarajlije kao da nevide pa se prave da su iz samog New Yorka :D
winetou

Post by winetou »

BHT bi trebala otići u Rinkeby i napraviti dokumentarac :-)
hlopta

Post by hlopta »

Belminator wrote:
hlopta wrote:
su tako fer zasto ne snime brojne crkve
Crkve nemogu dokazati da je grad multietnican kad su prazne...bosnjaci su puno tolerantniji pa nisu rusili crkve a cak dopusaju da se prave nove a nisu potrebne..e to bi trebali reci a ne prikazati crkvu radi toga da se dokazemo krscanima
Jesu li i to javili na Swe televiziji ? Evo ja svakodnevno u ovoj crkvi koja jos nije ni zavrsena vidim gomilu ljudi kako izlaze iz nje ( jer je jedan dio osposobljen samo jos treba udariti fasadu, dok se drugi gradi ), ili ljudi obilaze gledaju... Daleko od toga da su prazne, nadam se da neces u iducem postu reci kako su morali prigusiti zvono da ne smeta komsijama iz dzamije preko puta. Multietican je grad jos uvijek vec je problem sto vi pojedini tamo upijate te gluposti u sebe poput spuzve, nisi ti jedina osoba od koje to cujem. Svakog ljeta meni dođu tetka i tetak, zadnji supci iz Luksemburga i pocnu mi drzati prediku kako Al Kaida hara Bosnom, zaista da mi oni ne dođu godisnje i otvore mi oci, pa jebo te ne bi znao u kako opasnoj zemlji zivim :shock: Kazem ti i ja bi volio da Sarajevo izgleda makar poput Tulse, hajde ne mora biti New York ali daleko od toga da izgleda i ruzno. A u svakom slucaju Sarajevo ce se jos graditi, naravno i ostali gradovi u BiH isto tako...
Ja za razliku od tvoje tekte znam da nepostoji al-qaida u BIH ali nas zapad mrzi jer smo muslimanska zemlja pa ce sve uciniti da izgledamo teroristicki.
hlopta

Post by hlopta »

winetou wrote:BHT bi trebala otići u Rinkeby i napraviti dokumentarac :-)
ili Rosengard :D

no opet tu izvimo mi bosnjaci,albanci,arapi itd a ne svedjani :oops:
winetou

Post by winetou »

hlopta wrote:
ili Rosengård

Pa Al-Qaida u Švedskoj :lol:
hlopta

Post by hlopta »

winetou wrote:
hlopta wrote:
ili Rosengård

Pa Al-Qaida u Švedskoj :lol:
Ali onda bi kao i uvijek najavili da su to neki stranci a ne svedjani..i odmah bi posla debata da strance treba vise kontrolirati :roll:
Belminator

Post by Belminator »

Rusiti stare pohrđale zgrade iz austrougarskog vremena ( uglavnom su one takve ) po meni bi bilo i rusenje istorije, kulture i da se tako izrazim spomenika ovog grada. Jednostavnije bi bilo obnoviti ih :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ja sam dobio mogućnost za Rosenborg :oops: :D .
P.S. :D :D Kupio sam pola ukradenih stvari :oops: iz vojnog objekta na Palama :oops: a prijevoz će ići brodom :oops: linijom Gdanjsk - :? :? :D :D heto :oops:
winetou

Post by winetou »

Ali onda bi kao i uvijek najavili da su to neki stranci a ne svedjani..i odmah bi posla debata da strance treba vise kontrolirati Rolling eyes
Ne znam. Čini mi se da su glavni Al-Qaidini nabavljači pasoša bili neka braća od matere Šveđanke. :-)
SarajevskaZima

Post by SarajevskaZima »

hlopta, čak ako ćemo pričati o isključivo ove dvije slike (znači nećemo vuć paralelu centar-centar), meni su ovi sarajevski crveni krovovi puuuno puno šarmantniji, imaju toplinu, imaju dušu. između ostalog, meni osobno i to čini sarajevo. da netko izgradi urbane vile umjesto tih kućica, ne bi mi blo tako duševno...

nego, da nije otvoreno možda neko natjecanje "ajmo sve gradove uniformirat"?
pa svi bi gradovi isto izgledali da su u njima samo blještavi neboderi (ne'š ti mudrosti tako nešto sagradit, hladno i stakleno).

puno sam putovala, samo ovaj mjesec sam posjetila tri evropske zemlje i u svakoj mi je najljepše baš to što je u njoj specifično, što je razlikuje od ostalih i kad mi se neki grad svidi, to je zato jer mi se svidi ta njegova specifičnost, ne zato jer izgleda isto kao i ostalih milijun gradova sa visokim i hladnim poslovnim neboderima.

a propos obnove, baš me zanima kako bi new york izgledao da je bio tri godine pod opsadom i da ima gdp kao bosna...

treba njegovati posebnost nekog grada i kraja, barem ja tako mislim.

nisam iz sarajeva, ali ga jako volim, volim doći u sarajevo i s ponosom pričam i prijateljima i strancima o njemu.
Last edited by SarajevskaZima on 29/10/2005 15:57, edited 1 time in total.
hlopta

Post by hlopta »

Belminator wrote:Rusiti stare pohrđale zgrade iz austrougarskog vremena ( uglavnom su one takve ) po meni bi bilo i rusenje istorije, kulture i da se tako izrazim spomenika ovog grada. Jednostavnije bi bilo obnoviti ih :roll:
To su spomenici na okupaciju

no nisam mislila na te zgrade nego na one iz komunistickog vremena kao ova..zar nebi bilo bolje srusiti ili bar obnoviti?

Image
hlopta

Post by hlopta »

winetou wrote:
Ali onda bi kao i uvijek najavili da su to neki stranci a ne svedjani..i odmah bi posla debata da strance treba vise kontrolirati Rolling eyes
Ne znam. Čini mi se da su glavni Al-Qaidini nabavljači pasoša bili neka braća od matere Šveđanke. :-)
Ima ima i toga razlika je sto se to necuje..ali ovi sad sto je uhapsen je nas
Last edited by hlopta on 29/10/2005 15:58, edited 1 time in total.
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

hlopta wrote:
Belminator wrote:Rusiti stare pohrđale zgrade iz austrougarskog vremena ( uglavnom su one takve ) po meni bi bilo i rusenje istorije, kulture i da se tako izrazim spomenika ovog grada. Jednostavnije bi bilo obnoviti ih :roll:

no nisam mislila na te zgrade nego na one iz komunistickog vremena kao ova..zar nebi bilo bolje srusiti ili bar obnoviti?

Image
Image
hlopta

Post by hlopta »

ja_sarajevo wrote:
hlopta wrote:

Image
Image
jeli to ista zgrada? :-D bas fino ali ima jos puno puno tih rusevina koje treba obnoviti prije nego sto pocnete praviti one nebodere koje i ne pasu u Sarajevsku arhitekturu
Last edited by hlopta on 29/10/2005 16:01, edited 1 time in total.
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Image[/img]
Image
Belminator

Post by Belminator »

Zapad na njihovu zalost a ne nasu, jer je to stvar njihove neupucenosti, njihovoga neznanja, ima pogresnu sliku o nama. I sta sad mi trebamo pravdati se i govoriti im ma ne nismo mi takvi. Bosna je daleko od islamske zemlje, da je tako ne bi se mladi zaljubljivali bez obzira na vjeru a koliko je jos samo takvih primjera i jos uvijek zamisli postoje mijesani brakovi u BiH bez obzira na skoru proslost... niti bi zene hodale polugole po gradu, umjesto pokrivene... zaista to sto oni misle to je njihov problem, ko god da je dosao u BiH nije se pokajao. Ja sam ljetos druzio se u Sa sa jednom amerikankom Jenifer, inace knjizevnicom iz San Franciska, cura je odusevljena Sarajevom. Kada sam joj ja rekao da bi zelio zivjeti među golemim neboderima, rekla mi je; covjece ti si lud ovo je ljepota i pokazala put Ferhadije. A prije nje dolazila joj je Baka u Sa i Dubrovnik i bukvalno je natjerala da posjeti ova dva grada.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Hedna :oops: hoće li GAIS u Superetan :oops: ili će Landskrona ostati :? :D
hlopta

Post by hlopta »

Sarajevo kao grad je puno slicno Tirani,mislim imaju istu arhitekturu
hlopta

Post by hlopta »

Belminator wrote:Zapad na njihovu zalost a ne nasu, jer je to stvar njihove neupucenosti, njihovoga neznanja, ima pogresnu sliku o nama. I sta sad mi trebamo pravdati se i govoriti im ma ne nismo mi takvi. Bosna je daleko od islamske zemlje, da je tako ne bi se mladi zaljubljivali bez obzira na vjeru a koliko je jos samo takvih primjera i jos uvijek zamisli postoje mijesani brakovi u BiH bez obzira na skoru proslost... niti bi zene hodale polugole po gradu, umjesto pokrivene... zaista to sto oni misle to je njihov problem, ko god da je dosao u BiH nije se pokajao. Ja sam ljetos druzio se u Sa sa jednom amerikankom Jenifer, inace knjizevnicom iz San Franciska, cura je odusevljena Sarajevom. Kada sam joj ja rekao da bi zelio zivjeti među golemim neboderima, rekla mi je; covjece ti si lud ovo je ljepota i pokazala put Ferhadije. A prije nje dolazila joj je Baka u Sa i Dubrovnik i bukvalno je natjerala da posjeti ova dva grada.
E a nemozes negirati da su sve vise vehabijske sekte prisutne u Bosni.I zadnji put,ako se dobro sjecam,bilo je bogami podosta pokrivenih djevojaka a i bradatih muskaraca.Toga nije bilo prije rata
Belminator

Post by Belminator »

Pa i komunizam ima svoje mjesto u istoriji ove zemlje i naravno da i iz toga vremena sve treba sacuvati. Ok obnoviti treba, nemam nista protiv a rusiti ni po koju cijenu.
Post Reply