Protesti u Danskoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zox

Post by Zox »

Edna21 wrote:
Zox wrote:
Edna21 wrote:Koliko ja znam muslimani danas u BIH cine 52%..znaci cinimo jednu manju vecinu,ali ipak vecinu(a isto tako imamo najveci natalitet,a i bosnjake iz sandzaka tako da ocekujemo da ce se broj povecati)...no to nije tema i nemoj vise o tim
Nije istina.
Zasto onda NEKO koci novi popis stanovnistva?
Zato sto taj neko ne zeli da vidi 90% srpsku RS(a prije rata je bilo 45%) i stime da mogucnost njima(srbima) da kazu "90% gradjana zeli samostalnost i stime to se mora desiti".Dok se god svi ne vrate na svoje protiv su popisa.
Pa onda nikad nece ni biti popisa, jer su i oni koji su se dobili povrat u izvjesnom broju zamijenili ili prodali imovinu.
Kako u RS tako i u Federaciji.
Uglavnom, do popisama se ne smijemo gadjati ciframa i postotcima, a epiolog svega je da BiH NIJE muslimanska zemlja.
52% je ocigledna nebuloza, vidi se po samoj cifri :D
Pozdrav i ne zamjeri.
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

Edna21 wrote:ZA dijaspora@ ona je presla na katolicku religiju ako nisi znao...zato molim nemoj nju vise zvati muslimankom jer to ni ona a ni muslimani ne zele

selam

http://www.parlement.com/9291000/biof/02411

Klikni pa vidi ko je Hirsi Ali

A to da je presla na Katolicanstvo objesi macku o rep. Jednostavno je prestala vjerovat u Islam i tu se njena vjera zavrsava.

Posto ona vrlo dobro zna polozaj ZENE u Islamu , trudi se na polju EMANCIPACIJE ZENE U ISLAMU.
Ja tu vidim samo pozitivu. Zar nam ljepsi pol treba bit manje vrijedan od nas muskaraca.

Pozdrav.
Ina

Post by Ina »

Djevojcice, mislim da pretjerujes. Vjerujem da ovaj dogadjaj vrijedja osjecanja istinskih vjernika i da svakako treba reagirati protestom ili na neki drugi nacin, te javnost upoznati sta takva omaska i svojevrsno nepoznavanje Islama kao religije pretstavlja za njegove sljedbenike. No, inicijator tih aktivnosti ipak ne bi trebala biti kao sto ti kazes ambasada Bosne i Hercegovine kao zvanicna drzavna institucija i pretstavnistvo drzave koja se ipak ne naziva niti muslimanskom niti islamskom...bez obzira na brojnost ovog ili onog naroda...Zasto ne bi Islamska zajednica npr. pokrenula to pitanje ili bilo koja druga vjerska organizacija ?!? Nemojmo se vracati stoljecima unatrag...Koliko dugo je samo trebalo covjecanstvu da postigne odvojenost drzave od crkve, da bi ponovno dopustili toj sprezi da zavlada ?!?
Edna21

Post by Edna21 »

Zox wrote:
Edna21 wrote:
Zox wrote: Nije istina.
Zato sto taj neko ne zeli da vidi 90% srpsku RS(a prije rata je bilo 45%) i stime da mogucnost njima(srbima) da kazu "90% gradjana zeli samostalnost i stime to se mora desiti".Dok se god svi ne vrate na svoje protiv su popisa.
Pa onda nikad nece ni biti popisa, jer su i oni koji su se dobili povrat u izvjesnom broju zamijenili ili prodali imovinu.
Kako u RS tako i u Federaciji.
Uglavnom, do popisama se ne smijemo gadjati ciframa i postotcima, a epiolog svega je da BiH NIJE muslimanska zemlja.
52% je ocigledna nebuloza, vidi se po samoj cifri :D
Pozdrav i ne zamjeri.
e MOJ Zoxe..to je tacno pogledaj malo bolje oko toga.No nemoj vise kvariti temu ako ti je stalo otvori novu..ovdje se radi o crtezima koji su uvrijedili sve muslimane
Prenj

Post by Prenj »

Edna91,

zar zaista mislis da bi nase ambasade trebale reagovati na svaku uvredu muslimana, hriscana i kriscana u svim zemljama gdje mi imamo diplomatska predstavnistva?
Zox

Post by Zox »

@Edna21 Da pogledam malo bolje oko cega? Ne kontam kontstrukciju recenice, sorry.

Tema je crtezi koji su uvrijedili muslimane i reakcije u Danskoj, izmedju ostalog i reakcije muslimanskih zemalja medju kojima je i BiH.
Ne brini ti nista, neko ce ubiti crtaca i mirna Danska.
Ja se brinem na sta se MOJE pare trose.
Edna21

Post by Edna21 »

Prenj wrote:Edna91,

zar zaista mislis da bi nase ambasade trebale reagovati na svaku uvredu muslimana, hriscana i kriscana u svim zemljama gdje mi imamo diplomatska predstavnistva?
Nase ambasade su valjda tu za gradjane a ne samo onako kao ukras? i ona predstavlja nas? i zato, da, treba reagirati kad se islam vrijedja,uvijek
mamamia

Post by mamamia »

mislim daje taj protest jedna normalna pojava.
i taj novinar je iskoristio priliku da iznervira muslimane u danskoj u najgore moguce vrjeme,i treba ga sankcionisat.inace je to normalna pojava u evropskim zemljama.pocevsi od holandije,danske,austrije itd itd.
sve u svemu takvih ispada bi trebalo biti manje
Prenj

Post by Prenj »

Edna21 wrote:

Nase ambasade su valjda tu za gradjane a ne samo onako kao ukras? i ona predstavlja nas? i zato, da, treba reagirati kad se islam vrijedja,uvijek
Znaci, neko treba da sjedi u tim ambasadama i 24satax7danax365sati, neprestano gleda lokalne televizije, slusa lokalna radija i cita lokalne novine i posmatra da nije neko uvrijedio hriscane, kriscane, muslimane.
Pa cijela bi vojska tu bila potrebna.
Zar zaista mislis da je to zadaca ambasada?
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

@Edina21

Aj ceri idi spavat. Pa kad se probudis dobro se PURE najedi. Pa ces mozda skontat da si Ambasadu zamjenila sa Dzamijom.

Idi u Dzamiju pa protestvuj koliko god hoces.

pozdarv.
Saian

Post by Saian »

A wrote:
Nego, vidim na drugim temama da imamo posla sa malo jacom intelektualkom, pa da je prilicno besmisleno diskutovati ozbiljno. Povlacim se.... Odoh pisati protestno pismo Ambasadi BiH u Danskoj 8-)
ja sam vec pomislio da je u pitanju neki fetish, dozivanje anderalentovanih ili tako nesto :D :D :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Edna21 wrote:Nase ambasade su valjda tu za gradjane a ne samo onako kao ukras? i ona predstavlja nas? i zato, da, treba reagirati kad se islam vrijedja,uvijek
edna nase ambasada treba da reaguju kada se narusavaju ljudska prava nasih gradjana (tj. drzavljana bosne i hercegovine) ili kada je ocigledna kleveta nase drzave i njenih predstavnika, ili kada se ugrozava suverenitet nase drzave (izjave radikala iz srbije da se rs treba pripojiti scg primjera radi ... ili hsp-a da se hercegbosna pripoji hrvatskoj... ili slicno) itd ...

a ne ako neko uvrijedi pripadnike hare krishne...
danas

Post by danas »

Edna21 wrote:

edna, de popusti malo...
nasa drzava ne reaguje na gore uvrede -- niko od nadleznih institucija nije reagovao na fasisticke provokacije tipa "noz, zica, srebrenica" na zadnjoj utakmici u BG, niko ne reaguje na brojne clanke koji oslikavaju BH u negativnom svjetlu... ali eto, nasli su se da reaguju oko nekog crteza koji -- svidjelo se to tebi ili ne -- ne vrijedja BH kao drzavu...
ukratko -- pomijesao je neko babe i zabe. reaguje kad ne treba, a ne raguje kad treba... sta je novo...
:roll:

PS postoje vjerske organizacije koje mogu prosvjedovati u ovakvim slucajevima, u ime svojih vjernika.
gavrilo

Post by gavrilo »

mamamia wrote:mislim daje taj protest jedna normalna pojava.
i taj novinar je iskoristio priliku da iznervira muslimane u danskoj u najgore moguce vrjeme,i treba ga sankcionisat.inace je to normalna pojava u evropskim zemljama.pocevsi od holandije,danske,austrije itd itd.
sve u svemu takvih ispada bi trebalo biti manje
to treba da sankcionisu njihove drzavne institucije a ne mi
mamamia

Post by mamamia »

protest je normalna stvar ponavljam
ovde se radi o posebnom pitanju,jer se radnja desava u danskoj,maloj zemji
gdje su muslimani manjina,i gdje ovakvi ispadi dolaze do izrazaja.i nesmiju se presutati jer to moze pokrenuti niz drugih pitanja
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

01.oprosti koja druga pitanja.
02. A jel su to manjeine zasticene od kritika.
Relaxed

Post by Relaxed »

Zox wrote:
Edna21 wrote:Koliko ja znam muslimani danas u BIH cine 52%..znaci cinimo jednu manju vecinu,ali ipak vecinu(a isto tako imamo najveci natalitet,a i bosnjake iz sandzaka tako da ocekujemo da ce se broj povecati)...no to nije tema i nemoj vise o tim
Nije istina.
Ethnic groups:
Serb 37.1%, Bosniak 48%, Croat 14.3%, other 0.6% (2000)

:zzzz: pa i nije puno pogrijesila-za 5 godina tih 4% su se mogle nabrati :D
gavrilo

Post by gavrilo »

mamamia wrote:gdje su muslimani manjina
u iranu su hriscani manjina... zasto nasa ambasada ne protestuje za njihova prava... :-? razumijes sta zelim da kazem...
nesmiju se presutati jer to moze pokrenuti niz drugih pitanja
koja ?

to ne smije primjera radi islamska zajednica da presuti ... ali to nije obaveza nase ambasade...

vidi moj odgovor edni ...
Prenj

Post by Prenj »

mamamia wrote:protest je normalna stvar ponavljam
ovde se radi o posebnom pitanju,jer se radnja desava u danskoj,maloj zemji
gdje su muslimani manjina,i gdje ovakvi ispadi dolaze do izrazaja.i nesmiju se presutati jer to moze pokrenuti niz drugih pitanja
U Indoneziji je u neredima 2003. godina zapaljeno nekoliko crkva manjinske katolicke zajednice.
Nasa ambasada nije reagovala.
Da li je trebala?
mamamia

Post by mamamia »

izmedju ostalog tu se radi o muslimanim,i jedan doi bosanski muslimana se osjeca urjedjeno.pa je tako normalna stva da bih ambasada u njihovo ime protestuje,jer je ona tu radi bih gradana izmedju ostalog
mamamia

Post by mamamia »

tu se nije radilo o bosanskim hriscanima i katolicima.
logicno zar ne
gavrilo

Post by gavrilo »

mamamia wrote:izmedju ostalog tu se radi o muslimanim,i jedan doi bosanski muslimana se osjeca urjedjeno.pa je tako normalna stva da bih ambasada u njihovo ime protestuje,jer je ona tu radi bih gradana izmedju ostalog
recimo da je "mirror" uvrijedio sa nekom karikaturom pripadnike hare krishna, i jedan dio bosanaca se osjeca uvrijedjnim. da li nasa ambasada treba da protestuje?
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

Vidi udruzenje PTICA je protestovalo radi mali kukuruznih zrncadi za njihove ptice. Dali je i tad BIH ambasada trebala da protestvuje jer je veliki dio BIH gradjana clan udruzenja PTICA.

Aj ba idi spavaj i nelupaj loncice.

pozdrav
danas

Post by danas »

mamamia wrote:izmedju ostalog tu se radi o muslimanim,i jedan doi bosanski muslimana se osjeca urjedjeno.pa je tako normalna stva da bih ambasada u njihovo ime protestuje,jer je ona tu radi bih gradana izmedju ostalog
zasto ta ambasada nije protestovala na svim mogucim medjunarodnim poljima kada su u BG visili "noz, zica, srebrenica" plakati? valjda ima BH gradjana koji su se nasli uvrijedjeni?
Edna21

Post by Edna21 »

Relaxed wrote:
Zox wrote:
Nije istina.
Ethnic groups:
Serb 37.1%, Bosniak 48%, Croat 14.3%, other 0.6% (2000)

:zzzz: pa i nije puno pogrijesila-za 5 godina tih 4% su se mogle nabrati :D

Ti podatci su ti iz 2000 a sada je 2005..mislim da smo sada nesumnjivo preko 50%
Post Reply