SiCG - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Sta mislite kako ce se utakmica zavrsiti?

Pobjeda BiH
46
39%
Nerjeseno
10
9%
Pobjeda SiCG
35
30%
Prekid utakmice zbog frke na stadionu i terenu
13
11%
Nemam pojma kako ce se utakmica zavrsiti
13
11%

Total votes: 117

Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

No_Comment wrote:
Novi_Nick wrote:
Edin H. wrote:Naime Davy ovdje se radi o rutinskoj pobjedi u gostima :D :D :D

Poput Latvije kada je izbacila Tursku u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo.
Ja sam zaista uvjeren da SiCG nema teoretskih a kamo li prakticnih sansi da pobjedi BiH. Igraci reprezentacije BiH su daleko bolji od igraca SiCG.

BiH dobija ovu utakmicu rutinski rezultatom 2:1 :D :sax: :bih:

P.S. mislim ne potcjenjujem repr. SiCG ali nemaju stvarno nikakvih sansi. :lol:
I ja bih se slozio sa gore navedenim...samo me strah nereda po Begishu keve mi... :D :lol: :lol:
Sto ba, kad ih pobjedimo navijace citav stadion za repr. BiH, garant :lol:
Igraci SiCG ce jedva izvuci zivu glavu sa stadiona. Imam staklenu kuglu pa vidim. :-D
No_Comment

Post by No_Comment »

Novi_Nick wrote:
No_Comment wrote:
Novi_Nick wrote: Ja sam zaista uvjeren da SiCG nema teoretskih a kamo li prakticnih sansi da pobjedi BiH. Igraci reprezentacije BiH su daleko bolji od igraca SiCG.

BiH dobija ovu utakmicu rutinski rezultatom 2:1 :D :sax: :bih:

P.S. mislim ne potcjenjujem repr. SiCG ali nemaju stvarno nikakvih sansi. :lol:
I ja bih se slozio sa gore navedenim...samo me strah nereda po Begishu keve mi... :D :lol: :lol:
Sto ba, kad ih pobjedimo navijace citav stadion za repr. BiH, garant :lol:
Igraci SiCG ce jedva izvuci zivu glavu sa stadiona. Imam staklenu kuglu pa vidim. :-D
:bih: :bih: :bih: :bih:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

mi smo mazohisticka zemlja :roll: :shock:
politicari :-? koji donose zakone o sportu :(
i koji finansiraju reprezentaciju kroz poreze i odluke :(
navijaju za drugu drzavu :shock:

a jos bi fino bilo znati :(

a na na kraju balada ;)
da li je nekome iz BL, veca vjerovatnoca :D
da ce zaigrati za SCG ili BiH :D
brojevi kazu da su mu sanse za BiH bar dva puta vece :D

ali ... ko ce budali objasniti matematiku ;)
vryzas

Post by vryzas »

Jasho wrote:Budimo realni i shvatimo da je Nemoguća misija protiv SiCG! Mi smo svoje šanse prokockali protiv Litvanije na Koševu, kao i protiv SiCG, na Koševu i Španije u Zenici, jer smo od te 3 morali dobiti barem jednu utakmicu!
slazem se...sanse jesu minimalne ali postoje...ovo je ipak fudbal i sve je moguce 8)
BOSNA 8) 8) 8) 8)
HELLAS 8)
vryzas

Post by vryzas »

umro je mostar wrote:NEKA U BEOGRADU ZAVRSHI OVAKO :) :)

Image

BARBAREZA ZA VISIKOG PREDSTAVNIKA 8)
libertyBiH

Post by libertyBiH »

:bih: :D
Santos

Post by Santos »

Evo malo za ove nafurane.Trener Spanaca se maltene kune da ce biti prvi.Kako jedino uz poraz SCG protiv BIH.Zasto je kasnila tekma Bel-Spa vidjeli SCG pobjedila Bel nema sansi daj Spancima.E sad sta je u igri u Begisu vidjecemo.
Bumerang

#33 Re: SiCG - BiH

Post by Bumerang »

Eh sta sad :-D :bih:

Da vidimo analize i prorocanstva? :-D

Glasajte u prilozenoj anketi :sax: :bih:

Evo ga bosanskohercegovacki kralj fudbala i prava ljudina :thumbup: :bih:
Image
manijak1

Post by manijak1 »

12 min. Bešlija 0 : 1.........tako će i ostati do sudijskog vremena ........Hasan :oops: 0 :2 :oops: .
Kraj ........ :oops: :D .
Biće teško biće gusto ali biće i neponovljivo :oops: .
sorge_sa

Post by sorge_sa »

Autor: manijak1 Poslano: 09. oct. 2005. 10:29
12 min. Bešlija 0 : 1.........tako će i ostati do sudijskog vremena ........Hasan 0 :2 .
Kraj ........ .
Biće teško biće gusto ali biće i neponovljivo .

ovo nije manijak.......ovo je MEGALOmanijak1..... :D :P 8) :oops:

ako se u srijedu ne budemo radovali....a sve su prilike da necemo....bar cemo u subotu se radovati.......a strumfovi ce nastavit sa tugom i dalje :P :oops: :lol: 8)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Boli me sve ........aplicirao sam a ne znam da li ću moći ići :D a ako odem .......pripremiću se :D bolje nego nekad :oops: :D .
U subotu .......ako preživim .......eto me :oops: :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Pira sigurno neće :D :D
Prvi kriterijum koji se gleda je rezultat u međusobnim duelima.
Dovoljno :oops: da od prvog bude treći :D :D :D :D :D :D :D :D .
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

manijak1 wrote:
Sve nedoumice oko plasmana na SP u Njemačkoj 2006. godine
Kako god .......sjebaćemo vas :oops: :D
ide maca oko tebe pazi da te ne ogrebe :D
Bosanac in Lederhosen

Post by Bosanac in Lederhosen »

Image
Kući - gdje je to ? Savo Milošević, bosanski srbin

Promjena strana

Srbski golgeter Savo Milošević je rodom iz Bosne. Želi na svjetsko prvenstvo. Ali zato mora najprije svoje prijašnje zemljake pobjedit.

izvor: Die ZEIT od Ronald Reng

http://www.zeit.de/2005/41/Sport_Milosevic

Rijeka pravi jedan veliki luk oko Bijeljine. Polja se previjaju uz uvalu. Ima puno poljoprivrede u tome gradu, kaže Savo Milošević, rijeka Drina je kroz polja od njegove kuće samo 2 km udaljena. On je od obale do obale i nazad plivo, više puta, nekad smo se takmičili ko može najviše puta preplivat. To su bili njegova ljeta sa prijateljima. I danas, "glava to odbija" kaze on, "duša nece da prihvati". Danas je Drina državna granica. Bijeljina, polja i Bosna i Herzegovina na jednoj strani a Srbija i Crna Gora na drugoj. "Oni zaustave tvoje auto, pitaju te za pasoš i papire, i sile te da gledaš rijeku kao granicu, našu rijeku. Ali glava to neakceptira, ja to nemogu akceptirat".

Savo Milošević sjedi na terasi kafića od spanjolskog prvoligaša CA Osasuna u Pamploni. Igraju za Cup-UEFA. Stolice i stolovi su od plastike. Na treningu je izgledalo kao da nosi neki ratni stitnik ispod majce, velika pleća, široka prsa. Ali često izvan terena profesinalci izgledaju slubunjavi i normalniji. Oni nosi jeans, opustena majca, kosu je novije pustio do iza vrata. Time izgleda mlađi. Ima 32 godine. Smije se kao da hoće da kaže neostaje mi još puno vremena.

Svjetsko prvenstvo to bi bila dobra zavrsnica, nemoze vise ocekivat, kaze Savo. Njegova najbolja godina je bila 2000. Tada je bio golgeter evropskog prvenstva. svjetski napadač. Sada su golovi rijeđi, i trener repke mu je dao opomenu kad ga nije protiv Beligije pozvao. Ali je on igrač sa najvise nastupa u repki SCG, 93 utakmice, 35 golova i jos uvjek je kapiten. Mementalno su u grupi prvi i sa dvije nastojece pobjede bi osigurali svjetsko prvenstvo. Igraju u subotu protiv litvanije a u srijedu protiv Bosne i Hercegovine.

Savo Milošević je bosanski srbin.

"Ja ću nastupit za moju državu, Srbiju, protiv moje države, BiH !" On u licu blista kao da je to nešto smješno. Tako proba Savo Milošević da presmješi realnost i dodaje "neće se ipak ništa promjenit". Deset godina je prošlo nakon potpisa u Dejtonu i time kraj rata u Bosni i Hercegovini. Već je odavno sasvim normalno da se Srbi, Hrvati i Bosanci na sportskim takmičenjima mjere, ali poneki nemogu da zaborave rat. Na utakmici u Sarajevu između BiH i SCG navijači su Savin team doćekali sa transparentom: >>Imamo 250.000 razloga da vas mrzimo<< Niko nije izbrojao mrtve ali ova procjena je odprilike tacana.

Za Savu Miloševića su takve utakmice povod da se prisjeti jedne zemlje u kojo su Bosanci, Srbi i Hrvati zivjli 40 godina zajedno u jednoj drzavi. "Nemogu zaboravit da je nekad postojala ta lijepa država. Nedostaje mi Jugoslavija. Kad se sjetim, tako bogata, lijepa i organizovana. Zar nam nije bilo lijepo ? Ali nismo razumjeli, tu zemlju i nas da respektujemo. I još uvjek vjerujem, da se rat mogao izbjeć".

Kod prve utakmice se zvao tim jos Jogoslavija.

Jedna mladost u Jugoslaviji. Sa 13 godina Savo Milošević iz Bijeljine bude pozvan u Beograd. Niko ga nepita, jesil srbin ili bosanac. Godinu kasnije smije u internat od proslavljenog i poznatog partizana. Udaljen je samo 80 km od Bijeljine od njegove rijeke, ali je sam u Beogradu sa 14 godina. U istoj godini, 1987, Jugoslavija u Chile pobjeđuje Njemacku u finale svjetskog prvenstva juniora. Prosinecki, Šuker, Boban, Mijatovic su tadasnja generacija i niko nepita: Koje srbin, koje hrvat. Savo Milošević, 14, ima jedan san: jednom igrat za Jugoslaviju sa Prosineckim, Šukerom, Bobanom i Mijatovićem. Sa 18 godina dobija prvi profi-ugovor sa partizanom. Slovenija i Hrvatska su izjavili nezavisnost i jogoslovenska narodna armija koja od tada postaje srbska armija napada Hrvatsku i Otac mu govori na telefonu: Kod nas se to neće desit. Mi smo ovdje svi bliski jednom drugom, srbi, muslimani i hrvati. Popis stanovništva pokazuje da Bijeljina ima 97.000 stanovnika sa 59% srba, 34% bosanaca i 5% hrvata. 1. Aprila 1992 ulaze paravojne jedinice u Bijeljinu. cetri dana kasnije su 27 ljudi mrtvi. Prvo etnicko ciscenje u Bosni pocinje, i odjednom se svi pitaju: STA SI TI ?

Sta si ti, Savo ? Ja sam u Bjeljini rođen. Bijeljina je u Bosni. Znači ja sam Bosanac. Bosanski srbin. Srbin. Ali ja sam tako odgojen: Nemoj razlikovat izmedu religije, nacionalnosti nego samo između dobrih i loših ljudi. Mogao sam igrati i za BiH, jedan drugi bosanski srbin Branimir Bajić će igrati u nacionalnom timu protivnika. Za Savu Miloševića nije bilo upitno. "Bosanska repka je najprije muslimanska repka", kaze Savo i dodaje " vazda sam se pozivao na Srbiju, zato sto je moja familija srbska, zato što sam sa 14 godina otišao u Beograd". On to kaže bez ocjenjive vrijednosti niti defenzivno niti ofenzivno. Kao običajno kad upitaš Srbina ili Hrvata uvezi njegove nacionalnosti, često se onda cuje >ONI< su počeli, oni su također itd... Savo Milošević kaže vazda samo >>MI<<, i misli time sve jugoslovene. "Mrzili smo se pet godina, dozvolili smo da se od tv-slika izmanipulišemo...

Netrabi mi niko reći sta u inostranstvu misle o srbima. Mi smo nacinalisti, ekstremisti. Ta horor-slika, koju mnogi paušalno projeciraju na cjeli narod ima i nešto dobro. Ti si time prisiljen, da se dobro ponašaš, da javnu sliku o lošem srbinu popraviš.

......

Njegovi novi suigrači su drugačiji nego on. Rođeni 1982, 1985. Jugoslvija, to je zanjih samo jedno maglovito sjećanje. Njihovo djetinsto je bio rat. Njihova svakodnevnica je bio rat, ali nevidim u njima onu mržnju naših starih prijatelja. Pun sam nade, kako ovi mladi igrači ostavljaju rat iza sebe.

On će, kad bude "njegova" država igrala protiv "njegove" države pokušat biti profesionalac. Probat ce da pobjedi utakmicu. Za njegovu ekipu - protiv jedne druge. Prije tri godine, je prvi put igrao protiv BiH u Sarajevu, jedna utakmica, koja se u fudbalu zove prijatljska. Direktno pored Stadiona Koševo u Sarajevu, gdje je prije 15 godina bio pomoćni fudbalski teren sada stoje novi, bjeli krizevi. "Sta sam osječao" kaze Savo, "nije opisivo".
On je popio njegovu kolu a gazdi te male kafane sa plastičnim stolicama je trajalo to predugo. On je rađe otišo kući nego da nam naplati. Tako ti je to ovdje" smije se Savo Milošević. Nada se da ce još igrat dvije tri godine da bi onda, nezna još tačno, se smiri i naprvi kuću u Beogradu.

"Živio sam u raznim državama, u toliko različitim stanovima i hotelima" i kratko se ušuti. Ali zapravo je jedino mjesto, za koje mogu reć da sam osjećao kao dom, kuća mojih roditelja u Bijeljini. U kući u kojoj još moj otac živi. Danas Bijeljina ima 130.000 stanovnika. 98% srba. Pripada Republici Srpskoj, srbskom djelu BiH. U Dejtonu su se sporazumili da je tacno u sredini rijeke Drine granica izmedu BiH i Srbije. Ali kad bi Savo do jedne ili druge obale preplivao nije nikad osjećao razliku.
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 10/10/2005 01:52, edited 4 times in total.
helo

Post by helo »

U BEOGRAD PO 3. BODA!!!

Srijeda je vece. Mjesec je oktobar. Mjesto desavanja je cesto nemirno i uzavrelo poluostrvo na jugu Evrope.
Balkan mu je ime. Na Balkanu jedan grad, Beograd ga zovu.
Grad iz kojega su potekli neki od najvecih nemira i zla koja je Balkan zapamtio. Ove srijede su ”nemiri” i uzavrelost na srecu
skoncentrisani na zatvoreni prostor stadiona Crvene Zvezde. Stadion je kako se to i ocekivalo ispunjen do posljednjega mjesta.
Na terenu je uzavrela atmosfera, a na tribinama jos uzavrelija. Dok skoro citav stadion pjeva ”Mars na Drinu”,
grupa gostujucih navijaca im odgovara nesto sto bi u ”slobodnome prevodu” zvucilo ”Mars sa Drine!”.
Rezultat do pred sam kraj je 0:0. Ostalo je svega jos 2-3 minute do kraja utakmice i gostujuca ekipa ima korner.
Loptu sa desnoga kornera u sesnaesterac ubacuje Bartlovic. Najvisociji u skoku je jedan od domacih igraca koji glavom
izbacuje loptu izvan sesnaesterca. Na odbijenu loptu natrcava Zlatan Bajramovic i snagom najstrasnijega zemljotresa,
brzinom najbrze munje salje loptu u gornji lijevi ugao domaceg golmana. Gosti vode 1:0! Stadion je zanijemio.

Citav stadion je u soku i svi sute osim grupe gostujucih navijaca koji se bacaju jedni drugima u zagrljaj.
Nakon toga gosti ponosno staju jedan pored drugoga, spojeni i ipleteni u jedno tijelo pomocu ruka na ramenu osobe pored,
upravo onako kako je ispletena njihova predivna zemlja, i sa prkosom i ponosom koriste zadnje atome svoje snage
da bi svi kao jedan zapjevali:

Zemljo tisuc ljetna na vjeronst ti se kunem, od mora od Save od Drine do Une.
Jedna si jedina, nasa domovina. Jedna si jedina BOSNA i HERCEGOVINA.

Da. Mozda ce ovo ostati samo san a mozda i nece. To niko od nas ne moze znati dok sat na stadionu
Crvene Zvezde u Beogradu ne otkuca 22:15.

Ne, mi ne mozemo ugurati loptu u njihov gol da bi nam se gore opisani san ostvario.
To je zadatak za nase momke na terenu (kakvi su da su NASI SU!).

Ne, mi ne mozemo ni ispraviti sve one nepravde koje su se desile na Balkanu a ciji je izvor upravo bio taj Beograd.

Da, mi mozemo uciniti nesto da grupa gostujucih navijaca bude sto veca, da se sto bolje cuje nasa pjesma,
da u sto vecem broju i na STO CIVILIZOVANIJI NACIN pokazem kako je ponosno biti BOSANAC i HERCEGOVAC.
Mi mozemo pokazati jos jednom da smo tu i kada nas svi otpisu.

Zbog toga i zbog jos najmanje 200.000 razloga pozivamo sve navijace i ljubitelje BH-fudbala bez obzira na klubske,
regionalne i vjerske "boje" da nam se prilkljuce u:

Srijedu 12.oktobar 2005. na putu ka Beogradu!!!

O svim detaljima oko ovoga putovanja sve zainteresovane osobe ce biti na vrijeme obavijestene putem nase web stranice.
http://www.bhfanaticos.com

BUDI ONO STO JESI!
No_Comment

Post by No_Comment »

Mladen Krstajic je isto Bosanac(Zenica)...
helo

Post by helo »

Pa gdje bi Srbija gdje bi Hrvatska bila da Bosne nema? Nebi vas bilo u vitaminima i na svim tim mjestima gdje ste sada. Da nema oni ljudi što su zaboravili odakle su im korjeni i gdje im je zemlja Bosna. Nema veze rat je bio i prošao svi oni MIŠEVI su otišli gdje misle da če im bolje biti... i neka su. Dolaze nam nove generacije i oni če nam biti samo primjer i sramote naše zemlje. Jednog dana čemo se smijati tim takvim ljudima jer čemo vas gledat odozgo. Živi bili pa vidili!

BUDI ONO ŠTO JESI
dalmatinka

Post by dalmatinka »

List wrote:Interesantno bi bilo vidjeti za koga bi braća Srbi & Hrvati navijali kad bi BiH u baražu igrala protiv Turske? :lol: :D
Mislim da znam odgovor, ali ti to ionako ne bi vjerovao.
Ana_Ana

Post by Ana_Ana »

ja znam za koga bi :D
ticoroman

Post by ticoroman »

Davy Crockett wrote:
List wrote:Interesantno bi bilo vidjeti za koga bi braća Srbi & Hrvati navijali kad bi BiH u baražu igrala protiv Turske? :lol: :D
A tek što bi bilo interesantno za koga bi Bošnjaci navijali u mečevima SCG-TUR ili CRO-TUR. Mogu misliti! :D :D :D :D :D
Nije to isto. Bosnjaci ne zive u, nisu rodjenu u, i nisu drzavljani Turske.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Tabela:
1. SiCG 19
2. Spanija 17
3. BiH 16

Eh sad se igraju zadnje utakmice.
SiCG - BiH 1:2 :thumbup: :wink: :bih:
San Marino - Spanija 0:0

Tabela:
1. SiCG 19
2. BiH 19 :bih: :-)
3. Spanija 18

BiH :dance: :bih: i SiCG idu dalje, Spanija ispada :-D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

barbi upisan zuti od salihamidzica
http://www.uefa.com/competitions/WorldC ... rt=EV.html

fifna stranica jos nista ne pokazuje
helo

Post by helo »

Nikad se nezna sve je moguče :-D
helo

Post by helo »

A ništa nam nebi smetalo da Bosna i Španija idu dalje. To je još bolja varijanta. :-D
helo

Post by helo »

Prijatelju ti ne kontaš neke stvari ili mješaš pojmove. Normalno da u BiH reprezentaciji nisu sve muslimani ima i pravoslavaca i krščana, i muslimana. Prijatelju oni su svi BOSANCI i niko na njih ne pljuje naprotiv mi ih bodrimo sve bilo koje vjere da su. Jednom rječju navijamo za svoju zemlju. A to što blatimo druge to je normalna stvar. Otidzi na srpske forume pa češ vidjeti kako oni nas blate i vrjedzaju. Ništa čudno! :roll:

Jednostavno BUDI ONO ŠTO JESI!
Locked