Sta cete imati za iftar?
Moderator: anex
- Lace
ma ja volim poparurumenko wrote:evo je lace
POPARA
Potrebno: 1 bajata štruca hljeba, mlijeko, mladi sir, maslo so.
Priprema: Štrucu hljeba isijeći na kriščice, preliti ih vrućim mlijekom u koje je rastopljeno maslo, a po vrhu narezati mladog sira.
- Bumbar
2 nacin:rumenko wrote:evo je lace
POPARA
Potrebno: 1 bajata štruca hljeba, mlijeko, mladi sir, maslo so.
Priprema: Štrucu hljeba isijeći na kriščice, preliti ih vrućim mlijekom u koje je rastopljeno maslo, a po vrhu narezati mladog sira.
ubaciti u kljucalu vodu sa malo margarina (ali samo malo vode) i izmijesati...uz to servirati pavlaku...za ubiti se
- Bosanac_21
Cicvara je kuruzovo brasno koje se mjesi s kajmakom, itd.rumenko wrote:evo vam onda nagradno pitanje...Sta je "cicvara"?...a ne znate glumci...ko odgovori dobija putovanje u "Semizovac na moru" za dvije osobe....
-
rumenko
gospodine Bosanac_21 vas odgovor je nazalost djelimicno tacan...tako da vas Semizovac na moru nece ove godine vidjeti....Mozemo vam obezbijediti dvije lezaljke na plazi...u decembru...ako ste zainteresovani......tacan odgovor glasi...
CICVARA
Potrebno: 1 kriška vlašičkog ovčijeg sira, kukuruzno brašno.
Priprema: Sir se stavi u šerpu i miješa dok se ne istopi. Polahko se sipa kukuruzno brašno uz stalno miješanje. Sir i brašno se sjedine, a izdvoji se masnoća koja se ocijedi. Miješati stalno cicvaru dok se isprži i izmrvi. Skinuti je s vatre i začiniti je sa masnoćom koju smo prethodno ocijedili. Jede se vruća.
CICVARA
Potrebno: 1 kriška vlašičkog ovčijeg sira, kukuruzno brašno.
Priprema: Sir se stavi u šerpu i miješa dok se ne istopi. Polahko se sipa kukuruzno brašno uz stalno miješanje. Sir i brašno se sjedine, a izdvoji se masnoća koja se ocijedi. Miješati stalno cicvaru dok se isprži i izmrvi. Skinuti je s vatre i začiniti je sa masnoćom koju smo prethodno ocijedili. Jede se vruća.
-
_BaykoNoor_
Ja sinoc nakon iftara zasp'o k'o top. Probudio se jutros u tri i jeo sve do ezana, ziva istina
Nego, ne znam sta mi je za iftar al' znam da dobro mirise
Jesul sofre spremne forumasi, jel se spremila pepeljara, mirise li topa, puse li se somuni?

Nego, ne znam sta mi je za iftar al' znam da dobro mirise
Jesul sofre spremne forumasi, jel se spremila pepeljara, mirise li topa, puse li se somuni?
- lejlasa
Mmmmmm, a tek iftar kod MaksumicaBlahy wrote:Ja sam prvi sehur odradio kod Maksumica a zalio kahvom & kolacima kod ljubaznih KonjicanaBECHO wrote:Ja sam sinoc iftario japrak kod Mostaraca. Al' sto mi je fino leg'o k'o budali samar.
Al nema sanse, osim mozda za vikend
Valja s Mojmila do Jablanice
-
Svemirski_Jebach
znate šta je najgore...kad se sami iftarite sa junk food
tako je to kad ne znam ni kuhati, i ono sto znam ne valja, a plus zivim sam...
eh tugo moja...
haman ko onaj sto se u Mcdonaldsu iftari...probaj sa KFC-em ili Burger Kingom (Ramadan friendly)
tako je to kad ne znam ni kuhati, i ono sto znam ne valja, a plus zivim sam...
eh tugo moja...
haman ko onaj sto se u Mcdonaldsu iftari...probaj sa KFC-em ili Burger Kingom (Ramadan friendly)
-
Svemirski_Jebach
ima li kakva fina cura da se javi iskljucivo radi zajednickih iftara
ja sve finansiram...
ja sve finansiram...
-
Blahy
Ma evo i sam kontam kako cu imati iftare s kraja na kraj BIH. Imao u Hercegovini, pa Sarajevo, pa planiram cika Maksu jos jednom zijaretiti u vakat iftara uz produzetak do Mostara na teravijulejlasa wrote:Mmmmmm, a tek iftar kod MaksumicaBlahy wrote:Ja sam prvi sehur odradio kod Maksumica a zalio kahvom & kolacima kod ljubaznih KonjicanaBECHO wrote:Ja sam sinoc iftario japrak kod Mostaraca. Al' sto mi je fino leg'o k'o budali samar.![]()
Al nema sanse, osim mozda za vikend![]()
![]()
Valja s Mojmila do Jablanice![]()
- lejlasa
Jest, lako je planirati kad imas kadBlahy wrote:Ma evo i sam kontam kako cu imati iftare s kraja na kraj BIH. Imao u Hercegovini, pa Sarajevo, pa planiram cika Maksu jos jednom zijaretiti u vakat iftara uz produzetak do Mostara na teravijulejlasa wrote:Mmmmmm, a tek iftar kod MaksumicaBlahy wrote: Ja sam prvi sehur odradio kod Maksumica a zalio kahvom & kolacima kod ljubaznih Konjicana![]()
Al nema sanse, osim mozda za vikend![]()
![]()
Valja s Mojmila do Jablanice![]()
i na kraju Ramazana idem u Tuzlu. Lijepa nasa...
Ovaj posao me zarobio, jedva stignem i do mame otrcati na iftar, pa onda opet u firmu da zavrsim s poslom
A tebi nek je sa srecom ta tutnjaza po kantonima
Ne zaboravi i Travnik, na cevape kod Bajre il na Plavu vodu...