Imao sam srecu da uhvatim jedan od onih frizbija i posvjedocio sam pojavljivanju hebenog auta ispred mog nosa. Uopste me nije ni interesovalo kako ljudi "nestaju", ali ono sa lotom je po meni najboli dio showa. Jebo te, ljudi stavise carsaf preko ona dva lika, pa prebacise jos jedan preko svega, spustise, podigose, sklonise carsaf i paf.... Auto od cetiri metra je tu, pola metra ispred mog nosa. SJEB DE LUXE!! Trebalo je vidjeti face ostalih svjedoka koji su bili na bini sa mnom. Ne bih se zakleo da je auto pravi, jer nisam bio na bini kada ga je "upalio", ali je auto napravljen od necega tvrdog (sta gled'o, dir'o rukama) Cak sam zavirio ispod doticnog auta. Vide se detalji poput lafeta, poluosovine, kablovi.... Auto se nije mogao dovuci iza bine, jer je bilo svjedoka iza koji su drzali konopac, a jos su iza bili nosaci sa reflektorima razmaknuti jedan od drugog nekih pola metra. Jedino sto mi moj razum govori je da je auto super-ultra skupa maketa, koja se moze sloziti da zauzima mali prostor. Postavlja se logicno pitanje: Gdje ga je "slozio"? Sjecate se da su dva lika drzala stubove na kojima je kasnije stajalo auto. Mozda je bas u tim stubovima bilo slozeno auto. A moj razum mi opet nabacuje pitanje: A sta sa tockovima? Sve u svemu lik je pravi showman i zna kako zabaviti raju. Da stvar bude jos intrigantnija, prijatelj mi je bio na predstavi od 16:00 i ja ga pitao za brojeve koje je raja rekla. Pogadjate, brojevi nisu isti. Dobar mi je bio njegov komentar na to: Ma ima lik iza bine masinu za pravljenje registarskih tablica

)) Nije isto bilo ni ime djeteta koje mu je trebala roditi cura iz publike. Na prvoj predstavi je to bila Lejla, a na drugoj Omer. Vrlo lako je moguce da imaju svuda postavljene kamere koje uprate koje ime je cura napisala. Ostaje misterija kako se onda isto ime pojavi na "rodnom listu" koje stoji svo vrijeme na bini umotano kao poklon. Mozda je u pitanju neki hi-tech papir, kojem oni posalju digitalni signal (broad band, sto da ne) i papir sam ispise ime (termo osjetljivost i sl) Hebaji ga, ima cojek para ko drva i sta je njemu investirati par miliona za jedan trik. Meni je jos dobra fora kad lik izvadi teglu krastavica iz one tanke aktn-tasne. Mozda ogledala? Ne znam, ali znam da sam se fino zabavio i da imam jos jednu ulaznicu u svojoj bogatoj kolekciji.
Ispod je preneseni komentar od GTI-a sa news.bihnet grupa koji otkriva tacku nestajanja 13 osoba.
Poznajem ja osobu koja je bila medju onima koji su nestali!!!! Naravno potpisali su ugovor o sutnji, ali ja nisam
))) Ma samo su ih natjerali da trce hodnikom na drugi kraj zetre, i normalno su usli na ulaz, imali su oko
30sec. vremena. Mada sam ja za vrijeme tog trika kada ljudi nestanu sa bine otprilike prokuzio o cemu se radi: Gledao sam isti nastup (Zato sam i razocaran) na Novoj TV koji je bio ja mislim u Vegasu. Kada je Koperfild dao velike baterije ljudima na cosku, nakon sto ih je prekrio carsafom i u Zetri i tamo u Vegasu ovaj na cosku je poceo mahati lampom gore-dole umjesto lijevo desno, nakon cega je David napravio salu na njegov racun Shvatio sam da ko god je bio pod tim carsafom u Zetri je onaj ko je bio i u Vegasu. Inace sam jos razocaran jer je Coperfild bukvalno ponavljao recenice koje je izgovarao tamo. Frajer je tekst naucio napamet
)))
Jos jedan propust uzasan je bio kada je zovnuo zensku iz publike, Arijanu da napise datum na fotografiji koju on nosi na Jamaicu, ona je napisala 10/01/05 ????????????? Od kada se u Evropi i Bosni datum pise Americki, zar mi koristimo crticu umjesto tacke, valjda je trebala napisati 01.10.05!!!!!! Krompiiiiiiiiir
To mi je dalo na znanje da je ona u stvari iz njegove ekipe!!! Ionako nije ni rijec progovorila, kao ni "Bosanac" koji je otisao kod oca na Jamaiku!!
Sve u svemu bilo je i dobrih stvari, ruku na srce najbolji je madjionicar danasnjice!