Da li ste za legalizaciju svih vrsta narkotika?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Da li ste za legalizaciju svih vrsta narkotika?

da
6
26%
ne
17
74%
ne znam
0
No votes

Total votes: 23

zlata

Post by zlata »

Vec drugi put u zivotu..sudijelujem u lijecenju bliske osobe, narkomana. VIDIM..gdije nema droge..nece biti ni narkomana.

Trebamo...Najstrozije kazne za sve vrste droge...cak i marihuane...koja je za vecinu tezih narkomana tek "predijelo" do opasnije ovisnosti, ili sluzi kao istodobna ovisnost, uz druge droge, napr. kokain.

Mada nam se cini da bi potpuna legalizacija svih narkotika...omogucila vece investicije u lijecenje narkomana (umjesto proganjanja narkotrafikanata)...smatram da je to moralna kapitulacija drustva i drzave, a nije ni dokazano da bi se tim putem smanjio broj narkomana.

Duznost SVIH NAS... i drustva, i drzave i vjerskih i kulturnih institucija jeste zastiti mladje generacije. Zastita nije samo informiranje i indoktriniranje mladih o opasnosti drogi i ovisnosti..Zastita je i borba za ODSUTNOST droge u nasoj svakodnevnici.

Gdije nema droge...nece biti ni narkomana!!!

Bas sam nedavno bila prisiljena proucavati razne vrste ovisnosti. Citam u (ogromnoj) biblioteci o narkoticima...DUGOROCNI (FIZICKI-MENTALNI) PROBLEMI UZROKOVANI PUSENJEM MARIHUANE SU GORI OD KORISTENJA KOKAINA. Ja sam naivno razmisljala...da je TRAVA...eh..."samo trava". Na kraju..uspostavlja se da je kokain gora ovisnost, ali dugorocno manje stetan na organizam, od te nase obicne "trave". Talijani su nedavno izjavili da kokain utice na DNA..ali to je je prva studiju o tome.

Nedavno sam saznala da mi je prijatelj...za kojeg nisam znala gdije se nalazi..UMRO. Heroin...overdose. Rijetko se ikad drogir'o. Otis'o u Beograd u posjetu..i kraj zivota. Iznimno ogroman talent...ogromno srce...i jos sjajnija buducnost je cekala tog momka. Ali ga je snas'o herojin u Beogradu.
Angel In Coma

Post by Angel In Coma »

Konzumiranje bilo kakvih vrsta narkotika bi trebala da bude lična stvar ljudi koji to rade, mada i to dolazi u pitanje kada narkomani ili narkofili negativno utječu na ljude oko sebe. "Navlačenje" na neku drogu je stvar karaktera po meni. Od svih droga mislim da su heroin i trip-ovi one koje treba zabraniti jer prva vodi ka smrti sigurno a druga dovodi i do ludila u mnogo slučajeva. Teško je ipak, na kraju, pričati o narkoticima i donositi neke globalne zaključke jer s jedne strane ako se "zna" konzumirati u "normalnim" količinama i ne svakodnevno, mislim da i nije strašno. Opet imamo tu nekontrolisane megalomane koji jednostavno popunjavaju rupe u svojoj duši sa narkoticima i takvi likovi bi i da ne postoje droge našli neki drugi način da se unište.
kijametdedo

Post by kijametdedo »

omcho, mojne ti meni sta zamjeriti, jerbo cu biti otvoren, kao i uvijek...

generalno gledajuci, svi se nesto prave fini, te pomagali bi narkomanima, te treba ih lijeciti, treba ih jadne paziti, maziti, treba im kupovati metadone, tramale, treba ih reintegrirati u drustvo...

ja izrazito postujem napore fratara i ostalih volontera koji odrzavaju komune i stvarno vjerujem da se iza svega toga ne krije nista osim iskrene zelje da pomognu. ali bojim se da vecini narkomana tim njeznim, blagim pristupom cine medvjedju uslugu.

procitaj koju knjigu od emanuela kanta. skontaces, vjerovatno...

narkomane u radne brigade. hem se izlijece, hem izgrade ponesto. a ko nece... tough luck. sve je lakse kad nemas izbora.

"tabula rasa. covjek je zaista poput prazne ploce - ako ga ostavis praznog i slobodnog previse dugo, on propada. a ponekad se taj proces moze zaustaviti samo izrazitom opresijom i oduzimanjem osnovnog motiva njegove devijacije - presirokog izbora." friedrich nietzche
hey

Post by hey »

kijametdedo wrote:omcho, mojne ti meni sta zamjeriti, jerbo cu biti otvoren, kao i uvijek...

generalno gledajuci, svi se nesto prave fini, te pomagali bi narkomanima, te treba ih lijeciti, treba ih jadne paziti, maziti, treba im kupovati metadone, tramale, treba ih reintegrirati u drustvo...

ja izrazito postujem napore fratara i ostalih volontera koji odrzavaju komune i stvarno vjerujem da se iza svega toga ne krije nista osim iskrene zelje da pomognu. ali bojim se da vecini narkomana tim njeznim, blagim pristupom cine medvjedju uslugu.

procitaj koju knjigu od emanuela kanta. skontaces, vjerovatno...

narkomane u radne brigade. hem se izlijece, hem izgrade ponesto. a ko nece... tough luck. sve je lakse kad nemas izbora.

"tabula rasa. covjek je zaista poput prazne ploce - ako ga ostavis praznog i slobodnog previse dugo, on propada. a ponekad se taj proces moze zaustaviti samo izrazitom opresijom i oduzimanjem osnovnog motiva njegove devijacije - presirokog izbora." friedrich nietzche
svaka cast.....
posle ovog ne treba nista dodati....
$

Post by $ »

Teško je ipak, na kraju, pričati o narkoticima i donositi neke globalne zaključke jer s jedne strane ako se "zna" konzumirati u "normalnim" količinama i ne svakodnevno, mislim da i nije strašno.
ti ocigledno ne znas mnogo o drogama.

svako misli da zna konzumirati u 'normalnim' kolicinama / svaki narkoman u pocetku govori 'mogu prestati kad hocu'
ali to i jeste drama - sto covjek vise nista ne kontrolise.
apsolut

Post by apsolut »

sta fali NARKOTICIMA! meni ne smetaju

ne koristim ih ali ko hoce nek proba!

a mozda manji problem budu kad se legalizuju (HOLAND)
a mozda i veci!

da hoce da ukinu narkotike pa stavili bi kaznu 1000KM za odredjenu kolicinu ! i onda bi raja manje prodavala i preprodavala! ALI NECE!
Znam da ima nekoliko drotova koji prodaju (nabavljaju robu -kad zaplijene u akciji)
a plus nenormalno je sto ima bezbroj shema za bobe 500 komada za 500KM ! i djeca pocinju preprodavat!

SVAKO IMA NEStA SVOJE

pozdrav
Angel In Coma

Post by Angel In Coma »

$ wrote:
Teško je ipak, na kraju, pričati o narkoticima i donositi neke globalne zaključke jer s jedne strane ako se "zna" konzumirati u "normalnim" količinama i ne svakodnevno, mislim da i nije strašno.
ti ocigledno ne znas mnogo o drogama.

svako misli da zna konzumirati u 'normalnim' kolicinama / svaki narkoman u pocetku govori 'mogu prestati kad hocu'
ali to i jeste drama - sto covjek vise nista ne kontrolise.

Ne budi toliko siguran u moje znanje tj. neznanje.
kijametdedo

Post by kijametdedo »

apsolut wrote:sta fali NARKOTICIMA! meni ne smetaju

ne koristim ih ali ko hoce nek proba!

a mozda manji problem budu kad se legalizuju (HOLAND)
a mozda i veci!

da hoce da ukinu narkotike pa stavili bi kaznu 1000KM za odredjenu kolicinu ! i onda bi raja manje prodavala i preprodavala! ALI NECE!
Znam da ima nekoliko drotova koji prodaju (nabavljaju robu -kad zaplijene u akciji)
a plus nenormalno je sto ima bezbroj shema za bobe 500 komada za 500KM ! i djeca pocinju preprodavat!

SVAKO IMA NEStA SVOJE

pozdrav
o, carlito brigante, nisam te prepoznao... :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Ako su kajsije droga :D ja sam narkoman.
Post Reply